2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bende puseti hazirlayip koydum dün
Ben de hastane çantamı hazırlasaydım keşke, şimdi covitken kıyafetlere dokunamıyorum. Eşime hastaneye acil gidecek olsak ne götürürsün diye sordum mama ile bebeğin hastane çıkışı takımı diyor. Benim için ne koyacaksın çantaya diyorum, sana terlik ya da üstüne bişe verirler hastanede, o kadar para ödicez diyor

Kızlar size bi sey danışmak istiyorum biraz uzun ama akıl verin lütfen. Benim kendi ailem 18 saat uzaklikta 1 2 hafta sonra annem gelecek destek için. Eşimin ailesi de 1 saat uzaklığımda ve 2 de gorumcem var hepsinin eli kolu tutuyor. Ben esimin ailesinden hic destek göremedim ilk 3 ay yemek yapamiyodum 1 kap yemek yapmadıkları gibi psikolojimi bozdular yemedigin icin buyumeyecek diye. Simdi karnım burnumda yine destek olmuyolar bebegin kiyafetleri utulenecek, temizlik yapilacak ve benim esim polis cok cok cok yoğun çalıştığı için hic destek olamıyor. Ben kırılıyorum bana destek olmadıkları için mesela bebege de hicbi set almiyolardi en son alacaklarmis ben de dedim o zamana eksigi kalmaz ki dedim simdi alın dedim takmadilar gecen gün almışlar ama bi eksigimiz kalmamıştı zaten almış olmak icin 2 3 takim almışlar. Ve durumlari gerçekten cok iyi kayınpeder dolarla maas alıyor. Kendileri güzel güzel giyiniyo marka marka bebegime gerçekten cok kalitesiz ucuz seyler almışlar. Ben abartıyor muyum sizce?? Ha bi de gecenlerde geldiler bende sandim biraz yardimci olurlar canimin çektiği bi seyi yaparlar ama onlar alisverise çıktı torbalar dolusu alışveriş yaptılar kendilerine.

Erkekler de ki rahatlık ben dun ogrettim valiz,bebek cantasi,emzirme makinesi cantasi ve puset diye umarim dinlemistir genelde tamam der ama tamam olmaz en iyisi ben onlari bagaja kodurayim en azından valiz ve bebek cantasini.

Bence hiç umrumda olmasın boşver onlar için anne olmuyorsun. Kendin nasıl rahatsan oyle davran

Canim senin ilk bebegin mi? Ben o kismi astim artik.sende zamanla asarsin.benim tam tersi annemler bana yakın esimin ailesi 13 saat uzaklikta.
Benim esimin ablasi abisi evli degil benim ilk oglum onların tek torunlari. Akrabalarim simdi esinin tarafın ilk torunu cok kiymetli olur diyorlar eee neler almislar diyorlar.ilk zaman bi bebek arabasi alindi o da soylemeyle ondan sonra geliyorum gidiyorum bir sey yok .hatta her gittigimde oglum oyuncak var mi diyo yok diyorlar insan tek torunu eve gelince oynasin diye kiytirik da olsa bir seyler almaz mi dişimi kircam yani.sakayla karışık bi kac defa soyledim yok ne doğum gununde bile hediye göndermezler hiç.dedemizin sevmekten anladığı sadece aglatmak zaten.gorumcem de kayinbirader de ogretmen .bi sagolsun gorumcem gelince ufakda olsa hediye alir. İlk basta cok üzüldüm hayal kırıklığı yaşadım sonuc olarak esimle huzursuzluk oldu.bak bizim burda geline birsey takilir doğum yapinca bu adeti soyledim iki yil once bak hic umurlarinda olup almazlar bu seferkinde de .
O yuzden hicbirsey beklemiyorum yararlari yok ama zararlari da yok.zorla dedelik nenelik yaptircak halimiz yok kimseye bosver.
Kendimizi uzeriz sadece.

2 3 parça alıp sonra herşeyi yapmışlar gibi konuşacaklarına hiç yapmasınlar. Eşin seni anlıyor ise kafana takacağın birşey değil. Ev temizliği için kadın tuttum dip köşe temizledi. Bebek için de kıyafetleri yıkadım, alışverişini de kendim tamamladım. Mama bez vs. Eşinin eline ütüyü ver, sen de komsudan ödünç al beraber oturup önemli olanları yapın 1 saate biter biz öyle yapıcaz. Kimseden bişe beklemeyince daha huzurlu oluyorsun.

Ben şükür o.komuda şanslıyım. Kayinvalidemlr aynı yerde yaşıyoruz ilk hamileligimde de bunda da hep o baktı. Annem 1000 km uzaklıkta... İki ailede kendi güçlerine göre ne yapabilirler yapıyorlar. Bu konuda nankörlük edemem kaldı ki.cocuguma kaynanam bakıyor buna da o bakacak. Kesinlikle bakmak zorunda değil. Şahsen ben ileri de bakmak istemiyorum. Belki çalıştığım için emeklilik zamanımı kendime ayırmak istiyor oldugumdan ya da bazen kendime bila sabrım kalmadığından ama ben bakmam diye düşünüyorum mesela.

Oy canim benim tek değilsin. Bizde 6 yıl evliyiz ne düğün gördüm ne altın akraba tam iki yüzlü olmuşlar. Eşim evlenince uyardı hep soyledi ben inanmadım ama bir kaç sene sonra gözlerimi açtım. Kayinpederim ölmüş sadece kayinvalidem var ve görümce. Görümce ile son 3 sene hic konuşamıyorum. Kayinvalidem Antalya gelince biz onu bir kaç saat gezdiriyoruz o sonra dönüyor. Köyde hayvanlar var fazla durmuyor burda . Eskiden de bize gelir 1 gece kalır ve gider. O aslında kötü kadın değil bana iyi davranıyor hep benim taraftam tutuyor .eve gelince hic birsey karışmaz çok şükür ama hediye mediye yapmıyor. Ama ben ona gelince her zaman birsey alıyorum eşarp markalı yada geçen nevresim takımı aldım. Geçen gördüm onun çorapları yırtıkli sessiz gittim aldım ona 5 tane ve eşime ve görümceye ağzını s...tim. görümce zaten kv yanında oturuyor. Dedim ikiside çalışıyorsanız ve annenin çorapları yok .çok kızdım. Geçen sene de geldim dedim ki hadi duvarları boyalalim gittim boya aldım boyattik sonra tüm köy komşular geldiler .hep diyorlar zaten yabancı gelin çok iyiymiş. Şey söylemek istiyorum yani böyle yaşa-hic kimseden hicbirsey beklemezaten sonra arkanda konuşamazlar sen söylesin böylesin sana bunu aldık bunu verdik. Yani üzülme tüm aileler farklı. Bazen çok destek oluyorlar. Bizimki böyle. Çok şükür eşim çalışıyor annem de emekli maaş alıyor o para ile çok destek oldu .istediğim aldım ve eşimin tarafta karışamaz da birsey söylemez. Bende şimdi biliyorum kv en fazla birsey örgüleri getircek doğumda.fazla beklemiyorum. Haydi sarıldım seni üzülme

Senin iyi olmana çok sevindim oglusunda günden güne toparlanıp iyi olacak canım hiç merak etme

Canım inşallah en kısa zamanda bebeğin güzelce ciğer gelişimi tamamlanacak ve kucağına gelecek annesi Dualarım seninle
Sende bu sürede bolca dinlenip güç topla , kavuşunca bebeğine ne güzel bakacaksın

Bizimkiler altın takcaz diyolar ki takarlar da o konuda suphem yok ama bana biraz da insanlık lazim. Yanimda mevsimi olmayan meyvelerden sebzelerden falan bahsediyolar sonra ay unuttuk diyolar mesela. Kötü insan degiller ama ben böylesine alışık degilim. Kendi kızı dogurdugunda mesela hastanede bırakıp eve dönmüşler kv bakar diye bi degisikler iste

Valla ayni dedigin gibi oldu ise yaramayan bak gerçekten cirkin seyler almışlar 1 2 yas icin onlar da iste eksikleri tamamlandi diyolar. Ütüyü hallettim bugün ama yoruldum herhalde bebisim hareket etmiyo pek

Valla ayni dedigin gibi oldu ise yaramayan bak gerçekten cirkin seyler almışlar 1 2 yas icin onlar da iste eksikleri tamamlandi diyolar. Ütüyü hallettim bugün ama yoruldum herhalde bebisim hareket etmiyo pek
Dr bana şöyle demişti, sen yorulduğunda o da yoruluyor, oturup rahat etmeni bekler, bazen uzandığında tekmeler, korkma demişti.
Sen kv teşekkür ederim diyip geçersen, eşine de söylenmezsen huzurun kaçmaz Bir de şimdi bişe söyleyince haklılık yerine hormonlardan dolayıdır diye bir etiket yapıştırırlar yine de yerinde olsam eşime de 2 3 parça ütü yaptırırdım daha kıymetli oluyor.

Onu annem ve ablamda yapiyor malesef gecen gun kizdim hamileyim yanimda konusup durmayin artik diye. Ben abartiyormusum gibi senin de herseyi canin mi cekiyor deyip geciyorlar.ama ablamin komsusu hamile onun üstüne titrer mesela onlar da ben kendilerindenim diye sallamiyorlar
Benim kv de kötü değil zararlari olmadigi icin yararsizliklarini da görmezden geliyorum sen de zamanla alisirsin bir sey beklememeye bosver. Benim çocuğa da su anlik benim disimda bir sey alan yok .ben kendi kendime aşk yasiyorum aldiklarimla

Yalnız değilsin aynı şeyleri yaşıyorum bende kayınvalidem ve bekar görümcem var ama arayıp asla sormazlar gelip gitmezler üstelik evleri çok yakın yürüyerek 10 dk sürmez
Ama hiç bir şey umurlarinda ilk kızımda da yabancı gibi gelip çeyrek altın takip gittiler
Çok şükür benim ailem yakın herşeyime koşup geliyorlar alıyorlar sürekli hediyeler ihtiyacım yok kaynana tarafına ama insan arayıp sorulsun istiyor kendisi hasta olunca hemen arayıp söyler gelin hastayım diye am bize ne olmuş hiç umrunda olmaz seni anlıyorum ama böyle kabul etmek gerekiyor artık o yüzden çok takılmıyorum ben artık alıştım

Ay tombalak geliyor desene masallah
Sağol canım sağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz az zaman kaldı
geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda evinize de çıkacaksınız birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…