2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Tetenoz zorunlu değil olmayabilirsiniz zaten ilk gebeliğinizde de olmuşsunuz tetenoz 10 sene geçerli
Oğlum 8 yaşında ben 2 doz olmuştum tamamlamadim hapsini doktor tek doz olabilirsin dedi. Covid aşısı icin olursan biontechi öneriyorlar ben artik bisey demiyorum. Iyi bir enfeksiyon uzmani bulup sor dedi

Canim benim yaa.. Kusma bulanti problemi yasiyanlarla cok iyi empati yapabildigim icin cidden uzuluyorum. Umarim herkesin gecer gider bir an evvel.

Benim cok sukur kusmalarim gecti. Ama hala korkumdan gunde bir tane aklima gelince bulanti ilacimi hala aliyorum.
Ama siskinligim cok oluyor. Gebelik oncesindeki kadar buyuk degil porsiyonlarim. Sisiyor midem ve iste o zaman zorlarsam rahatlamam icin kusmam gerekebiliyor.

Doktorum korkma, sabahalri nexium ve ogunlerden snra rennie ya da gaviscon al dedi. Gavisconun double effect tableti var, ogunlerimden sonra aliyorum ve cidden beni rahatlariyor, bulantiya da iyi geliyormus.

Demir ilacini doktorum yazdi ama bana bir sure daha kullanma sen, mideni yorucak ve bulanti yapicak dedi. Su an icin sadece ocean mommy kullaniyorum.

Ben sunu farkettim kizlar
Normalde tam bir sebze canavariyim, bayilirim her turlu sebze yemegine ancak ne zaman yesem midemi cidden rahatsiz ediyor.
Ben de daha cok malesef makarna, lavas, ekmek turevlerini tuketiyorum ama dedigim gibi cok fazla degil.
Su ana kadar iki kilo aldim. Bu karbonhidrat tuketimiyle neolir snrasi bilemiyorum.

Bulanti kusma yasayanlar az ama sık yemeyi deneyin.
Su cidden rahatlatiyor, su icmeye calisin fakat yemwkten hemen once ve hemen sonra icmeyin.

Yesil elmayi soyup tuketin bir de.
Allah sifa versin su esnada zorda olan herkese.

Dis kanamasi benim de oluyor. Doktor bu konuyla ilgili bisiy demisti ama aklimda kalmadi, yarin sorucam hatta napiyim diye.

İc karnin hacmen genis demekki. Boyle durumlarda ileriki aylara kadar pek belli olmaz. Normal yani. Benim annem de oyleymis pek kilo da almamis. Ama benim ic karnim kucuk. Ben tig gibi incecikken spor yaparken bile hep bi ayva gobegim vardi mesela. Su an benimki de baya 6-7 aylik gibi ki sadece 2 kilo aldim.

Tetanoz mu canım ben kızımı aşıya götürdüm ama sağlık ocağı bana da aşı yaptı sartmis hatta ilk gebeligimde yapmamistim yapmadim diye 12 Eylül de tekrar gel dedi tekrar tetanoz yapacaklarmış ama kol acısıni 1 hafta çektim huysuzluk yapti bende. Mecbur tekrar gidcem

Çok geçmiş olsun bende etraftan duyuyorum olanlar korkuyorumda .maske zorunlu
HES uygulamasını indirip bakın her yer kipkirmizi ki bunlar sadece test verenler. Bundan daha dusuk vakalarda bile haberlerde surekli tedbirler cikarken simdi neden cikmiyor anlamiyorum. Cok agir gecti benimki hamilelikten midir bilmiyorum. Okullar acilinca ne olacak bakalim

Ben de hem girsin istiyorum hem girmesin :) benimki de panik. Yalni birakmam seni diyoe ama gorucez :) Aynen dedigin gibi sanki onu o anda benim sakinlestirmem gerekicek diye hissediyorum :))
Benim gonlumden gecen dogurmak, ama surec ne gosterir, sezeryanla mi alinmak zorunda kalir bilemiyorum tabi ama eger ki dogurursam ozellikle sahit olmasini istiyorum. Butun babalarin o ana sahit olmalari gerek bence. İyice iliklerine kadar hissetsinler neler yasadigimizi. Gerci hos ne gorurlerse gorsunler yasamadiktan sonra yine anlayamazlar

Ya ben çok kusuyorum ayıptır demesi artık dayanamıyorum ondan herhalde diyorum bugün daha kötüydüm mide bulantı hapı bile vermediler
Canim neden vermiyolar? Neden cekesin o kadar sikintiyi? Doktorunla konus, gerekirse baska doktora danis ama al bi bulanti ilaci mutlaka. Benim arkadasa 7.aya kadar vermemis mideyle ilgili bosey doktoru, en son cekmek zorunda diilsin daha fazla diyip nexium renmie filan vermis. Arkadasim baya kufir ediyor simdi doktoruna, neden cektim o kdar diye :)

Valla ilaçla yemek yiyebiliyorum birgun almayayım dedim ama yok o gün sabahtan akşama kadar ne yersem kusuyordum aile doktoruma gidip ilaç yazdırıyorum hayret ediyor hala geçmedi mi diye. Ben yemek yiyebiliyorum hatta fazlada yerim ama yarım saat sonrası işkence gibi oluyordu gidip kusuyordum hemen şükür ilaçtan sonra iyi oldum oyuzden önceden nasıl besleniyorsam aynıyım kilo almadım bende çok iki kilo falan aldım sadece. Şişkinlik için maden suyu içebilirsin bana faydası oluyordu baya.

Çok şükür atlattıysanız en azından.hadi kendimiz için korkmasak bebek için korkuyo insan .okulda öğrenciler yarım yamalakta olsa maske takıyodu .çocuklar şimdi biri hasta olsa kesin bulaşır.aşıdanda korkuyorum .ikinci aşıdan sonra baya ağır covid gibi hasta olmuştum.çalışanların işi zor gerçekten

Benim de rahim içi kasılmam çok olduğu için yaptırtmadı, tetanoz kasılmayı artırıyormuş

Kızlar ben artık yatış pozisyonumu ayarlayamıyorum hamile yastığımda var ama 2 gündür konforlu uyuyamadım

Benimde ileri düzeyde uykum kaçmış durumda sıcaktan mi agrilardan mi bilmem rahat değilim uyuyamıyorum
Bende de öyle Bi de nefes alamıyormuş gibi ya da aldığım nefes yetmiyormuş gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…