- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #19.941
Canım bebekte problem olsa nstde de kalp atışlarında sıkıntı olur. Ya çok hızlı atar ya da az. Kalp atışları normal çıktıysa ultrasona gerek görmemiştirNst de bi sey çıkmadı kızlar ama sancım yoktu ki zaten sadece hareketleri azaldı diye gitmistim ben. Doktor eve gönderdi ama ultrason cekmeleri gerekmez miydi hani allah korusun kordon falan dolandiysa diye
Canım ben ailemede eşimin ailesine de aynı mesafedeyim. Kimseden birşey ummuyorum şu isim var gelin yapın bunu pişirin de demem.Kızlar size bi sey danışmak istiyorum biraz uzun ama akıl verin lütfen. Benim kendi ailem 18 saat uzaklikta 1 2 hafta sonra annem gelecek destek için. Eşimin ailesi de 1 saat uzaklığımda ve 2 de gorumcem var hepsinin eli kolu tutuyor. Ben esimin ailesinden hic destek göremedim ilk 3 ay yemek yapamiyodum 1 kap yemek yapmadıkları gibi psikolojimi bozdular yemedigin icin buyumeyecek diye. Simdi karnım burnumda yine destek olmuyolar bebegin kiyafetleri utulenecek, temizlik yapilacak ve benim esim polis cok cok cok yoğun çalıştığı için hic destek olamıyor. Ben kırılıyorum bana destek olmadıkları için mesela bebege de hicbi set almiyolardi en son alacaklarmis ben de dedim o zamana eksigi kalmaz ki dedim simdi alın dedim takmadilar gecen gün almışlar ama bi eksigimiz kalmamıştı zaten almış olmak icin 2 3 takim almışlar. Ve durumlari gerçekten cok iyi kayınpeder dolarla maas alıyor. Kendileri güzel güzel giyiniyo marka marka bebegime gerçekten cok kalitesiz ucuz seyler almışlar. Ben abartıyor muyum sizce?? Ha bi de gecenlerde geldiler bende sandim biraz yardimci olurlar canimin çektiği bi seyi yaparlar ama onlar alisverise çıktı torbalar dolusu alışveriş yaptılar kendilerine.
Canım 8 saat yürüyüş çömel kalk yapmama rağmen 3 cm açılma ile kaldım 4 cm sonrası doğumhaneye yönlendiriyoruz dediler doktorlar çok iyi ebelerde istersen yönlendirelim suni sancı ile açılma olur ama olmazsa doğumhanedekiler beklemez direk sezeryana alırlar dedi bence eve git duşa gir bol bol egzersiz yap zaten ağrıdan 2 gün içinde gelirsin geri dediler benim suyumda gelmedi bebek de hareketli nstde sancılar 60-70 arası hep ama ben hiç hissetmiyordum oturmadığım sürece bakalım bekliyoruz Çatal kemiklerim de ağrı var ama zaten Salı günü gidecektim doktora bakalım ne diyecek
Al benden de o kadar. İlk ve tek torun ama ne doğum gununde hediye görürüz ne bayramda harçlık amaannn çocuklarımız sağlıklı olsunda.Canim senin ilk bebegin mi? Ben o kismi astim artik.sende zamanla asarsin.benim tam tersi annemler bana yakın esimin ailesi 13 saat uzaklikta.
Benim esimin ablasi abisi evli degil benim ilk oglum onların tek torunlari. Akrabalarim simdi esinin tarafın ilk torunu cok kiymetli olur diyorlar eee neler almislar diyorlar.ilk zaman bi bebek arabasi alindi o da soylemeyle ondan sonra geliyorum gidiyorum bir sey yok .hatta her gittigimde oglum oyuncak var mi diyo yok diyorlar insan tek torunu eve gelince oynasin diye kiytirik da olsa bir seyler almaz mi dişimi kircam yani.sakayla karışık bi kac defa soyledim yok ne doğum gununde bile hediye göndermezler hiç.dedemizin sevmekten anladığı sadece aglatmak zaten.gorumcem de kayinbirader de ogretmen .bi sagolsun gorumcem gelince ufakda olsa hediye alir. İlk basta cok üzüldüm hayal kırıklığı yaşadım sonuc olarak esimle huzursuzluk oldu.bak bizim burda geline birsey takilir doğum yapinca bu adeti soyledim iki yil once bak hic umurlarinda olup almazlar bu seferkinde de .
O yuzden hicbirsey beklemiyorum yararlari yok ama zararlari da yok.zorla dedelik nenelik yaptircak halimiz yok kimseye bosver.
Kendimizi uzeriz sadece.
Anladıim. Eve mi çıktın o zaman şimdi?Canım 8 saat yürüyüş çömel kalk yapmama rağmen 3 cm açılma ile kaldım 4 cm sonrası doğumhaneye yönlendiriyoruz dediler doktorlar çok iyi ebelerde istersen yönlendirelim suni sancı ile açılma olur ama olmazsa doğumhanedekiler beklemez direk sezeryana alırlar dedi bence eve git duşa gir bol bol egzersiz yap zaten ağrıdan 2 gün içinde gelirsin geri dediler benim suyumda gelmedi bebek de hareketli nstde sancılar 60-70 arası hep ama ben hiç hissetmiyordum oturmadığım sürece bakalım bekliyoruz Çatal kemiklerim de ağrı var ama zaten Salı günü gidecektim doktora bakalım ne diyecek
Oynamayın gebelik takip ayarlarıyla diyor bende girmedim hiç o yüzden1 sn kızlar hemen yazıyorum. Sizide gelmesi lazım mesaj
Yok benimki dışarı çıkmıyor tam tersine düzleşiyorKararma yok ama dışarı çıkmış durumda, bebek yasladıkça öpücük gönderir gibi tam dışarı çıkıyor
Çok sağol canım içimi rahatlattınBenimki de öyle canım. İlk hamileliğimde de öyle olmuştu. Doğumdan bir süre sonra geçiyor. İltihap değil endişe etmehani karında linea nigra denen siyahımsı bir çizgi oluyor ya o koyuluğu yapan aynı maddiymiş bazı hamilelerde oluyor sıkıntılı bir şey değil
Canım göbekte çizgi tüylenme dışarı çıkması çıkınca içindeki lekenin görünmesi fln hep normal korkma.gebeligin bitince yavaş yavas kaybolacak. Akan kokan bişey yoksa iltihap yoktur endişe etmeKızlar göbek deliğinizle ilgili farklılık var mı? Benim artık bayağı dümdüz ve içi kararmış gibi böyle. Kirlendi mi diye düşündüm ama yok kararmış içi. Bir şey olur mu acaba iltihap vs olmasın? İnternette de bir şey bulamadım
Çamaşır demeyin banaaaBugün buraya çok az girebildim çünkü az güneş görünce bir makina çamaşır yıkadım kurudu ütüledim yerleştirdim yarın yine aynı devamböyle dolabı da valizi de kapatır otururum korkuma ama iyiki de başlamışım şimdi bile nasıl yoruldum
Yemin ederim çok yorucu fenalık bastı banaÇamaşır demeyin banaaa
Benimki de öyle canım. İlk hamileliğimde de öyle olmuştu. Doğumdan bir süre sonra geçiyor. İltihap değil endişe etmehani karında linea nigra denen siyahımsı bir çizgi oluyor ya o koyuluğu yapan aynı maddiymiş bazı hamilelerde oluyor sıkıntılı bir şey değil
Tabi tabi hastane zaten 10 dakikalık mesafede ve her daim yanımda araba ile götürecek biri var o yüzden eve çıkmak istedim bebek iyi bütün organlarına tek tek baktılar güzel ilgilendiler şahsen bir devlet hastanesinden ziyade özel gibiydiAnladıim. Eve mi çıktın o zaman şimdi?
Olmazs öyle yap ama seni götürecek biri var dimi herdaim acil durumda.
Allah yardımcınız olsuninşallah en hayırlısı olur.
Bebek iyi dimi onada bakıyorlar bu arada.
Birde hissettiklerim ağrı kasılma vs. Onlar neler ?
Bana başka birsey geldi orda yazıyor ne yapmak lazımOynamayın gebelik takip ayarlarıyla diyor bende girmedim hiç o yüzden
Valla canim benim cok nadir sabrım taşar o gün bugündü. Eşime de yakındım. Çünkü bana diyolar ki kıyafetleri icin niye acele ettin sen hastanedeyken bile utulerdik bizCanım ben ailemede eşimin ailesine de aynı mesafedeyim. Kimseden birşey ummuyorum şu isim var gelin yapın bunu pişirin de demem.
Ha şu var çok mu hastayım bı isim mi var acil hemen biximkiler koşar gelir kızımla ilgilenir yada bırakırız bakarlar.
Onun dışında ben hiç keyfi ne kızıma bakın derim ne bırakırım.2 çocukla muhtaç olur muyum bilmiyorum ama hep dua ediyorum Allah'a önce bna ve çocuklarım a eşime sağlık versin kimseye muhtaç olmadan geçinip gidelim, cocuklarima yeteyim diye.
Kayınvalidem şimdiye kadar ne yaptıysa yüzümüze vurdu tarzı bu.ilk çocukta saolsun doğum öncesi geldi biraz biseyler yapti.bunda daha hiç bı kere bile işimin ucundan tutmayı bırak sormadi bile ama ben beklemiyorum. bu son 1 yıldır kimseden birşey beklememeyi ve çocuğumu da bırakmamayi öğrendim. Ki biraktigim zmnlar hep zaruriydi her iki tarafa da. 4 yılda 5 gün kalmamıştır babaanede.
Bunda da çantamı kendimi hazrliyorum bebeğin kiyafetlerini yıkadım utuledim tek tek. ilkinde de kendim yaptım.
Az beklenti çok huzur canım.
Bu arada benim eşim de polis ve yoğun çalışıyor ben tek büyüttüm resmen kızımı geceleri nazlanip kızımıza biraz bak diyeceğim bı eşim bile yoktu yanımda görevdeydi.
Esinede sakın yakınma aman ailende söyle böyle diye hiç hoslanmazlar suçlu sen olursun.
Zaten gorebiliyorsa herşey ortada onlarda anlıyor zamanla. Tadını çıkar su anın bile
Neyse oynadık zatenOynamayın gebelik takip ayarlarıyla diyor bende girmedim hiç o yüzden
Ben neredeyse gün aşırı çamaşır yıka kurut. 4 yaş bı cocukla biriktirmek pek mümkün olmuyor hava şartları elversede elvermesedeYemin ederim çok yorucu fenalık bastı bana
Bilirim yorum çok yapılır en güzeli detsysiz bı şekilde anlatmak. Hem faydası olmaz o diyenin hem akıl verir. İyi bilirim. Sabır konusunda bende aynıyım sonra gemileri yakiveririm noldu şimdi olur.Valla canim benim cok nadir sabrım taşar o gün bugündü. Eşime de yakındım. Çünkü bana diyolar ki kıyafetleri icin niye acele ettin sen hastanedeyken bile utulerdik bizsanki 5 aylıkken hastane çantası hazirladim insanı salak yerine koyuyolar
Ya ben hiç de sevmem çamaşır işini bu bit gibi çamaşırlar bana hiç ay Allahım ne tatlı anlar modu ile gelmedi bittim bittim diye yaptımBen neredeyse gün aşırı çamaşır yıka kurut. 4 yaş bı cocukla biriktirmek pek mümkün olmuyor hava şartları elversede elvermesede
Çatal dediğin çatı kemiği mi anlamadım vajina dudaklarında hissedilenTabi tabi hastane zaten 10 dakikalık mesafede ve her daim yanımda araba ile götürecek biri var o yüzden eve çıkmak istedim bebek iyi bütün organlarına tek tek baktılar güzel ilgilendiler şahsen bir devlet hastanesinden ziyade özel gibiydi
Bende rahim ağzı kısalığı var ben adet sancısı gibi sancı çekiyorum çatal kemiklerim ortadan iki ayrılıyor gibi ağrı çektiğimden gidiyordum yine aynı his ile gittim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?