- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.881
Benim doktorum da böyle sanki. Her normal doğum istiyorum dediğimde şaşırıp kalıyor, çatı muayenesi olmadan bir şey diyemem diyor. Sanki eskiden köylerde çatı muayenesi vardı. O yüzden sancılarım sıklaşınca gitmeyi düşünüyorum hastaneye, yoksa beni kesin sezaryene alırBen bazen doktorların sezaryana bile isteye yönlendirdiğini düşünüyorum açıkçası. Normal doğum için cesaretlendiren doktoru çok az gördüm duydum. Türkiye'de adeta sezaryen doğum normal oldu vajinal doğum ise tam tersi
Artık çok erken değil sende 35 haftaymissin zaten kasimdan sonra teker teker pirtlatiriz gibime geliyorBenim bebek ocağı geçtim aralığı bile beklemeyecek herhalde sancılarım var rahim ağzı kısalığım 18 mm kadar düşmüş doktor müşade altında tutuyor açılma yok ama olursa hemen doğuma alıcam sezeryan istemiyorum şuan gerek yok dedi serum falan veriyorlar rahim ağzı uzunluğu sürekli yükseliyor sonra tekrar düşüyor diye bakalım çıksam bile 2-3 güne gelir doğurursun modunda doktor
Sezeryan daha az riskli ve ugrastirmiyor diye yapiyor ve dedigin okadar dogru ki korkutuyorlar malesef cevremdeki herkes sezeryana yonlendiriyor benim dogumada giren bir ebe hemsire abla var tanidigimiz iki lafindan biri normali yapamazsiniz cok zor sezeryan yapin gecti o ara arkadasimla hamileydik arkadasimda bende etkisinde kaliyorduk ne yalan soyliyim ben normali son ana kadar istedim de olmadi arkadasim erken dogum oldu oda sezeryan oldu gecen zaten yapamazdim korkuyordum normalden herkes cok korkuttu dedi bu sekilde psikoloji jik olarak zaten hazir olamiyoruz
Kizlar bu videoda neden Turkiye'de sezaryen oranlarinin bu kadar yuksek oldugu da konusuluyor. Vaktiniz olursa izleyin.
Dunyada birinci siradayiz sezaryende. Isin ilginc tarafi ise en gelismis ve anne-bebek olumlerinin istatistiksel olarak en az oldugu ulkelerde sezaryen oranlari cok dusuk. Anladigim kadariyla Turkiye'de doktorlarin isine gelmedigi icin annelere normal dogum sanki cok riskliymis de sezaryen bunun onune gecmenin yoluymus gibi anlatiliyor ama boyle bir sey yok.
Cinsiyeti neydi bebeginin canim ? Saglikla gelsin minik kuzu ama 35. Haftadasin 36 yida gectin mi tamamdir korkma o yuzdenBenim bebek ocağı geçtim aralığı bile beklemeyecek herhalde sancılarım var rahim ağzı kısalığım 18 mm kadar düşmüş doktor müşade altında tutuyor açılma yok ama olursa hemen doğuma alıcam sezeryan istemiyorum şuan gerek yok dedi serum falan veriyorlar rahim ağzı uzunluğu sürekli yükseliyor sonra tekrar düşüyor diye bakalım çıksam bile 2-3 güne gelir doğurursun modunda doktor
Bu seneki bebekler farkindamisin cok aceleciArtık çok erken değil sende 35 haftaymissin zaten kasimdan sonra teker teker pirtlatiriz gibime geliyor
Aktarılıyor canım. Sen 32de iznini aldığın günün üzerine 16 hafta ekle. Dönüşün o gün. İster 36da doğur ister 41de fark etmiyorKızlar bir şey soracağım. Şimdi ben 32. Haftada izne ayrıldım ya, diyelim 36. Haftada doğum yaptım kalan 4 haftalık iznim yanıyor mu yoksa doğum sonrasına aktarılıyor mu? Bir yerde aktarılmadığını okudum da. Toplamda 16 haftalık iznimiz yok mu doğum öncesi ve sonrası beraber? Sadece 32de çalışabilir raporu alırsak mı geçerli bu?
Ahh ah çok zor şükür iyiyim şimdilik. Kan ve gaita istedi enfeksiyon sonuçlar kısmen çıkmış haftasonuna denk geldi diye pazartesi gostericez. Doğum doktoru bebek gayet iyi o konuda sıkıntı yok enfeksiyona görün dedi. Crp de yüksek değil oncekinde de bişey çıkmadı bilmiyorum neden oluyor. Ben kendimi bildim bileli kabız bı insanım oysa kiCok gecmis olsun canim yaa seni ooadar iyi anliyorim ki ben iki haftaya yakin oldum doguma yakin artik popom nasil acirdi midem ayri agrirdi takatim kalmadi doguma yakin olmis olsaydin dogal lavman oluyorsun kesin derdimpeki doktor bisey demiyor mu bu konu icin gittin mi onu amlayamadim
Sezeryan olacaklar genel anestezi mi spinal epidural mi dusunuyorsunuz? Benim ilki spinaldi tutmadı genel oldum yine genel isticemCuma gün kesin bende bu civarlarda bir kilo duyacağım gibi hissediyorum diyet yapsam da bebek küçülecek değil gibi geliyorben zaten sezeryan olacağımı bildiğim için ona kendimi hazırladım. Hep diyorum biz de bebekler de sağlıkla o hastahaneden çıkalım doğumun şekli önemli değil sonuçta ikisi de kendine göre zor ama geçmez atlatılmaz şeyler değil yeterki Rabbim yardım etsin hadi bakalım bir adım daha netleşti senin için yavaş yavaş yaklaşıyoruz mutlu sona
Insan etkilenmez mi ya etkilenir ve korkar tabii ki, annelerin asla bir kusuru yok bunda zaten tum sorun bunu normallestirmis doktorlar ve saglik sisteminde. Yoksa annelerimiz anneannelerimiz nasil yaptiysa, ya da sezaryenin sadece zorunlu durumlarda yapildigi ulkelerde kadinlar hala nasil normal dogurmaya devam ediyorsa biz de yapariz neden yapamayalim. Bir anne adayina saglik calisanlari tarafindan normal dogumu beceremeyecekmis gibi hissettirilmesi cok uzucu gercekten.Sezeryan daha az riskli ve ugrastirmiyor diye yapiyor ve dedigin okadar dogru ki korkutuyorlar malesef cevremdeki herkes sezeryana yonlendiriyor benim dogumada giren bir ebe hemsire abla var tanidigimiz iki lafindan biri normali yapamazsiniz cok zor sezeryan yapin gecti o ara arkadasimla hamileydik arkadasimda bende etkisinde kaliyorduk ne yalan soyliyim ben normali son ana kadar istedim de olmadi arkadasim erken dogum oldu oda sezeryan oldu gecen zaten yapamazdim korkuyordum normalden herkes cok korkuttu dedi bu sekilde psikoloji jik olarak zaten hazir olamiyoruz
Ben hiç bilmeyince araştırmadım ama doktorum bir konu arasında orada hiç spinal tutmayan hastam olmadı dedi demekki spinal olacak tabi tutarsa çünkü bazen oksapar kullananların tutmuyormuşSezeryan olacaklar genel anestezi mi spinal epidural mi dusunuyorsunuz? Benim ilki spinaldi tutmadı genel oldum yine genel isticem
Eylül bebekleri tembeldi Ocak bebelerine bı haller olmuşBu seneki bebekler farkindamisin cok acelecibizim kiz 41 i tammaladi dogdu bakalim oglum napicak genelde kizlar erkem dogar erkekler gec bende durum farkli olicak gibi senin durumun nasil oldu iyimisin hastaneden ciktin mi canim
Spinal olacağım inşallah ilki de öyleydiSezeryan olacaklar genel anestezi mi spinal epidural mi dusunuyorsunuz? Benim ilki spinaldi tutmadı genel oldum yine genel isticem
Eylul artik farkinda sanki karnima sarilip batu bebek kardes diyor öpüyor ablasisin seni cok sevecek sende onu diyorum bazen karnimi izliyorum ama birakmiyor hemen kapatiyor usuyecek diyor bence kiskaniyorEylül bebekleri tembeldi Ocak bebelerine bı haller olmuşben göğüs ağrısı dışında iyiyim sızım sızım sızlıyorlar geceden beri mahvoldum
Eylül nasıl farkında mı kardeşi olacağından senin duygu durumun nasıl hazirmisin ben hiç hazır değilim
Bende spinal isticem uyusmam cabuk gecti ama acikcasi o ani tekrar yasamak istiyorum onun dogusunu hissetmek ve ilk kokusunu cekmek aglayisini duymak istiyorumSezeryan olacaklar genel anestezi mi spinal epidural mi dusunuyorsunuz? Benim ilki spinaldi tutmadı genel oldum yine genel isticem
34+4 deyim ama ciğer iğnelerini falan 20 gün önce vurulduğum için sorun yok dedi muhtemelen çoğumuz aralıkta salıveririz gibiArtık çok erken değil sende 35 haftaymissin zaten kasimdan sonra teker teker pirtlatiriz gibime geliyor
Erkek olacak canımCinsiyeti neydi bebeginin canim ? Saglikla gelsin minik kuzu ama 35. Haftadasin 36 yida gectin mi tamamdir korkma o yuzden
Hayırlısıyla gelsinErkek olacak canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?