2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bu sabah tetenoz aşısı oldum. Hemşire bebeğe bi etkisi yok korkma 1 ay sonra yine gel 2. Yi de yapalım dedi. Kendi doktorum da 19. Ya 20. Hafta gibi yaptır gel demişti. 19+2 de yapmış oldum. Sağlık ocağında Kan ve idrar tahlili de verdim. 10 gün sonra da detaylıya gireceğim inşallah. Tetenoz aşısı şart değil, önlem amaçlı yapılıyor. Covit aşısından korkum var. Ben dr ne derse uyuyorum. Hayırlısı

Ben ilk gebeliğimde 3 doz oldum ya da 2 tam hatırlayamadım şimdi hiçbir zararını da görmedim kolum bile şişmedi hatta ağrımadı bile. Neye göre düşük tehlikesi yapıyormuş ? Kim neden önermiyormuş mantıklı nedenler varsa araştırmak, üzerine düşünmek gerekir ama güvendiğiniz bir doktora gidiyorsanız ve o da aşıyı yaptırmanızdan yanaysa çok fazla da tedirgin olmanıza gerek yok bu ikinci gebeliğim eylülde yine yaptıracağım.

Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir inşaAllah yavrunuz Benimde oğlum perşembe günü sünnet oldu öncesinde de kulak enfeksiyonu vardı falan, çalışıyorum ben bayram tatilim 9 gündü o zamanda hastalandı nerdeyse 3-4 aydır evdeyim tam iyileşti gezeriz artık biraz nefes alırız derken sürekli bir şey çıktı insan aşırı bunalıyor böyle olunca çok iyi anlıyorum sizi

Günaydın kızlar. Nasılsınız
Bende iki gündür ozguven yerle bir. Sadece göbek olsa başım üstüne ama Göğüslerim ve kalcami büyük hissediyorum ne giysem hamile gibi değilde sisman gibi görüyorum kendimi.
Cevremde tanidigim 3 hamile de zayif olunca tam kötü hissettim kendimi. İns bu gittiğim de doktor yasaklari kaldirir hersey yolundadir ve artik yürüyüş yapmamda sakinca yoktur

Ben ilk doğumumda belden aşağısı uyuşsun istemiştim hatta ameliyathane de anestezi doktoru sordu bana nasıl olsun istiyorsun diye epidural istediğimi söyledim sonra beni muayene etti ayakların da çok fazla ödem var genel anestezi vermem gerekiyor epidural uygulayamam demişti ne alaka anlamamıştım öylelikle genel anestezi olmuştu ama ameliyat sonrası gözlerimi açtığımda karnım çok acıyor diye söyleniyordum onu hatırlıyorum ve bir de sezeryan sonrası karnıma kum torbası koymuşlardı 2 saat sonra aldılar torbayı oda çok ağrı yapmıştı, toparlanmam 1 haftayı bulmuştu 5-6 gün bebeğimi kucağıma alıp sevemedim sadece emzirmek için alıyordum o kadar ama benden 3 ay sonra aynı hastanede sezeryan olan arkadaşım epidural ile doğum yaptı ameliyat sonrası hiç ağrı/acı hissetmediğini çok kolay geçirdiğini söyledi. Bende bu kez epidural anestezi istiyorum inşaAllah mümkün olur

Kanı sulandırıyormuş o yüzden kanaması olan riskli gebelere bazı doktorlar önermiyor

Bu karna bastırma olayını bana da yaptılar yalnız değilsiniz valla canım çıkıyor sandım yeminle o nasıl bir acı ya Bir de karnıma bastırıp alttan da iki parmağı ile kan pıhtılarını aşağı doğru çekmeleri çok fenaydı o yüzden bunları 21 ay sonra tekrar yaşayacağım için çok korkuyorum yalan yok Allah yardımcımız olsun Bu arada beni de 2 saat sonra yürütmüşlerdi.

Bana yapmadılar ama o dikiş acısını biliyorum eğer yaparlarsa diye şimdiden ödüm kopuyor sezeryandan sonra kanamam iyi gelmişti galiba kanaması gelmeyenlere yapiyolar

Benim 32. Haftada aniden geldi arastiramamistim zaten sadece belden asagi olsun dedim spinal olmuş. Sanırım bu sefer epidural isticem ablam ikisi ile de doğum yapti dedigin gibi epiduralda bel agrisi olmadi diyor.
Vücuda gore de degisiyor ama benim dikis acım cabuk gecti ablam ikisinde de dikisleri çok acıyordu.

Hem dediğiniz gibi hem de biraz uygulayan kişinin becerisi ile de alakalı sanırım. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın bu süreçte

teşekkür ederim canım
aslında kafamı karıştıran aile hekimliğindeki hemşire oldu
riskli gebeliklerde önerilmiyor gibisinden
benim de hamileliğim 12.haftaya kadar ar ara kanamalı geçti
perinoloğa gidiyorum
eğer risk olsaydı o söylerdi yaptırma diye
ama 22.haftada yaptır dedi
yine de bu gittiğimde detaylıca soracağım
çok teşekkür ederim canım
benimde aklımı hemşire bulandırdı canım
ama bu gittiğimde endişelerimi soracağım doktoruma
doktorlarımız ne derse o aslında

herkeste sanırım farklı etkileri oluyor canım anladığım kadarıyla
geçmiş olsun canım
Benim de rahim içi kasılmam çok olduğu için yaptırtmadı, tetanoz kasılmayı artırıyormuş
her doktorun görüşü farklı demekki
mecburen doktorumuz ne derse onu yapıyoruz
bende doktoruma soracağım bu gittiğimde canım
perinotolog
artık o ne derse o
haklısın canım
doktorumuza güvenmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…