2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Hevesin varsa, hiç durma yap yaptır artık ne gerekiyorsa. Ama sırf süt olacak diye şerbet çok gerekli değil. Hastane odaya rezenedir, kahvedir gönderiyor zaten, süt için de ağrılar için de ekstra bi şeye gerek olmuyor.
Ha bi de söylemeyi gecemicem, gün değil bu bence. Hadi iki tuzlu üç tatlı hazırlayayım da ikram edeyim diyeceğin. Çünkü hijyenik değil bana göre ve ekstra Hastalıklar artmışken ; üstüne el kadar savunmasız bebek varken, ne kadar az süre odada kalırsa ziyaretçiler karınıza olur düşüncesindeyim.

Çikolata süslü yaptırcam ve üç dört kat da fazla vercem valla gözden çıkardım
Geçen anne sütü konusunda da, cennet elması kurusunun özellikle tadına çok iyi geldiğini s öyledi , cennet hurması kurutucusu olan bi adam tv deki belgeselde. yani kendi ürettiği için mi bilmiyorum tabi paylaşıym dedim

Bence gerek yok canım o kadar zahmete hastane yeme içme yeri değil şerbet olabilir benim doğum yaptığım hastane kendi veriyordu bilmiyorum hala veriyor mu. Şeker hamuru kurabiye yapıcam ben ama jelatinle kurdele ile süslücem orda yensin diye değil isteyen evinde yer o da oğluma yaptım diye yapıcam çok cici kalıplar aldım yapınca paylaşırım

Ben ilk doğumumda gebe okuluna gittim, kitaplar okudum. Tamam dedim ya normal doğum cepte. Merdivenler inip çıkıyorum, squatlar, plates vs... Neyse efendim doktor demesin mi bu bebek aşırı kilolu, senin çatın da aşırı basık. Tabi ben okuduklarım, izlediklerimden referasla diyorum yok ya çatı darlığı diye bir şey yok Bebek kilo almasın diye de diyet yapıyorum işte şeker yemiyorum, ekmek yemiyorum.

Neyse bekle bekle... Ananas yiyorum, hurmalar, ilişkiye giriyoruz eşimle sancı gelsin diye 40+2 olsa gerek bir gece saat 3 gibi sancım geldi, kalktım banyo yaptım. Tekrar yattım, yatmaya çalıştım diyelim. Sabah kalktım saat 8.30da hastaneye gittim. Sancı vardı cidden. Doktor kontrol etti 4.5 kg gözüküyor, bir de boynunda iki kere kordon dolonmış. Ebeler baktılar çatısı dar gelmez gibi. Doktor diyor bu bebeğin kolu takılıp kürek kemiği kırılır.

Herkes bir şey diyor başımda Yok dedim ben normal doğuracağım. Neyse riskleri gösteren bir kağıt imzalattılar. Öğleden sonra saat 3 olmuştu. Açıklık 7 cmdi. Açılma güzeldi de bebek inmiyordu. Kanala bile girmedi öyle diyeyim. 12 saattir gram inmemişti. Doktor dedi hadi hazırlan ameliyathaneye.

Nasık üzüldüm, nasıl dünyam başıma yıkıldı. Ulan sanki ne ya Triplere girdim, doğumdan sonra aşırı üzüldüm zaten sezeryan olduğum için. Benim hatam şuydu, ben hiç sezeryan olma ihtimalini değerlendirmemiştim hamileyken

Doğumda bebeği çıkarırken doktor dedi ki bu inmezmiş zaten kordon da boynunda olunca ebenin ittirmesi de tehlikeli olurdu. O da beni avutuyor canım, baktı üzülüyorum Bebek de 4.5 değil 4 kg doğdu bu arada

Erkeklerin asker anısı gibi bizim kadınların da doğum anısı bitmez. Aklıma gelmişken anlatayım dedim. İkincide de bir ssvd zorladığım oldu da neyse o da başka hikayenin konusu

Cennet elması ya da hurması... Biz Trabzon hurması diyoruz. Kesinlikle acayip süt yapıyor. Ben iki numarada emzirirken her gün bir tane yiyordum. Yedikten sonra baya fark ediyordu cidden. Ama o zaman tam mevsimiydi. Şubatta anca kurusunu buluruz.

Şimdi akıllardaki soru şu ; üç numara nasıl doğacak

Ahaha yok zorlamayacağım gibi duruyo Ya da bi sancım gelse mi yaaa
Ya bende sancı gelsin , o an sezeryana alınayım istiyorum aslında. Aksi taktirde, zorla içerden çıkarıyormuşuz gibi olcak. Yağız da düzenli sancım çıktı, hadi alalım diyip aynı gün aldı dr, çünkü ertesi gün haftaya sonu olacaktı ve doktor gezmeye gitecekmiş bu yavrucak da öyle olsun niyetindeyim ama sezeryan için risk tabi aynı zmnda; doğum kanalına inmemesi gerekiyormuş bebeğin başının işte

Bende şimdi oğlumun bitiremediği omlet ve portakal suyunu gömüp yatıcam nihahah
Ben 42.haftada 4.5 kilo doğmuşum ve gelmeye niyetim olmadığından suni sancıyla annemin hep mosmor olmuş kaburga altları ebeler öyle bastırmış aşağı ineyim diye. Ne epizyo yapmışlar ne yırtık var. Eskinin Dr ları biliyormuş bu işi. İlk hamileliğimde ayrıntılı ultrasona çapa perinatoloji bölüm başkanı muayenahanesine gitmiştim. O da demiştim eskiden çevirirdik biz bebekleri ters bile olsa şimdi yeni nesilde kimse bilmez diye Ssvd deneme hikayeni de dört gözle bekliyorum
Ay ben bayılırım Trabzon hurmasına yaa daa dediğin gibi bulamayız ozamana. Şekersiz kurusu var mıdır acaba, dışını şekere bulayınca sevmiyorum. Bi arkadaş evde peteği üstünde kurutuyordu öyle mi yapsakkk

Tabi en güzeli o diyorlar ama işte, prensesler gibi hazırlanıp sezeryana gitme keyfisi yapmak da hoş olabilir

Eskiden doktorlar risk de alıyorlarmış ama ya şimdi bebek ölümleri de az çok şükür Bir de o yönden bakmak lazım diye düşünmek istiyorum Evet kayınvalidem de dedi, eskiden ebeler elleri ile çevirirlermiş ters gelen bebeği. Ama artık o risklere girmek istemiyorlar.
Şimdi düşününce queencim ya ben de riske girmek saçma diye düşünüyorum. Yeni geldiğim kafayla yani Çünkü 9 ay binbir emekle hazırlan, bebeği zorla karnında taşı. Neymiş illa normal olacak diye riske gir. Yok anam yok öyle eskinin kadınları değiliz ki biz bunu kaybettim neyse bir tane daha yapayım diyeyim. Yeni trend evde doğum, yok ya o kadara gerek yok bence.

Ay aslında fırında da kurutabilir miyiz ki peteğim yok ama Kurutmak mantıklıymış aslında iyi dedin.

Bende hamile kalmadan öncesinde ve son bir kaç aya kadar normal doğumda çok kararlıydım çünkü sezaryenden çok korkuyorum. Ama artık öyle düşünmüyorum ameliyat hala daha korkutucu ama bebek için o korkuyuda ağrıyıda çekerim yeterki o sağlıkla gelsin anasının guzusu ay duygulandım ağlicam haşimci şafak 52 gel teskere

Ben cesaret edemem ve öyle bir sorumluluk alamam bebegim için ama evde doğum yapan videoları izleyince çok keyif alıyorum çok huzurlu ve pırt diye çıkarıyorlar tabii bunun görünmeyen yüzü de var olumsuz olanları görmüyoruz en ufak bi aksilik çok büyük zarara yol açabilir. Ben de normal doğum sevdalısıyım ama sezaryeni de aklımdan hiç çıkarmıyorum. Herhangi bir durumda normal doğuracağım diye itiraz etmeyecegim. Zaten bu gece ağrılarıma uyandım popo kemiklerim ağrıyor bacagım uyuşmuş ay dedim ben daha bu ağrılara dayanamıyorum doğum sancısı nasıl çekicem acaba bana bi korku geldi
sonuç olarak ülkemiz doktorları normal doğum konusunda çok bilgisiz ve tecrübesiz malesef. daha önce de söylemiştik sezaryende dünya birincisiyiz. hakkıyla normal doğum yaptırabilecek 3-5 doktor var. o yüzden her doktorda zorlamaya gerek yok.. ben tecrübesine güvendiğim bir ebe buldum ama hastaneye gelmem diyor evde yaptırıyormuş o yüzden onu da eledik. doktoru bulamadım gönlüme göre bir ebe bulayım bari

Pırt diye mi hahahhahah

Yok canım sezeryan da aşırı korkunç değil. Güçlü olacağız bir şekilde gelecek bu bebekler. İnanın doğum bir an, öyle geçip gidiyor O kadar üzerine kafa yorduğumuza değmiyor.
Evet ben de izliyordum, cidden çok rahat huzurlu gözüküyorlar. Keşke yapabilsek kesinlikle öyle bir doğum isterdim yalan yok.
Siz iyisiniz işte sezeryan de olabilir diye kafanızda var. Benim o hiç yoktu ve hata etmişim. O zaman insan büyük hayal kırıklığına uğruyor çünkü.
Hastanenin ebeleri ile görüş bence aralarında tecrübeli olanlar olabiliyor çünkü.

Sezeryan oldum oğlumda çünkü vajinal bir enfeksiyon geçirmiştim doktor hamile kalırsan normal doğum yapamazsın dedi. Hamile kaldım doktoruma anlattım rahatsızlığı o da not aldı normal doğum yapamazsın dedi. Merak ediyorum aslında hep mi böyle yoksa belli bir yıl mı geçmeli üzerinden. Doktorun dediği bu virüs vücuttan asla atılmaz bir kere yerleştiyse. Normal doğumda da bebeğe geçme riski varmış birde enfeksiyonun tekrarlama olayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…