2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar size bi sey sorcam benim bebisim baya naya hareketli bi bebek normalde yerinde durmaz 2 gündür daha az hareket ediyor. Tekmelerini sayın diyolar illa tekme mi olmasi lazım hareketleri sayilmaz mi? Nette biraz arastirdim bu haftalarda yerleri daraldığı için daha az hareket etmeleri cok sık karşılaşılıyomus sizde de oldu mu boyle bi sey?

Kiz benim esim de boğa burcu parayi dagitmayi sever kendisi genelde 😂mesela bal yemiyoruz pek, ari yapalim akrabalara bal dagitiriz diyor, avokado dikelim dagitirz gibi gibi 😵‍💫😵‍💫 hic satalim para kazanalim yok agzinda 😁
Dolap uygulamasina koyabilirsin canim oraya koyanlarda var siparis uzerine yapilir diyorlar aciklama da
O zaman yukselenlerimiz farklı 🤣 Benim yükselenim başak. Ben param gidecek diye çok korkarım. Pintiyim biraz 🤣 Bu huyumu da herkes bilir yani

Eski mesajlara gittim de bulamadim napiyosun canim merak ettim 😂 ben dolaptan cok alışveriş yapıyorum o yüzden merak ettim 😂
Dur hemen reklamımi yapayım sana 🤣 yelek, hirka yapıyorum tulum ve elbiseye başlayacağım örnekler altta yaptıklarım 🤣🤣🤣

Eklentiler

• IMG-20221022-WA0012.webp
    IMG-20221022-WA0012.webp
    56,8 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG-20221022-WA0010.webp
    IMG-20221022-WA0010.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG-20221022-WA0009.webp
    IMG-20221022-WA0009.webp
    69,4 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG-20221022-WA0006.webp
    IMG-20221022-WA0006.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG-20221022-WA0003.webp
    IMG-20221022-WA0003.webp
    64,9 KB · Görüntüleme: 47
Kızlar size bi sey sorcam benim bebisim baya naya hareketli bi bebek normalde yerinde durmaz 2 gündür daha az hareket ediyor. Tekmelerini sayın diyolar illa tekme mi olmasi lazım hareketleri sayilmaz mi? Nette biraz arastirdim bu haftalarda yerleri daraldığı için daha az hareket etmeleri cok sık karşılaşılıyomus sizde de oldu mu boyle bi sey?
Oldu canım bende 3 gündür çok yavaş hissediyorum

Canım her hareketi sayılıyor eğer sayacaksan sadece tekme değil.

Aynı sayfayı görmüşüz haha mustelaya cok şaşırdım oğlum 8 yasinda hala alıyoruz . O kisinin dediği sampuanlara baktım trendyolda koleksiyonu var ondanda emin olamadim, cubku çünkü organik dogal diyor 60 70 lira imkanı yok o fiyata. Ben oğlum doğunca unibaby almstik yeni çıkmıştı ama kuruttu vucudunu msuteladan baska iyi gelen yok. Şimdi henuz bebise almadim bakalim araştırıyoruz
Ben beçen hafta öğrencilerim ile ewg sitesini nasıl kullanacaklarını gösterdim. Gösterimi de bebek şampuanları üzerinden yaptım.
Ewg güvenli diye onayladığı çoğu ürün ya piyasaya yeni çıkmış bundan dolayı içeriğindeki kimyasallar araştırılmamış ya da güvenli dediği çoğu kimyasalda tahriş veya diğer noktalar konusunda çalışmalar eksik diyor.
Mustela güvenli olmamasının sebebi içerisindeki 2 madde bulunan kontaminatlar. Ama genelde bunlar binde 1-2 düzeyinde olduğu içşn ben sorun etmedim. Kendimde mustela aldım,

Her turlu hareketini sayabilirsin. Zaten hafta ilerledikce yerleri daraldigi icin tekmeler azaliyor ama diger donme, kipirdanma gibi hareketler de daha cok hissedilir oluyor. Ozetle bebegin hickirik disinda her hareketi bu sayma isine dahil canim. (hickirik istemsiz oldugu icin sayilmiyor)

Hanımlar merhaba. Allah nasip ederse ben de mart başında oğluma kavuşacağım. Siz benden öndesiniz daha tecrübelisiniz diye bilgi almak için buraya yazıyorum. Ocak anneleri detaylı ultrasonlarını çoktan yaptırdı. Ben de detaylı ultrasonumu dün perinatolojide yaptırdım. Lateral ventrikül genişliği 8 mm ve ense kalınlığı 5.8 mm çıktı. Bu iki değer dışında her şey normal, başka hiçbir sorun yok. Bahsettiğim değerlerin üst sınırda olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi. Değerler artarsa tehlikeliymiş, sendromlu bir bebek olabilirmiş. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşıp daha sonraki kontrollerde bu değerleri artan ya da azalan oldu mu?
Ventrikul genisligi 10mm altinda normal diye biliyorum. Yine ense kalinligi haftasina gore cok fazla degil. Ama sanirim doktor sinira yakin degerler oldugu icin yukselip yukselmeyecegini takip etmek istedi. Benim burada gordugum bircok kiside bu degerler ilerleyen haftalarda dusmus ya da ayni kalmis. Sadece bu baslikta degil site icinde bu konulari aratmanizi tavsiye ederim ben cok denk geldim cunku. Siz icinizi ferah tutmaya calisin su an icin endiselenilecek bir durum yok gibi gorunuyor.

İkili tarama haftasında ense kalınlığı yoktu. Burun kemiği oluşmuştu her şey normaldi. Dün detaylı ultrasonda öğrendim bu değerleri. Bu haftalarda da üst sınır 5 ya da 6 olmalıymış ama doktor amniyosentez falan önerdi kafamı karıştırdı. İçime kurt düştü açıkçası. 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var. Çok endişeliyim.
Mrb bazi değerler bebek biraz daha büyüdüğünde daha net bilgi veriyor. Ama bahsettigin degerleri bilmiyorum. Aslında 2li taramada ense burun ölçülüyor ama ilk olan o. Icini ferah tut doktorlar en kötüsünü söylüyor emin ol hemen fetal dna ve amniyosentez oneriyorlar ozellikle perinatologlar. Bunlar i yptirip yaptırmamak sizin tercihiniz tabii.
Nacizane tavsiyem içinizi ferah tutup kontrollerde takip ettirmeniz.

İkili tarama haftasında ense kalınlığı yoktu. Burun kemiği oluşmuştu her şey normaldi. Dün detaylı ultrasonda öğrendim bu değerleri. Bu haftalarda da üst sınır 5 ya da 6 olmalıymış ama doktor amniyosentez falan önerdi kafamı karıştırdı. İçime kurt düştü açıkçası. 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var. Çok endişeliyim.
Mrb bazi değerler bebek biraz daha büyüdüğünde daha net bilgi veriyor. Ama bahsettigin degerleri bilmiyorum. Aslında 2li taramada ense burun ölçülüyor ama ilk olan o. Icini ferah tut doktorlar en kötüsünü söylüyor emin ol hemen fetal dna ve amniyosentez oneriyorlar ozellikle perinatologlar. Bunlar i yptirip yaptırmamak sizin tercihiniz tabii.
Nacizane tavsiyem içinizi ferah tutup kontrollerde takip ettirmeniz

Canim hafta olarak bnden ondesin ama bende de oldu. Evham yapma 3 saatte fln 10 hareket say.
Pozisyonundan kaynaklı olabilir. Dumduk yat biseuler yiyip dene bakalim

Back
X