- 22 Ağustos 2010
- 660
- 504
- 303
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #5.661
Çok teşekkür ederim cevabınız için Şehir Hastanesi'nde doktorlar sürekli değişiyor geçen haftaki doktor önermemişti bu haftaki verdi o yüzden ikilemde kaldım sanırım düzenl tel bi doktor tercihi yapmam lazımEğer önceki gebeliklerinde sağlıksızsa bazı doktorlar garanti olsun diye coraspin ve proluton iğne(düşük riskini önlemek için) başlatabiliyorlar. Ben kendi doktorum dışında bir doktora gittiğimde o hiç test yapmadan başlatmıştı. Kendi doktorum coraspin kutuyu bitirdikten sonra 2. Kutuya başlama dedi şimdi gittiğim doktor da pıhtılaşma testi yaptı pıhtılaşma yüksek çıkmış devam et dedi ek olarak omega 3 takviyesi yaptı kanı sulandırdığı için.Ama anladığım kadarıyla test yapmadan ilk gebeliği düşük olanlara coraspin başlatmak doktorlar arasında tartışmalı bir konu. Bazıları öneriyor bazıları gerek görmüyor. Doktoruna güvenmiyorsan başka doktora danış istersen.
Sanirim bende 13.haftaya kadar devam edicem folik asite. Devam dedi çünkü. Demir e baslayali 1 ay olacak düşükmüş değerim yoksa daha gec başlanıyor. Omega da var benim folik asit dedigim multivitaminimde. D ve b vitaminleri de var ama yeterli mi bilmiyorum gunluk ihtiyaca.Canım doktor bana 12. Haftamda bıraktırıp Demir ilacı d vitamini ve omega vermişti dediğin gibi Demir’in içinde de folikasit var
Islerine karışmamak lazim tabi bozuluyorlar.Bana 9.haftada folik asiti bıraktırdı. Kan değerlerine bakarak bırak artık dedi. İlk 3 ay kullanıyorlar genelde dedim kızdı. Gebelikten önce başlanıyor. Kalp atımından sonra fazla kullanılınca otizm e sebep oluyor. Doğru bilinen yanlışlar var dedi. Ben de kullanmadım. Yerine bişe de vermedi. 14.haftaya kadar bişe yok, sonra demir başlayacakmış.
Merhaba ilk sorun hakkında bilgi sahibi degilim.Merhaba Bayanlar topiği yeni farkettim Bende Ocak 2023 olacağım kısmetse 25 Ocak tahmini erken gelirse bilemem şuan 10+3 haftlığım Ben iki soru sormak istiyorum 1. Kan pıhtılaşma dan şüpelendiğim için Hem gebelik öncesi tranbofoli testi yaptırdım hemde gebelik te bi kez daha istedi doktor gene yaptırdık temiz çıktı ve doktor iğneye gerek görmemişti.Bu arada Şehir hastanesine kontrole gidiyorum Bu hafta ki doktor 10+1 deyken beni hem coraspirine hemde iğneye başlattı böyle bişey başına gelen varmı ? (benim düştüklerinde 5 tane) 10.Haftada iğne bebeğe zarar verirmi 2. Sorumda şu Benim karnım çok çıkıyor sanki 4 aylıkmışım gibi sizinkiler de öylemi .Cevaplar içinde şimdiden teşekkür ederim.
Demir ilacının yan etkilerini gördün mü hiç bende ishal ve mide bulantısı halsizlik yapıyorSanirim bende 13.haftaya kadar devam edicem folik asite. Devam dedi çünkü. Demir e baslayali 1 ay olacak düşükmüş değerim yoksa daha gec başlanıyor. Omega da var benim folik asit dedigim multivitaminimde. D ve b vitaminleri de var ama yeterli mi bilmiyorum gunluk ihtiyaca.
Sanırım bundan snra magnezyumlar d vitamin destekleri veririrler hepimize.
Evet doktor çok önemli gerçekten ben çok arada kaldım devam etmekle etmemek arasında ama bana hiç test yapılmamıştı. Devam ettim korkumdan ailede pıhtı atma durumları vardı hem annem hem abim. Testte de biraz yüksek çıkmış doktor kan sulandıcı iğneye ihtiyaç duymadı coraspirin ve omega 3 yeter dedi.Çok teşekkür ederim cevabınız için Şehir Hastanesi'nde doktorlar sürekli değişiyor geçen haftaki doktor önermemişti bu haftaki verdi o yüzden ikilemde kaldım sanırım düzenl tel bi doktor tercihi yapmam lazım
Ac alma demisti doktorum yemek ten 2 saat snra fln icmeye çalışıyorum hapı mideme bisey ypmadi gozlemledigim ama kabızlık yapiyor bende de sanirim. Gerçi bende ki o kabızlık hep var amaDemir ilacının yan etkilerini gördün mü hiç bende ishal ve mide bulantısı halsizlik yapıyor
Aynen canım insan sinir oluyorBen de senin gibiyim galiba 13. Haftaya giricem ilk defa tahmin var mı diye sordum daha 1 ayı var deditahmin dedim Bi de sanki gidip hemen alışveriş yapıcaz dedi diye ne olur sanki
Evet aç karna alıyorum ilaci yillardirValla ben ilk tok yaptırdım 4.15 ti doktorum bide açken bakalım dedi 3.30 çıktı daha düşük çıkıyo yani ilacı aç karna içiyorsun değil mi
Yani 10 yıldır troid hastasıyım Eğer bir iki hafta kullanmazsam ilacı 1,2 kilo alırım.Bir de merak ettiğim bir şey var biz tiroidi fazla çıkanlarda kilo alımın nasıl canım benim vücudum kilo almaya çok meyilli ama ben tiroid ilacına vuruyorum daha hiç kilo almadım
Merhaba Bayanlar topiği yeni farkettim Bende Ocak 2023 olacağım kısmetse 25 Ocak tahmini erken gelirse bilemem şuan 10+3 haftlığım Ben iki soru sormak istiyorum 1. Kan pıhtılaşma dan şüpelendiğim için Hem gebelik öncesi tranbofoli testi yaptırdım hemde gebelik te bi kez daha istedi doktor gene yaptırdık temiz çıktı ve doktor iğneye gerek görmemişti.Bu arada Şehir hastanesine kontrole gidiyorum Bu hafta ki doktor 10+1 deyken beni hem coraspirine hemde iğneye başlattı böyle bişey başına gelen varmı ? (benim düştüklerinde 5 tane) 10.Haftada iğne bebeğe zarar verirmi 2. Sorumda şu Benim karnım çok çıkıyor sanki 4 aylıkmışım gibi sizinkiler de öylemi .Cevaplar içinde şimdiden teşekkür ederim.
Ya ben bu otizm meselesini sordum doktoruma kesinlikle kanıtlanmış bir şey yok aksine yetersiz folik asit kullanımında bebekte oluşabilecek komplikasyonlar kanıtlanmış dedi. Bir de folik asitin fazlası vücutta depolanmıyor nasıl fazlası etkileyebilir demişti.Bana 9.haftada folik asiti bıraktırdı. Kan değerlerine bakarak bırak artık dedi. İlk 3 ay kullanıyorlar genelde dedim kızdı. Gebelikten önce başlanıyor. Kalp atımından sonra fazla kullanılınca otizm e sebep oluyor. Doğru bilinen yanlışlar var dedi. Ben de kullanmadım. Yerine bişe de vermedi. 14.haftaya kadar bişe yok, sonra demir başlayacakmış.
Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgilerYa ben bu otizm meselesini sordum doktoruma kesinlikle kanıtlanmış bir şey yok aksine yetersiz folik asit kullanımında bebekte oluşabilecek komplikasyonlar kanıtlanmış dedi. Bir de folik asitin fazlası vücutta depolanmıyor nasıl fazlası etkileyebilir demişti.
Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan
Tabi bazı doktorlar da bunu savunduğu için insanlar tereddüte düşüyor bu benim ilk sorduğum meseleydi doktor da kesinlikle kanıtlanmış bir durum yok dedi. Bazı insanlar aşılarım da otizm yaptığını savunuyor bunun gibi bir şey sanırım bu da. Otizmin tam olarak nedeni bilinmediğinden dolayı her şeyi bağlıyorlarHiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgiler
Başka hastalık deseler hani dicem elle tutulur yanı var. Otizm bambaşka bir dünya yüzlerce çeşidi var ve çoğu maalesef çocuklara ilk 3 yıl falsa tablet telefon verme ilgisizlik çocukla göz teması kurmama gibi sebepler . Doğuştan olan da var ama zaten en başta beynin farklı çalışmaya başlaması ile ilgili . Zaten bir sürü faktör var analar kendine daha fazla dert aramasın :)Tabi bazı doktorlar da bunu savunduğu için insanlar tereddüte düşüyor bu benim ilk sorduğum meseleydi doktor da kesinlikle kanıtlanmış bir durum yok dedi. Bazı insanlar aşılarım da otizm yaptığını savunuyor bunun gibi bir şey sanırım bu da. Otizmin tam olarak nedeni bilinmediğinden dolayı her şeyi bağlıyorlar
Benim kan değerlerimde folik asit üst sınıra yakındı. Gebelikten 3 ay önce başlamıştım. Dr gebelik öncesinden kalp atışına kadar olan süreç çok etkili dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanı. Her dr farklı şey söylüyor demekki. Herkes kendi yöntemini uyguluyor.Ya ben bu otizm meselesini sordum doktoruma kesinlikle kanıtlanmış bir şey yok aksine yetersiz folik asit kullanımında bebekte oluşabilecek komplikasyonlar kanıtlanmış dedi. Bir de folik asitin fazlası vücutta depolanmıyor nasıl fazlası etkileyebilir demişti.
Aynen 12/ haftadan sonra verdikleri daha komplike vitaminler var içerisinde yine folik asit var.Benim kan değerlerimde folik asit üst sınıra yakındı. Gebelikten 3 ay önce başlamıştım. Dr gebelik öncesinden kalp atışına kadar olan süreç çok etkili dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanı. Her dr farklı şey söylüyor demekki. Herkes kendi yöntemini uyguluyor.
Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgiler
Hepimizin dr ları uzman. Herkesi bünyesine, değerlerine göre inceleyerek yapıyorlar bu işi. O yüzden karşılaştımak cok doğru değil. Otizm yapar yapmaz bilemem. Ben uzman değilim. Kesin saçma sapan bilgiler bunlar demek te yanlış. Mesela bana 14.haftaya kadar vitamin yok dedi. Anlaşılan siz hep kuşlanmışsınız. Direk başka vitamin başlamış.Aynen 12/ haftadan sonra verdikleri daha komplike vitaminler var içerisinde yine folik asit var.
Folik asitin fazlası otizm yapar saçma bir bilgi kim diyorsa bugün sağlık bakanlığı işlem yapar hakkında . O kadar insan içiyor bir zararı olsa kim bu riske girsin. İçmeye gerek olmayabilir dışardan besinle yeterince vitamini alıyorsa zaten ne gerek var.Hepimizin dr ları uzman. Herkesi bünyesine, değerlerine göre inceleyerek yapıyorlar bu işi. O yüzden karşılaştımak cok doğru değil. Otizm yapar yapmaz bilemem. Ben uzman değilim. Kesin saçma sapan bilgiler bunlar demek te yanlış. Mesela bana 14.haftaya kadar vitamin yok dedi. Anlaşılan siz hep kuşlanmışsınız. Direk başka vitamin başlamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?