- 20 Ocak 2015
- 9.623
- 14.065
- 448
- 41
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #9.481
Oğlum 8 yaşında ben 2 doz olmuştum tamamlamadim hapsini doktor tek doz olabilirsin dedi. Covid aşısı icin olursan biontechi öneriyorlar ben artik bisey demiyorum. Iyi bir enfeksiyon uzmani bulup sor dediTetenoz zorunlu değil olmayabilirsiniz zaten ilk gebeliğinizde de olmuşsunuz tetenoz 10 sene geçerli
Insallah simdi en ufak bir seyde yeniden mi oldum korkusu var.siz geçirdiniz ya biraz daha umarım korur ....hastalığids bilemiyoruz. Oğlum geçen ekimde oldu sonra şubatta yeniden oldu.kac ay koruyor kesin.bisey.yok
Canim benim yaa.. Kusma bulanti problemi yasiyanlarla cok iyi empati yapabildigim icin cidden uzuluyorum. Umarim herkesin gecer gider bir an evvel.Ben ilaci bırakayım dedim ama ilk gün sabah kusmaya gittim hemen herhalde doğuma kadar bırakmam artık bu ilaci Valla öyle gözüküyor. Aç karna ben şu dahi hiç birsey içemiyorum hemen kusuyorum bence seninde ondan dolayı olmustur. Merak ediyorum daha ne kadar çekeceğiz bu durumuama ablam 7 ay çektim dedi mide bulantilarini bence bende ona doğru gidiyorun
İc karnin hacmen genis demekki. Boyle durumlarda ileriki aylara kadar pek belli olmaz. Normal yani. Benim annem de oyleymis pek kilo da almamis. Ama benim ic karnim kucuk. Ben tig gibi incecikken spor yaparken bile hep bi ayva gobegim vardi mesela. Su an benimki de baya 6-7 aylik gibi ki sadece 2 kilo aldim.Ya kızlar bu ne yaaa şimdi endokrinoloji doktora gittim tiroit takip ediyorum sürekli. Bayana söyle böyle anlattım sonra diyorum 18 hafta hamileyim o da bana öyle mi??)diyorBi bana Bi göbeğe baktı ama gerçekten hiç belli değil neden öyle
Çok geçmiş olsun bende etraftan duyuyorum olanlar korkuyorumda .maske zorunlu olsa keşkeBen iki hafta once yakalandım arkadaşlar. Boyle bir agriyi sadece bobrek tasi dusururken cektim hala atamadım oksurugu. Cok dikkatli olun her yer vaka dolu su an.
Tetanoz mu canım ben kızımı aşıya götürdüm ama sağlık ocağı bana da aşı yaptı sartmis hatta ilk gebeligimde yapmamistim yapmadim diye 12 Eylül de tekrar gel dedi tekrar tetanoz yapacaklarmışKızlar tetenox aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Riskli gebeliklere önerilmiyor düşük tehlikesi falan oluyor diye rastladım bir kaç yerde
Korkuyorum yaa bide o tereddütü yaşamak istemiyorum
Doktorum ol demişti 22.haftada
Bu gittiğimde yeniden sorucam
Olmam illa şart değilse olmayacağım diye danışacağım
Sizler ne yaptınız ?
HES uygulamasını indirip bakın her yer kipkirmizi ki bunlar sadece test verenler. Bundan daha dusuk vakalarda bile haberlerde surekli tedbirler cikarken simdi neden cikmiyor anlamiyorum. Cok agir gecti benimki hamilelikten midir bilmiyorum. Okullar acilinca ne olacak bakalimÇok geçmiş olsun bende etraftan duyuyorum olanlar korkuyorumda .maske zorunlu
Ben de hem girsin istiyorum hem girmesin :) benimki de panik. Yalni birakmam seni diyoe ama gorucez :) Aynen dedigin gibi sanki onu o anda benim sakinlestirmem gerekicek diye hissediyorum :))Ben gireceğim dese de girsin istemem dünyanın en panik insanı böyle şeylerde oraya girip herşey normal gidiyor olsa bile ben sanki ölüyormuşum gibi bakar yüzü şekilden şekile girer aklımı alıro halde bide ben iyiyim korkma diye onu teselli etmeye giderim öyle olmada şuan günlük iğnemi bile alıştırıp ona vurdurur daha rahat ederdim en basiti ama nerde onda bile ben vururken o acıdı mı acıdı mı diye zıplıyor yanımda
Canim neden vermiyolar? Neden cekesin o kadar sikintiyi? Doktorunla konus, gerekirse baska doktora danis ama al bi bulanti ilaci mutlaka. Benim arkadasa 7.aya kadar vermemis mideyle ilgili bosey doktoru, en son cekmek zorunda diilsin daha fazla diyip nexium renmie filan vermis. Arkadasim baya kufir ediyor simdi doktoruna, neden cektim o kdar diye :)Ya ben çok kusuyorum ayıptır demesi artık dayanamıyorum ondan herhalde diyorum bugün daha kötüydüm mide bulantı hapı bile vermediler
Ben kalp Kagan Hoca yaa. Ne babacan ne isinin ehli ne sabirli bir doktor. Surekli takip ediyorum.Kaan kocatepenim bir videosu vardi bazen anneler dogum yaptıklarinda gelirler karnımın icindeki hareketlerini özlüyorum diye üzülürler diyordu. Hamilelik bir dönem tadını çıkarın diyor ☺
Hafta hafta ilerledikce açıp videolarını izliyorumBen kalp Kagan Hoca yaa. Ne babacan ne isinin ehli ne sabirli bir doktor. Surekli takip ediyorum.
Valla ilaçla yemek yiyebiliyorum birgun almayayım dedim ama yok o gün sabahtan akşama kadar ne yersem kusuyordum aile doktoruma gidip ilaç yazdırıyorum hayret ediyor hala geçmedi mi diye. Ben yemek yiyebiliyorum hatta fazlada yerim ama yarım saat sonrası işkence gibi oluyordu gidip kusuyordum hemen şükür ilaçtan sonra iyi oldum oyuzden önceden nasıl besleniyorsam aynıyım kilo almadım bende çok iki kilo falan aldım sadece. Şişkinlik için maden suyu içebilirsin bana faydası oluyordu baya.Canim benim yaa.. Kusma bulanti problemi yasiyanlarla cok iyi empati yapabildigim icin cidden uzuluyorum. Umarim herkesin gecer gider bir an evvel.
Benim cok sukur kusmalarim gecti. Ama hala korkumdan gunde bir tane aklima gelince bulanti ilacimi hala aliyorum.
Ama siskinligim cok oluyor. Gebelik oncesindeki kadar buyuk degil porsiyonlarim. Sisiyor midem ve iste o zaman zorlarsam rahatlamam icin kusmam gerekebiliyor.
Doktorum korkma, sabahalri nexium ve ogunlerden snra rennie ya da gaviscon al dedi. Gavisconun double effect tableti var, ogunlerimden sonra aliyorum ve cidden beni rahatlariyor, bulantiya da iyi geliyormus.
Demir ilacini doktorum yazdi ama bana bir sure daha kullanma sen, mideni yorucak ve bulanti yapicak dedi. Su an icin sadece ocean mommy kullaniyorum.
Ben sunu farkettim kizlar
Normalde tam bir sebze canavariyim, bayilirim her turlu sebze yemegine ancak ne zaman yesem midemi cidden rahatsiz ediyor.
Ben de daha cok malesef makarna, lavas, ekmek turevlerini tuketiyorum ama dedigim gibi cok fazla degil.
Su ana kadar iki kilo aldim. Bu karbonhidrat tuketimiyle neolir snrasi bilemiyorum.
Bulanti kusma yasayanlar az ama sık yemeyi deneyin.
Su cidden rahatlatiyor, su icmeye calisin fakat yemwkten hemen once ve hemen sonra icmeyin.
Yesil elmayi soyup tuketin bir de.
Allah sifa versin su esnada zorda olan herkese.
Dis kanamasi benim de oluyor. Doktor bu konuyla ilgili bisiy demisti ama aklimda kalmadi, yarin sorucam hatta napiyim diye.
Çok şükür atlattıysanız en azından.hadi kendimiz için korkmasak bebek için korkuyo insan .okulda öğrenciler yarım yamalakta olsa maske takıyodu .çocuklar şimdi biri hasta olsa kesin bulaşır.aşıdanda korkuyorum .ikinci aşıdan sonra baya ağır covid gibi hasta olmuştum.çalışanların işi zor gerçektenHES uygulamasını indirip bakın her yer kipkirmizi ki bunlar sadece test verenler. Bundan daha dusuk vakalarda bile haberlerde surekli tedbirler cikarken simdi neden cikmiyor anlamiyorum. Cok agir gecti benimki hamilelikten midir bilmiyorum. Okullar acilinca ne olacak bakalim
Tek değilmişimHafta hafta ilerledikce açıp videolarını izliyorum
Benim de rahim içi kasılmam çok olduğu için yaptırtmadı, tetanoz kasılmayı artırıyormuşKızlar tetenox aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Riskli gebeliklere önerilmiyor düşük tehlikesi falan oluyor diye rastladım bir kaç yerde
Korkuyorum yaa bide o tereddütü yaşamak istemiyorum
Doktorum ol demişti 22.haftada
Bu gittiğimde yeniden sorucam
Olmam illa şart değilse olmayacağım diye danışacağım
Sizler ne yaptınız ?
Benimde ileri düzeyde uykum kaçmış durumda sıcaktan mi agrilardan mi bilmem rahat değilim uyuyamıyorumKızlar ben artık yatış pozisyonumu ayarlayamıyorum hamile yastığımda var ama 2 gündür konforlu uyuyamadım
Kızlar ben artık yatış pozisyonumu ayarlayamıyorum hamile yastığımda var ama 2 gündür konforlu uyuyamadım
Bende de öyle Bi de nefes alamıyormuş gibi ya da aldığım nefes yetmiyormuş gibi hissediyorum.Benimde ileri düzeyde uykum kaçmış durumda sıcaktan mi agrilardan mi bilmem rahat değilim uyuyamıyorum
Yaş 32 tahmini doğum tarihi 24 Ocak ikinci çocukListede yoksun canım bilgilerini de ver ekleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?