2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ya inan istiyorum ki masterchef gibi şefler şu yemeği yapacaksın malzemeler kutunun altında 45 dakikan var hadi başla desin ben düşünmeyeyim

Ben 6.aydan sonra azaltarak kesilebilir istenirse diye biliyorum canım ama araştırmışsındır heralde. Benim için 6 ay da erken ama 1 yaşından sonra kessin isterdim. Bu gece iyi uyuduk ya sadece 7 kere uyandı dediğimiz zamanlarımız var bizim

Maşallah maşallah gözün aydın kız bu nasıl bir denklem çözemedim kafa 5 gün ilerde bacak bir hafta karın 4 gün hadi bilin bakalım bu bebek kaç haftalık

Doktoruma bu konuyu henüz sormadım canım erken doğum riskimde olduğu için şu an 2.5 kilo olduğu için rahat doğurursun demişti sadece. Yarın randevum var sorayım.
Canım şu an mı 45 sin? Ben hamile kaldığımda 45-46 idim şimdi 53 ü gördüm
Doktor son kontrolde bebeğin ve benim kilomun normal doğum için uygun olduğunu söyledi. Kaçıncı haftadasın
Evet şu an sabahları aç karna tartılıyorum 45.1 45.3 arası çıkıyorum. Sebze,et,kuruyemiş,meyve,yumurta,sütümü eksik etmedim. Kabak tatlısı çikolata hep yedim şekerim de çıkmadığı için. Sadece karbonhidratı daha az tükettim kabız oluyorum diye ama hepsi bebeğime gitmiş34+2’deyiz bugün. Geçen hafta bebem 2420 gramdı bu hafta biraz daha az almıştır umarım
Canım ben normal dogum anne kilosu ile değilde kemik yapisi ile alakalı diye biliyorum, çatın müsaitse kilo durumun engel olmaz inşallah
İnşallah öyledir zeynocum teşekkür ederim

Ben de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.
Ya iş derdi de şöyle: ben yurtdışında işe girdim hamileyken, doğurunca zaten ayrılmak üzere girdim (geçici kontrat oluyor burda proje bazında) dedim ki 5 -6 ay çalışayım hem para birikir hem de işten ayrılınca işsizlik maaşına başvururum. Ama sonra öğrendim ki 6 ayın tam dolunca işten ayrılsan bile ücretli izne hak kazanıyormuşsun yani analık izninde maaşını devlet ödüyormuş. E dedim madem böyle hakkım var neden bırakayım ki, sıkıp 6 aya tamamlayayım. Çünkü analık izninde alacağım toplam maaş eğer kesintileri vs doğru hesaplıyorsam ve Euro 17 tl ıse 200 bin tl civarı yapıyordu, dedim ki o da çocuğumuzun eğitimi için veya yarın bi gün Türkiye’den onun adına bi ev vs alırsak bi başlangıç olur. Yani tamamen bebiş için düşündüm o parayı, iş yeriyle konuştum böyle böyle biraz uzatır mısınız benim kontratı yasal hakkım için diye sağolsunlar kabul ettiler. Şimdi geri adım atıp insanları da zorda bırakmamak istemem burdan ayrılsam bile yarın başka iş baksam yine burdaki yöneticinden referans isteyeceğim çünkü. Ama çok mu para gözlük yaptım efendi gibi ayrılsa mıydım diye kendime de kızıyorum işe gidip gelmek zor gelince

3 aydan sonra kendi uyanmazsa uyandırmaya gerek yokmuş beslemek için. Ay benim kızımda öyleydi valla zombi gibi olmuştum. Gündüz o uyurken uyuyordum. Şimdi evde 2 cocuk olacak uyumak hayal

Ben hep emzirdim ya hep kan şekeri düşer dediler benimde kan şekerim düşer ilk zamanlar 2 saate bir 3.5 aylıktan dann sonra 3 saate bir emzirdim şimdide aynı şekilde yapacağım inşallah

Bende olsam aynısını yapardım mantıklı gelirdi bu haftaların ne kadar zorlayacağını da yaşamadan bilemezdik. Kendine çok yüklenme canım ne kadar kaldı ayrılmana inş azdır.

Bende olsam aynısını yapardım mantıklı gelirdi bu haftaların ne kadar zorlayacağını da yaşamadan bilemezdik. Kendine çok yüklenme canım ne kadar kaldı ayrılmana inş azdır.
Bugünü saymazsak 2 hafta kaldı. Haftaya da 2 gün izinliyim yani tam olarak 8 iş günü çalışacağım. Bu 8 günün ikisi home office yani 6 gün işe gideceğim böyle de ince hesaplardayım

Bugünü saymazsak 2 hafta kaldı. Haftaya da 2 gün izinliyim yani tam olarak 10 gün çalışacağım. Bu 10 günün ikisi home office 8 gün işe gideceğim böyle de ince hesaplardayım
son işe gidişinde de son gün sevinciyle sayilmamayi hakkediyor bence, kaldi mi 7 e bitmiş iste

Hayır hayır devam çalışmaya , çocuğunun rızkı o. Hem kabul etmişler geri dönme pilavdan şimdi.

Sallayarak uyutmaya kesinlikle biz alıştırıyoruz. Bebeği olan yabancı bi arkadaşım var eşi ve haliyle kayınvalidesi Türk, şaşkınlıkla anlattı kayınvalidem ayağına yastık alıp bebeği oraya koyup salladı diye buralarda öyle bir uyutma yöntemi bilinmiyor çünkü.
Bu arada beni takip eden ebe emzirme uzmanı, şimdilik çok az konuştuk emzirme sürecini, ama doğumdan sonra da evimde gelip bize destek olacak. O zaman ondan öğrendiklerimi paylaşırım. Mesela bebek memede uyursa direkt beşiğe koymak sana çok rahat gelicek ama bunu yapma dedi bi de yeni doğan döneminde uykusu 4-4,5 saat sürerse uyandırıp beslememiz gerekiyormuş. Beslemek için ağlamasını da beklemeyin dedi ağlamak son noktaymış o noktaya gelmeden sinyali oku dedi

Yaaa çok üzüldüm insan evde bi evladı daha olunca aynı dediğin gibi kendini unutuyor. Ama yine de görünse miydin yanık için bi doktora; o kremlerin içeriği kortizonlu fln olabiliyor ya; sana göre uygun olan bi tane verirlerdi belki diye söylüyorum canım. Çok geçmiş olsun

Evet ya yatağa eğim vermek de mantıklı

Hayirlisi ile bir geceydi su hastaliklari dimi rabbim şifa versin bu gece biraz daha iyiydi kızım hayır ne yüzünü yikatiyor ne alnına bez koyduruyor hiç birşey yaptırmıyor çok inat cokkk
Böyle direniyorlar ya iyice kötü oluyorlar işte. Ben de götürdüm biraz önce tekrar doktora, ikinci dozunu yaptırdım serumun. Başka türlü iyileşeceği yok. Ne yiyorlar ne içiyorlar sıpalar.

Kızlar dahiliyeci istedi rutin kan verdim. Enzimler normal, ama idrarda protein eser pozitif diyor. Şimdi benim tansiyon takibi yapmam gerek demi ? Var mı başka yapmam gereken bi şey ? Aramanızda aynı şeyi yaşayanlar vardı sanki ?

Bir de ben de şunu ekleyeyim memede uyursa direkt yatağa atmayın Gazını mutlaka çıkarın, zaten o süreçte uyanacak. Bir de ara gaz alın mesela emzirirken arada durun, gaz çıkarın devam edin. Bunlar gaz problemini aza indirir.

Ya inan istiyorum ki masterchef gibi şefler şu yemeği yapacaksın malzemeler kutunun altında 45 dakikan var hadi başla desin ben düşünmeyeyim
Ay sen bir de yurt dışında yaşıyorsun, belki malzeme bulmak bile zor. Kendine yüklenme bu konularda Sebze fırınlayıp yiyebilirsin, üzerine yoğurt ve bol zeytinyağ. Hem sağlıklı, hem besleyici. Ayrıca peynirin nesi kötü, boollll bolllll ye. Özellikle kaşar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…