- 13 Eylül 2021
- 3.378
- 3.970
- 83
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #9.501
Nem oranı çok yüksek buralarda Allahtan yuksekte yasiyoruz şehir merkezinde yaşasam baygınlık geçireceğim .Benimde ileri düzeyde uykum kaçmış durumda sıcaktan mi agrilardan mi bilmem rahat değilim uyuyamıyorum
Soğuk buhar iyi geliyor canım yatak odasında çalıştırıyorum onunla uyumusum bu gece sipalar iyi büyüdüler demekki artık uykularda kaçmaya başladıBende de öyle Bi de nefes alamıyormuş gibi ya da aldığım nefes yetmiyormuş gibi hissediyorum.
Merhaba, ben yanlismisim gelecek hafta degilmis benimkisi (18. hafta), umarim haftayada ultrason yapar yinede.
Klinigimi aradim randevum eylul de : 22-23 haftasinda olucak :)
Ben bugun 15 Eylul'e randevu aldim bir docente. 20 haftalikken gelmelerini istiyormuş hastalarin. Ben gittigimde 20+5 olacagiz.
Insallah sizin deHer doktor farklı umarım güzel geçer detaylınız :) bende 21-22 haftalar arası gideceğim
Bu sabah tetenoz aşısı oldum. Hemşire bebeğe bi etkisi yok korkma 1 ay sonra yine gel 2. Yi de yapalım dedi. Kendi doktorum da 19. Ya 20. Hafta gibi yaptır gel demişti. 19+2 de yapmış oldum. Sağlık ocağında Kan ve idrar tahlili de verdim. 10 gün sonra da detaylıya gireceğim inşallah. Tetenoz aşısı şart değil, önlem amaçlı yapılıyor. Covit aşısından korkum var. Ben dr ne derse uyuyorum. HayırlısıKızlar tetenox aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Riskli gebeliklere önerilmiyor düşük tehlikesi falan oluyor diye rastladım bir kaç yerde
Korkuyorum yaa bide o tereddütü yaşamak istemiyorum
Doktorum ol demişti 22.haftada
Bu gittiğimde yeniden sorucam
Olmam illa şart değilse olmayacağım diye danışacağım
Sizler ne yaptınız ?
Kızlar tetenox aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Riskli gebeliklere önerilmiyor düşük tehlikesi falan oluyor diye rastladım bir kaç yerde
Korkuyorum yaa bide o tereddütü yaşamak istemiyorum
Doktorum ol demişti 22.haftada
Bu gittiğimde yeniden sorucam
Olmam illa şart değilse olmayacağım diye danışacağım
Sizler ne yaptınız ?
İyi geceler kızlar kaç gündür oglusla uğraşmaktan pek gelemedim ameliyatımizi olduk sorunsuz çok şükür evimizdeyizsünnete yapılacaktı ama fıtık çok zorlamış doktoru sünnet için ekstra risk almak istemedim dedi şimdide eve takıldım kaldım ben evde durmaya alışık değilim dört gözle oğlanın iyilesmesini bekliyorum
Kizlar benim kararsiz kaldigim konu spinal mi epidural mi? Ben ilkini spinal oldum ben .ben dogumdan sonra cok cabuk toparlanmistim.ablamda beni öyle görünce ilki epiduraldi ikinciyi spinal yapti. Spinal de cok beli agrimis ilkinda oyle degildi diyor. Benim ilk olduğu icin hepsinde beli ağrır diye düşünmüştüm.Epidural olup beli ağrıyan var mi?
İntenette soyle yaziyor acaba ondan mi.
epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir.
Kanı sulandırıyormuş o yüzden kanaması olan riskli gebelere bazı doktorlar önermiyorBen ilk gebeliğimde 3 doz oldum ya da 2 tam hatırlayamadım şimdi hiçbir zararını da görmedim kolum bile şişmedi hatta ağrımadı bile. Neye göre düşük tehlikesi yapıyormuş ? Kim neden önermiyormuş mantıklı nedenler varsa araştırmak, üzerine düşünmek gerekir ama güvendiğiniz bir doktora gidiyorsanız ve o da aşıyı yaptırmanızdan yanaysa çok fazla da tedirgin olmanıza gerek yok bu ikinci gebeliğim eylülde yine yaptıracağım.
Ben spinal anestezi oldum , çıkarırken bastırınca ağrı oldu, hatta bikac gun kaburgalarim kirik gibi ağrıdı yalnız en korkuncu bilmiyorum size yaptılar mi doğumdan sonra odaya çıkınca 1 saat arayla rahimn olduğu yere elle bastırarak masaj yapilmasi aglaya ağlaya ,bağıra bağıra canim cikti kan pıhtısı olmasin diye ay cok korkunçtubirde ben hemen yürümedim 1 gün sonra yürüttüler ağrı vardi birde gülme krizine girdim mahvolmuştum
Bana yapmadılar ama o dikiş acısını biliyorum eğer yaparlarsa diye şimdiden ödüm kopuyorBu karna bastırma olayını bana da yaptılar yalnız değilsiniz valla canım çıkıyor sandım yeminle o nasıl bir acı yaBir de karnıma bastırıp alttan da iki parmağı ile kan pıhtılarını aşağı doğru çekmeleri çok fenaydı o yüzden bunları 21 ay sonra tekrar yaşayacağım için çok korkuyorum yalan yok Allah yardımcımız olsun Bu arada beni de 2 saat sonra yürütmüşlerdi.
Kanı sulandırıyormuş o yüzden kanaması olan riskli gebelere bazı doktorlar önermiyor
Benim 32. Haftada aniden geldi arastiramamistim zaten sadece belden asagi olsun dedim spinal olmuş. Sanırım bu sefer epidural isticem ablam ikisi ile de doğum yapti dedigin gibi epiduralda bel agrisi olmadi diyor.Ben ilk doğumumda belden aşağısı uyuşsun istemiştim hatta ameliyathane de anestezi doktoru sordu bana nasıl olsun istiyorsun diye epidural istediğimi söyledim sonra beni muayene etti ayakların da çok fazla ödem var genel anestezi vermem gerekiyor epidural uygulayamam demişti ne alaka anlamamıştım öylelikle genel anestezi olmuştu ama ameliyat sonrası gözlerimi açtığımda karnım çok acıyor diye söyleniyordum onu hatırlıyorum ve bir de sezeryan sonrası karnıma kum torbası koymuşlardı 2 saat sonra aldılar torbayı oda çok ağrı yapmıştı, toparlanmam 1 haftayı bulmuştu 5-6 gün bebeğimi kucağıma alıp sevemedim sadece emzirmek için alıyordum o kadar ama benden 3 ay sonra aynı hastanede sezeryan olan arkadaşım epidural ile doğum yaptı ameliyat sonrası hiç ağrı/acı hissetmediğini çok kolay geçirdiğini söyledi. Bende bu kez epidural anestezi istiyorum inşaAllah mümkün olur
Bana yapmadılar ama o dikiş acısını biliyorum eğer yaparlarsa diye şimdiden ödüm kopuyorsezeryandan sonra kanamam iyi gelmişti galiba kanaması gelmeyenlere yapiyolar
Benim 32. Haftada aniden geldi arastiramamistim zaten sadece belden asagi olsun dedim spinal olmuş. Sanırım bu sefer epidural isticem ablam ikisi ile de doğum yapti dedigin gibi epiduralda bel agrisi olmadi diyor.
Vücuda gore de degisiyor ama benim dikis acım cabuk gecti ablam ikisinde de dikisleri çok acıyordu.
Benim ilk hamilleiğimdeki doktorum da gerek yok dedi bu doktorum da gerek yok dedi bende yaptırmadım.eskiden hastaneler aletler steril olmayabildiği için öneriliyormuş artık öyle bişey de kalmadı.iki doktor da aynı şeyi söyledi.ilk gebeliğimde de doğumda da bi sıkıntı yaşamadım.zaten bu yaşıma kadar tetenoz da olmadım heralde şurdaki kalan 4 ayda da bişey olmaz.en son okul zamanı falan yaptırmıştım heralde aşıyı.toksoplazma ve corona tetenoza kıyasla daha çok geriyor beni
teşekkür ederim canımDüşükle ilgili de şöyle benim bildiğim kanaması olan birkaç kişiye önermemiş doktorları grupta yazmışlardı bende öyle öğrendim öyle bi risk olabileceğini.kanı sulandırıyormuş sanırım tetenoz aşısı ondan.benim de kanamam vardı ilk 4 ay ama doktor terenoza gerek yok derken kanama durumundan bahsetmedi yani ondan bağımsız olarak gerek yok dedi.senin kanamam falan yoksa bence endişelenme
benimde aklımı hemşire bulandırdı canımİlk defa duyuyorum benimde kanamalarim oldu su an lekelenmelerim oluyor.Doktor hic uyarmadi beni su an endise ettim. İlk hamileligimde tetanoz oldum ama kanamam yoktu.
Saglik ocagi simdi beni asinicin cagirdi tetanoz icin diye biliyorum..onu istemiyorum diyebiliyor muyum ki
herkeste sanırım farklı etkileri oluyor canım anladığım kadarıylaTetanoz mu canım ben kızımı aşıya götürdüm ama sağlık ocağı bana da aşı yaptı sartmis hatta ilk gebeligimde yapmamistim yapmadim diye 12 Eylül de tekrar gel dedi tekrar tetanoz yapacaklarmışama kol acısıni 1 hafta çektim huysuzluk yapti bende. Mecbur tekrar gidcem
her doktorun görüşü farklı demekkiBenim de rahim içi kasılmam çok olduğu için yaptırtmadı, tetanoz kasılmayı artırıyormuş
bende doktoruma soracağım bu gittiğimde canımBu sabah tetenoz aşısı oldum. Hemşire bebeğe bi etkisi yok korkma 1 ay sonra yine gel 2. Yi de yapalım dedi. Kendi doktorum da 19. Ya 20. Hafta gibi yaptır gel demişti. 19+2 de yapmış oldum. Sağlık ocağında Kan ve idrar tahlili de verdim. 10 gün sonra da detaylıya gireceğim inşallah. Tetenoz aşısı şart değil, önlem amaçlı yapılıyor. Covit aşısından korkum var. Ben dr ne derse uyuyorum. Hayırlısı
haklısın canımBen ilk gebeliğimde 3 doz oldum ya da 2 tam hatırlayamadım şimdi hiçbir zararını da görmedim kolum bile şişmedi hatta ağrımadı bile. Neye göre düşük tehlikesi yapıyormuş ? Kim neden önermiyormuş mantıklı nedenler varsa araştırmak, üzerine düşünmek gerekir ama güvendiğiniz bir doktora gidiyorsanız ve o da aşıyı yaptırmanızdan yanaysa çok fazla da tedirgin olmanıza gerek yok bu ikinci gebeliğim eylülde yine yaptıracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?