- 7 Haziran 2022
- 2.561
- 2.830
- 83
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #22.561
Doktora haber ver o zmn canim. Benim de gecenlerde oyle olmustu aciklik sanci cikmayinca sorun gormediler. Ama sen minim sancilar vardi diyorsunKizlar 5dk da bir karnım kasılıyor yatarken oluyor bide. Yarım saattir oluyor. Ağrı girmiyor gerçi ama panik oldum ilk defa. Bakalım kalkıp biraz yürüyüp hareket edeyim. 4gun önce kontrol de de minik sancılar çıktı böyleydi aynı hatta oyuzden doktorum 1hafta sonra gel dedi.
Şimdi ölçtüm 143 81 cıktı hemen bir ilac aldım. Ben hamilelik öncesi yüksek tansiyon hastasıydım. O nedenle hemen ilaç baslandi bana. Ben de sorucam doktoruma tekrar. Gecmis olsun size de çok. Umarım bir sorun yaşamayızCanım ben ilaç kullanmıyorum ama belki ondandır bilemiyorum. Ani tansiyon yükselmesinde bebeğe oksijen gitmeyebilir mis bebek beslenemeyebilirmis yada plesantadan ayrılabilirmis. Bu haftadan sonra bunun riskine girmek istemiyor doktorum. Hergun düzenli ölçüm yapıp doktorum ile paylaşıyorum. Bu değerler ile değil ama yükselme olursa hemen alacak bebeği
Ay cok güldüm yaaaaKızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Bende söyleyise takilirim yoksa en dogal hakkin söylemek farkinda degildir belkoBi cesaret çıkabilirsem derdimi gülmeden anlatırım inşallah böyle şeyde başkası agrasif olur kavga eder ama bana komik geliyor koca insana terlik uyarısı yapmak yaa, bize gelen misafirler de her seferinde üste badem ceviz bişey mi kırıyorlar diyorlar ilk demekki biz anormal değiliz
Cok enteresan ya da ben anlmadim durumu. Yani sezeryan yapmak icin gun verip kendi yapabiliyorsa, acil durum yani acil/erken dogum baslangici olursa da gelip bakmasi gerekmez mi?Evet canım.dedigin gibi özel muayenesi olup anlaşmalı hastane olursa acil durum dahi olsa doğumu doktorun yapar. Benimki özel bir hastanede çalışıyor. Oraya bağlı. Sezaryen randevulu olursa kendi doktorum tarih verecek. Ancak acil durum olursa hangi doktor nöbetciyse o anda. Bu çok kötü ama ne yapacagimi bilemedim. Özel muayenesi olan doktor mu baksam. Offf
Yıllar geçince hersey değişmiş demek ki bacım napalımBenimki de 35 den sonra baslicaz dedi yarin 34 kontrolum var yine yaomaz herhalde nst. Hayir ben 32 de dogurmus bi insanim bana niye baslamiyor
Su icinde yuruyus yapinca geçiyorsa korkma demisti bana doktor canim.Biraz hareket edince o düzen gitti. Yarından sonra ssvd için başka bi doktora gideceğim bakalım cuma da kendi doktoruma var. 3.hamilelik ama ilk ikisinde 1tane bile sancı kasılma yaşamayınca bunda panik oluyorum
Bugün doktoruma ayrıntılı sordum ben de. Sen direk gel burda bakarlar beni de cağırırlar dedi. Hatta şey dedim kar kış olur gelemezsem nolcak dedimCok enteresan ya da ben anlmadim durumu. Yani sezeryan yapmak icin gun verip kendi yapabiliyorsa, acil durum yani acil/erken dogum baslangici olursa da gelip bakmasi gerekmez mi?
Yani acil durumdan kastimiz erken dogumsa tabi. Degilse evet sancin vs var diyelim hastanede kim varsa bakar eder muayne eder, dogum baslamissa kendi doktorunun gelip ilgilenmesi yapmasi gerekmez mi?
Bizde oyle mesela. Sanirim hemen herkes icin de boyledir.
Gunduz bisy olursa ben doktorun klinigine gidiyorum, cunku sadece klonikte calisiyor, ama gece bisiy olursa mesela, dogum yapicaim hastaneye gidicem, oradaki doktorlar ilgilenicek ama dogum baslamissa doktorum gelicek.
Git canım ben gitmedigime pişmanım bir kaç gün daha geç gitsem belki çok kötü sonuçlar olabilirdiKasılınca zaten bi tuvalet isteğim oluyor hep ama bilmiyorum ki, kontrolde suyun baya baya azalmış mı, Allahım şükür iyiki sağlıkla geldi İpek cidden az şeyler yaşamadın, böyle olunca 27 aralığı bekleyemeyecek gibiyim ya galiba bu Cuma doktora giderim böyle olursa
Benim iki gecedir karnima agri giriyor gozumj açıyorum karnim tas gbi olmuş,uykum ahir oldugundan geri uyuya kalıyorum.Dilyy ıslaklık ne zaman oluyordu gün içinde sürekli mi Allahım böyle şeyleri anlayamamak ne zor, benim kasılmam sürekli olmuyor ama mutlaka gün içinde oluyor ağrım hala yok gece de lavabo için uyanınca hep karnım taş gibi oluyor ama lavaboya git gel çözülüyor bakalım ne olacak böyle
Yapışkan akıntı ben de 2 gündür var. Yarın dr a soracağım.Gebelik boyunca olmadı.Aaa ya islaklik nasildi yapışkan mi akıntı gibi mi bugün bebde cok oldu. Her sabah oluyordu birazcık ama bugün çok oldu? Yani ıslak nasıl islak
Bu arada @zeliko doğurdu mu napti?
Bende ev temizlerken doğuracam sanırım bugün çok kötüyüm yaa
Almadım canım ilkinde bende alerji yaptı.o yüzden lohusa pedi almıştım. Gerçekten anestezi insanı çok farklı bir boyuta tanıyormuşAhahaaa Dilek yaa bende aynısiymisim herkesi paylaşmışim bnada sonradan anlattılar. Anneme bu çocuk benim mi demişim. Annemde yok benim bı patlatirsam görürsün demiş herkes gülmüş.yogun bakımda Hemşireye sürekli bebeğim nerde bebeğimi getirin bana diye bagirmisim defalarca kadın anlattı. Kuzenim odaya giren herkesi azarladin diyorkimi bana küsmüş haberim yok. Bide arayanlarla konuştum kimbilir neler saçmaladım gerçekten anestezi kafası diye bişey var yaa. Neyse iyisin ya geçti geriside geçer.sen depend almamış mıydın bu arada bnmde kanamam çoktu depend yetti ama. Birde yazindi gecelik giymiştim uzun
Amin canım inşallah en kısa sürede hepiniz kurtulursunuzAynen benim oğlum da da ben 32 de nst ye girmeye başlamıştım şimdi 36. Haftada girdim ilk nst ye geçen hafta yani
Ya sağmakta nasıl bir sakınca olabilir de sağmaya izin vermediler ben hic anlayamıyorum ciddengenel anestezi olunca insan 3-5 saati falan hatırlamıyor bende oğlumdayken öyleydim öyle böyle atlattın, sağlıkla kavuştunuz ya darısı başımıza inşaAllah
Kesinlikle canım bende ne zaman acı çeksem ona bakınca hepsini unutuyorumÇok şükür canim gecmez dedigimiz her sey geciyor dun gece bende agladim toparlanamayacagim diye ama iyide oldu agladigim kendime geldim yorucu bir surec oldu ama simdi yanimda uyumasi yetiyor sukur ki
Bence gayet saygılı söylenmisim belimin halinden sonraAy cok güldüm yaaaapislik herif nedir ya icinde hic bisey kalmamis masallah
Benim hep oldu bana vajinal probiyotik verdi geçmedi bende demedim bidaha , her Sabah oluyor birden yorulunca filan kac zamandır var suda azalma olsa çıkardı Ağustos sonunda başladıYapışkan akıntı ben de 2 gündür var. Yarın dr a soracağım.Gebelik boyunca olmadı.
Pijamayı sormuştum aslımda amaHasta bezinden geçti evet çarşafa kadar ilk bez değişiminde yaşandı bu. 3 kez hasta bezi sonrasında 10 lu lohusa pedi bitirdim iki gündür de gece pedi olandan kullanıyorum
Ya Dilek ne güldüm okurkenKızlar doğuma giderken bol pijama altı goturun. Benim gibi kanamanız çok olursa yetmeyebilir ben evden getirtmek zorunda kaldım. Eşyalarınızı bir kez daha kontrol edin. Ben bebek doymadı diye düşünüp sut sagmak istedim ebeler izin vermedi sütun var diye bende yanımda getirdiğimiz düşünüp çantamı bir açtım her şeyi getirmisim ama düzeneği çalıştıracak makineyi getirmemisimbir de bebek hemen büyüyecek diye 3tane falan ysnidogan almıştım cocuk şu an 2.5 kilo yenidoganlar bile çok büyük oluyor, teyzesi gitti üç tane falan daha yenidogan aldı ama içinde kayboluyor. Bu arada bana dua eden herkese çok teşekkür ederim, sürecimiz çok zorluyor belki sizi de korkuttum. Ailem de çok korkmuş daha yeni anlatıyorlar bana süreci. Anesteziyi atmaya çalışırken sürekli anestezi uzmanına pislik herif yapamadı mahvetti beni diyip durmuşum eşimde agrin grcecek dedikçe sen sus her şey senin yüzünden demişim... Ebeler beni emzirme için ikna etmeye çalışmışlar hayır emzirmek istemiyorum diye bagirmisim eşim bebeğe bak diyormuş bakmiycam istemiyorum demişim... En son ebeyle ağrı kesici kavgasına girmişim kız bana 3 tane yaptık art arda daha yapamayız sende hemşiresin biliyorsun demiş bende ya sana yap diyorum dayanamıyorum diye bagirmisim kisaca tüm hastaneyi birbirine katmisim ben... Benim hastane süreci böyleydi pek iç açıcı olmasa da komik anları da vardı
Oyle canim valla yaa. O zamanlar Allaha dua ettim kanamalarim bitsin saglikla kucagima alayim aldigim kiloya ah etmeyecegim diyeYok oylr sıkı dediğim şey porsiyonlari küçültmek olacak kendimi çok ağır hissediyorum hiç bukadar kilo almadım oyuzden biraz psikolojikmen kötüyüm ama sağlıkla doğsun kızımda gerisi kolay. biz senle nerden geldik buralara hatırladıkça hüzünleniyorum
Demekki normal. Ben tuvalete çıktığımda 2 gündür silerken geliyor, internette araştırdım rahim doğuma hazırlanıyor gibi şeyler okuyunca araştırmaktan vazgeçtim, yarın dr a soracağımBenim hep oldu bana vajinal probiyotik verdi geçmedi bende demedim bidaha , her Sabah oluyor birden yorulunca filan kac zamandır var suda azalma olsa çıkardı Ağustos sonunda başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?