- 10 Nisan 2015
- 708
- 910
- 303
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #14.361
Canim sayet tansiyon hastasi degilsen, gebelikte olasi tansiyon problemleri 26-27.haftalardan snra basliyor genelde. Bu nedenle olcmemis ya da konu etmemis olabilir. Benim de hic olculmedi mesela kontrollerimde. Gecen haftaki son kontrolumde bi tansiyon cihazi edinmemi ve takinti haline getirmeden arada olcmemi soyledi.Kizlar bira once tansiyonun oneminden bahsediyordunuz .ben hamileligin basindan beri 3 farkli doktora gittim ikisi ozel hastane biri klinik,benim muayenelerde hicbiri tansiyonumu olmuyor, siz de nasil kendiniz mi olcturuyorsunuz onlar mi ölçüyor.braz once yemek yaptim tezgah felan derken biraz fazla ayakta kaldim. Yarım saatir yatiyorum ama kafam yerine gelmedi halen
Yani sen demeden olcuyorlar demi canim. İlk hamileligim de ölçülüyor du diye hatirliyorum sankiBen her muayeneye gittiğimde muayene öncesi tansiyonumu ölçtürüp öyle giriyorum doktorun yanına yani hastanede kural öyle
Merhaba canim, benim doktor ozel klinikte o her gittigimde tansiyonu olcuyor. Birde degerleri hastane karti var oraya yaziyorlar her kontrolde birde mesela kiloyu olcuyorlar oraya yaziyorlar, buradaki sistem boyle (yurt disindayim bu arada).
Benim son gittiğimde başladılar tansiyon ölçmeye, ilk kaybettiğim gebelikte aslında her geldiğimde ölçüyor dosyaya yazıyordu sonra değişti demekki demiştim bunda ölçmeyince
Anladim canim ben 25 deyim o yüzden demekki.Canim sayet tansiyon hastasi degilsen, gebelikte olasi tansiyon problemleri 26-27.haftalardan snra basliyor genelde. Bu nedenle olcmemis ya da konu etmemis olabilir. Benim de hic olculmedi mesela kontrollerimde. Gecen haftaki son kontrolumde bi tansiyon cihazi edinmemi ve takinti haline getirmeden arada olcmemi soyledi.
Bu haftalara geldik ya bence başlayacak beni önce muayene etti sonra kalkma tansiyonunu ölçsün dedi baktın odaya kadar gittin ölçmedi söyle bide böyle evde kötü oldun diyelim mutlaka tansiyonunu ölçtür bil çıktı mı düştü mü benim hiç başıma gelmedi ama olurda alt kat eczane kesin giderim gibi baksınlar diyeHiçbiri olcmedi bi daha gittigimde sorucam bugun sanki tansiyon da sıkıntı oldu bi afallastim
Sinirlenme, mutlu ol, bak her sey yolunda
Kendi doktoruna gitmek istersen de git. Huzursuz hissettim, kizimi gormek istedim dersin. Benim cok arkadasim kontrol gununden once bu sebeple gidiyorlardi. Cati muaynesi nasil oluyor deneyimlemedim ancak perinatologlar hayli bilgili oluyolar ve bebegi riske atacak bir sey yapicaklarini hic sanmam. Bu onlar icin de kotu bir durum olur zira.
Oh mis gibi her turlu muayne yapilmis, isler yolunda, bebis iyi, daha ne olsun
Benimki rutin olarak olcuyor. Saglik ocagina gidebilirsin belki bu aksam iyi hisetmiyorsan bilmiyorum oyle oluyormu? yorma kendini, uzanip ayaklari yuksek tut.Hiçbiri olcmedi bi daha gittigimde sorucam bugun sanki tansiyon da sıkıntı oldu bi afallastim
Pandemi var diye olcmuyorlardi olcuyorlar mi acaba artik.Bu haftalara geldik ya bence başlayacak beni önce muayene etti sonra kalkma tansiyonunu ölçsün dedi baktın odaya kadar gittin ölçmedi söyle bide böyle evde kötü oldun diyelim mutlaka tansiyonunu ölçtür bil çıktı mı düştü mü benim hiç başıma gelmedi ama olurda alt kat eczane kesin giderim gibi baksınlar diye
Yemegi yiyince de ayni olursam giderim canim uzaniyorum simdiBenimki rutin olarak olcuyor. Saglik ocagina gidebilirsin belki bu aksam iyi hisetmiyorsan bilmiyorum oyle oluyormu? yorma kendini, uzanip ayaklari yuksek tut.
Amin canım..Bende aşırı yoğunum ve çok zorlanmaya başladım işyerinde tansiyonum falan oynamaya başladı dün izin aldım erkenden eve gittim yattım beynim patlayacak gibiydi eve zor gittim 32'yi bekliyorum dört gözle sen gibiAllah yardımcımız olsun
İki hafta onemlimiymis canim ,erken doğumla ne ilgisi var anlamadim. Benim ki 32. Haftada 1670 kilo dogdu,baska arkadas 32 . Haftada 2400 dogurdu .bunu bu hamileligim de doktoruma anlattim kilo aldiracak sekilde beslenecegim dedim. Hayır seninki daha saglikli cok kilo iyi degil dediSlm kızlar 28+4 teyim. Geçen ay 2 hafta geride ve kilosu düşüktü. Bugün 1 kilo olmuş ama yine gerideyiz. artık 2 haftada bir nst giricem ve daha sık ultrason olucak. Kilo alımı durursa erken doğum olmak zorunda dedi doktorum. Başka hiçbir sağlık sorunumuz yok. Yeni doğan yoğun bakımı olan bi hastanede ve sezeryan olucagnı söyledi. Geçen aydan beri diken üstündeydim şimdi dahada fazlalaştı. Erken olursa kilo alamassa .. Böyle şeyler yaşayanlar varmı. Neler olucak korku içindeyim
Kilo alımı durursa erken almak zorundayız büyümediğini bile bile içerde tutamayız dedi. Önemliymiş çünkü 2 aydır bu şekilde devam ediyo. Ama önümüzdeki ay 3 haftaya çıkabilirmiş iyide beslenmeye çalışıyorum. İnş anlattığınız gibi olur en az 36. Haftaya kadar almamaktan yanayım diyor doktor ama ya yeteri kadar kilo alamassa. Ciğer geliştirici iğne bile yapılcak uygun gördüğü zaman.İki hafta onemlimiymis canim ,erken doğumla ne ilgisi var anlamadim. Benim ki 32. Haftada 1670 kilo dogdu,baska arkadas 32 . Haftada 2400 dogurdu .bunu bu hamileligim de doktoruma anlattim kilo aldiracak sekilde beslenecegim dedim. Hayır seninki daha saglikli cok kilo iyi degil dedi
Canim benim rahim seklinden dolayi cok kilo almasini istemiyor doktor ama burada her gün muz yemeyi deneyip güzel sonuc alan arkadaslar vardi. Bir dahaki kontrole kadar hergun 1 ader ye cok kisiden duydum kilo aldirdiginiKilo alımı durursa erken almak zorundayız büyümediğini bile bile içerde tutamayız dedi. Önemliymiş çünkü 2 aydır bu şekilde devam ediyo. Ama önümüzdeki ay 3 haftaya çıkabilirmiş iyide beslenmeye çalışıyorum. İnş anlattığınız gibi olur en az 36. Haftaya kadar almamaktan yanayım diyor doktor ama ya yeteri kadar kilo alamassa. Ciğer geliştirici iğne bile yapılcak uygun gördüğü zaman.
4 yasinda benim kizimda. Anaokuluna başladı bu yil 1 aydir hic düzelmiyor alerji testi yptrlm dedik. Onceden kisa süreli ve nadir oluyordu. Rabbim beterinden korusunKac yasinda? Benimki de 4 yasina kadar her kış oyle oldu..simdi 5yasi bitirdi okula baslayinca yine sümüklenmeye basladi. Ama sukur artik ayakta geciriyor. Bende ne zamandir agzinda aleri testi yaptirayim diyorum.doktorda bir ay arayla hep gelmissiniz bi alerji testi yaptirin dedj
Cati muayenesi açıklık olcmek elle oluyor canim malesef. Aciklik var mi diye baktiNeyse Bisey olmaz olsun olan olmuş. Ben alttan oluyorum ama el tuhaf geldi be bilim. Geçmiş olsun bisey yokmuş
Kilo alımı ile ilgili sorun yaşamayınca bir fikir veremeyeceğim ama inşallah toparlar minik sen yatarken hep sola yat kan ona kolay gitsin Rabbim ikiniz için de sağlıkla geçirmeyi nasip etsin süreciSlm kızlar 28+4 teyim. Geçen ay 2 hafta geride ve kilosu düşüktü. Bugün 1 kilo olmuş ama yine gerideyiz. artık 2 haftada bir nst giricem ve daha sık ultrason olucak. Kilo alımı durursa erken doğum olmak zorunda dedi doktorum. Başka hiçbir sağlık sorunumuz yok. Yeni doğan yoğun bakımı olan bi hastanede ve sezeryan olucagnı söyledi. Geçen aydan beri diken üstündeydim şimdi dahada fazlalaştı. Erken olursa kilo alamassa .. Böyle şeyler yaşayanlar varmı. Neler olucak korku içindeyim
Bilmiyorum ki bizimki o kadar komşu olunca ölçer umudum var ama başkası hala ölçmüyor mu bak bilmiyorumPandemi var diye olcmuyorlardi olcuyorlar mi acaba artik.
Yemegi yiyince de ayni olursam giderim canim uzaniyorum simdi
Doktorum hemen tansiyon olcumumu yapıyor canım 5 10 dk bekledikten sonra evde dijital var hergün bakmaya çalışıyorum yemek yaparken kokulardan falan etkileniyoruz cok ugrastigim zaman mutfakta bende kendime cok sonradan geliyorum . Suyu aksatma dedi doktor bana aslaKizlar bira once tansiyonun oneminden bahsediyordunuz .ben hamileligin basindan beri 3 farkli doktora gittim ikisi ozel hastane biri klinik,benim muayenelerde hicbiri tansiyonumu olmuyor, siz de nasil kendiniz mi olcturuyorsunuz onlar mi ölçüyor.braz once yemek yaptim tezgah felan derken biraz fazla ayakta kaldim. Yarım saatir yatiyorum ama kafam yerine gelmedi halen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?