2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    230
Ya kuzu aslinda takilmazdim da. Sabah namazindna sonra yatarken 5 dk bi sanci girdi alt tarafa bebek sanki kafasini 3 kere kanala vurdu vurdu cikti net hissettim boyle carptigini sonra agri hafifledi gecti sabahta gobegi inik gorunce gerildim
Bebeğin konumu gereği inmiştir kuzum ama çıkabilir de. Stres etkiliyor ama sen diblenmene kendini rahatlatmaya bak canım düzelir korkma sakın bana da bugün göbeğim aşağıda gibi geldi ama bebek yukarıda biliyorum. Boyları uzun her yere yetiyorlar hem yukarı vuruyor hem aşağıyı kurcalıyor bunu suyu yeterli alanı rahat diye düşünüyorum
 
Bizimkiler de aman kendinizi bile öyle çok paylaşmayın nazar değdirirler diyor. Bebeği koysak düşünemiyorum Babaanne olarak korkmuyor mu hiç ya iyi enerji var kötü enerji var sonuçta bari kırkı çıksaydı
 
Geçmiş olsun canım senin problem neydi ki?
Benim bu üçüncü sez olacak. 3 yıl ve şimdiki 2 yıl ara ile oldu. Sıkıntı yok
 
Hiç tuhafına gitmesin bak şimdi Türkiye’den kargo kolisi gelecekti. Ben bebeğimin ihtiyaçlarını alıp, eve yönlendirdim kargoları. Annemler de , büyükçe bi koli yapıp bana kıbrısa göndereceklerdi. Neyse, açtım tüm koliyi. Bi tane beyaz yelek, bebek yeleği ama düğmeleri pembe, mor, kırmızı ve benim yine oğlum olcak, biliyorlar. Anneme sordum. Ki annem çok uyanık gözü açık bi kadındır. Aaa farketmemişim koz yeleği olduğunu; neyse sakla belki üçüncü kız olur da lazım olur dedi bana. Bir tanecik patik ya da bi şey asla almadılar ne yağızda ne de şimdi. Ama ben diyorum ya Allah’a hesabı kendim verecem. Ben onlara alıyorum hemde en kalitelisinden. Mesela ikinci arabayı aldı eşim, 130 binlik minik bi araba; ama eşimi ikna ettim. Memlekette olsaydık birlikte yemeğe çıkardık ; en azından hediye alayım diye. Hem kayınvalideme hem anneme hediye aldım , seçenek sunup. Kayınvalidem emsanın 84 parça çatal kaşık takımını; annemde tefalin tava seti ve porlandın pasta tabağı setini seçti. 1.500 lira ayırdım ikisi için de ayrı ayrı. Güle güle kullansınlar. Ama annem asla bir yelek tshirt almadı almaz. Beklentim yok; üzülmüyorum bile.
Demem o ki; sen kayınvaliden işin hiç üzülme bile ; benim öz annem almaz
 
Beni hayatta en çok üzen şey budur işte. Bu düşüncesizlik. Verdiğin değeri görememe. Benim annem de mesela 3 abim var hepsinin 2şer tane çocuğu var. Hepsine ayrı ayrı beşik almış, nevresim setleri banyo takımları tulumlar , zıbınlar. Bir anne bana bebeğine ne alacaksa hepsini babanne olarak almış. Alsın durumu yerinde. Ama mesela ben de bebeğimin beşiğini alsın isterdim anane olarak. Tek kızım ilk kez anane olacak. Allah ellerine düşürmesin. İhtiyacım da yok. Ama yine de alsın isterdim yani. Görüntülü konuşurken beşiği gösterdim annem de pek beğenmedi ben de dayanamadım dedim anne beni konuşturma şimdi aslında bu beşiği senin alman lazımdı diye bide beğenmezlik yapıyorsun bari güle güle yatsın uyusun de. Sonra beni aradı işte lojman diye odasını almadım kendi evinize geçince söz alıcam dedi. Bi bilezik almış bebeğe kız diye bekliyordu sonra sordu ismi belli ise künyesini de yaparım dedi. Eminim babam dürtmüştür kızın gönlünü al diye. Canım babam.
Abi diğer torunlarına iğne oyalı ağız bezleri yaptırdı neler neler e benimki fasulye mi? Erkekçi işte. Erkek çocuk daha kıymetli. Ama öte yandan ben annem gelince yiyeceği peyniri düşünüyorum çok seçici diye. Olsun napalım.
 
Böyle anlayissiz insanlarla çevrili olmak hakikaten zir. Ben ilk dogumumu annemlerin yaninda yaptim. Bir ay orda kaldim acikcasi fotograf istediler mi esim gonderdi mi hic bilmiyorum ama olsaydi haberim olurdu . Hastaneden ciktiktan sonra görüntülü aramislardi hem beni hem bebegi sormak icin ordan göstermiştim. Zaten yenidogan bebeklerin nerdeyse hepsi ayni neyine bakiyorlar anlamiyorum hepsi küçücük yüzü gözü sis kimseye de benzemiyorlar o halde
 
Kız sen yine söylemişsin annene direkt; senin alman gerekiyordu beşiği diye. Ben anneme söylesem, ohoooo evlatlıktan reddeder. Kaldı ki söylememe fırsat vermez hiçbi zmn; sürekli kendisi şikayet halinde. Neymiş temizlikçisi bu hafta gelememişmiş de canı sıkılmışmış; işte bi tane yazılısı kardeşimin düşük gelmiş onca özel derse rağmen fln ama derdimi anlatmam bile ona artık o kadar yabancılaşmışım ki; arkadaş seviyesinde bile değiliz. Allah rızası için işte , öle bi ilişki.

Yeni eve taşındılar ben mesleğe atanınca. Kredi çektim peşinatları yetmedi. Neyse, dedi ki yeni ev hediyesi olarak, bize derin dondurucu al. Direkt söyledi. Tmm dedim aldım. Sonra onu temizlikçisine sattı parayla. Biz ev aldık, ne alalım diye sormadı bile. Sürekli almayı bekler evlatlarından. Koz kardeşim mesleğe başladı ; işten ayrıldı. Sonra memlekette gezerken; tutturmuş illa bi takım gördüm alcam diye; babam yanımda para yok fln dese de; kardeşim işten çıkmasına rağmen; annem üzülmesin diye aldı.

Anneler günü hediyesi telefon alalım dedik yıllar evvel; akıllı ekranlar yeni çıkmıştı. Babam dedi ki anneniz onu kabul etmez; bilezik alalım. Ama çok az para ekliyordu üstüne yani bizim çok fazla ekleme yapmamız gerekiyordu üstüne. Ve ben kredi ödüyordum onlar için düşün yani. Böyleler. Ben alıştım canım.
 


Yani bence beklenti ne kadar az olursa hayal kırıklığı da o derce az oluyor, ben de ne annemlerden ne kayinvalidemlerden hiçbir sey görmedim. Yani hazirlik yapiyorum biri de demedi ki kizim eksik gedik var mi corbada bizim de tuzumuz bulunsun bir parça kiyafet de biz alalim , artik takilmiyorum ben de ona göre deger veriyorum. Umursamayinca cok koymuyor bir süreden sonra.
 
işte bu. Bende aynıyım. Rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin
 
Öle canım.
Bitti mi temizlik çok yormadın kendini inş
Yok canım yavaş yavaş yapıyorum yormadan şimdi mola verdim öğle yemeği ve kahve eşim de habire arıyor bak yorma diye kendini ya dedim ne kadar yorabilirim zaten durum ortada.
 
Ya beklentim yok ama aması var işte. Üzülüyom yine ya ne bileyim
 
Karadeniz kuzum ne kadar olsa erkek kayrılıyor, hayır son yine hep kız evlada ama kalınıyor ama neyse.. "Herkes kendi yumağını örer" der işyerinde bi ablam çok severim. Sen economistliğini yapıyorsun, Ayşe ayşeliğini Fatma fatmalığını...
Canım Allah rızası için yapıyorsun ok ama yine de okadar verici olmak denge açısından doğru değil bence ya. Sen imkanın el verdiği ölçüde için nasıl rahat edecekse yine yap ama ne bileyim insanız nihayetinde maddi yada manevi bi şekilde değerli hissetmek de ihtiyacımız.. Benim kv örgü yapar baya, 1er tam altın takarlar sanırım 1kv 1kp, İlkinde öyle yaptılar. Bana hediye falan düşünmezler. Ama bu eve taşımdığımızda keremin odasını biz alalım dediler. Yatağı vardı zaten ama dolap masa kitaplık falan aldık en güzelinden yatağı da alın diye baya ısrar etti hatta kp de ikeadan almıştık zaten yıllarca gider bu diye almadık. Annemlere de bu yaştan sonra bi birikim yapma derdi düştü, gençken yapıp şimdi yemeleri gerekirken tersine.. Babam zaten düşünmez bi çorap alayım diye ben de beklemem. Evlenirken bile onun takacağı bileziği annem aldı. Ki ne bi mobilya ne bi beyaz eşyamı aldılar. Üniversitede amerikaya gitmiştim orada biriktirdiklerimle evlendim, kendim her yaz çalıştım. Evlerimiz 7 dk mesafede yürüyerek hergün 1 saat geliyor yapcak bişi var mı nefes nefese gidiyor hemen geri. Benim alışverişleri görünce biz de hiçbişi almadık diyor, ee al avm arabayla 1dk. Elalem babyshower da bisürü şey getirdi bu sefer sanki mahsunlaşıyor ama icraat sıfır. Memlekete bi ev yaptırdılar dün oraya 3lü ankastre set aldılar nakit para valla değişik işler bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorsun.. En güzeli Avrupai aile yaşamı bence, bizde çok yapışık ilişkiler
 
Sana gelince olmuyor para işte. Para yok sıfır değil rakamsal olarak. Bize yok
 
Canım bizim sütümüzle geçen antikorlar koruyacak bebişlerimizi inşallah Bana da hep oğlumdan geçerdi hastalık ama şimdi kesin işyerindeki maskesiz insanlardan geçti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…