- 28 Haziran 2015
- 443
- 339
- 103
- 30
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #5.701
Evet evet tatlı yedikten sonra olmuştu o yüzden şüphelendim hareketlendiklerini bildiğim için acaba dedimİkinci hamileligimde 14te hissetmiştim bende olabilir tabiki. Tatlı birşeyler yiyip sırtüstü 45derecelik acıyla yatarsan ozaman daha çok hissedebilirsin. Genelde rahat olunca daha net hissediliyor dene bakalım
Yaa artık yavaş yavaş çıkmaya başlar sanırsamKizlar ya 2aydir kocaman karnım vardı şişkinlikten alışmıştım. Bugün gayet normal karnım hamile değilim gibi bir garip oldum yagerçi akşama yine 5aylik gibi olurum muhtemelen
Evet özellikle gebelik öncesi başlanmasını öneriyorlar çünkü dediğiniz gibi çoğu kadın 5 6 haftalıkken anca fark edebiliyor hamile olduğunu bu da tam kalp atışını duyacağımız dönem o döneme kadar yeterli folik asit alınmamış olması daha çok sıkıntı oluşturuyormuş. Aklıma kötü şeyleri getirmeden doktorlarımızı söylediğini yapmamız lazım en güzeli her gebe kendi özel doktorlar da ona göre yönlendiriyordur. Hepimiz sağlıkla doğuralım sağlıkla büyütelim inşallahBenim kan değerlerimde folik asit üst sınıra yakındı. Gebelikten 3 ay önce başlamıştım. Dr gebelik öncesinden kalp atışına kadar olan süreç çok etkili dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanı. Her dr farklı şey söylüyor demekki. Herkes kendi yöntemini uyguluyor.
Tabiki bende eczacı olarak bilgilendirmek istedim.Öncelikle bunla alakalı akademik yazının örneğini rica etsem atabilir misiniz? Mesleğim gereği eczacılık sektöründe yeni şeylere oldukça ilgiliyim. Zaten bende 10 tane içeceğini düşünmedim kimsenin fazlası diyorlar insanlar herhangi bir doktor kimseye 2000 mg iç demez zaten . Bu makul seviyede anlamıştım söylenenleri
Soda ve yoğurt anlayamadımTabiki bende eczacı olarak bilgilendirmek istedim.
Ben doktoruma folik asit genim heterozigot 2 tane alayım mı diye sordum. Homozigot olmadığı sürece fazlasını almana gerek yok. Sonuçta bir dna zinciri doğru kodluyor. Fazlası otizim yapar dediği için söyledim.
Gene eşimde otizmli çocuklar ile çalışma yürüttü. Doktorların sempozyumda o kadar çok sebep olacak şeyler sıralamışlar ki, hepsi bende uygulamaya çalıştı. Her bilimsel gerçek, gerçekten etki etmez, bunu bilmek size yarar değil zarar getirir. Bırak sodayı, yoğurt istediğim gibi içeyim dedim. Duymak bile istemedim. Fazla abartlıdığını dşünüyorum, ama ilaçların etkisini yadırgamamak gerektiğine inanıyorum.
Derleme makale linki aşağıdaki gibidir.
Is High Folic Acid Intake a Risk Factor for Autism?—A Review
Folate is required for metabolic processes and neural development. Insuring its adequate levels for pregnant women through supplementation of grain-based foods with synthetic folic acid (FA) in order to prevent neural tube defects has been an ongoing public health initiative. However, because...www.mdpi.com
Hemen hemen tum doktorlar eczacilar kan ilaclarini ac oneriyor ama bende ac ilac icemem pek. Gerekte olmuyor sukur. Sen bunu doktoruna ilk gittiginde soyle ama belki baskq bisey yazar oneride bulunurNormalde aç önerdi ama ben akşam yatmadan içiyorum yoksa içemiyorum yuttuktan sonra öğürüyorum hatta fobi gibi oldu bende resmen
Tamam canım söylerim ama bi arkadaş da hamile ona demiş oda içemiyorum diyince gece yatmadan iç demiş bende ona güvenerek aslında gece içtim ama tabi yine de sorarımHemen hemen tum doktorlar eczacilar kan ilaclarini ac oneriyor ama bende ac ilac icemem pek. Gerekte olmuyor sukur. Sen bunu doktoruna ilk gittiginde soyle ama belki baskq bisey yazar oneride bulunur
Anladim. En guzeli doktorunu da bilgilendirmek tabi. Hani onunda daha iyi bi önerisi olur belki tmm böyle devam et der.Kafanda rahat olur.Tamam canım söylerim ama bi arkadaş da hamile ona demiş oda içemiyorum diyince gece yatmadan iç demiş bende ona güvenerek aslında gece içtim ama tabi yine de sorarım
Aynen canım ihmal etmemem lazımm onu sormayıAnladim. En guzeli doktorunu da bilgilendirmek tabi. Hani onunda daha iyi bi önerisi olur belki tmm böyle devam et der.Kafanda rahat olur.
Genelde devam ediyor ama doğal yollarla benim değerlerim normale dönmüştü bıraktım ilacı. Yani hayatın boyunca kullanacaksın dedi doktorumda bana ama öyle olmadı. Çaresini aramak lazım ki genelde bu bana göre alternatif tıbla mümkün oluyorHamilelik bitince de devam ediyor mu peki yoksa hamilelik mi tetikliyor acaba
Evet söyleyeceğim. Birkaç gecedir uyanıyorum hem sıcaktan hemde wc falan. Ozaman bile midem bulanıyor çok. Hatta bu hafta çok arttı sıcaklardan mi neden bilmiyorum. Tam diyordum 12.haftalara gelsemde azalsa diye ama ne azalması daha da arttıDemir hapı gerçekten zulüm oldu yaa gece de mi içemiyorsun belki söylesen başka içebileceğin türde olanı varsa onu yazar
Erkekler genelde saklayamiyorlar hemen belli oluyorAmin canım inşallah11. Haftada görmüştü doktor 12 de netleştirdi
Yaa neguzel hareket hissetmek. Birde ozaman evet burdasın diyebiliyorsun. Ama şimdi hissetmeyince hep bı merakEvet evet tatlı yedikten sonra olmuştu o yüzden şüphelendim hareketlendiklerini bildiğim için acaba dedim
Aa iyi bari canım çok sevindim inşallah bende alternatif tıpla hallolurGenelde devam ediyor ama doğal yollarla benim değerlerim normale dönmüştü bıraktım ilacı. Yani hayatın boyunca kullanacaksın dedi doktorumda bana ama öyle olmadı. Çaresini aramak lazım ki genelde bu bana göre alternatif tıbla mümkün oluyor
Sıcaklardan olabilir bence çünkü benimde öyle tansiyon yine düşmeye başladı evden çıkmamaya çalışıyorum yinede hep kötüleniyorum benim 14 bitti hala var bulantımEvet söyleyeceğim. Birkaç gecedir uyanıyorum hem sıcaktan hemde wc falan. Ozaman bile midem bulanıyor çok. Hatta bu hafta çok arttı sıcaklardan mi neden bilmiyorum. Tam diyordum 12.haftalara gelsemde azalsa diye ama ne azalması daha da arttı
Hadi bakalım görür inşallah içinden ne geçiyor bu sefer kız mıErkekler genelde saklayamiyorlar hemen belli oluyorbende 2oglumu 12de öğrendim. Bunda da tam 12de gideceğim Perşembe günü normalde doktorumda görse söyler hemen ama bakalım görebilecek mi
Kesinlikle harika bir şey ama şimdide bi kere hissettim daha başka ne zaman hissederim Allah bilir biraz büyüselerde her gün hissetsekYaa neguzel hareket hissetmek. Birde ozaman evet burdasın diyebiliyorsun. Ama şimdi hissetmeyince hep bı merak
Onu benim de aşırı canım istiyor ama eşim hakkını iyi sakla ya şimdi bir bardak yada kurbanda bir bardak hakkın var dediBugün canım çok fanta istedi asitli diye korkumdan içmedim ya.Siz iciyo musunuz?
Bugün canım çok fanta istedi asitli diye korkumdan içmedim ya.Siz iciyo musunuz?
Onu benim de aşırı canım istiyor ama eşim hakkını iyi sakla ya şimdi bir bardak yada kurbanda bir bardak hakkın var dedisabırla bekliyorum ben normalde çok aramam ama galiba sıcaklar yüzünden canım istedi bir iki yudum alsam da o içme isteğimi keser zaten
Maden suyu o da her gün değil normalde de hiç sevmem ama yine soğuk iyi geliyorYaa içecek olarak ne tüketiyorsunuz ben yıldım artık su ve ayran içmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?