- Konu Sahibi Papatya0593
- #14.041
Kızlar bu arada bu ikili test sonucuna görede bi cinsiyet tahmini yapılıyordu ya hcg yazan kısım 50 nin üstünde olunca kız mıydı ne tamda hatırlamıyorumda bi arkadaşımız söylemişti burda hatırlayan veya tutan var mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öncelikle hayırlı olsun. Kızda nasıl belirtilerin vardı canım? Yeme içme, bulantı vsKızlar çıktım kontrolden hersey yolunda çok şükür Bi sıkıntımız yok ve bir KIZIMM oluyor o kadar çok mutluyumki anlatamamdoktor söyleyince sevinçten hüngür hüngür ağladım çünkü 2 oğlum var hatırlayanlar vardır bunu çok kiz istemiştim o yüzden Rabbim gönlüme göre verdi çok şükür
![]()
Cinsiyet belli oldu mu senin canımKızlar ikilisi test sonucum bugün öğleden sorna gideceğim
Papp a:2.75
FB HCG:24.4
Ense kalınlığı ultrasonda 0.9-1 çıktı.
Burun kemiği var bir fikri olan var mı
Evet kız dedi iki doktor daCinsiyet belli oldu mu senin canım
Valla fiyatlar korkunç ama insan iyisi de olsun istiyor. Ayrıca o 56 bine ek olarak her muayene ve işlemin yüzde 20 sini ödemek zorundasın. Haliyle ben de vazgeçtim ama bu şekilde de aynı parayı vermiş olucam sanırım doğuma kadar. Sizin dediğiniz perinatoloğun sekreteri ile görüştüm, bana da aynı fiyatı dedi. Gebe takibi ise 1450 TL imiş. Detaylı ultrason için 20. Haftada ona gitmeye karar verdim. Sizin takibinizi yapan doktorun adı neydi? Onun ücreti makulmüş.Uff 56 bin çok fenaymış o ne yahuuuu?? Benim şirket sigorta yapıyordu, şirketten ayrılınca 1 mart a kadar aynı sigorta oaketini devam ettirmek için 5 bin tl mi ne ödedim. 1 mart ta sigorta bitince nasıl bir teklif olacak merak ettim şimdi siz böyle söyleyince
Benim doktorum acıbadem anlaşmalı olduğu için hiç ücret ödemiyorum. Normalde 540 tl sanırım. 14 te perinatoloğa gidince de nakit 1600 dediler, onun da 960 ını acıbadem den geri aldım (perinatologun acıbadem anlaşması yok)
Afiyet olsun ben de arada yiyorumKızlar az önce Mcdonalds’tan menüyü gömdüm valla, pişman da değilim![]()
valla bende ayda 1 yiyorum kızlar. ama salam sucuk yememeye dikkat ediyorum bendeAfiyet olsun ben de arada yiyorum![]()
Evet acıbadem sigortan da olsa %20 yi ödüyor olmak çok sinir bozucu. Benim tiroid takibim taksim acıbadem de yapılıyor, her seferinde para ödemekten sıkılıyorumValla fiyatlar korkunç ama insan iyisi de olsun istiyor. Ayrıca o 56 bine ek olarak her muayene ve işlemin yüzde 20 sini ödemek zorundasın. Haliyle ben de vazgeçtim ama bu şekilde de aynı parayı vermiş olucam sanırım doğuma kadar. Sizin dediğiniz perinatoloğun sekreteri ile görüştüm, bana da aynı fiyatı dedi. Gebe takibi ise 1450 TL imiş. Detaylı ultrason için 20. Haftada ona gitmeye karar verdim. Sizin takibinizi yapan doktorun adı neydi? Onun ücreti makulmüş.
Evet öyle maalesef. Büyük şehirde ki özeller iyi ama gereksiz pahalı ya herşey Yolunda gittiği sürece özele gitme gibi bir niyetim yok benim için de devlet daha iyi şimdilik. Doktorunz dan memnunsanız hiç degismeyin zaten öyle devam edin. Özel olsun devlet olsun iyisini bulmak çok zor olducanım ben en son 12.haftada 2li test verdim bir daha da gitmedim. Baktım ki o haftada da söylemedi, dedim 1 ay bekle öyle git. İşte haftaya perşembe randevum var. Umarım öğrenirim. 16.haftam bitmiş olacak o zaman. Kesinleştirmek için bekleme kararı aldım. Normalde ayda 2 kez gidiyordum.
tayt da olur umarım. sonucu paylaşırım.
çok rahat idare edersin canım bol kesim giyen biriysen. Ben hep dar giyiyordum ama bol sweatlerim gömleklerim de vardı. Onlar iyi oluyor. göbek çıkınca hamile kıyafetlerinden aldım birkaç tane. Pantolon, lastikli kumaş pantolon vs. Lcw’den aldım. Hiç çok para vermeyi düşünmüyorum. Zaten geçici giyineceğiz. İdare etmek en iyisi.
Şu an öyle indirimler var ki ne alsam şaşırdım. Lcw kupon indirimini değerlendirmek lazım cidden. Bu arada ben de bez almayı düşünüyorum. Amazon sitesinde kullanmak için indirim var elimde. Oraya bakayım ben de. Ekim kasım çok iyi değerlendirmemiz gereken aylar.
Benim de boyum 1.68. 56 kiloyla başladım. Evdeki tartıda en son 58.75 çıktım ama görünürde kilo almış değilim. İç karın genişliyor ağırlaşıyor, ondandır dediler bana ama bilemedim.
67de bile bolluk olduysa büyük gelir bana. Ama yorumda 60 kiloyla m beden olmadı denince L mantıklı geldi. Şimdi olmasa bile 1 ay sonra kesin olur herhalde. Bacaklarım da uzun. Çok ince de değil. Ama bilemedim.
Valla çok haklısın. Doğuda ve benzeri küçük şehirlerde ben de özele hiç güvenmiyorum. Doğu görevi yaptığımda çok iyi anladım. Doğuda devlet en iyisi. Büyük şehirlerde durum öyle değil tabii. Çok fazla hastane var. Ve rekabet büyük. O yüzden özelde de harika doktorlar oluyor. Devlet genelde çok ilgisiz. Ama illa ki orda da işini iyi yapan vardır. Fakat denk gelmek mesele. Ben pek denk gelemedim devlette iyi bir doktora. Artık bıraktım gitmeyi zaten. Direkt özele başladım.
Sonuçlarınız güzel cut off değeri altında çıkmışKızlar ikili testimin sonucu sizce nasılEki Görüntüle 3148428
Doktorum çok kafamı karıştırdı orta da olsa bir risk vardır gibi konuştu başka doktor herşey çok güzel cıkmıs dedi 2 gündür o kadar kafaya taktım ki bu doktorlar artık bu fetal testten para mı alıyorlar napıyorlarsa gerçekten risk yoksa bile sen fetal yaptır diyorlarSonuçlarınız güzel cut off değeri altında çıkmış
Cut off değeri altında demek düşük riskli demek diye biliyorum. Bu ikili testin bir güvenirliği yok sonuçları çok kötü çıkanların bile çocuğu sağlıklı doguyor ha eğer imkanınız var ise fetal DNA yaptirirsiniz kafanız rahat eder. Bana doktorum hiç ikili yaptırma doğru çıkmıyor kafan karışmasın imkan avrsa fetal yaptır dedi. Ama çok pahalı bir test biz yaptırmadık. Ama Allah'ın da izniyle bebeklerimiz sağlıklı kafaya takacağın hiçbir sey yok tüm samimiyet ile söylüyorum. İmkanınız var kafam da rahat etsin derse fetal DNA var yoksa ense kalınlığı zaten ultrasonda 1.9 çıkmış gayet iyiDoktorum çok kafamı karıştırdı orta da olsa bir risk vardır gibi konuştu başka doktor herşey çok güzel cıkmıs dedi 2 gündür o kadar kafaya taktım ki bu doktorlar artık bu fetal testten para mı alıyorlar napıyorlarsa gerçekten risk yoksa bile sen fetal yaptır diyorlar
Evet bende öyle biliyorum doktorlar da gerçekten bir tuhaf şey diyor bir de ultrason da da herşey çok güzel ama sen yine de yaptır ee o zaman ikili testi yaptırmasaydın bana bu değerlerle herkesin mesela hiçbir sorun yok denmiş bir hamile nasıl böyle bir strese sokuluyor anlamadımCut off değeri altında demek düşük riskli demek diye biliyorum. Bu ikili testin bir güvenirliği yok sonuçları çok kötü çıkanların bile çocuğu sağlıklı doguyor ha eğer imkanınız var ise fetal DNA yaptirirsiniz kafanız rahat eder. Bana doktorum hiç ikili yaptırma doğru çıkmıyor kafan karışmasın imkan avrsa fetal yaptır dedi. Ama çok pahalı bir test biz yaptırmadık. Ama Allah'ın da izniyle bebeklerimiz sağlıklı kafaya takacağın hiçbir sey yok tüm samimiyet ile söylüyorum. İmkanınız var kafam da rahat etsin derse fetal DNA var yoksa ense kalınlığı zaten ultrasonda 1.9 çıkmış gayet iyi
İkili test sonucun 877 ihtimalde 1 diyor 10.000 de 1 de çıksa o bir ihtimal her genede var ve düşük ihtimal Allah'a tevekkül edin ona birakinKızlar ikili testimin sonucu sizce nasılEki Görüntüle 3148428
Benim ilk doktorumda öyle idi değiştirdim doktor sakin olumlu ılımlı olmalı bence benim ilk doktor da beni öyle krize soktu suyu az diye öldüm öldüm dirildimEvet bende öyle biliyorum doktorlar da gerçekten bir tuhaf şey diyor bir de ultrason da da herşey çok güzel ama sen yine de yaptır ee o zaman ikili testi yaptırmasaydın bana bu değerlerle herkesin mesela hiçbir sorun yok denmiş bir hamile nasıl böyle bir strese sokuluyor anlamadım
Ya evet bir de bişey de görmedim ama ultrason da gayet güzel falan diyor ya benim ne olduğumu şaşırttı bana ve diğer doktora attığımda gayet güzel gelmiş sonuçların yazmış bana dediği şey 1000/de bir olması lazım ee oda bir ihtimal değil mi bu denli nasıl insanların duygularıyla oynarsınBenim ilk doktorumda öyle idi değiştirdim doktor sakin olumlu ılımlı olmalı bence benim ilk doktor da beni öyle krize soktu suyu az diye öldüm öldüm dirildim
1000 de bir değil 10000 de bir de olsa ihtimal ihtimaldir ve bunu Allah'tan başka kimse bilmez fetal DNA daha güvenilir ondan öneriyor doktorlar ikili test gebelerin çoğunu strese sokuyor. Ama inanın ultrason sonuçlarınız harika normal sonuçlarınız da gayet iyiYa evet bir de bişey de görmedim ama ultrason da gayet güzel falan diyor ya benim ne olduğumu şaşırttı bana ve diğer doktora attığımda gayet güzel gelmiş sonuçların yazmış bana dediği şey 1000/de bir olması lazım ee oda bir ihtimal değil mi bu denli nasıl insanların duygularıyla oynarsın
Ben bir teyze ile konuştum bu testte dön sendromlu olma ihtimali,1/2 çıkmış yani aşırı yüksek ihtimal ama çok güzel turp gibi kızı var 20 yaşında simdiYa evet bir de bişey de görmedim ama ultrason da gayet güzel falan diyor ya benim ne olduğumu şaşırttı bana ve diğer doktora attığımda gayet güzel gelmiş sonuçların yazmış bana dediği şey 1000/de bir olması lazım ee oda bir ihtimal değil mi bu denli nasıl insanların duygularıyla oynarsın