2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
kızlar yazılanları okuyunca gerçekten hayatı sorguluyorum. bizim beşik bebek arabası gibi şeylermizi babam kardeşim kayınvalidemelr aldı. gerçekten şuan hiç eksik ya da sıkıntı yaşamıyorum. belki hatırlarsınız daha once de yazdım annemi genc yaşında gecen yıl kanserden kaybettim. şimdi merak ediyorum bebegime ne hazırlıklar yapardı . ne alırdı ya da nasıl bi ruh halinde olurdu diye. biz 2 kardeşiz dierim benden kucuk. ilk torunu olucaktı. bazen diyorum keşke hiçbirşeyim olmasaydı da annem yanımda olsaydı. hiç temizlik yemek yapmasaydı mesela. bana hiçbişey almasa da olurdu. yazılanları okuyorum bana şunu almadılar. yapmadılar falan. gerçekten benim yerimde olsanız daha mutlu olurmuydunuz. benimkiler alıyor ama eksiğim işte. evet mutlu olcaksanız tamam haklısınız boyle dusunmekte; ama yok hayır olmam diyorsanız zaten hayatın dinamikleri başka yerlere kayıyor. amaan olsun ne farkeder demeye başlıyorsunuz.

R Renklirenkli T the economist G Gokce6792 yaa kızlar sizinkiler niye üzüyor sizi bu kadar? Benim kayınvalide de çocuk haberi alana kadar deliriyordu ben de torun göreyim seveyim diye, haberi vermek için aradık, hıı hayırlı olsun dedi sadece ben şok
Kaldı ki 1,5 yıldır tüpbebek ile uğraşıyorduk kaç kez başarısız oldu onu da biliyor
Valla kayınpederim daha bi sevindi
Ben de bazen diyorum yahu insan hiç mi heves etmez, ilk torunu, birşeyini almaz diye, etmiyor herhalde.
ben kesinlikle birşey beklemiyorum ne kendi ailemden ne kayınaileden, hatta annem çok alınca üzülüyorum çünkü Türkiye’nin durumu ortada, biz Euro kazanıyoruz onlar emekli maaşı, bebeğe alınca kendi rızkını bize ayırıyor gibi geliyor, bazen yalan bile söylüyorum sakın alma biz burdan aldık veya arkadaşım verecek diye. Ama kayınvalidemin bir tulum bir zıbın veya bir ağız bezi bile almamış olması hiç mi hevesi yokmuş hepsi mi dilindeymiş diye düşündürtüyor. Ne yapalım, yerlerinde sağolsunlar

Açıkçası benim kafam, uzak oldukları için rahat

Yok cnm bence sen yanlış anladın duygusal durumundan ötürü. Alsalar mutlu olunacak bir durum yok çok şükür herkesin maddi durumu aylardır konuşmalarımızdan anladığım kadarıyla zaten kendine yetiyor, bu sadece duygusal bi paylaşım bence içinde maddiyat olmayan. Allah hepsinin ömrünü uzun etsin, vefatlarını gecinden versin. Mesele daha duygusal şeyler aslında. Eğer ki ailelerin maddi durumu kötü olup çok istiyorum ama alamıyorum kızım dese içimizden hangimiz buna hayıflanabilir.. Allah sabır versin sana cnm, genç yaşta kaybetmiş olan daha da zor.

Yok canımı sıkmıyorum yapmak zorunda değil sonuçta çocuk benim çocuğum. Ama eşim dahi farketmiş zorla yaptırıyoruz sanki sokaktan aldım çocuğu diyo

Sen duygusal düşündüğün için yanlış anladın galiba canım. Tabiki sağlığına duacıyız. İyi ki sağlıklı ve hayatta annem. Zaten buna sığınarak bişeyleri gözardı ediyoruz. Ama işte bende duygusal dönemdeyim, benden önceki 6 toruna a’dan z’ye herşey yapılmış benim bebeme yapılmamış bende üzülüyorum haliyle. Bu ben evlenirken de böyleydi. Allah razı olsun okuttular. Bizde meslek tuttuk herşeyimizi aldık. Çok şükür. Ama durumları var yani. Bende evin tek kızıyım. Annem daha erkekçi ona kızıyorum biraz. Yoksa yine sağlıklı olsun da bişey olmasın benim de boş boğazlığıma denk geldi. Başın sağolsun, çok haklısın aslında.

Yok vala hiç üzülmüyorum. Tuhaf geliyor sadece. Kendi annem de fazla kaptırıyor mesela o da tuhaf geliyor. Ablamın ikizleri oldu ablama çocuklardan birini bana ver dediği oldu yani o derece 2 hafta önce daha memleketlere gidemem diye hem Zonguldak, hem Sivas olmak suretiyle uzuuun bir yolculuk yaptık. Kv zonguldaktan hiç bişey almadan (bı çorap dahi) gönderdi bizi. Annemler de sivastan 5 koli yapmış yatağı yorganı battaniyesi hırkası kazağı bir sürü hazır kıyafeti onlarla gönderdi.el örgüsü pantolon bile yapmış kadın ablam kendi çocuklarından park yatağını saklamış, mama sandalyesine kadar çıkardı verdi. Bende çok masraf yapmadım oğluma o sayede ama hep kendi ailem destek vermiş oldu. Bı taraf bu kadar özveriyle yaklaşınca diğer taraf tuhaf geliyor. Üstelik kv nin ilk torunu olacak yani neyse sağlıkları yerinde olsun da bize bişey yapmasalar da olur. Sonuçta eşimi doğurmuş büyütmüş Rabbim de bana onu nasip etmiş çok şükür

Ben de böyle ailesi bebeğe bir şey alanları görünce şaşırıyorum valla ne yalan söyleyeyim. Üçücü çocuğum, kimse demedi ki şunu da ben alayım. Yani biraz da durum meselesi tabi, kimse beşikle bebek arabasıyla büyütmemiş ailede çocuğu Kayınvalidem max hırka yelek ördü, annem battaniye ve bir kaç takım aldı. Hepsinde öyleydi. Doğunca da çeyrek ya da yarım taktılar. Altın biliyorlar sadece öyle ihtiyaç almak filan bilmezler. Ama düşününce bir bebek arabası çeyrekten pahalı yani Beleşe gittik yine yav.

Üst katı temizledim indim, mutfak ve wc kaldı bir tek. Bir de merdivenler. Şimdi bebişe mandiş ve muz yiyorum ara verdim o sırada konuyu okuyorum çok merak uyandırıcı bugün topic
Ohh şifa olsun. Ben de sabah oğlumdan kalan pankekler üstüne muz kivi yaban mersini koydum yedim yanıyorumm, meyveden mi kahveden mi bilemedim. Çok açık demlemiştim kahvemi ama artık havadan nem kapabiliriz bisürü iş halletmişsin sen süper, ben de panda gibi farklı odalarda yuvarlanıyorum. Çocuğumun beyninde neler oluyor a yeniden başladım. Herkesler okusun o kitabı plssss. Şimdi de netfilikşşten sıcak kafayı izliyorum değişik bişi olmuş

Geçmiş olsun canım senin problem neydi ki?
Benim bu üçüncü sez olacak. 3 yıl ve şimdiki 2 yıl ara ile oldu. Sıkıntı yok
Canım yarım rahim benimkisi. Ama doktorum tekli gebelikte sıkıntı yaşamazsın dedi 2 tane doktorum var benim birine arada gidiyorum Prof. Diğeri takip doktorum. Prof olan senin gibi bir sürü hastam oldu benim demişti. Serklaj attı. 37ye kadar durur bebiş rahat ol dedi. Bu doktorum hep 32-34 gibi hazırlıklı ol diyor bilemedim. 36yı da görebiliriz diyor bilmiyorum ya ama ikiside ilgili. Prof olana gidip bir normal doğumu danışsam mı acaba. Ya da kırk fikirli olmayım sezeryan olsa ne olacak bebiş sağlıklı olsun gerisi problem değil napalım Birde 36yı görsem çok güzel olacak her açıdan. Bu arada doğum ücretlerini soranlar vardı. Ben dün sordum şuan bizim acıbadem sigortamız olduğu için 9000miş normal sgklı hastaya 13000miş ocaktan sonra da 15000i geçer büyük ihtimal dediler. Hayırlısı inşaallah

Bende onu izliyorum su an baya hoş bisey olmus denişik

Evet bence de mutlaka en yakın zamanda git cnm. Ertelenmemesi gereken çok ciddi bir konu
Sağolun kızlar

yok est. haklısın ben olsam 1-2 yıl once aynı senin gibi dusunurdum. istedigim olmadıgında evlatlık gibi hissettigim zamanlar falan olurdu. şimdi aklıma geldikçe kendime anlamsız yuklendigimiz üzdüğümü şimdi anlıyorum işte . yani işte bende onu demek istiyorum kendinizi hiiç uzmeyin boyle şeylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…