2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Günaydın kızlar ayağa kalktığımda acayip tuvaletim var gibi hissediyorum ama gidiyorum hiç bişi yok bir iki damla geliyor. Otururken yok bu his sizde de oluyor mu idrar enfeksiyonu mu oldum bebek mi baskı yapıyor anlamıyorum. Sanki sürekli çişim var :110:
Günaydın canım doktora gittiğinde tahlil ver ama son aya girince bebek acayip baskı yapıyor tuvalette yatmak istiyordum ben hatta diyordum hiç kalkmadan oturayım böyle diye

Uçta acı yok yani yara gibi değil ama genelinde acı var çok. Hem habire sıkıştırdım için berelenmr acısı gibi hem de düğüm düğüm olan yerleri var açılmıyor. Ya hep ya hiç yaptı memeler. Hepten kastım da 10cc🥴 hastane tipi pompayı kolostrum sağarken vermiyorlarmış göğüs uçları ödem oluyor yara oluyor diye, normal sütte veriyorlarmış gibi bir saçmalık var.

Anne bebek uyuma alsalar ona da razıyım zaten ama değişik işler. Hafta içi haftasonu işleyiş çok değişmiyor burada, çünkü bugünkü Dr yarın yine aynı yerde değil öyle olunca devamlılık takibi sadece dosyalar üstünden, yorumlar farklı sürekli. Benim en alt kaburgalarım acıyordu baya çok bastırdılar ordan, bebeği de baya çekiştiretek çıkarttılar, o çekmeleri sarsmaları hep hissediyorsun ama acı yok tabi. Baya toparladım sezeryan olayını da yani hala açmadı lar bandaj alttaki manzara ürkütücü olabilir belki bilemiyorum ama ağrılarım çok azaldı şükür yürümem falan rahat. Tek korkum öksürme yada hapşırma isteği gelirse naparım. Azcık öksürdüm boğazıma bişi kaçtı diye cok canım acıdı😑

Kimse gelmesin buraya çağla, son nokta gerçekten.

@Renklirenkli çok geçmiş olsun cnm inş kolestaz değildir, yükselmemiştir umarım karaciğer değerlerin.
Çok üzüldüm canım yaşattıklarına😔 tek tesellim bebişinin sağ salim dünyaya gelmesi. Eninde sonunda bitecek bu işkence yavruna kavuşacaksın. 💗 Sezeryan da zaten ilk 2 gün acı ve ağrı sonrası bitiyor hemen. Göğüslerini sıcak tut havlu ıslat kaynar suda lavaboda üzerine tut kanallar açılsın canım

Çok üzüldüm canım yaşattıklarına😔 tek tesellim bebişinin sağ salim dünyaya gelmesi. Eninde sonunda bitecek bu işkence yavruna kavuşacaksın. 💗 Sezeryan da zaten ilk 2 gün acı ve ağrı sonrası bitiyor hemen. Göğüslerini sıcak tut havlu ıslat kaynar suda lavaboda üzerine tut kanallar açılsın canım
Bebişin ağız bezlerinin hep sıcak suyla ıslatıp koyuyoruz, dediğin gibi sağım öncesi de lavaboda sıcak su altına tutuyorum ama o düğümler zor açılır sanki.. Şimdi bandajı mı açtılar baya geniş bir kesi geldi ama iyileşir Ken küçülüyordu galiba tam hatırlayamadım 8 yıl önce nasıldı. Önceki dikişlerden sağdan soldan 5er cm daha geniş gibi azcık da yukarıda duruyor ama en azından düz😬 başında sonunda fiyonk iplikler var onlar kesilip çekilecekmiş dikiş alınırken. Düpdüşük belli çamaşırlar getirmiştim iyi oldu şimdi onlar dikişin altında kalıyor. Çamaşır değmesin dediler çünkü. Olmazsa kendimiz opsite sprey alırız belki içimi daha rahat etsin diye

Günaydın canım doktora gittiğinde tahlil ver ama son aya girince bebek acayip baskı yapıyor tuvalette yatmak istiyordum ben hatta diyordum hiç kalkmadan oturayım böyle diye
Ya çok komik bir yudum su içiyorum daha mideme inmeden çişim geliyor böyle bi şey olamaz 🤣

Bebişin ağız bezlerinin hep sıcak suyla ıslatıp koyuyoruz, dediğin gibi sağım öncesi de lavaboda sıcak su altına tutuyorum ama o düğümler zor açılır sanki.. Şimdi bandajı mı açtılar baya geniş bir kesi geldi ama iyileşir Ken küçülüyordu galiba tam hatırlayamadım 8 yıl önce nasıldı. Önceki dikişlerden sağdan soldan 5er cm daha geniş gibi azcık da yukarıda duruyor ama en azından düz😬 başında sonunda fiyonk iplikler var onlar kesilip çekilecekmiş dikiş alınırken. Düpdüşük belli çamaşırlar getirmiştim iyi oldu şimdi onlar dikişin altında kalıyor. Çamaşır değmesin dediler çünkü. Olmazsa kendimiz opsite sprey alırız belki içimi daha rahat etsin diye
Benim iki Sezaryende de bant yoktu ya bu bant işi neymiş ki 🤔 Sadece eve gidince su geçirmez bant alıp yapıştırdım banyo yaptım hemen. Bir de dikişlere bir şey değip değmeme çok önemli değil sanırım ya. Dış dikişler çabuk kaynıyor. İç dikişler biraz zaman alıyordu sanki öyle hatırlıyorum.

Ya çok komik bir yudum su içiyorum daha mideme inmeden çişim geliyor böyle bi şey olamaz 🤣
Ben bu yuzden her gece uykusuzum gece on kez gün icinde de kırkı geciyordur lavabo ihtiyacim. Doktor turna yemisli bir hap verdi bitkisel ama hem cok hap kullanmak istemediğim icin hem de yemek üstüne su almak midemi mahvettiği icin bir iki kullanip kenara koydum. Idrar olayi azalsa rahatliycam bende.

Kasilmalarim sancilarim ayni benimde kizlar cikarmayin gruptan. Gruba gayet layığım😁 T the economist odalari ayirarak iyi yapmissiniz biz onu da yapmadik şimdi hasta olucam diye endiseliyim :/ napiyim 14 gündür kaynanam ile geciyor aşırı bunaldim haftasonu bi eşimle vakit geciriyoruz diye bırakmadım adami. Sabah daha cok boğazı ağrıyor sekilde kalkti😏
Kizlar su an kayınvalide ile ben en olmayacak ikili takilmaya calisiyoruz😁cok bunaldim cocuk gibi bebek gibi davraniyor bana. Doktor artik evde yürüyebilirsin dedi engel olmaya calisiyor. Lavaboya giderken koluma girmeye calisiyor. Esime bi sey diyorum o cevap veriyor 😂 cok zormus cok ilk defa yalniz kaldik. Kendi annem olsa coktan cemkirirdim. Anlamiyor da. Anne bunaliyorum ben bebek değilim kendim yapiyorum diyorum iki dakika sonra ayni. 😏 annemler haftaici geliyorlar dua edin de cok kalmak istemesin böyle derken de üzülüyorum art niyeti yok ama onlara gore ilgi demek boğmak demek.

Doğumlar yaklaştı ya yavaş yavaş. Bizim eski gruplarda doğumda yaşananlardan bahsetmek yasaktı olumsuz etki olmasın diye ama bu grupta kimsenin umrunda değil heralde öyle nene hatun gibi kadınlarız. 😁

Ben de sezaryenle ilgili bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.

Bana kalırsa genel anestezi gibi bir düşünceniz varsa hiç yanaşmayın derim. Spinal en temizi çünkü. Hem de bebeği görürsünüz çıkarken, gösteriyorlar. Sesini duyuyorsunuz o an çok güzel 💕 Kaçırmanızı istemem.

Spinal olurken kendinizi çok rahat bırakın, hiç kasmayın. Zaten direktif veriyorlar. Oturur pozisyonda öne doğru eğilip kollarınızı aşağı sarkıtıyorsunuz. O anda rahatlayın, başka şeyler düşünün. Çok az acı oluyor, o kadar olur yani.

Uyuşmazsa diye bir korkunuz olmasın. Bir buz aküsü ile uyuşukluk kontrolü yapıyor anestezi uzmanı. Önce göğsünüze koyuyor soğuk hissediyorsunuz. Sonra uyuşan yere koyuyor. Baskı var ama soğukluk yok. O zaman anlıyorsunuz ki uyuşmuş 😂

Kesim işlemi ve bebeğin çıkması çok hızlı oluyor. Dokunuşları filan hissedersiniz. Korkmayın, uyuşmadım sanmayın. Onları hissedeceksiniz ama uyuşuksunuz. Acı yok. Bebeği çıkarken azıcık sarsıyorlar. Biri üstten bastırabilir bebek çıksın diye. Korkmayın. Sallaya sallaya çıkıyor bebek.

Sonra ağlıyor, ciğerlerindeki suyu çekiyorlar hemen. Normal doğmadığı için öyle korkmayın, hırlıyarak ağlıyorlar o yüzden. Size gösterecekler bebeği orada. Ağlarsınız zaten hemen 🤣 Allahın emri. Göbişlerini keserken bebeğe göbek ismi koymuştu benim doktorlar. 😂

Sonra işte dikiyorlar filan sizi, o sırada doktor tatlı biriyse sohbet muhabbet oluyor. Yani baskı hissi oluyor o anda karında filan, açıp sezaryen ameliyat videosu izlerseniz ne yaptıklarını görürsünüz. Normal o hisler korkmayın sakın. Siz nenehatunsunuz unutmayın 😂 Acı yok baskı var yalnızca.

Odaya geçiriyorlar dikiş bitince. Şaftınız kaymış oluyor biraz tabi. Bebeği alın öpün koklayın memenize koymalarını söyleyin. Zaten uyuşukluk geçmemiş oluyor o yüzden ağrı pek olmuyor. Yavaş yavaş başlayacak ağrılar. O zaman ağrı kesici isteyin, zaten vuruyorlar ama.

Bol bol su için bu andan sonra. İçmeyin diyen doktor ve hemşireden gizlice içiyoruz. Çünkü anestezi aldık ve bunu atmalıyız. Sallamayın, içmeyin deselerde için. Bir de "sade nescafe" için acilen. Fondip yapın gitsin. Bunu spinalin etkisini çabuk atmak için içiyoruz. Hastaneye yanımıza aldığımız hoşaftan da az az içelim lütfen bu aşamada. (kayısılı ve dutlu hoşaf) Bir de süt çoşturan tarifi vardı da onu kaybettim. Bulursam atacağım. Bu su ve nescafe tüyosunu bana ilk ameliyatta anestezi uzmanı vermişti. Allah ondan razı olsun.

Sezaryen hemen iyileşsin istiyorsanız. Sondanızı çıkarıp sizi ayağa kaldırdıkları andan itibaren yürüyün. (sanırım 6 saatti emin değilim, hemşire gelip kaldırıyor sizi.) Yürüyün anacım, hiç yürümediğiniz kadar yürüyün. Acısa da yürüyün. İyileşmenin tek yolu bu. Su için, yürüyün 😂

Eğer hastane uygunsa, hemen su geçirmez bant alıp yapıştırın yıkanın. Sütler gelecek o zaman bakın görün. Hastane uygun değilse hemen eve gidince yıkanın. Bebeği sürekli memede tutun, süt gelmiyor demeyin. Gelen 1 damla süt bile yeterli bebek için zaten. Sürekli emzireceğiniz için damlaya damlaya göl olur.

Sezaryen oldum süt gelmez diye bir şey yok. Süt üretimi plesantanın anneden ayrılması ile uyarılır. Yani normal doğumla alakası yok. Plesanta gitti mi süt başlar. Ha alttan çıkmış bebek ha kesikten. Fark etmez.

İlk zamanlar zaten kolostrum denen yoğun sarı bir sıvı gelecek, süt o. Onu emzirirnn. Ağız sütü derler. Çok besleyici ve bağışıklığı artıran bir süttür. O yüzden bebeği memede tutmaya çalışın, uyursa uyandırın. Hemşire bebeği uyandırırken topuk altını çimdikler. Siz de acımayın çimdik atın beslenmesi önemli. Çok hassas olmayın yani. Kan var, acı var, göz yaşı varn😂 Sarılık var 😁

Sarılık olurlarsa korkmayın. Benim kızlarımda değerler 14 filandı sanırım. Emzirdim sadece bol bol. Uzun sürüyor geçmesi 40 günü bulmuştu o sarı hallerin. Zamanla geçecek. Sarılıktan çok korkutuyorlar ya artık, bebeği küvoze alma bahanesi olmuş. Bebek bu sarılık olacak yani. Öcü değil. Değerler çok yüksek değilse dert etmeyin.

Ben götürüp kurcalatmadım. Size bir şey diyemem ama zamanla geçen bir şey. Tek olayı bol bol emzirmek. Gündüz saat başı, gece 2 saatte bir uyanıp emziriyoruz. Olay bu. Bebek uyuyor diye uyandırmamazlık etmeyin. Kaldırın emzirin. İlk 40 gün kural budur. Kimseyi dinlemeyin. Güzel de kilo alırlar bu yöntemle.

Bir de eve geçince parol için abicim kendinize eziyet etmeyin ilaç içmeyeceğim diye 😂Boşuna acı çekmeyin. Parol biraz hafifletir acınızı. İçin gitsin.

Aklıma gelenler bunlar. Sonra aklıma gelirse yine yazarım. Bunları bilip hazır olmak iyi olur. Ben ilkinde sudan çıkmış balık gibiydim.

Ha bir de korse mevzusu aklıma geldi. Karnınız boşalınca sanki iç organlarınız havada süzülüyormuş gibi oluyor. Sezaryen de olsa korse takabilirsiniz ya da karnınızı bir bezle güzelce sarın. O sarkma hissi ile dolaşmayın, iğrenç bir his çünkü. Ben ilkinde bilemedim, ikincide korse taktım. Anam dedim dünya varmış kızzzzzz😂

Dikişlerden korkmayın, öyle kolay patlamaz. Benim bebek kolikti ilkinde çok ağlıyordu, susturmak için plates topunda zıplayarak emziriryordum. O zaman patlattım 🤣 İlaç verdi doktor geçti ama.

Ben bu yuzden her gece uykusuzum gece on kez gün icinde de kırkı geciyordur lavabo ihtiyacim. Doktor turna yemisli bir hap verdi bitkisel ama hem cok hap kullanmak istemediğim icin hem de yemek üstüne su almak midemi mahvettiği icin bir iki kullanip kenara koydum. Idrar olayi azalsa rahatliycam bende.

Kasilmalarim sancilarim ayni benimde kizlar cikarmayin gruptan. Gruba gayet layığım😁 T the economist odalari ayirarak iyi yapmissiniz biz onu da yapmadik şimdi hasta olucam diye endiseliyim :/ napiyim 14 gündür kaynanam ile geciyor aşırı bunaldim haftasonu bi eşimle vakit geciriyoruz diye bırakmadım adami. Sabah daha cok boğazı ağrıyor sekilde kalkti😏
Kizlar su an kayınvalide ile ben en olmayacak ikili takilmaya calisiyoruz😁cok bunaldim cocuk gibi bebek gibi davraniyor bana. Doktor artik evde yürüyebilirsin dedi engel olmaya calisiyor. Lavaboya giderken koluma girmeye calisiyor. Esime bi sey diyorum o cevap veriyor 😂 cok zormus cok ilk defa yalniz kaldik. Kendi annem olsa coktan cemkirirdim. Anlamiyor da. Anne bunaliyorum ben bebek değilim kendim yapiyorum diyorum iki dakika sonra ayni. 😏 annemler haftaici geliyorlar dua edin de cok kalmak istemesin böyle derken de üzülüyorum art niyeti yok ama onlara gore ilgi demek boğmak demek.
Yaa kızzzzz ne güzel ilgili bence bir şey deme yazık 😂 Bebek gibi baksın işte valla milleti kv kendine hizmet bekliyor öyle düşün.

Uykular haram oldu şarkıları söyleriz artık az kaldı 😂 doğuma yakın hep böyle oluyor bebeklere hazırlık yapıyoruz şuan
2.18’den beri uyumadım ya. Döndüm durdum bide tuvalete kalktım sürekli, arada acıktım muz yedim. Sabah eşim işe gittikten sonra biraz dalmışım. Hayır bebekde çok sakindi o uyuyordu ben niye uyumadım anlamadım 😞

Canim benim sen süt konusunda da tecrubeli bir annesin keske seni basindan beri sana biraksalardi.
Riskli gebe olmasak bunlarin eline düşmezdik. Bende dogumhanedeki ebe ve asistan tavırlarını sevemedim ciğer gelistirici olurken ki burasi tip fakultesi. Tam devlet hastanesi bile değil. Birbirlerinden pek fsrklari yok galiba. O degisime bende sinir oluyorum haklisin. Biriyle baaasliyorsun her sey ilerlerken bir baskasi nöbeti devralip her seyi sil bastan değerlendiriyor. Bugun cikar misiniz nasilsiniz?madem sezeryan sebebiyle olmus neden hala cikis vermiyorlarsa.

Ya çok ilgi beni de boğar 😬 kişisine göre az ilgi de boğabilir 😀 valla ben kara kara anamla evde napıcam diye düşünüyorum. En son ilkokulda felan beraberdik herhalde. Lisedeyken beni evde bırakıp köye çıkıyordu uzun zaman ordaydı. Ünide ayrıldım evden zaten. Sonra iş zamanı vardı sabah gidip akşam eve geliyordum zaten. O’da tedirgin ki doğuma bikaç gün kala alırsın biletimi diyor 🤣 ahaha tamam anne ayarlıcam oke

Yaa kızzzzz ne güzel ilgili bence bir şey deme yazık 😂 Bebek gibi baksın işte valla milleti kv kendine hizmet bekliyor öyle düşün.
Yavrum her seyin fazlasi zarar ya. Bir de basimda ah vah ediyor ben hasta modunda olmak istemiyorum. Arayan tum akraba ve komsulariyla muhabbeti şöyle "napsin kiz zavallim yatiyor perisan oldu😂" anne ben o psikolojiye girmek istemiyorum iyiyim diyorum. Kalkip kendime meyve alicam dur kuzum ben soyarim😪esimden magnezyum d vit istiyorum onlari da kendi yapmak icin esimden once atiliyor. En sonunda anne esime dedim ben ama diye uyardim. Gerci üç gün sonra yine ayni oldu😂 esimle bir paylaşimimiz kalmadi ondan istedigim her seyi de kendi yapmaya calisiyor ve her lafimizin icinde. Mesela disaridan yemek mi soylesek dedik, oğlumun parasi bitiyor dedi😁sanki ben calismiyorum. Bende de var anne para merak etme dedim bende😂belki normalde sabrederim ama hamileyken cok bunaldim sesim icime kacti artik hic muhabbet edesim seslenesim bile gelmiyor. Özgürlüğümü istiyorum😅

Ben gecenlerde tuvaletten cıktım dişimi fırçaladım sınra yine tuvaletim geldi. Hem de hiç yapmamısım gibi 😂😂 rekorum budur.
Bende özellikle dışarı çıkacaksam 50 kere felan giriyorum 😬
Eşim diyor ki dünyanın suyunu siz bitiriyorsunuz, hamileler. Her defasında bi kaşık çiş yap sifon çek 🤣

Ya çok ilgi beni de boğar 😬 kişisine göre az ilgi de boğabilir 😀 valla ben kara kara anamla evde napıcam diye düşünüyorum. En son ilkokulda felan beraberdik herhalde. Lisedeyken beni evde bırakıp köye çıkıyordu uzun zaman ordaydı. Ünide ayrıldım evden zaten. Sonra iş zamanı vardı sabah gidip akşam eve geliyordum zaten. O’da tedirgin ki doğuma bikaç gün kala alırsın biletimi diyor 🤣 ahaha tamam anne ayarlıcam oke
Hic sevmem bebekmis gibi tavırları ekonomist iyi yapmışsın ihtiyacin yoksa. Bana ev isi yasak olduğu için evde biri olmak zorunda basindan beri annemler vardi. Yine iyi kendi annen. Bunalinca cemkirirsin😁

Yavrum her seyin fazlasi zarar ya. Bir de basimda ah vah ediyor ben hasta modunda olmak istemiyorum. Arayan tum akraba ve komsulariyla muhabbeti şöyle "napsin kiz zavallim yatiyor perisan oldu😂" anne ben o psikolojiye girmek istemiyorum iyiyim diyorum. Kalkip kendime meyve alicam dur kuzum ben soyarim😪esimden magnezyum d vit istiyorum onlari da kendi yapmak icin esimden once atiliyor. En sonunda anne esime dedim ben ama diye uyardim. Gerci üç gün sonra yine ayni oldu😂 esimle bir paylaşimimiz kalmadi ondan istedigim her seyi de kendi yapmaya calisiyor ve her lafimizin icinde. Mesela disaridan yemek mi soylesek dedik, oğlumun parasi bitiyor dedi😁sanki ben calismiyorum. Bende de var anne para merak etme dedim bende😂belki normalde sabrederim ama hamileyken cok bunaldim sesim icime kacti artik hic muhabbet edesim seslenesim bile gelmiyor. Özgürlüğümü istiyorum😅
Ahaha yav hem güldüm ama cidden bunaltıcı. Bebekler için bazı şeylere katlanıyoruz işte öyle düşünelim 😂😢 Az kaldı artık sabır 🙏 Bebişimmmmmmm

Hic sevmem bebekmis gibi tavırları ekonomist iyi yapmışsın ihtiyacin yoksa. Bana ev isi yasak olduğu için evde biri olmak zorunda basindan beri annemler vardi. Yine iyi kendi annen. Bunalinca cemkirirsin😁
Kız kaynanam yok zaten 😬 şükür mü diyem bilemiyorum asghsha
Ulan bize de yaranılmaz he 😀

Back
X