- 12 Şubat 2020
- 1.867
- 2.622
- 83
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.921
Evet kitaplarda bile bahsediyorlar . Doğal doğum diye bir kitap bitirdim yakınlarda türkiye bu konuda başı çekiyormuş zaten artık insanlar bu süreci doğal yaşamak istiyor çok güzel bir söz vardı kitapta vucudunuza güvenin diye tabi zorunlu şartlar dışında en güzeli normal doğum bakalım bizim doğum hikayemiz nasıl olacak
Kizlar bu videoda neden Turkiye'de sezaryen oranlarinin bu kadar yuksek oldugu da konusuluyor. Vaktiniz olursa izleyin.
Dunyada birinci siradayiz sezaryende. Isin ilginc tarafi ise en gelismis ve anne-bebek olumlerinin istatistiksel olarak en az oldugu ulkelerde sezaryen oranlari cok dusuk. Anladigim kadariyla Turkiye'de doktorlarin isine gelmedigi icin annelere normal dogum sanki cok riskliymis de sezaryen bunun onune gecmenin yoluymus gibi anlatiliyor ama boyle bir sey yok.
Benimde korkum sezaryan olursak yarı uyuşuk olduğumda korkarmıyım tedirgin olur muyum diyeYa kızlar sezeryan olursak benimde en büyük korkum uyuşmamakinşallah onu anlıyabiliyorlardır ya
3 gün yapamadim tuvaletimi bende her halde hastayım diye serum ilaclar terleme derken vucutta sasirdi dun zor yaptım baktim hemoroid gibi bir şey çıkmaya çalışmıs hemen bi nemlendirici sürüp ılık duş yaptımAhh ah çok zor şükür iyiyim şimdilik. Kan ve gaita istedi enfeksiyon sonuçlar kısmen çıkmış haftasonuna denk geldi diye pazartesi gostericez. Doğum doktoru bebek gayet iyi o konuda sıkıntı yok enfeksiyona görün dedi. Crp de yüksek değil oncekinde de bişey çıkmadı bilmiyorum neden oluyor. Ben kendimi bildim bileli kabız bı insanım oysa ki
Ben fitil bile kullandım ama fazla hareket sonrası baktım yine gelmiş ama yemyeşil bişey değil sarı desem sarı da değil tuhaf
Ya kızlar sezeryan olursak benimde en büyük korkum uyuşmamakinşallah onu anlıyabiliyorlardır ya
Bu benim ilk hamileliğim bir tecrübem yok yani ama böyle beyninize olumsuz şeyler atmayın kızlar, doğru hiç denemediğimiz tecrübe etmediğimiz bişey yaşayacağız ağrımı sızımız da olacak ama öyle uyuşmayız hissederiz diye olumsuzu çağırıp kendimizi korkutmaya gerek yokBenimde korkum sezaryan olursak yarı uyuşuk olduğumda korkarmıyım tedirgin olur muyum diye
Benim yeni başladı ama bu aylarda artabiliyormuş düzenli idrar tahlili veriyorum o da temiz aslındaYbu akinti işi bende de var baya akıntı geliyo benden aynı adet oldum saniyorum renk olarak sarımsı bnmki ama afedersnz hiç kurumuyo iç giyimim
Doktora git bence yarin yesil akıntı hep doktora gidilmesi gereken bisey mantar filan vardir belkiKızlar sabah biraz ayakta durdum kahvaltı hazırlarken vs. Sonra baktım ki yeşilimsi akıntı gelmiş. İdrar yolundan dolayı mıdır, yani su da çok içiyorum en az 3 lt içiyorumdur. Bebek hareketli ama neden oldu bu akıntı anlamadım
Ya bende de kabızlık var yani hangisi iyi geliyorO zaman kesin ondan canım ya ondaki magnezyum oksit formuymus bağırsak yumusatıyormus. Magnimore daki baska bi form sadece mg ihtiyacını karsılıyor. Ama devlet karsılamıyor ucretli alıyorsun
Enfeksiyon ve mantar kaynaklı oluyor yeşil renkte akıntı ve akıntının kokulu olması.. Kaşıntı da giriyor sonrasında.. Dr git bnce en azından ilaç verir bebek için iyi değil enfeksiyonKızlar sabah biraz ayakta durdum kahvaltı hazırlarken vs. Sonra baktım ki yeşilimsi akıntı gelmiş. İdrar yolundan dolayı mıdır, yani su da çok içiyorum en az 3 lt içiyorumdur. Bebek hareketli ama neden oldu bu akıntı anlamadım
Benimki pek anlamıyor kardeş işlerini sadece şaşkın şaşkın bakıyor karnıma artık nasıl olacak bilemiyorumEylul artik farkinda sanki karnima sarilip batu bebek kardes diyor öpüyor ablasisin seni cok sevecek sende onu diyorum bazen karnimi izliyorum ama birakmiyor hemen kapatiyor usuyecek diyor bence kiskaniyorben o hazir olmamayi basta aylarca yasadim istedigim halde bunalima girdim kabullenemedim ne yalan soyliyim aglardim bile kızıma haksizlik derdim sonra yavas yavas kalp atisi hareketlerini gorunce bu sefer tam tersi heyecanlandim tabi biraz korkuyorum ikisiyle nasıl baş edicem diye
Ciğer geliştirici iğne yaptı sanırım baya hormon yukluymus o ignede sutumu indirdi sanirimGöğüsün neden ağrıyor bir tahminin vsr mi? Sütten filan mi acaba
Kızlar korkmayin onlar anlamasa bile kesi atıldığı an caniniz yanacak ve soyleyeceksiniz zaten küçük bı kesi de o kadar size zarar vermez ellerimizi kaç kere kesmisizdir şimdiye kadarYa kızlar sezeryan olursak benimde en büyük korkum uyuşmamakinşallah onu anlıyabiliyorlardır ya
Eğer doktor iyiyse hiç bir sorun olmuyor zaten onlar o kadar rahatlar ki sen gerilmiyorsun gergin bir ortam yok yani gayet neşeli sen şakrakBenimde korkum sezaryan olursak yarı uyuşuk olduğumda korkarmıyım tedirgin olur muyum diye
Ya ben böyle şeylerden çok ürken biriyim zaten, aklıma geldikçe kötü oluyorum ama genel anestezi sonrası daha kötüymüş ya dişi sıkıcaz mecbur.. hem belki bize kafa yapcak rahatlatıcı bişey vururlarBenimde korkum sezaryan olursak yarı uyuşuk olduğumda korkarmıyım tedirgin olur muyum diye
Doğru söylüyorsun canım, aminn inşallahta dediğin gibi olur ama panik ruhlu bizlere gelde anlat düşünmemeyiBu benim ilk hamileliğim bir tecrübem yok yani ama böyle beyninize olumsuz şeyler atmayın kızlar, doğru hiç denemediğimiz tecrübe etmediğimiz bişey yaşayacağız ağrımı sızımız da olacak ama öyle uyuşmayız hissederiz diye olumsuzu çağırıp kendimizi korkutmaya gerek yokbakın görün her çıkan evet ya dikiş sızım var ama rahat geçti diyecek nasipse
Kız zaten o daha travmatik değil mi.. ayy Allahım korusunBenimki pek anlamıyor kardeş işlerini sadece şaşkın şaşkın bakıyor karnıma artık nasıl olacak bilemiyorum
Ciğer geliştirici iğne yaptı sanırım baya hormon yukluymus o ignede sutumu indirdi sanirim
Kızlar korkmayin onlar anlamasa bile kesi atıldığı an caniniz yanacak ve soyleyeceksiniz zaten küçük bı kesi de o kadar size zarar vermez ellerimizi kaç kere kesmisizdir şimdiye kadar
Ben mi çok rahatım bilemedim kiiYa ben böyle şeylerden çok ürken biriyim zaten, aklıma geldikçe kötü oluyorum ama genel anestezi sonrası daha kötüymüş ya dişi sıkıcaz mecbur.. hem belki bize kafa yapcak rahatlatıcı bişey vururlar
Doğru söylüyorsun canım, aminn inşallahta dediğin gibi olur ama panik ruhlu bizlere gelde anlat düşünmemeyi
Kız zaten o daha travmatik değil mi.. ayy Allahım korusun
Amin inşallah canım çok tesekkurlerKiz saçmalama çok iyi olmuş iyi günlerde kullansın minik
Aynen o calcine gibi bişeydi.Ben de kronik kabızım magneziee calsinit miydi ne adı onu kullanıyordum arada aynı dediğin gibi kirrç gibi. Ama şimdi baktım cok kabız olacak gibiyim magnimore yerine 2 gün magnorm alıyorum rahatlıyorum
İlkinde spinal oldum memnun kaldım. yine öyle olurum herhalde fikrim degismezseSezeryan olacaklar genel anestezi mi spinal epidural mi dusunuyorsunuz? Benim ilki spinaldi tutmadı genel oldum yine genel isticem
Canım 32 de kaç kilo doğdu senin bebiş?Benim de iki gündür surekli sertlesiyor ya ama sancim yok. İlk hamileligim 32 de sonlandi ama ben hic sertlesme yasadigimi hatirlamiyorum
Sertlesmenin kasilma oldugunu da burada öğrendim.
Bi kaç gündür aynı şeyi söylüyorum. Artık erken ya da geç sağlıklı gelsin kuzumİnşallah sen çok güzel şeyler duyarsın kuzum erken veya geç sağlıkla gelsinler de tek duam o
Benim de az önce ölçtüler 10 mm olmuş. Ben artık kabullendim erken doğumu Bi tek 34 ü görmek istiyorum kilosu biraz daha iyi olsun diye.Benim bebek ocağı geçtim aralığı bile beklemeyecek herhalde sancılarım var rahim ağzı kısalığım 18 mm kadar düşmüş doktor müşade altında tutuyor açılma yok ama olursa hemen doğuma alıcam sezeryan istemiyorum şuan gerek yok dedi serum falan veriyorlar rahim ağzı uzunluğu sürekli yükseliyor sonra tekrar düşüyor diye bakalım çıksam bile 2-3 güne gelir doğurursun modunda doktor
Hala hastanede misinCanım 32 de kaç kilo doğdu senin bebiş?
Bi kaç gündür aynı şeyi söylüyorum. Artık erken ya da geç sağlıklı gelsin kuzum
Benim de az önce ölçtüler 10 mm olmuş. Ben artık kabullendim erken doğumu Bi tek 34 ü görmek istiyorum kilosu biraz daha iyi olsun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?