- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Kız o pipimiş ben yeni anladım çözmeye çalışıyodum yaKızlar doktordan çıktık. Safra kesesi normal dedi doktor bu sefer öyle büyük gelmedi dedi şükür. Önceki randevuda göbek çevresine biraz küçük demişti o da normal dedi artık. 1625 gr 36 cm ❤yine yüzünü göremedik bu çocuğun her gittiğimizde pipi gösteriyor anladık olm errrkekkksin ya tamam
Ben yanlış anladım öyleyse normal doğumu kolaylaştıracak bişey sandım sevndim yaTabi ki 42 ise çok çok iyi bi rakam canım. 30 lu haftalarda 30 a ne kadar yakınsa o kadar iyi. Kaldı ki 40 küsür diyorsun
Bebek hafta olarak 29+5 te doğdu kilosu maalesef 1000 gram hiç kilo alamadı kızım son 3 hafta, şuanda stabil diyeyim daha çok yolu var. Ama muhakkak büyür. Beni de çok korkuttular bir süre sonra yanımda bişe konuşmadılar ama bence en önemlisi bebeğin akımları evde olsanız bile 3 günde bir bakılması gerekiyormuş bana öyle söylenmişti ben korktuğum için hastanede kaldım iyi ki se öyle yapmışım. Hı birde perinatolog ile ilerledim benCanim cok cok gecmis olsun öncelikle.
protein kaçağı vardi degil mi sende. Tansiyon yuksek olmasa bile akımı bozan bu diye biliyorum.
Su anda bebegin iyidir inşallah. Kilosu genel durumu iyi mi. Beni de bugün cok korkuttu doktorum. Hala kendime gelemedim.
oh maşallah bazlamalar yaradı çocunaKızlar doktordan çıktık. Safra kesesi normal dedi doktor bu sefer öyle büyük gelmedi dedi şükür. Önceki randevuda göbek çevresine biraz küçük demişti o da normal dedi artık. 1625 gr 36 cm ❤yine yüzünü göremedik bu çocuğun her gittiğimizde pipi gösteriyor anladık olm errrkekkksin ya tamam
Yani benim sadece 210 mg çıkmıştı proteinğrim bir kez sonra bidaha hep negatifti kan değerlerim normaldi tansiyonum bile normaldi ama artık plasenta bozulmuştu. Süreç herkeste farklı ilerleyebiliyor. O nedenle mutlaka bebeği düşünerek 3. Basamak yenidoğan yoğun Bakım olan bir hastane seçinÇok teşekkür ederimGebelik iekerim oldugu için zaten beslenmemden çogu şeyi çıkartım ödem olmayım diyede tuzu fazlasıyla azaltmıştım dahada dikkat ederim, yürüyüş yapmam gerekiyor şeker için dikkate alırım dediğinizi Birşey daha sorabilirmiyim idrar tahlilinizde protein pozitif mi çıktı ben e nabızdan baktım proteinim negatif önceki tahlil gibi aklıma o takıldı tabiki doktorlar en iyisini bilir ama acaba tedbir amaçlımı yoksa bi sıkıntı var onu anlamak için soruyorum
Eşimde kör cahil diyor ki doktora , sadece pipiyi gösteren ekranı mı açtınızKız o pipimiş ben yeni anladım çözmeye çalışıyodum yaerkek çocukları çok edepsiz hep açıkta geziyorlar
ay ne güzel senin doktor bence baya iyi doğal yaklaşımı var gibi geldi bana. bu konuyla ilgili Semra Özeri dinledim sen de ona bak mutlaka, doğumun çatıyla ya da bebek kilosuyla çok alakası yok diyor. tamamen bebeğin gelişiyle alakalı, iri bir bebek kanala cok güzel girip devam edebilir, normal bir bebek de doğru girmeyip zorlanabilir dedi. tamamen şans da diyebiliriz..Ben yanlış anladım öyleyse normal doğumu kolaylaştıracak bişey sandım sevndim yaçatı matıda bakmıyor benim dr karşıymış öyle şeylere kolay doğurma belirtileri nelerdir arkadaşlar neremize bakmamız gerek
İnşallah bu günleri hiç yaşamamışsa dönün, miniğinizi sağlıkla evine getirinBen gerçekten kör olsam da söylemezdim ama akımları o kadar bozuldu ki bana anne karnında çlecek artık dediler, bende doğurdum. Ama Şuan çok çok daha iyiyim. Malesef kan sulandırıcı aldığım için genel Anestesi ile uyudum ve gerçekten sezeryan zor bişey. Ama doğumun her türlüsü güzel elhamdülillah çünkü ayrı olsam da yavruma kavuştum. Bundan sonrası için rabbime hem canım kızım hemde sizin bebekleriniz için dua edeceğim. Allah bizi en kısa zamanda sapasağlam evlatlarımıza kavustursun
Evet drumu özellikle normal doğumu desteklediği için tercih ettimay ne güzel senin doktor bence baya iyi doğal yaklaşımı var gibi geldi bana. bu konuyla ilgili Semra Özeri dinledim sen de ona bak mutlaka, doğumun çatıyla ya da bebek kilosuyla çok alakası yok diyor. tamamen bebeğin gelişiyle alakalı, iri bir bebek kanala cok güzel girip devam edebilir, normal bir bebek de doğru girmeyip zorlanabilir dedi. tamamen şans da diyebiliriz..
bulamadım şöyle bi doktorEvet drumu özellikle normal doğumu desteklediği için tercih ettiminşallah hayırlısıyla bizede nasip olur
Hemen not alıyorum izindeyken 1 aylık sürede okurum inşallah çok bi kitap alamadım zaten yine başlıkta birinin önerisiyle doğal ebeveynlik kitabını aldım bitiremedim ama çok sevdim onuda bitiricem inşbulamadım şöyle bi doktorbenimki çatı muayenesi yapar kesin ama ben istemicem çatıma güveniyorum zaten o konuda bi sorun varsa doğum anında da belli olur sezaryen olur. burda daha önce söylemiştim “hypnobirthing mongan yöntemi” isimli bi kitap. okudun mu bilmiyorum ama okumadıysan kesinlikle al birçok soruna cevap bulursun. ben çok az okuyabildim valla hic zamanım yok ama o kitabı bitirmeden doğurmak istemiyorum
aslında bu durum kişiden kişiye değişir kimine göre riskli kimine göre de risksiz olabilir. sen kendi durumuna göre her açıdan düşünmeye çalış, ben olsam mecbur değilsem 38. haftaya kadar çalışmazdım. 38. haftada da çok doğum oluyor çünkü belli olmaz. Son zamanlarımı sakin ve huzurlu içime dönerek geçirmek istiyorum ben. İş hayatının o stresini karmaşasını yaşamak istemiyorum..Arkadaşlar benim beklenen doğum tarihi 4 Şubat, 20 Ocak a kadar çalışmayı düşünüyorum, risk mi sizce? (İşe kendi arabamla gidip geliyorum yolda birşey olursa diye korkuyorum biraz, ofiste illa ki beni bi şekil hastaneye yetiştirirler)
Arabayla gidip gelmek sorun olmaz heralde ya ben de kızımı okula götürüp getiriyorum sürekli. Son ana kadar da yapacağım mecburen.Arkadaşlar benim beklenen doğum tarihi 4 Şubat, 20 Ocak a kadar çalışmayı düşünüyorum, risk mi sizce? (İşe kendi arabamla gidip geliyorum yolda birşey olursa diye korkuyorum biraz, ofiste illa ki beni bi şekil hastaneye yetiştirirler)
Bebek hafta olarak 29+5 te doğdu kilosu maalesef 1000 gram hiç kilo alamadı kızım son 3 hafta, şuanda stabil diyeyim daha çok yolu var. Ama muhakkak büyür. Beni de çok korkuttular bir süre sonra yanımda bişe konuşmadılar ama bence en önemlisi bebeğin akımları evde olsanız bile 3 günde bir bakılması gerekiyormuş bana öyle söylenmişti ben korktuğum için hastanede kaldım iyi ki se öyle yapmışım. Hı birde perinatolog ile ilerledim ben
Ahhaha ellerini ısırırım onun. Ben bu konuda şanslıyım her gittiğimizde şov yapıyor, ağızdan baloncuk çıkartıyor, ağzını kocaman açıyor çizgifilm gibiHanımefendi poz vermedi resmen eli ile yüzünü kapadı 2 kere kalktım yürüdüm yok inat ettibu kova burçları inat mı oluyorlardı bu arada elleri aynı ben ince uzun bu kadar ile merakımızı giderdik
Çok geçmiş olsun ne kadar geç doğarlarsa o kadar iyi onlar içinInsallah cok daha iyi olur canim bebegin ve bir an once kucagina alirsin sağlıcakla. Gercekten cok.zor bir süreç Rabbim.kolaylastirsin insallah.
Sanirim protein kaçağı olunca gelişimi yavaşlıyor degil mi.
Benimkinin gelisimi haftasiyla uyumlu cok sukur. Protein cikmiyor ama tansiyonum yüksek seyrediyor. O yuzden tedirginlik var. Önceleri sabah aksam.alfamed le normale donerdi simdi içtiğim halde 14.9 da surekli.ama bende kansızlık ve ritim bozuklugu var. nazım 100 ve 120 arasi cikiyor.acaba nabiz yükseldiği icin mi tansiyonda yüksek çıkıyor. Haftaya bunu soracam. Kan serumu versin bana bir tane. İlaçla yukseltemiyorum
Benim protein kaçağımın olmadığını söylediler 300 mg geçmeyince protein normal dendi tüm tablom normalken oldu bunlar nasip sanırımÇok geçmiş olsun ne kadar geç doğarlarsa o kadar iyi onlar içinsabrı zor sadece yoksa minicik olsa da canım yavrum cok güçlü zaten hafta ilerledikçe tansiyon zorlanıyormuş ama içinizi ferah tutun, inşallah gelebilecekleri en güzel şekilde katılsınlar aramıza
Benim protein kaçağımın olmadığını söylediler 300 mg geçmeyince protein normal dendi tüm tablom normalken oldu bunlar nasip sanırım
Sorun şu ki işe başlayalı 6 aydan az süre oluyor, 6 ayımı doldurmazsam doğum izninde maaş alamıyorum, bahsettiğim para da toplam 170-180 bin TL gibi yapıyor ondan vazgeçmek de istemiyorumaslında bu durum kişiden kişiye değişir kimine göre riskli kimine göre de risksiz olabilir. sen kendi durumuna göre her açıdan düşünmeye çalış, ben olsam mecbur değilsem 38. haftaya kadar çalışmazdım. 38. haftada da çok doğum oluyor çünkü belli olmaz. Son zamanlarımı sakin ve huzurlu içime dönerek geçirmek istiyorum ben. İş hayatının o stresini karmaşasını yaşamak istemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?