2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Kızlar bebişler dönmüşmü sizin kafası sağdaydı şimdi kafası aşağı dönmüş ama erken doğacak anlamında değil bu tabiki dedi yanı doğum pozisyonunu zaten bu haftalarda almış oluyormuş normal doğum yaptım ama bunda epidural normal doğumu sordum orda ıkınma gelmediği için sürekli yönlendiriyorlarmış kafam karışık hayırlısı olsun zaten benim çatım çok kemikli bebek kilolu olursada doğum şekli değişecek.

biri yorumlara indirimde 140a aldım yazmış kasım indirimlerinde indirimde neler yaşadık kimbilir

Gecenlerde de bi tane bebek menenjit aşılarının birini olmadan hasta olmuş. Enfeksiyon gecsin oluruz demişler. Wngeksiyon ilerlemiş. Megersem cocuk o aşısını olmadogı menenjitmiş. Kaybetmişler cocugu
Senin kadar detay ve gerçek bir olay bilmiyordum açıkçası. İyi oldu yazdığın. Teşekkür ederiz somut örnekler için. İnsan bilmediğinden korkar; bilinmesi lazım böyle şeylerin. Ama bildiğim daha doğrusu hissettiğim tek bi şey var, karşımızda bu tedaviyi, aşıyı, ilacı her neyse işte öneren insan bir doktor ve bize bir gıcıklıgı yok. Seker yükleme testi konusunda , bir tane doktorun da , yaptırmanıza gerek yok dediğini duymadım. Ya da bebek aşılarında, bazı aşılar özel alınıyor burda mesela, ama doktor öneriyor yaptırıyoruz. Menenjit, rota, kozamıkcık bunlar resmen ölümcül hastalıklar. Bunları yaptırmamak, insanın evladına kastı demektir bana göre lami cimi yok.
Bir de dün TRT’de bi haberde yine rsv vakaları artmış diye haber vardı. Belirtiler, burun alıntısı, ateş, öksürükmüş. Almanya ve İtalya çocuk yoğun bakim ünitelerinin sayısının azlığından dolayı doktorlar açıklama yapmış. Özellikle bir yaş altı, çocukların ölebileceğini söylediler ve sadece 100 yatakları kaldığı için, Yakın zmnda bazı çocukları tedavi bile edemeyeceklerini, fln söylediler. Şükür Türkiye’nin böyle bi sorun yaşayacağını sanmam, ama hem kendi sağlığımıza hem de bebeğimizin sağlığına çok dikkat etmeliyiz. Aşıymış, ilaçmış bunlar öcü diil yani.

Kirim hanlarina verilen ünvan olarak duymuştum bende yillar once Giray i hayirli ugurlu olsun ismi

Allasen hepimiz Türküz yahu. boy ortalamamız belli 155-165 arası işte. Alınan kilo da az çok aynı zaten ; afaki bi durum yoksa. Çatır çatır doğurursun merak etme kendi kendini korkutma. Bir arkadaşım 150 cm fln yani nerdeyse, çok da kolay doğurmuş, 2 saatte fln yani.

Yürütmeyecek sancı, ciddi bi durum işte ayrım o. Arada olacak artık tbaiki. Ama sen randevunda bunu özellikle belirt, bi nst ile bakılsın. Bunu dediğinde doktor otomatik gir bakalım der zaten.

Cinsel ilişki konusu da söyle, aşkında özelden mi yazsam emin olamadım, ama sonuçta bu benimle alakalı bi durum; herkes aynı hissedecek diye bi şey yok. Ben çok yoğun hissediyorum anneliği, doğurmadan bile böyleydim. Ve normal doğumdan sonra, o bebeğin çıktığı an mesela, unutulmaz bi his olarak kaldı bende bi süre. İlişki isteğim bile olmadı belki sırf bu yüzden. Bi de, oraya yapılan işlemler, bazı şeyleri eksik hissetmeme sebep de oldu açıkçası, normale donmem zaman aldı. Bu yüzden ikinci direkt sezeryan olsun diye ısrarcı oldum. Bende kesi yoktu bile.
Sezeyandan sonra, lohusalık bitince fanfiniye normal devam ettim
Valla tüm hissettiğimi yazdım; etkilendim ıyyyy mıyyy demeyin lütfen sizin böyle olcak diye bi şey yok

Canım benim bel kalça kemik ağrım oluyor sancı değilde yavaş yavaş spora başladım yürüme bandı,squat, eliptik yapıyorum haftada 3 gün iyi geliyor ama inanılmaz hamlamışım.
Kasık kemiklerim ağrıyor o daimi gibi oldu, basınçtan herhalde, uşak da dönmüş, her hareketinde ağrıyor yürürken bile

Hayırlısı ile o güne gelirsek ben de çok istiyorum, bir de ben çıkarken orada kim olacak eşim çocuk peşine gidip beni unutacak mi merak içindeyim
Ben kizimda fenalasinca genel anestezi vermislerdi, uyanana kadar yoğun bakima almislardi. Ciktigimda esim kapidaydi ,beni beklemisti cok sevinmistim beni birakip gitmediğine

Normal dogumu bilemem ben alttan muayene olurken bile titreyen biriyim, bir bucuk gün sanci çekince annem bu sanci degil bekle demisti, acilma da 1 cm olunca dayanamadim korktum sezeryan istedim ama sezeryanın da tabi kendine göre zorlukları var ama bence korkulacak kadar degil, ben hemen ayaklanmistim üçüncü gün kontrole arabayi kendim kullanarak gitmistim. Gözünde büyütme bence hiçbir doğum seklini

Moralinizi ben düşürdüm ben yükselteyim inşallah
Lohusa takımın mı canım çok şirin güle güle giy inşaallah kapalı hanımlar bana da örnek atar mısınız? Nasıl bişey alayım çok kararsızım böyle dantelli bişeyde alabilirim çizgili pijama da öyle üç noktalarda gidip geliyorum hem çok rahat olsun hem şık var mı öylesi

Queen dün yorum okurken kasıklarım ağrıdı doğuracağım sandım gece 2buçuğa kadar uyuyamadım moralim çok bozuldu tövbeler çekerek uyudum. Allahım sıkıntı çeken tüm gebişlerimize yardımcı olsun ama kötü şeylerden konuşmayalım nolur tüm gün girmedim kötü haber duyacağım korkusuyla. Benim ağrımda psikolojikmiş geçti sabah uyandığımda yoktu.

Ben 15gündür filan tartılmıyorum bence kilo aldım yarın bir cesaret tartılıp yazabilirim

Ben hazırlıklara biraz ara verdim. Az soluk alıp bugün kafa dağıtmaya arkadaşımla buluşmaya gittim. Keyifli bir gündü Hem 1 ay sonra gidemem dedim hem de doğumdan sonra uzun zaman sosyalleşmem diyerek az mola verdim

Aslında minnoşumun odası hazır benim. Bir yandan fotolarını çekip heryerden paylaşasım var bir yandan da paylaşma aman diyen bir yanım var. Belki hatunlar azıcık daha hazırlansın yakında atarım bir foto. Bir de bir büyüğümüz herşeyini hazır etmeyin eksik kalsın dediği için lamba ve perde işini yarım bıraktık onları doğduktan sonra alacağız. Biz karı koca tam bir görgüsüzüz neredeyse herşeyimiz hazır Allahım isteyen herkese versin aminnn

Yaz kaçıncı haftadasın? Gebelik haftası uygulaması neden kalktı anlamadım. Ya bende normal doğumla sezeryan arasında gidip geliyorum benim doktorum dikişli olduğum için direk sezeryan dedi ama benim aklım hep bi normal doğumda kaldı. Hem çok korkuyorum hem de iç dünyamda istiyorum. Ben 28. Haftamı bitiriyorum 2-3 güne. 29. Haftaya geçeceğim inşaallah. Haftaya perşembe kontrolüm var. Bu kontrol değilde diğer kontrolümde belki doktorum bana da doğum için bişeyler söyler dikiş var diye direk sezeryan diyor

Kasık kemiklerim ağrıyor o daimi gibi oldu, basınçtan herhalde, uşak da dönmüş, her hareketinde ağrıyor yürürken bile
O çatı ağrısı bebekten baskıdan kaynaklı galiba bende hep var
Ben de çok korkan biriyim ama normal doğuma çok ısrarcı olmuştum ve defalarca doğum esnasında alttan muane gerçekleşiyor şimdi yine çok korkuyorum tabi sezeryan için de çok şey diyen var bu durumlar kişiden kişiye değişiyor bi arkadaşım 3 saatte doğum yaptı mesela fakat asla kendimi şartlandırmıyorum ben ilki gb değl hayırlısı olsun .

Canım nasılsın fibro ağrıların ne durumda ? İkimizin sat hemen hemen aynı gb .

Canım 31 in içindeyim 34-35 te alalım dedi rahim sıkı kapalı dedi ama ben kendimi hazır hissetmiyorum sanki Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin sezeryana daha yakınım gibi eşimde ilk doğumum zor olduğu için bana bıraktı drumda zorlamıyor ya hala inanamıyorum şükür bugünlere geldik, sadece oğluşun yüzünü göremedim bir türlü hep kapalı az kaldı ya kavuşmalara

Canım nasılsın fibro ağrıların ne durumda ? İkimizin sat hemen hemen aynı gb .
Evet canım bizim günler arasında 1 gün var. İyiyim inşaallah ya kendimi çok dinlemiyorum yoksa ağrılar birbirine giriyor gibi bazen belim ağrıyor adet ağrısına benziyor gibi doğum mu acaba diye korkuyorum dün çok etkilendim mesela belki de fibrodan dedim üstüne düşünmemeye karar verdim bide sol alt kaburga kemiğim öyle bir ağrıyor ki hatta sağ alt kaburgamda ağrımaya başladı yeni yeni. Kaburga ağrılarımı artık saymıyorum bile bebiş bir yerini dayamıştır diyorum o rahatsa ben sıkarım dişimi diyorum yani ağrılar bizim klasiğimiz korkular beni daha çok yoruyor. O yüzden kafamı meşgul ediyorum. birde biraz akıntı da var. Havalar soğudu. Benim soğuk havalarda hep akıntım olurdu. Üşüyünce filan. Ama 10 gündür var ters birşey olsaydı kendini belli ederdi diye onu da düşünmüyorum artık.

Sen nasılsın nasıl geçiyor günler ağrın sızın var mı?

Tatlım bende fibro ağrıları hep var bazen boynumdan giriyor çok fazla idare etmeye çalışıyorum işte.Akıntı son 2 aydır arttı bende . Ters birşey yoktur sende de normal bence.Zaman geçtikçe heycan artıyor kızım kolikti oğlumda nasıl olcak acaba bilmiyorum önemli olan tabiki önce sağlık geceleri bazen bacaklarıma bi huzursuzluk giriyor ne sağ yatabiliyorum ne sola .Dün kontrolüm vardı kocaman olmuş senin kontrol haftayamı?

İlk doğumun zor mu oldu canım normalmiydi? Niçin 34 35 erken değilmi rahimde ki sıkıntı ne acaba bebek sağlıklı olsun da gerekiyorsa erken alsınlar .

Ayyyy maşaallah az kalmış ben mini hedefler koyuyorum önce 30ları görmek istiyorum sonra 34 sonra 36 belki 37 olur mu diye hayal kuruyorum hayırlısı inşaallah herşeyin. Ben de çok kararsızım bir arkadaş geçen hiç normalle uğraşma sezeryan ol dedi nedenini de söyledi bir doktor anlatmış ona da sezeryan daha iyi gibi geldi. Bilmiyorum bakalım doktorumla konuşacağım detaylıca karar verince yazarım ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…