- 2 Ekim 2015
- 1.800
- 2.028
- 133
- 37
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #22.581
Ya benim ev 2erkek çocuğuyla kesinlikle toplu kalmıyor zaten.hele benim şu anki hızımla asla yetisemiyorumİnşallah canım hepimizin ki rahat geçer. Bende doğumdan bir gün önce nedense evi sürekli toplu tutmaya çalıştım içime doğmuş demek ki
Benim.acil durumdan kastım doğal şekilde doğumun erken başlaması acil doğuma alınma bu durumda nöbetçi kim varsa o yapıyor. Ama diyelim doktorum erken doğuma karar verdi ona tarih verip kendisi yapar sanırım.Cok enteresan ya da ben anlmadim durumu. Yani sezeryan yapmak icin gun verip kendi yapabiliyorsa, acil durum yani acil/erken dogum baslangici olursa da gelip bakmasi gerekmez mi?
Yani acil durumdan kastimiz erken dogumsa tabi. Degilse evet sancin vs var diyelim hastanede kim varsa bakar eder muayne eder, dogum baslamissa kendi doktorunun gelip ilgilenmesi yapmasi gerekmez mi?
Bizde oyle mesela. Sanirim hemen herkes icin de boyledir.
Gunduz bisy olursa ben doktorun klinigine gidiyorum, cunku sadece klonikte calisiyor, ama gece bisiy olursa mesela, dogum yapicaim hastaneye gidicem, oradaki doktorlar ilgilenicek ama dogum baslamissa doktorum gelicek.
Suyunun olduğu nasıl anlaşıldı peki? Azalmış mı?Canım son bir haftadır gun içinde oluyordu ve ben çok sıkışık halde tuvalete giriyordum sürekli tuvaletim var gibi hissediyordum meğersem suymus
Ay yanlış mı okumuşum 4 tane değiştirdim.pijama bir gün yatmayaPijamayı sormuştum aslımda ama
Ben bunu kaçırmışımKızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Şimdi biraz kendime gelince bana da komik gelmeye başladıYa Dilek ne güldüm okurken
İnşallah anlarız yaaDoktor da bugun bana sordu kasılmaların başladı mı diye evet dedim düzenli değilse sorun değil ama agrı hıssetmesen de düzenli olursa gel dedi canım
Benim de oyle canım bazen zıplıyorum gece bile olsa. Ama düzen önemli işte. Zaten anlarız gibime geliyor ben normal dogum sancısında anlamıştım yani farklılıgı. Böyle adet sancısı gibi olup belden kasıklara dogru kasılmayla beraber geliyordu
Öyle canım valla benim ev aldı başını gidiyor kardeşim annem temizliyor ama yetişemiyorYa benim ev 2erkek çocuğuyla kesinlikle toplu kalmıyor zaten.hele benim şu anki hızımla asla yetisemiyorumbende de Perşembe temizlik var annemle kayınvalide gelecek enazindan tozu gitsin dağınıklığı çare yok
Yazdığım zamana göre iyiyim o durmadan kasılması geçti şükür. Ayağa kalkınca da birkaç kere oldu yavaş yavaş azaldı sonra. Ama 3-4 gündür adet ağrısı gibi ağrım var. Normaldir sonuçta son haftalardayiz. Benim annemin de sancısı olmazmış hiç suni sancıyla doğurmuş bizi ablamla. Ona benzer miyim diye düşünüyorum. Hatta ilk hamileligimde sancı hiç çıkmadı nst de hiçte hissetmedim zaten şuan yaşadıklarımı ama acilmam vardi bebekte ters olunca mecbur sezeryan oldumAynen biraz gezin bakalım yaz bizede. Dün bende çok oturdum yaramıyor bna oturmak harekete alışmış vücut
Ultrasonda baktığımda suyum bitmeye yakındıSuyunun olduğu nasıl anlaşıldı peki? Azalmış mı?
Ay yok bak çocukları o kötü sesleri ile gitar çalıyor umrum değilBende söyleyise takilirim yoksa en dogal hakkin söylemek farkinda degildir belkoben evde terlik giymiyorum bana gore cok ses cikariyor pelus değilse eğer. En ust katim ben alttaki abla ile cok yakiniz severim ama uyardiginda sinir oluyorum kizim küçük uyarsanda anlamiyor ki dusuyor bazen yada elinden bisey dusuruyor falan oda cocugunu salonda yatiriyor surekli beni arar yada mesaj atar cocuk uyuyor sessiz olurmusun ablam diye eger esim evdeyse bana ulasamazsa onu ariyor cevap vermezsek mesaj atiyor deli ediyor tersledim ister istemez eskisi kadar iyarmiyor Allahtan yoksa aramiz acilcak kirmakta istemiyorum o yuzden senin soylemek istedigin tarz cok hosuma gitti
Allah korusun yaaGit canım ben gitmedigime pişmanım bir kaç gün daha geç gitsem belki çok kötü sonuçlar olabilirdi
Valla bu değişiklikler yüzünden bende beklemeyeceğim gibi Aralık sonunuBenim iki gecedir karnima agri giriyor gozumj açıyorum karnim tas gbi olmuş,uykum ahir oldugundan geri uyuya kalıyorum.
Olsun o an birine patlamam gerekti
Enaz 1hafta sonra diyorlar. Bende 2hafta sonra falan kilo durumuma göre alıp takmayı düşünüyorum. Beden kilo olayına karar veremedim çünkü aldığım bide bol olmasınKızlar doğum sonrası korseyi ne zaman taktınız ilk ayaga kalkarken mi
Sen doğumdan bı gün önce eşine kızmıştın bence sen anestezi ile acını çıkardın kocandanŞimdi biraz kendime gelince bana da komik gelmeye başladı
Ayağa kalkıp hareket ettgimde azalmasaydi gidecektim busefer çünkü biraz korkuttu ilk defaDoktor da bugun bana sordu kasılmaların başladı mı diye evet dedim düzenli değilse sorun değil ama agrı hıssetmesen de düzenli olursa gel dedi canım
Benim de oyle canım bazen zıplıyorum gece bile olsa. Ama düzen önemli işte. Zaten anlarız gibime geliyor ben normal dogum sancısında anlamıştım yani farklılıgı. Böyle adet sancısı gibi olup belden kasıklara dogru kasılmayla beraber geliyordu
Kac kilo aldin canim bende 36+4üm 17 kg almışımYok oylr sıkı dediğim şey porsiyonlari küçültmek olacak kendimi çok ağır hissediyorum hiç bukadar kilo almadım oyuzden biraz psikolojikmen kötüyüm ama sağlıkla doğsun kızımda gerisi kolay. biz senle nerden geldik buralara hatırladıkça hüzünleniyorum
Benim bu sancılar 29da başlamıştı aslında. Yani şimdi nst de neyin sancı olduğunu tam anlayınca 29da başladığını biliyorum ama duzensizdi. Bebek toplaniyor falan sanıyordum ama anladım ki sanciymis nst de denk gelmiyordu önceki haftalarda. Ama yine de ağrılı değildi sadece hafif nefesimi kesiyordu okadar. Açıklığım varmı asıl onu merak ediyorum çünkü ilk oğlumda sancı olmadan acilmam oldu. Doktora gidince soracağım baksın olmazsa.Doktora haber ver o zmn canim. Benim de gecenlerde oyle olmustu aciklik sanci cikmayinca sorun gormediler. Ama sen minim sancilar vardi diyorsun
Ay bende hep bir zorluk çıkınca şükür ediyorum Allaha bugünlere çok zor geldim cunkuOyle canim valla yaa. O zamanlar Allaha dua ettim kanamalarim bitsin saglikla kucagima alayim aldigim kiloya ah etmeyecegim diye
O yuzden kilo dedikce vuruyorum ağzıma
Birde sagliklica ve zamanlica kucagimiza alirsak ne isteriz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?