- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #5.681
Tabi fazlası derken millet aynı anda 10 tane içiyorsa tabi bilmiyorumFolik asitin fazlası otizm yapar saçma bir bilgi kim diyorsa bugün sağlık bakanlığı işlem yapar hakkında . O kadar insan içiyor bir zararı olsa kim bu riske girsin. İçmeye gerek olmayabilir dışardan besinle yeterince vitamini alıyorsa zaten ne gerek var.
Bu bir ara facebook gruplarinda yazıldi, asi karşıti olan gruplarda doğruluğu ispat edilmemiş diye biliyorum. Ben ilk hamileligimde çok geç başlamıştım ve cok endişelenmiştim folik asit yetersizliği spina bifidaya neden oluyor . Şimdi mesela reginesis max kullanıyorum icinde günlük doz var ekstra kullanmadim folik asiti ,9 ay boyunca kullanilack dedi doktor icinde omega 3 var ama herkes kendi doktoruna güvenmeli..ilk hamileligimde prof. Gidiyordum mesela hic decavit, magnezyum vermedi ben baska doktora giderken decavit, magnezyum ve calsiyum vermişti. Her doktor farkli ilerliyorFolik asitin fazlası otizm yapar saçma bir bilgi kim diyorsa bugün sağlık bakanlığı işlem yapar hakkında . O kadar insan içiyor bir zararı olsa kim bu riske girsin. İçmeye gerek olmayabilir dışardan besinle yeterince vitamini alıyorsa zaten ne gerek var.
Normalde aç önerdi ama ben akşam yatmadan içiyorum yoksa içemiyorum yuttuktan sonra öğürüyorum hatta fobi gibi oldu bende resmenAc alma demisti doktorum yemek ten 2 saat snra fln icmeye çalışıyorum hapı mideme bisey ypmadi gozlemledigim ama kabızlık yapiyor bende de sanirim. Gerçi bende ki o kabızlık hep var amadoktorun ac mi tok mu önerdi
Anladım canım benim hamilelikte farkedildi ama daha önce hiç baktırmamıştım tiroid hormonuma o yüzden bilemedik hamilelikte mi çıktı diye ama son aylarda çok hareketli olmama rağmen kilo alıyordum o yüzden olabilir o zaman bir de Babannem ve halamda tiroid hastasıymış bilmiyordum benYani 10 yıldır troid hastasıyım Eğer bir iki hafta kullanmazsam ilacı 1,2 kilo alırım.
Aynen çünkü ne kullanmak ne kullanmamak ile alakalı akademik çalışmalar yeterli derecede yok . Kafamızı yormadan doktorumuzu dinleyip ilerlemek en doğrusuBu bir ara facebook gruplarinda yazıldi, asi karşıti olan gruplarda doğruluğu ispat edilmemiş diye biliyorum. Ben ilk hamileligimde çok geç başlamıştım ve cok endişelenmiştim folik asit yetersizliği spina bifidaya neden oluyor . Şimdi mesela reginesis max kullanıyorum icinde günlük doz var ekstra kullanmadim folik asiti ,9 ay boyunca kullanilack dedi doktor icinde omega 3 var ama herkes kendi doktoruna güvenmeli..ilk hamileligimde prof. Gidiyordum mesela hic decavit, magnezyum vermedi ben baska doktora giderken decavit, magnezyum ve calsiyum vermişti. Her doktor farkli ilerliyor
Ay maşallah gerçekten nekadar çok erkek olduKızlar ne kadar birikmiş oku oku bitiremedimm1 haftadır koşturmacamız vardı bide annemler geldi gitti derken hiç bakamadım buraya cumartesi belli oldu cinsiyetimiz erkek erkek anneleri kervanına katıldım bende
İkinci hamileligimde 14te hissetmiştim bende olabilir tabiki. Tatlı birşeyler yiyip sırtüstü 45derecelik acıyla yatarsan ozaman daha çok hissedebilirsin. Genelde rahat olunca daha net hissediliyor dene bakalımKarındaki dalgalanma olayını bende bir iki kez yaşadım bilmiyorum bebek mi ama 14. Haftayı bitiricez 15 e giricez yarın oladabilir yani
Hormon dengen normal olmadığı için az çalıştığı için yani tiroidin kilo alırsın veremezsin. Ama ilaç düzenlediği için kilo kontrolun normal olur canım. Benimde güya az çalışıyor hatta hasimato var bende ama hayatımda hiç kilo sorunu yaşamadım. Gebe kalmakta zor olur az çalışınca ama şükür oda sorun olmadı. Bende diyorum yanlış teşhis koyuyorsun bana doktor bende belirti hiç yokBir de merak ettiğim bir şey var biz tiroidi fazla çıkanlarda kilo alımın nasıl canım benim vücudum kilo almaya çok meyilli ama ben tiroid ilacına vuruyorum daha hiç kilo almadım
Öncede varmıştır o zmn canım.ben ilk universitedeyken annem farketti boynun niye şişmiş senin doktora git sor dedi öyle öğrendim. Anne babadan genetiklerden gelen bir hastalık dedi.annemde yok babam çok erken vefat etti belki onda varmıştır farkedilmemistir.Anladım canım benim hamilelikte farkedildi ama daha önce hiç baktırmamıştım tiroid hormonuma o yüzden bilemedik hamilelikte mi çıktı diye ama son aylarda çok hareketli olmama rağmen kilo alıyordum o yüzden olabilir o zaman bir de Babannem ve halamda tiroid hastasıymış bilmiyordum ben
Off mide bulantısı zaten var bende demir hapını içemiyorum ya doktora da demedim içemiyorum diye dahaDemir ilacının yan etkilerini gördün mü hiç bende ishal ve mide bulantısı halsizlik yapıyor
Öyle değil maalesef. Yağda eriyen vitaminler ADEK zaten depolanıyor. Ama son zamanda özellikle b vit grubu vitaminlerde depolandıkları değerlendiriliyor. Folik asit zaten başat vitaminlerden. DNA yapımı yani hücre yenilenmesi ve çoğalmasında kullanılıyor. Sürekli vücutta değişim ve dönüşüm söz konusu iken vücutta depolanmıyor olması hergün her saat takviye etmemiz gerekirdi. Suda çözündüğü için evet böbreklerden fazlası atılıyor, ama vücutta ihtiyaç varsa uzun vadede vücutta tuar. B6, B12 vitamini gibi de depolar.Hiçbir vitaminin fazlası vücutta depolanmaz ve idrarla atılır yani bebeğe ve bize zarar vermesi mümkün değil hepsi kulaktan dolm saçma sapan bilgiler
Zaten ailenin kadınlarında varsa oluyor genelde. Ve hamilelikte hormonlar arttığı için birden çıkıyor. İçerde bekliyor yani çıkmaya hazır. Benimde hem teyzem hem halamda var mesela benimde ilk hamileligimde çıktı. Ablamda çıkmadı o daha hamile kalmadı belki kalsa onunda değerler değişir kimbilirAnladım canım benim hamilelikte farkedildi ama daha önce hiç baktırmamıştım tiroid hormonuma o yüzden bilemedik hamilelikte mi çıktı diye ama son aylarda çok hareketli olmama rağmen kilo alıyordum o yüzden olabilir o zaman bir de Babannem ve halamda tiroid hastasıymış bilmiyordum ben
Öncelikle bunla alakalı akademik yazının örneğini rica etsem atabilir misiniz? Mesleğim gereği eczacılık sektöründe yeni şeylere oldukça ilgiliyim. Zaten bende 10 tane içeceğini düşünmedim kimsenin fazlası diyorlar insanlar herhangi bir doktor kimseye 2000 mg iç demez zaten . Bu makul seviyede anlamıştım söylenenleriÖyle değil maalesef. Yağda eriyen vitaminler ADEK zaten depolanıyor. Ama son zamanda özellikle b vit grubu vitaminlerde depolandıkları değerlendiriliyor. Folik asit zaten başat vitaminlerden. DNA yapımı yani hücre yenilenmesi ve çoğalmasında kullanılıyor. Sürekli vücutta değişim ve dönüşüm söz konusu iken vücutta depolanmıyor olması hergün her saat takviye etmemiz gerekirdi. Suda çözündüğü için evet böbreklerden fazlası atılıyor, ama vücutta ihtiyaç varsa uzun vadede vücutta tuar. B6, B12 vitamini gibi de depolar.
Otizim ile ilişkilendirilen folik asit ise sentetik yani bizim şuan aldığımız takviye formları, onlar sentetik oldukları için vücuttan atılmaları için değişime uğramaları gerikiyor ve bu değişim sonucu ortaya çıkan ürünün otizim ile ilişkisi var. Bu değişerek atılan ürünün de depolanması ile bilgili bilgiyi araştırmadım, sorun burada yatıyor olabilir. Ne kadar çok sentetik alırsak, o kadar çok risk var demek.
Yani 400 ug alalım, gerisini yeşillik ve sebzelerden almak en iyisi...
Google yazınca bunları da bulabilirsin.Öncelikle bunla alakalı akademik yazının örneğini rica etsem atabilir misiniz? Mesleğim gereği eczacılık sektöründe yeni şeylere oldukça ilgiliyim. Zaten bende 10 tane içeceğini düşünmedim kimsenin fazlası diyorlar insanlar herhangi bir doktor kimseye 2000 mg iç demez zaten . Bu makul seviyede anlamıştım söylenenleri
Hamilelik bitince de devam ediyor mu peki yoksa hamilelik mi tetikliyor acabaZaten ailenin kadınlarında varsa oluyor genelde. Ve hamilelikte hormonlar arttığı için birden çıkıyor. İçerde bekliyor yani çıkmaya hazır. Benimde hem teyzem hem halamda var mesela benimde ilk hamileligimde çıktı. Ablamda çıkmadı o daha hamile kalmadı belki kalsa onunda değerler değişir kimbilir
Demir hapı gerçekten zulüm oldu yaa gece de mi içemiyorsun belki söylesen başka içebileceğin türde olanı varsa onu yazarOff mide bulantısı zaten var bende demir hapını içemiyorum ya doktora da demedim içemiyorum diye daha
Allah rahmet eylesin canım olabilir ama doktor benim boğazımı muayene etti gayet iyi gözüküyor dedi ama belkide artık hep kullanıcamÖncede varmıştır o zmn canım.ben ilk universitedeyken annem farketti boynun niye şişmiş senin doktora git sor dedi öyle öğrendim. Anne babadan genetiklerden gelen bir hastalık dedi.annemde yok babam çok erken vefat etti belki onda varmıştır farkedilmemistir.
Evet kiloyu zor veriyorum ve en ufak kaçırmamda kilo olarak dönüyor herkes söylemişti bi baktır tiroidine diye ama ben hiç üstüne kondurmamıştım keşke daha önce baktırsaymışımHormon dengen normal olmadığı için az çalıştığı için yani tiroidin kilo alırsın veremezsin. Ama ilaç düzenlediği için kilo kontrolun normal olur canım. Benimde güya az çalışıyor hatta hasimato var bende ama hayatımda hiç kilo sorunu yaşamadım. Gebe kalmakta zor olur az çalışınca ama şükür oda sorun olmadı. Bende diyorum yanlış teşhis koyuyorsun bana doktor bende belirti hiç yok
Amin canım inşallahAy maşallah gerçekten nekadar çok erkek oldusağlıkla gelsin hepsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?