• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar herkese merhaba
Bugün bizimde doktor kontrolumuz vardı. Ense kalınlığımız 1.5mm çıktı doktor sınırın bir tık üstü dedi. Sizin ense kalınlığı ne çıkmıştı. Bugün fetal DNA testi de verdik sonucumuz 15 gün sonra çıkacak. Bu arada büyük ihtimalle kız dedi iki doktorda bakıp ama test sonucu çıkınca netleşecek
Canım 1.5 normal bir değer bence bizim 1.1 çıktı yakın değerler. Fetal dna testi için hangi firma ile anlaştınız. Ücreti ne kadar bende düşünüyorum

Canım ben doktorun özel muayenehanesine gidiyorum. Oradan ayarladilar. 4500tl ödedik. 15 güne çıkacak Amerika ya gitti
Merhaba, bana da doktorum önerdi bu testi yaşımdan dolayı. İkili test sonucu belirsiz dedi. Siz nerede yaptırdınız. Ben Bursa da yaşıyorum. Fiyat araştırması yapacağım. Malum cok yüksek fiyatlar.

Merhaba, bana da doktorum önerdi bu testi yaşımdan dolayı. İkili test sonucu belirsiz dedi. Siz nerede yaptırdınız. Ben Bursa da yaşıyorum. Fiyat araştırması yapacağım. Malum cok yüksek fiyatlar.
Selam canım bende bursadayım. dokturum %99 oldugu için direk tavsiye etti ama ben emin olamadım araştırdın mı Bursa için fiyatları nasıl?

Merhaba ben Ankara'da yaşıyorum ama bir fiyat araştırması yapmadım açıkcasi. Doktorun özel muayenehanesine gidiyorum. Tüm işlemleri onlar hallettim orada kan verdim ve gonderdiler. benim de yaştan dolayı doktorum bunu önerdi. Eşim ve ben aklımızda soru işareti kalmaması için yaptırmak istedik. Biz 4500tl ödedik

Kızlar hala çatlak kremi kullanmaya başlamadım bugün şöyle bir baktım da o nasıl fiyatlar öyle :)))) tavsiyesi olan var mı
Lierac tavsiye ederim canım doktorumda onu önerdi. Bende 13 haftalık oldum ve kullanmaya başladım. Öncesinde kullanan çok arkadaşım var ve hepsi memnun kalmış. Ben internetten 250tl aldım. Dün eczanede sordum 389tl dediler

Kızlar hala çatlak kremi kullanmaya başlamadım bugün şöyle bir baktım da o nasıl fiyatlar öyle :)))) tavsiyesi olan var mı

Bu çatlak meselesi genetik bir olay eğer anneniz hamileyken karnında/basenlerinde çatlama yaşadıysa sizin vücudunuzda ne kullanırsanız kullanın mutlaka çatlıyor ama anneniz böyle bir sorun yaşamadıysa siz hiç bir şeyde kullanmasanız çatlamıyor :halay: ÖRN: Benim annemin vücudu 2 hamileliğinde de hiç bir şey kullanmadığı halde çatlamamış ben de ilk hamileliğimde bir şey kullanmadım sadece çok kaşınıyor diye ara sıra hakiki zeytinyağ sürüyordum kaşıntısını alıyordu çünkü deri geriliyor yağ sürünce yumuşuyor diye kaşınmıyordu ve sonuç: hiç çatlağım yok :KK49: ama şimdi arkadaşımı anlatacağım kızın annesi 2 doğum yapmış benim annem gibi ama kadının vücudu feci çatlamış arkadaşım da hindistan cevizi yağı mı dersiniz, parayla aldığı o pahalı yağlar mı, kremler mi ne ararsanız düzenli olarak kullanmasına rağmen sonuç: kocaman 0 maalesef bir sürü çatlağı var şimdi. Bana doktorum da söylemişti genetik bir şey bu çatlak olayı diye yani demem o ki kendinizi çatlamayayım diye yıpratmayın genetiğinize bakın annenizde varsa siz de var yoksa sizde de yok. İstisnalar veya annemde var ama ben krem/yağ kullandım bende olmadı diyenler mutlaka vardır tabii ki onlara bir şey diyemem :)

Kızlar merhaba.bende grubu yeni keşfettim.16+1 haftalık hamileyim.inşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız.size bir sorum var.korona aşısı olacak mısınız?hamileyken aşı olmaktan çok endişeleniyorum sizler neler düşünüyorsunuz?bu arada 3 biontech aşım var gebelik öncesi vurulmuştum tekrar 4.aşı çıktı ama olmayı çok düşünmüyorum
Merhaba ben bu durumu doktoruma danıştım. Doktorum 16. Haftadan sonra aşıyı yaptırmamı önerdi. Bebeğe bir etkisinin olmadığını söyledi. Ben 16. Haftadan sonra yaptıracağım çünkü covid olmaktan korkuyorum. Geçen sene gebe iken covid olup sorun yaşayanların neredeyse hepsi asisizdi. Bu beni daha çok korkutuyor açıkçası

Merhaba ben bu durumu doktoruma danıştım. Doktorum 16. Haftadan sonra aşıyı yaptırmamı önerdi. Bebeğe bir etkisinin olmadığını söyledi. Ben 16. Haftadan sonra yaptıracağım çünkü covid olmaktan korkuyorum. Geçen sene gebe iken covid olup sorun yaşayanların neredeyse hepsi asisizdi. Bu beni daha çok korkutuyor açıkçası
Aşısız değilim aslında 3 aşım var ama üzerinden 6 ay geçti.son varyanta etkisi yok deniyor biontech güncelleniyormuş.ekim gibi yeni varyanda etkili olan türü çıkacakmış.bende doktor çevreme sordum onu bekle dediler.birde bi arkadaşım 13 haftalık hamileyken biontech oldu pıhtılaşma oldu bebeği düştü.bundan çok korkuyorum aslında.covid hafif geçiyor deniyor covid olsak daha mı iyi bilemedim

İkili test nasıl bir sonuc cıkınca belirsiz deniyor. Bana orta risk dedi. Yarın randevuda sonucu yorumlayacak, belki nifty testi ister. Ya da fetal dna denen testi.. Merakla yarını bekliyorum. Bir fiyat verirse buraya da yazarım

İkili test nasıl bir sonuc cıkınca belirsiz deniyor. Bana orta risk dedi. Yarın randevuda sonucu yorumlayacak, belki nifty testi ister. Ya da fetal dna denen testi.. Merakla yarını bekliyorum. Bir fiyat verirse buraya da yazarım
İkili testi bana yaptırmana bile gerek yok dedi yani risk yüksek çıkacağı belli yaştan dolayı dedi 38 e girmek üzereyim.ben hiç yaptırmadım direk fetal DNA verdim

Kızlar merhaba.bende grubu yeni keşfettim.16+1 haftalık hamileyim.inşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız.size bir sorum var.korona aşısı olacak mısınız?hamileyken aşı olmaktan çok endişeleniyorum sizler neler düşünüyorsunuz?bu arada 3 biontech aşım var gebelik öncesi vurulmuştum tekrar 4.aşı çıktı ama olmayı çok düşünmüyorum
Ben 2 doz oldum ,3. Dozu olmadim. Oğlum okula gidiyordu 2 kez oldu. Ben de 1 kez oldum ama sadece teste pozitifti esim hic olmadi bildiğimiz kadarıyla. Asi olmayı şuanda düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilmem.

İkili test sonucu olasılık hesabı üzerine çalışıyor. Yaş genetik hastalık bir çok faktör etken oluyor. Bu nedenle doğruluk oranı %70lerde. Ayrıca yaş 35 üzeri ise risk olmasada riskli çıkıyor yaştan ötürü. Ben bu nedenle ikili testi hiç yaptırmadım. Nifty ve fetal DNA aynı test bu arada

Selam canım bende bursadayım. dokturum %99 oldugu için direk tavsiye etti ama ben emin olamadım araştırdın mı Bursa için fiyatları nasıl?
Ben yaz tatili dolayısıyla şu an ailemin yanında Balıkesir deyim. Burada sordum 330 euro+ KDV dediler. 6000 tl gibi bir meblağ ediyor sanırım. Haftaya Bursaya döneceğiz, hemen araştırıp bir yere yaptırırız sanirim. Aslinda ultrasonda doktor çok güzel inceledi. Ölçümler değerler oldukça normal, ama 36 yaşında olduğum için bu testi istiyorlar. Bana çok gerekli gelmiyor aslında. Sadece yaştan dolayı illa hasta mı olabilir çocuğumuz. Ama eşim istiyor ısrarla, yaptıracağız büyük ihtimalle. Ben bugün Bursa daki birkac laboratuvar numarasını arayacağım, telefonla bilgi verirlerse buraya yazarım.

Back
X