2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Çok teşekkür ederim cevabınız için Şehir Hastanesi'nde doktorlar sürekli değişiyor geçen haftaki doktor önermemişti bu haftaki verdi o yüzden ikilemde kaldım sanırım düzenl tel bi doktor tercihi yapmam lazım

Canım doktor bana 12. Haftamda bıraktırıp Demir ilacı d vitamini ve omega vermişti dediğin gibi Demir’in içinde de folikasit var
Sanirim bende 13.haftaya kadar devam edicem folik asite. Devam dedi çünkü. Demir e baslayali 1 ay olacak düşükmüş değerim yoksa daha gec başlanıyor. Omega da var benim folik asit dedigim multivitaminimde. D ve b vitaminleri de var ama yeterli mi bilmiyorum gunluk ihtiyaca.
Sanırım bundan snra magnezyumlar d vitamin destekleri veririrler hepimize.

Islerine karışmamak lazim tabi bozuluyorlar.
Fazlasi dedigin seye sebep oldugunu duymustum bende ama önce Allaha sonra doktorlarımıza emanetiz onlardan cok bilmiyoruz ki.Ne derseler uyguluyoruz mecburen

Merhaba ilk sorun hakkında bilgi sahibi degilim.
Ikinci sorun evet benim de karnımda cok cıktı simdiden saglikla kucagina al insallah

Demir ilacının yan etkilerini gördün mü hiç bende ishal ve mide bulantısı halsizlik yapıyor

Evet doktor çok önemli gerçekten ben çok arada kaldım devam etmekle etmemek arasında ama bana hiç test yapılmamıştı. Devam ettim korkumdan ailede pıhtı atma durumları vardı hem annem hem abim. Testte de biraz yüksek çıkmış doktor kan sulandıcı iğneye ihtiyaç duymadı coraspirin ve omega 3 yeter dedi.

Demir ilacının yan etkilerini gördün mü hiç bende ishal ve mide bulantısı halsizlik yapıyor
Ac alma demisti doktorum yemek ten 2 saat snra fln icmeye çalışıyorum hapı mideme bisey ypmadi gozlemledigim ama kabızlık yapiyor bende de sanirim. Gerçi bende ki o kabızlık hep var ama doktorun ac mi tok mu önerdi

Bir de merak ettiğim bir şey var biz tiroidi fazla çıkanlarda kilo alımın nasıl canım benim vücudum kilo almaya çok meyilli ama ben tiroid ilacına vuruyorum daha hiç kilo almadım
Yani 10 yıldır troid hastasıyım Eğer bir iki hafta kullanmazsam ilacı 1,2 kilo alırım.

Ya ben bu otizm meselesini sordum doktoruma kesinlikle kanıtlanmış bir şey yok aksine yetersiz folik asit kullanımında bebekte oluşabilecek komplikasyonlar kanıtlanmış dedi. Bir de folik asitin fazlası vücutta depolanmıyor nasıl fazlası etkileyebilir demişti.

Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgiler

Maalesef devlet hastanesine giden hasta grubu özel vitamin almaya çok müsait olmadığı iÇin çok acil olanlar dışında reçetelemiyorlar içmezse de kimse ölmez zaten. Bu vitaminlerin doktorlara tanıtılması içerik anlatılması lazım e devletteki çok iyi Prof haricine gidip kimse ürün anlatmıyor anlatamıyor doktorun da vakti yok. E yeni vitaminleri önerme şansı olmuyor . beslenmesi düzgün olmayıp sırf vitaminle hamilelik geçiren var.

Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan
Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgiler
Tabi bazı doktorlar da bunu savunduğu için insanlar tereddüte düşüyor bu benim ilk sorduğum meseleydi doktor da kesinlikle kanıtlanmış bir durum yok dedi. Bazı insanlar aşılarım da otizm yaptığını savunuyor bunun gibi bir şey sanırım bu da. Otizmin tam olarak nedeni bilinmediğinden dolayı her şeyi bağlıyorlar

Başka hastalık deseler hani dicem elle tutulur yanı var. Otizm bambaşka bir dünya yüzlerce çeşidi var ve çoğu maalesef çocuklara ilk 3 yıl falsa tablet telefon verme ilgisizlik çocukla göz teması kurmama gibi sebepler . Doğuştan olan da var ama zaten en başta beynin farklı çalışmaya başlaması ile ilgili . Zaten bir sürü faktör var analar kendine daha fazla dert aramasın :)

Benim kan değerlerimde folik asit üst sınıra yakındı. Gebelikten 3 ay önce başlamıştım. Dr gebelik öncesinden kalp atışına kadar olan süreç çok etkili dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanı. Her dr farklı şey söylüyor demekki. Herkes kendi yöntemini uyguluyor.

Aynen 12/ haftadan sonra verdikleri daha komplike vitaminler var içerisinde yine folik asit var.

Aynen 12/ haftadan sonra verdikleri daha komplike vitaminler var içerisinde yine folik asit var.
Hepimizin dr ları uzman. Herkesi bünyesine, değerlerine göre inceleyerek yapıyorlar bu işi. O yüzden karşılaştımak cok doğru değil. Otizm yapar yapmaz bilemem. Ben uzman değilim. Kesin saçma sapan bilgiler bunlar demek te yanlış. Mesela bana 14.haftaya kadar vitamin yok dedi. Anlaşılan siz hep kuşlanmışsınız. Direk başka vitamin başlamış.

Folik asitin fazlası otizm yapar saçma bir bilgi kim diyorsa bugün sağlık bakanlığı işlem yapar hakkında . O kadar insan içiyor bir zararı olsa kim bu riske girsin. İçmeye gerek olmayabilir dışardan besinle yeterince vitamini alıyorsa zaten ne gerek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…