- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #19.121
22+3 teyim. Toplamda 4 kg aldım. Doktorumla konuşuyoruz, normal diyor. Grafiklerde falan da hep normal çıkıyor benimkiŞuana kadar kaç kilo aldınız?Ben toplamda
3.5 - 4 kg almışım, fazla gibi geliyor birden almaya başladım
Demiri aç karnına içiyorsunuz değil mi? Başka ilaçlarla etkileşime girmeden falan. Demir biraz hassas olduğu için dikkat etmek gerekiyor. Bir de c vit ile alınınca emilimi artıyor derler. Doktorunuzla görüşerek yöntem değiştirebilirsiniz belki?Kızlar tahlil sonuçlarım çıkmış. Demir değerim hala 11 küsür 12 bile değilçok çok az küsüratta bir artış olmuş. 1 aydan fazla oldu ilaç kullanıyorum. Hiç işe yaramamış demek
Yorumunuzu denk geldim. Aynı şey 2020 yılında benim başıma geldi. 36hafta 5 günlükken kızımı kaybettim plesenta dekolman sebebi ile. Pıhtı genetik testler yaptırdık onda da bişey çıkmadı. En son ağustos ayına denk geldiğinden dolayı sıcaklar sebebiyle tansiyona bağlı bişey olduğu söylendi. Şimdi yeniden hamileyim. Bi yanım hep tedirgin diğer yanım çok umutlu mutlu. Bakalım nisana bize de bahar gelecek mi2016da plasenta ayrilmasi sonucu kaybettigim 26 haftalik bir kızım var maalesef 10 tane de gebelik geçirsem hepsinde risk var oğlumda ysptirmsdim hemsire sen risklisin onaylı kağıt getir deyince bi duraksadim yaptirmadim o zamanlar yaptirmadim diye çok tedirgin olmuştum ama şu an rahatım inşallah bu gebeligimde de yaptirmicam doktoruma da yaptirmayacagimi belirtmistim üstünde durmadı oğlumda su an ki doktorumls daha konuşmadım
Beni de ekleyebilir misinizEkledim
Bu doğum işi iyiki erkeklerde değil valla yoksa dünyanın sonu çoktan gelmişti töbe çocuk falan yapmazlardıKizlar sizin de esleriniz karniniza dokunmaktan korkuyor muIlk baslarda merak edip elini falan koyuyodu sonra bi gece sert bi tekmeyi hissetti ayy dedi korktu o zamandan beri dokunmaya korkuyo bazen zoruma gidiyo ama normal mi sizce
Canım ilacı ic arkasina portakall ye emilimi iki katına çıkarıyor bnm iş yeri hekimi söylemişti ben etkisini gördüm daha önce
Canım geçmiş olsun. İlacını alırken öncesinde ve sonrasında en az 1 saat süt ve süt ürünleri tüketmemen emilimi arttıracaktır. Aç alman ve alırken c vitamini ile desteklemen emilimi arttıracaktır. Belki bunları sende yapıyorsundur ama aklıma geldi. Bir de kullandığın ilaç neydi eğer çok ileri düzeyde demir eksikliğin varsa sidefer falan işe yaramıyor.
Kan ilacini c vitaminiyle birlikte aliyormusun canim cunku c vitamini olmadan demirin vucuttu emilimi cok azdir icmeden veya ictikten sonra ilaci 1-2 mandalina portakal yemeye calis benim yillardir demir problemim vardi boyle cozmustuk
Demiri aç karnına içiyorsunuz değil mi? Başka ilaçlarla etkileşime girmeden falan. Demir biraz hassas olduğu için dikkat etmek gerekiyor. Bir de c vit ile alınınca emilimi artıyor derler. Doktorunuzla görüşerek yöntem değiştirebilirsiniz belki?
Kaybınız için üzgünümYorumunuzu denk geldim. Aynı şey 2020 yılında benim başıma geldi. 36hafta 5 günlükken kızımı kaybettim plesenta dekolman sebebi ile. Pıhtı genetik testler yaptırdık onda da bişey çıkmadı. En son ağustos ayına denk geldiğinden dolayı sıcaklar sebebiyle tansiyona bağlı bişey olduğu söylendi. Şimdi yeniden hamileyim. Bi yanım hep tedirgin diğer yanım çok umutlu mutlu. Bakalım nisana bize de bahar gelecek mi
Kaybınız için üzgünümbu defa inşallah sorunsuz sıkıntısız alırsınız yavrunuzu kucağınıza aramıza hoşgeldiniz
Canım gün içinde ekleyeceğim inşallahBeni de ekleyebilir misiniz
Yaş 32
Şehir gaziantep
Son adet tarihi 23 temmuz
Bende öyle biliyorum arkadaşımızı etiket yapayım görsün yorumuEvet bana da doktorum göğüslere krem sürme demişti
İnşallah saglikla kucaklayalim tansiyon olcumu yapın ve perinatolog takibinde olun muhakkak cok önemliYorumunuzu denk geldim. Aynı şey 2020 yılında benim başıma geldi. 36hafta 5 günlükken kızımı kaybettim plesenta dekolman sebebi ile. Pıhtı genetik testler yaptırdık onda da bişey çıkmadı. En son ağustos ayına denk geldiğinden dolayı sıcaklar sebebiyle tansiyona bağlı bişey olduğu söylendi. Şimdi yeniden hamileyim. Bi yanım hep tedirgin diğer yanım çok umutlu mutlu. Bakalım nisana bize de bahar gelecek mi
anne bebek fuarına girişi nasıl yaptınız ben bilet alım sayfasını bulamıyorum. gitmek gerekir mi birde nasıldı acabaYok öyle değildi benimki. Haklısınız aynı şeyden bahsetmiyormuşuz. Zaten evham perilerim beni rahat bırakmadı. Dün sabah doktoruma yazdım, o da sağolsun beni bildiği için hadi gel bakalım dedi. Bebeğin pozisyonundan dolayı oluyormuş. Ayaklarını bir uzatıyor dümdüz, hem idrar torbama baskı yapıyor hemen tuvalete gitmem gerekiyor hem de rahimin en alt kısmını uzatmaya çalışıyor diye sancı gibi ağrılarım oluyormuş.
Bir de gitmişken çatı muayenesi gibi bişi yaptı. Biraz darmış benimki. Anneme sordu hatta siz de zor mu doğurmuştunuz diye, annem de beni zor doğurmuş meğerse. Normal doğum biraz zorlayıcı mı olacak acaba senin için falan derken “ben zaten normal yapmicam, sezeryan yapıcaz” diyip konuyu kapattım
Dün de tam bebek fuarına gidecektim; çok fazla yürüyeceğim için doktorumdan izin de almış oldum. 1 taşla 2 kuş oldukeşke her gün doktora gitsem de ultrasonda görsem
Sizin ayrıntılı nasıl geçti?
Bende öyle biliyorum arkadaşımızı etiket yapayım görsün yorumuMelodiminEsi
bebeğin pozisyonu kaynaklı baskıları anlıyorum ben artık canım ikinci bebe olunca :) ama cidden bazen sıkıntıya sokabilir bahsettiğin pozisyon, dümdüz nası uzatıyormus öyle ya yerim o ayakları :))Yok öyle değildi benimki. Haklısınız aynı şeyden bahsetmiyormuşuz. Zaten evham perilerim beni rahat bırakmadı. Dün sabah doktoruma yazdım, o da sağolsun beni bildiği için hadi gel bakalım dedi. Bebeğin pozisyonundan dolayı oluyormuş. Ayaklarını bir uzatıyor dümdüz, hem idrar torbama baskı yapıyor hemen tuvalete gitmem gerekiyor hem de rahimin en alt kısmını uzatmaya çalışıyor diye sancı gibi ağrılarım oluyormuş.
Bir de gitmişken çatı muayenesi gibi bişi yaptı. Biraz darmış benimki. Anneme sordu hatta siz de zor mu doğurmuştunuz diye, annem de beni zor doğurmuş meğerse. Normal doğum biraz zorlayıcı mı olacak acaba senin için falan derken “ben zaten normal yapmicam, sezeryan yapıcaz” diyip konuyu kapattım
Dün de tam bebek fuarına gidecektim; çok fazla yürüyeceğim için doktorumdan izin de almış oldum. 1 taşla 2 kuş oldukeşke her gün doktora gitsem de ultrasonda görsem
Sizin ayrıntılı nasıl geçti?
Benim eşim ilk hissettiğinde hareketini az da ben taşıyabilir miyim beni tekmelesin dediKizlar sizin de esleriniz karniniza dokunmaktan korkuyor muIlk baslarda merak edip elini falan koyuyodu sonra bi gece sert bi tekmeyi hissetti ayy dedi korktu o zamandan beri dokunmaya korkuyo bazen zoruma gidiyo ama normal mi sizce
Beslenme uzmanı ile devam edebilirsin cnmGunaydin kizlar 2-3 gundur fena durumdayim bogazim tamamen tikanik ve cigerlerim cok agriyo isler yogun oldugu icin izinde alamadim surunuyorum resmen ev is arasi sirf karnim doysun diye sapa sacma ne bulursam yiyorum falan bugun sabah bi tartilayim dedim allaah 59 la basladigim seruvende suan 66,45 geldim bu ay birden boyle hizlandi kilo almam ekmegi falanda kestim ama sanirim genetik ablamda 25 kilo almisti o yoldan gidecegim diye cok korkuyorum napsam bilemedim
buhar makinesi var mı canım evde ya da kendn buhar altına falan girsen, ciğerlerine boğazına iyi gelebilir beni rahatlatmıstı bu yöntem. bu ay sanırım hepimizde aynı sorun var ani kilo artısı durumu. ben de bulantılardan sonra bu ay dikkat etmemiştm 3 kilo tek ayda almısım ya, öncesinde -4ken. biraz hamurları kestim bende ekmek makarna azaltalm, şekrli gıdalar falan onlar biraz fazla aldırıyor sanırım. sıkıntı etme ama illaki doğurunca yoğun tempodan çoğunu veririz diye düşünüyorumGunaydin kizlar 2-3 gundur fena durumdayim bogazim tamamen tikanik ve cigerlerim cok agriyo isler yogun oldugu icin izinde alamadim surunuyorum resmen ev is arasi sirf karnim doysun diye sapa sacma ne bulursam yiyorum falan bugun sabah bi tartilayim dedim allaah 59 la basladigim seruvende suan 66,45 geldim bu ay birden boyle hizlandi kilo almam ekmegi falanda kestim ama sanirim genetik ablamda 25 kilo almisti o yoldan gidecegim diye cok korkuyorum napsam bilemedim
Bende hizli almaya basladim canimm stres yapma iyilesince dikkat edersin.Bana en iyi turp ve bal kuru geldi.Siyah turbun icini oyup icini balla doldur ama guzel bir bal olsun altindan aksin sabaha kadar.Kasikla arada gunde 3-4 kez oksurugumu kesti bir gunde :) gecmis olsun cokGunaydin kizlar 2-3 gundur fena durumdayim bogazim tamamen tikanik ve cigerlerim cok agriyo isler yogun oldugu icin izinde alamadim surunuyorum resmen ev is arasi sirf karnim doysun diye sapa sacma ne bulursam yiyorum falan bugun sabah bi tartilayim dedim allaah 59 la basladigim seruvende suan 66,45 geldim bu ay birden boyle hizlandi kilo almam ekmegi falanda kestim ama sanirim genetik ablamda 25 kilo almisti o yoldan gidecegim diye cok korkuyorum napsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?