• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
bugün detaylı ultrasona girdim arkadaşlar.sağ böbrekte genişleme var dedi doktor. böyle bir durum ile karşılaşan var mıdır aranızda.

0-1 ay yenidoğan için ideal. Ama çok almamak gerek. Gerçekten minnacıklar. Kaç kişiye sordum girdiğim mağazalarda, annelerle sohbet ediyorum bu konuda hepsi bebekler minicik oluyor yenidoğan kıyafetler bile bazen büyük geliyor diyorlar. Ama az almamız gerekiyormuş. Çok iri bebek doğurursak işler değişir o istisna. Benim gibi biri iri bebek doğurmaz diye düşünüyorum. 😄Hem kilolu değilim hem de tatlı şeker meyve abartı yemiyorum, şekerim şu anda yok. Bu gibi etmenler iri bebeğe sebepmiş zaten.
1-3 aylar daha büyük oluyor.
Bir de ben 3-6 ay da ekledim. İlk zamanlar giyebileceği her şeyi tamamladım. 2 tane de hastane çıkışı aldım. Onlar en minik boyda oluyor zaten.
Bende iki tane hastane cikisi aldim chakradan ve cartersdan indirim vardi ama chakradan aldiklarim 0-3 ay olarak geciyor mesela ama cok kucuk geliyo gozume 3. Ayinda giyilmez gibi hahaha 😄 kafam cok karisik valla azcik alip hastaneden cikista alisverise giidcem sanirim gormem lazim bebegim boyutunu :D

Mide tetikliyor olabilir canım hemen yemeğin peşine gaviscon içmeni öneririm.
Kardiyolojiden yarına randevu aldım riske atmıyım bi görüneyim belki başka bişey çıkar ya da başka bi takviye falan verir. ma gaviscon mide yanmam olduğu için hep içiyorum iyi geliyor ona

bebekte böbrek genişlemesi varmış canım
Canim banada kordon kivrimli değil düz 35 ten sonra gelişim geriliği olabilir dendi kac gun üzüldüm valla araştırmadan bi hal oldum biseyde bulamadim, bazen diyorum valla bilmemek daha iyi, zaten anne karninda yapacakları bise yok, sende canını sıkma, bana doktor stres yapmana gerek yok gerek olsa söylerim dedi onun dediğini dinliyorum düşünmemeye çalışıyorum suan

Canim banada kordon kivrimli değil düz 35 ten sonra gelişim geriliği olabilir dendi kac gun üzüldüm valla araştırmadan bi hal oldum biseyde bulamadim, bazen diyorum valla bilmemek daha iyi, zaten anne karninda yapacakları bise yok, sende canını sıkma, bana doktor stres yapmana gerek yok gerek olsa söylerim dedi onun dediğini dinliyorum düşünmemeye çalışıyorum suan
haklısın.aslında yaptırmasak bu tür testleri daha iyi belki de .boşuna canımız sıkılmaz.sonuçta anne karnındayken tedavisi olmuyo malesef. ya aldırıcaz ya kabul edicez herhangi bi sıkıntı bile olsa.bana da amniyosentez yada fetal dna yaptırabilirsin dedi.ikili testim temiz çıkmıştı

Ben çevremde çok duydum canım bebek doğduktan sonra düzenli kontrole gidiyordu arkadaşlar, zamanla düzelmişti. Doktoruna sordun mu bu durumu?
inşallah benim de o şekilde olur. erkek bebeklerde görülebiliyomuş bu durum.bebeğin idrarını tutması ile ilgili de olabilirmiş.down sendromlu ihtimali de olabilirmiş

Bende iki tane hastane cikisi aldim chakradan ve cartersdan indirim vardi ama chakradan aldiklarim 0-3 ay olarak geciyor mesela ama cok kucuk geliyo gozume 3. Ayinda giyilmez gibi hahaha 😄 kafam cok karisik valla azcik alip hastaneden cikista alisverise giidcem sanirim gormem lazim bebegim boyutunu :KK70:
Bu da mantıklı 😇 ben de çok fazla almadım. Zaten bebek işte. Büyüdükçe daha güzel boyuna posuna kilosuna uygun şeyler alırız.

kızlar öksürüğün bebeğe zararı var mıdır sizce. ama normal bir öksürük değil yani benimki artık. öksürmekten kusacak gibi oluyorum. 1 ay oldu hasta olalı covit gibiydim ama test negatifti. öksürüğüm geçmiyor. çok şiddetli ve kriz şeklinde. geceleri de 2 katına çıkıyor. ne yapsam da geçmiyor. kasıklarım ağrıyor bazen öksürmekten çok üzülüyorum artık. ilk defa böyle geçmek bilmeyen bir hastalık yaşıyorum

Öncesinde devir 3 kullaniyordum onun hiç fa6dasi yok dedi ocean verdi günde 10 damla direk tahta kaşıkla içiyorum bnmde çok midemi bulandırıyor ama üstüne ekmek falan alıyorum hemen. Hatta diğer devite eczacı ekmeğe damlat ye yazmıştı onu o şekilde kullaniyordum, sende öyle dene her türlü midede buluşuyor sonucta.
Evet birde ekmek ile deneyeyim canım sağol

kızlar öksürüğün bebeğe zararı var mıdır sizce. ama normal bir öksürük değil yani benimki artık. öksürmekten kusacak gibi oluyorum. 1 ay oldu hasta olalı covit gibiydim ama test negatifti. öksürüğüm geçmiyor. çok şiddetli ve kriz şeklinde. geceleri de 2 katına çıkıyor. ne yapsam da geçmiyor. kasıklarım ağrıyor bazen öksürmekten çok üzülüyorum artık. ilk defa böyle geçmek bilmeyen bir hastalık yaşıyorum
grintuss kullanıyorum iki gündür bana iyi geldi canım benim de çok kötüydü öksürüğüm

Back
X