• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Son aylarında bile Cam siliyordum yerleri siliyordum diye anlatan arkadaşlarım var benim. Bi de bize bak😂 dökülüyoruz.
Neyse ki burda çoğumuz aynıyız da normal diyorum. Endişe etmiyorum. 😅

Dün azıcık hızlı yürüdüm hemen belimin sağ tarafına ağrı girdi. Sabah da bel ve bacak ağrısıyla uyandım. Bacağımın altına yastık da koymamıştım. Galiba artık hep bir destekle uyumam gerekecek.
Hatta belki ebebekte satılan 2li yastıktan almak zorunda kalabilirim. Onu çok övüyorlar. Az zaman kaldı diye boşuna almayayım diyordum özel bir yastık. Ama ağrı çekmeye devam edersem alırım. 😏
Sen öyle bir yastık kullanmıyor musun?
En çok önerilen bu.
Eki Görüntüle 3189222
Ben de bu yastigi kullaniyorum canim. Bastan denedim gereksiz gibi gelmisti hatta rahatsiz etti gibi gelmisti ama son zamanlarda ise yaramaya basladi son 2 haftadir falan sirtimi karnimi guzel destekliyo 🌸

Merhaba kızlar, 4 gündür çok hastaydım, eşim ve kızımdan geldi eve, maskeye rağmen bulaştı. Dra gittim viral dedi, ilaç vermedi, sadece parol, bir öksürük sormayın, kendi doktorum doğal yoldan geçirmeye çalışalım dedi, 3 gün uğraştım, öksürük krizi uykusuzluk, serklajlıyım endişe vs. geçmeyince dün öksürük şurubu başladı, epey rahatladım sonunda..
Bugün bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum, KBB gideceğim bir de burnum tıkalı sürekli...
Pek okuyamadım, umarım herkes iyidir 🍀
Çok geçmiş olsun. Maalesef hastalıktan kaçamıyoruz. En az hasarla atlatırsınız umarım. Ben de burun tıkanıklığı yaşıyorum ama bakteriyel bir şey olmadıkça ilaç vs vermiyorlar. Bir ara çok kötüydüm, deniz suyuyla sabah akşam yıkama yapıyorum, iyi geldi. Bir de odadaki peteğe iki tane kalorifer suluğu astım. Onun faydası oldu mu bilmiyorum ama buhar iyi gelir diye düşünüyorum 🌺

Bana alma diyenler oldu ama ben de reflü yatağı alıcam. Kesin karar verdim. Sevi bebe markası var mesela ama ona da hep çok pis kokuyor diye yazmışlar. Marka önerisi bekliyorum.

Kafa yastığı da bunu gördüm ebebekte acaba nasıl olur? Mağazasında inceledim öyle ama almadım daha.

Eki Görüntüle 3189242
Ben de reflü yatağı alacağım, beşiğimiz odadan odaya taşımaya uygun değil; o yüzden bu tip yataklar gündüzleri gözümün önünde uyusun istediğimde de iş görür diye düşünüyorum. Henüz çok araştırma yapmadığım için marka ve modele karar vermedim.

Kafa yastığı konusunda hiç emin değilim; ama sanırım almayacağım, bebeklere belli bir süre yastık önerilmiyor, zaten kusma tehlikesi yüzünden sırt üstü de yatırılmıyor diye biliyorum. Annem bizi kafamız düz olmasın diye hep farklı yönlere dönük yatırırmış, kulaklarımız kepçe olmasın diye de hep kulaklarımızı düzeltip öyle yatırırmış; ama yine de abim küçükken kepçe kulaklıydı, demek ki bu tip şeylerin olacağı varsa oluyor diye düşünüyorum. 🙃

Geçmiş olsun canım gebeliğin başında bir çektim bir de şimdi olmasam valla ben de çok korkuyorum. Eşim okulda maske takıyor ama sadece onun maske takması ne kadar etkili olabilir ki 😟
Çok teşekkür ederim, aynen kızım da maske yakıyordu ama hasta olanlar gelip maskesiz derse girince 4 gün 39 üstü ateş yandı çocuğum, neyseki geçti çok şükür, maske asıl hastalar takacak ki etkili olsun, dikkat edin öksürmek çok kötü gebeyken..
Çok geçmiş olsun. Maalesef hastalıktan kaçamıyoruz. En az hasarla atlatırsınız umarım. Ben de burun tıkanıklığı yaşıyorum ama bakteriyel bir şey olmadıkça ilaç vs vermiyorlar. Bir ara çok kötüydüm, deniz suyuyla sabah akşam yıkama yapıyorum, iyi geldi. Bir de odadaki peteğe iki tane kalorifer suluğu astım. Onun faydası oldu mu bilmiyorum ama buhar iyi gelir diye düşünüyorum 🌺
Çok teşekkür ederim bakalım KBB ne diyecek, petekte su dolu ama belki soğuk buhar makinesi alırım, öneriniz var mı?

Bence etkili olur. Ben de böyle giderse mecbur kalıcam. Ama sırt için en güzeli youtubedan egzersizleri yapmak. Çok iyi geliyor. İnanılmaz rahatlatıyor. Yastık almadan denenebilir.
Şimdilik ben de evdekilerle deneme yapıp ona göre karar vericem. Bel ağrım var sadece şu an. Sırt için egzersiz yapmıştım.
Kızlar aranızda pilates egzersiz vs yapan var mı? Bu saatten sonra evde video ile başlasak sıkıntı olur mu? Ben ağrılar için istiyorum ama korkuyorum da açıkçası, ters bir hareket yaparım kasılma tetiklerim vs diye. Malum kaslar baya gevşek artık.

Çok teşekkür ederim, aynen kızım da maske yakıyordu ama hasta olanlar gelip maskesiz derse girince 4 gün 39 üstü ateş yandı çocuğum, neyseki geçti çok şükür, maske asıl hastalar takacak ki etkili olsun, dikkat edin öksürmek çok kötü gebeyken..

Çok teşekkür ederim bakalım KBB ne diyecek, petekte su dolu ama belki soğuk buhar makinesi alırım, öneriniz var mı?
Ben de soğuk buhar makinası bakmaya başladım, buradaki arkadaşların önerisiyle. Bebeğe de lazım oluyormuş. Amazon da şöyle bir makine buldum, yorumları epey iyi. Amazon yorumcularına güveniyorum 😀 fiyat diğer makinelere göre biraz fazla tabii, bakınıcam biraz.
CONOPU Hava nemlendirici, 6 l, ultrasonik hava nemlendirici, sabit sıcaklık, ev için, üç modlu, sessiz hava nemlendirici, çok sayıda nem modu ve zaman fonksiyonu, siyah, OZJ21S07 CONOPU Hava nemlendirici, 6 l, ultrasonik hava nemlendirici, sabit sıcaklık, ev için, üç modlu, sessiz hava nemlendirici, çok sayıda nem modu ve zaman fonksiyonu, siyah, OZJ21S07 : Amazon.com.tr: Mutfak

Lansinoh krem de aldım. Olmazsa olmaz dedi çok güvendiğim bir arkadaşım. Ama işte hepsi de kişisel biraz. Sorun olmaz umarım ama olursa da işe yarar inşallah.
Evet evet katılıyorum bana yarayan bazen size yaramayabilir. İnşallah tüm aldıkların işe yarasın güzel güzel kullan🙏❤️

Kizlar ben devlette yaptirdim testi ordaki doktor normal cikmis dedi ama ben simdi e nabizdan baktim 140 alti bekleniyo diye biliyorum kendi doktoruma da gostericem

Eklentiler

• Screenshot_20230110-131204.webp
    Screenshot_20230110-131204.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 63
Merhaba kızlar, 4 gündür çok hastaydım, eşim ve kızımdan geldi eve, maskeye rağmen bulaştı. Dra gittim viral dedi, ilaç vermedi, sadece parol, bir öksürük sormayın, kendi doktorum doğal yoldan geçirmeye çalışalım dedi, 3 gün uğraştım, öksürük krizi uykusuzluk, serklajlıyım endişe vs. geçmeyince dün öksürük şurubu başladı, epey rahatladım sonunda..
Bugün bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum, KBB gideceğim bir de burnum tıkalı sürekli...
Pek okuyamadım, umarım herkes iyidir 🍀
Gecmis olsun canim aynilarini bende yasadim 2 hafta cektim tam iyilestim dedim simdide o zamanki yasadigim burun ve geniz akintilari sinuzit yapmis bende yine burnum feci tikali akintim var ve yuzum agriyo sabah kbb ye gittim sinuzit yakin zamanda viral enfeksiyondna olmus olabilir dedi oyle bi tikaniklikki anlatamam burnum yokmu gibi sanki iliadin diisnda hic bi sprey ise yaramiyor onuda doktorlar cok onermiyormus ama gunde 1 kerede olsa kullaniyorum yoksa nefes alamamaktan ölcem artik. İnternette ibrahim saracoglunun papatya kuru diye biseyine denk geldim onu denedim dun 2 gun daha deneyecegim baya bi iltihapli burun akintim oldu yaptiktan sonra bakalim allah hepimizin yrdimcisi olsun ilac kullanamamak insani mahvediyor

Ben de soğuk buhar makinası bakmaya başladım, buradaki arkadaşların önerisiyle. Bebeğe de lazım oluyormuş. Amazon da şöyle bir makine buldum, yorumları epey iyi. Amazon yorumcularına güveniyorum 😀 fiyat diğer makinelere göre biraz fazla tabii, bakınıcam biraz.
CONOPU Hava nemlendirici, 6 l, ultrasonik hava nemlendirici, sabit sıcaklık, ev için, üç modlu, sessiz hava nemlendirici, çok sayıda nem modu ve zaman fonksiyonu, siyah, OZJ21S07 CONOPU Hava nemlendirici, 6 l, ultrasonik hava nemlendirici, sabit sıcaklık, ev için, üç modlu, sessiz hava nemlendirici, çok sayıda nem modu ve zaman fonksiyonu, siyah, OZJ21S07 : Amazon.com.tr: Mutfak
Bu ürün yurt dışından yollanıyormuş. Hiç amazondan yurt dışından satış yapan bir yerden almadım. 🤔 güzel olabilir

Kizlar ben devlette yaptirdim testi ordaki doktor normal cikmis dedi ama ben simdi e nabizdan baktim 140 alti bekleniyo diye biliyorum kendi doktoruma da gostericem
Evet açlığın 90 altı tokluğun 140 altı olması lazım.Mutlaka kendi doktorunuza gösterin bu değerlerden birinde yüksek çıkarsa şüpheleniyorlar. Benimde açlığım bu şekilde 96 çıkmıştı yani rakam olarakta öyle 90 a yakın ki doktor takip önerdi.

Güzel bir ürüne benziyor ama bir şey olursa servis vs düşünmekte lazım. Acaba tr de servis sağlayıcısı hangi firma?

Ay bugun hemen aliyim de deneyeyim o zaman yakinimda e bebek var valla dun gece ilallah ettim artik her donmemde uyandim agridan umarim faydali olurr ❤️
Ben de 3 gecedir kullanıyorum henüz çok yeni tecrübem ama memnunum. Sadece yatarken yastığı iyi konumlandırmak önemli onda da 1-2 denemeden sonra öğreniyorsun nerede dursa daha iyi geliyor diye. Minimal bir şey çok yer kaplamıyor, ileride ihtiyaç duyulursa bacağın altına küçük bir yastık desteği ile de kullanılabilir, dün denedim öyle de rahat oluyor üst gönderilerin birinde önerildiği şekilde kırlenti bacak altına konumlandırınca ekstra bel desteği sağlıyor son aylarda ihtiyaç duyulabilir. Bence tek kötü yanı şu, kılıfı yıkanabiliyor ama kılıfın içinde direk elyaf var, elyafla yıkamak istemezseniz içini boşaltıp tekrar doldurmak zorundasınız.

Kızlar aranızda pilates egzersiz vs yapan var mı? Bu saatten sonra evde video ile başlasak sıkıntı olur mu? Ben ağrılar için istiyorum ama korkuyorum da açıkçası, ters bir hareket yaparım kasılma tetiklerim vs diye. Malum kaslar baya gevşek artık.
Bende çok istiyorum ama aynı şekilde cesaret edemiyorum yakınımda hamilelik okulu falan baktım yok hepsi çok uzak. Geçen bime ve şoka pilates topu gelmişti almaya niyetlendim eşim bırakmadı düşersin birşey olur uğraşma dedi vazgeçtim.

Sırt egzersizi gayet zararsız güzel. Ondan memnunum. Ama her pilates hareketi de kafamıza göre yapılamayabilir. Bir eğitmenle hangi haftalar için uygunsa onu seçip yapabiliriz. Riskli gebelikler dışında uygun olur herhalde. Ben yine de çekiniyorum. Son 1-2 ay için mi daha iyi olur acaba bilemedim. Bir salona da gitmedim. Gerek yok bu kadar salgın varken. Yoksa evime çok yakın hamile pilatesi yapılan yer. Kendim idare edicem artık. Yapan varsa ben de bilgilenmek isterim. Salona gitmeden yapanlardan

Gecmis olsun canim aynilarini bende yasadim 2 hafta cektim tam iyilestim dedim simdide o zamanki yasadigim burun ve geniz akintilari sinuzit yapmis bende yine burnum feci tikali akintim var ve yuzum agriyo sabah kbb ye gittim sinuzit yakin zamanda viral enfeksiyondna olmus olabilir dedi oyle bi tikaniklikki anlatamam burnum yokmu gibi sanki iliadin diisnda hic bi sprey ise yaramiyor onuda doktorlar cok onermiyormus ama gunde 1 kerede olsa kullaniyorum yoksa nefes alamamaktan ölcem artik. İnternette ibrahim saracoglunun papatya kuru diye biseyine denk geldim onu denedim dun 2 gun daha deneyecegim baya bi iltihapli burun akintim oldu yaptiktan sonra bakalim allah hepimizin yrdimcisi olsun ilac kullanamamak insani mahvediyor
Bu arada kbb doktoru gebelik riniti diye biseyden bahsetti once onu sandik ama sonradan sinuzit oldugu ortaya cikti nazal burun yikama ve buhar makinasinin icine okaliptus yagi koymami onerdi simdilik onlari yapiyorum ama su papatya kuru olayi beni baya cezbetti kizlar bu tarz bi problemi olanlar denesin zaten icmiyoruz sadece buharini soluyoruz resmen beynimin icindeki damarlardan biseyler aktigini hissettim

Çok geçmiş olsun. Ben de bir süredir hastayum. Hasta sonu daha kötüydüm. Çalışıyorum okullar kapanacak diye okula da gidiyorum , son 2 hafta... Bağışıklığım çok düşük demek ki diyorum
Pek okuyamadım, umarım herkes iyidir �

Merhabalar, alışveriş listesi yapan var mı? Mart sonu Nisan başı doğum olacak. Yoğunluktan kafam toplayamadım. Bolu hala soğuk olur o aylarda. Kıyafetler özellikle nasıl almalıyım bir oturup yazamadım, listeyi. Sizlerin varsa paylaşır mısınız?

Back
X