- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #22.541
Canım son bir haftadır gun içinde oluyordu ve ben çok sıkışık halde tuvalete giriyordum sürekli tuvaletim var gibi hissediyordum meğersem suymusDilyy ıslaklık ne zaman oluyordu gün içinde sürekli mi Allahım böyle şeyleri anlayamamak ne zor, benim kasılmam sürekli olmuyor ama mutlaka gün içinde oluyor ağrım hala yok gece de lavabo için uyanınca hep karnım taş gibi oluyor ama lavaboya git gel çözülüyor bakalım ne olacak böyle
Merhaba hasta bezi kullanmanıza rağmen mi pijamanıza geçirdiniz? Toplamda kaç adet kullandınız? Çok geçmiş olsun.Kızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Kasılınca zaten bi tuvalet isteğim oluyor hep ama bilmiyorum ki, kontrolde suyun baya baya azalmış mı, Allahım şükür iyiki sağlıkla geldi İpek cidden az şeyler yaşamadın, böyle olunca 27 aralığı bekleyemeyecek gibiyim ya galiba bu Cuma doktora giderim böyle olursaCanım son bir haftadır gun içinde oluyordu ve ben çok sıkışık halde tuvalete giriyordum sürekli tuvaletim var gibi hissediyordum meğersem suymus
Aynen biraz gezin bakalım yaz bizede. Dün bende çok oturdum yaramıyor bna oturmak harekete alışmış vücutKizlar 5dk da bir karnım kasılıyor yatarken oluyor bide. Yarım saattir oluyor. Ağrı girmiyor gerçi ama panik oldum ilk defa. Bakalım kalkıp biraz yürüyüp hareket edeyim. 4gun önce kontrol de de minik sancılar çıktı böyleydi aynı hatta oyuzden doktorum 1hafta sonra gel dedi.
O kadar erken takılabilir mi ki hava almaz gibi geldi bana öyle olsa hoş bi tecrübem yok amaKızlar doğum sonrası korseyi ne zaman taktınız ilk ayaga kalkarken mi
Ahahaaa Dilek yaa bende aynısiymisim herkesi paylaşmışim bnada sonradan anlattılar. Anneme bu çocuk benim mi demişim. Annemde yok benim bı patlatirsam görürsün demiş herkes gülmüş.yogun bakımda Hemşireye sürekli bebeğim nerde bebeğimi getirin bana diye bagirmisim defalarca kadın anlattı. Kuzenim odaya giren herkesi azarladin diyorKızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Doktor da bugun bana sordu kasılmaların başladı mı diye evet dedim düzenli değilse sorun değil ama agrı hıssetmesen de düzenli olursa gel dedi canımBiraz hareket edince o düzen gitti. Yarından sonra ssvd için başka bi doktora gideceğim bakalım cuma da kendi doktoruma var. 3.hamilelik ama ilk ikisinde 1tane bile sancı kasılma yaşamayınca bunda panik oluyorum
Benim de oyle canım bazen zıplıyorum gece bile olsa. Ama düzen önemli işte. Zaten anlarız gibime geliyor ben normal dogum sancısında anlamıştım yani farklılıgı. Böyle adet sancısı gibi olup belden kasıklara dogru kasılmayla beraber geliyorduDilyy ıslaklık ne zaman oluyordu gün içinde sürekli mi Allahım böyle şeyleri anlayamamak ne zor, benim kasılmam sürekli olmuyor ama mutlaka gün içinde oluyor ağrım hala yok gece de lavabo için uyanınca hep karnım taş gibi oluyor ama lavaboya git gel çözülüyor bakalım ne olacak böyle
Ben tam 38 oluyorum o gün39+1 oluyorum canim
Sana tarih verdi mi canimBen tam 38 oluyorum o gün
Canim hani karnin ilk boslukta kalmasin diye sıkı degil biraz gevşek takanlar var ama bende bilemedimO kadar erken takılabilir mi ki hava almaz gibi geldi bana öyle olsa hoş bi tecrübem yok ama
Merhaba, 12.5-13 arası nasıl sorun oluyor ki? Niye benim gittiğim doktorlar bu değerlere normal diyor? Daha bugün sordum başka doktora da sorun demedi. Acaba siz ilaç kullanmadığınız için ileride daha da yükselebileceğini düşünerek mi sorun dedi doktorunuz. Çok merak ediyorum ne gibi bir sorun olurmuş...zeliko nun bence doğum nedeni plasenta kireçlenmesi. Bu durumda bebege yrterince oksijen ve besin gitmiyor.Tabi kendi anlatacaktır.Kızlar herkese merhaba;
Geçen hafta çarşamba doktor kontrolüm vardı ve tansiyonum yüksek çıkmıştı. O günden bu yana sürekli ölçüm yapıp doktoruma gönderiyordum bugün kontrole çağırdı.
Büyük tansiyonum 12,5-13 arası çıkıyordu bu sorun dedi.
35. haftadan sonra ilaçta vermiyoruz dedi. Cuma tekrar kontrole çağırdı.
Böyle devam ederse bebeği alacağız dedi. Bugün 34+5im. Bebek 2900gr çıktı. Hala 10 gün önde gidiyoruz.
36 bitene kadar dayanmaya çalışacağız ama tansiyonun yükselmesi bebek için çok daha sıkıntılı zaten 35ten sonra genelde küvez ihtiyacı olmuyor korkmayın dedi. Bizim için dua edin inşallah 36 bitene kadar dayanabiliriz.
Sanırım @zeliko benim gibiydi onu doğuma alacaklarmış. Hayırlısı ile bebeğini kucağına alır inşallah.
Hasta bezinden geçti evet çarşafa kadar ilk bez değişiminde yaşandı bu. 3 kez hasta bezi sonrasında 10 lu lohusa pedi bitirdim iki gündür de gece pedi olandan kullanıyorumMerhaba hasta bezi kullanmanıza rağmen mi pijamanıza geçirdiniz? Toplamda kaç adet kullandınız? Çok geçmiş olsun.
Sordum bi sorun görmuyorum 36 da çekeriz dedi şaşırdım ben de. Ogumda 32 de cekmeye başlamıslardı
Kızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Çok şükür canim gecmez dedigimiz her sey geciyor dun gece bende agladim toparlanamayacagim diye ama iyide oldu agladigim kendime geldim yorucu bir surec oldu ama simdi yanimda uyumasi yetiyor sukur kiKızlar bugün kontrolden geldim şükür dikislerim falan iyi. İdrar kesesi olayında da zaten takip amaçlı ameliyathane de beni fazla tutmuş bunun için ve kaçak olmadığını görmüş sadece önlem amaçlı sondali göndermiş beni... Gercekten delirmek üzereydim o ağrıdan. Bugün görenler bile yüzüne can gelmiş dedi resmen. Bebeğin sariligi da 13 çıktı 2 gün sonra tekrar kontrole götüreceğim inşallah düşer... Şükür yeni yeni kendime gelmeye başladım
Yok oylr sıkı dediğim şey porsiyonlari küçültmek olacak kendimi çok ağır hissediyorum hiç bukadar kilo almadım oyuzden biraz psikolojikmen kötüyüm ama sağlıkla doğsun kızımda gerisi kolay. biz senle nerden geldik buralara hatırladıkça hüzünleniyorumÇok sıkı diyet yapma yine de canim sadece porsiyonlarina dikkat et emzirirken veriliyor zaten.
Bende sıkı diyet yapayim diyordum ama Doktorun röportajinda gördüm emzirirken diyet yapilinca yag depolarina zararli toksinler tutunarak süt ile bebege geciyor diyordu.
Canım ben ilaç kullanmıyorum ama belki ondandır bilemiyorum. Ani tansiyon yükselmesinde bebeğe oksijen gitmeyebilir mis bebek beslenemeyebilirmis yada plesantadan ayrılabilirmis. Bu haftadan sonra bunun riskine girmek istemiyor doktorum. Hergun düzenli ölçüm yapıp doktorum ile paylaşıyorum. Bu değerler ile değil ama yükselme olursa hemen alacak bebeğiMerhaba, 12.5-13 arası nasıl sorun oluyor ki? Niye benim gittiğim doktorlar bu değerlere normal diyor? Daha bugün sordum başka doktora da sorun demedi. Acaba siz ilaç kullanmadığınız için ileride daha da yükselebileceğini düşünerek mi sorun dedi doktorunuz. Çok merak ediyorum ne gibi bir sorun olurmuş...zeliko nun bence doğum nedeni plasenta kireçlenmesi. Bu durumda bebege yrterince oksijen ve besin gitmiyor.Tabi kendi anlatacaktır.
Benimki de 35 den sonra baslicaz dedi yarin 34 kontrolum var yine yaomaz herhalde nst. Hayir ben 32 de dogurmus bi insanim bana niye baslamiyor34 canım bi sonraki kontrol 36 dedi doktorum sonra haftada 1. Daha hiç nst falan da istemedi.
Mecbur hasta ola ola bağışıklık kazanacaklar.ama bizler cok yipranicaz bu surecteAyy bende bu yıl ilk gönderdim çok zormuş. Birde psndemiden çıkıldı hep evdeydi narin çocuklar. Bende nereye kadar gondermicem bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?