- 29 Mayıs 2021
- 3.103
- 6.095
- 108
- 40
Ya inan istiyorum ki masterchef gibi şefler şu yemeği yapacaksın malzemeler kutunun altında 45 dakikan var hadi başla desinCanım kendine çok yüklenme bu konuda, bebek zaten senden çekiyor merak etmeOna bir sıkıntı yok. Sen sadece kendini biraz beslemiyorsun. Ama çok normal ya çalışıyorsun, yoruluyorsun be bileyim enerjin kalmıyordur bir yerde.
Ben 6.aydan sonra azaltarak kesilebilir istenirse diye biliyorum canım ama araştırmışsındır heralde. Benim için 6 ay da erken ama 1 yaşından sonra kessin isterdim. Bu gece iyi uyuduk ya sadece 7 kere uyandı dediğimiz zamanlarımız var bizimUyku konusunda hemşire çocukları sallayarak uyutmaya siz alistiriyorsunuz demişti sanirim haklıydı. Arkadaşım bebeği doğdu sallamadi ve çocuk öyle uyumaya alıştı deliksiz de uyuyordu maşallah. Benimki sallanarak uyuyordu onu dert etmiyordum ama gece emmek istemesi tam Bi işkenceydi. Bunu da kendim yaptim. Ilk zamanlar sarılık olunca saat kurup kalkıp emziriyordum. Biraz büyünce hiç gece emmesini azalt diyen de olmadı. Bebek de alıştı tabi. Şimdi kafamdaki şu ilk 1 Ay memeyi ağzına dayicam 2 saate bile bırakmadan sürekli emsin. Ama 1 aydan sonra gece emmesini tek sefere düşürmek niyetim. Bakalim inşallah hayaller hayatlar olmam
Maşallah maşallah gözün aydın kız bu nasıl bir denklem çözemedim kafa 5 gün ilerde bacak bir hafta karın 4 gün hadi bilin bakalım bu bebek kaç haftalıkDönmüüş çok şükür sıpamın kafası diye sevdiğim poposuymuş3100 kg olmuşuz ya ölçüler çok alakasız ama takılmamam gerek biliyorum ama hep haftayla uyumlu gidiyodu Kafa 5 gün geride bacak bi hafta ileride karın 4 gün ileride
Sata göre 36+1 şu an ama kafa 35+2Maşallah maşallah gözün aydın kız bu nasıl bir denklem çözemedim kafa 5 gün ilerde bacak bir hafta karın 4 gün hadi bilin bakalım bu bebek kaç haftalık
Doktoruma bu konuyu henüz sormadım canım erken doğum riskimde olduğu için şu an 2.5 kilo olduğu için rahat doğurursun demişti sadece. Yarın randevum var sorayım.Bence kilo ile alakası yok ki doğumun valla 150 kg anneler de doğuruyor, 45 kg da. Doğum olayı biraz nasip canım, sen doktoruna güven. Normal yapacağız diyorsa bir dene, dayanamazsan zaten hemen sezaryene alırlar. Benim kuzenim sancı çekti çekti açılma olmadı hiç saatlerce. Sezaryen istiyorum artık yapamayacağım dedi. Doktor kabul etti.
Evet şu an sabahları aç karna tartılıyorum 45.1 45.3 arası çıkıyorum. Sebze,et,kuruyemiş,meyve,yumurta,sütümü eksik etmedim. Kabak tatlısı çikolata hep yedim şekerim de çıkmadığı için. Sadece karbonhidratı daha az tükettim kabız oluyorum diye ama hepsi bebeğime gitmişCanım şu an mı 45 sin? Ben hamile kaldığımda 45-46 idim şimdi 53 ü gördüm
Doktor son kontrolde bebeğin ve benim kilomun normal doğum için uygun olduğunu söyledi. Kaçıncı haftadasın
İnşallah öyledir zeynocum teşekkür ederimCanım ben normal dogum anne kilosu ile değilde kemik yapisi ile alakalı diye biliyorum, çatın müsaitse kilo durumun engel olmaz inşallah
Ben de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.Emin ol yemek derdi hiçbirimizde bitmiyor her gün ne yapsam sorusu var. İnternete bakıyorum canım. Eşim tavuğu çok sever tavukta yapsam değişik deniyorum sote, kızartma, soslu patatesli fırında, haşlama sebzeli yemeği, çıtır paneli falan gibi. Haftan ileri zorlanman çok normal istersen raporu da bozabilirsin. Bende çalışabilir aldım doktor sorun olursa gel iznini başlatırım dedi
Ben 6.aydan sonra azaltarak kesilebilir istenirse diye biliyorum canım ama araştırmışsındır heralde. Benim için 6 ay da erken ama 1 yaşından sonra kessin isterdim. Bu gece iyi uyuduk ya sadece 7 kere uyandı dediğimiz zamanlarımız var bizim
Ben hep emzirdim ya hep kan şekeri düşer dediler benimde kan şekerim düşer ilk zamanlar 2 saate bir 3.5 aylıktan dann sonra 3 saate bir emzirdim şimdide aynı şekilde yapacağım inşallahUyku konusunda hemşire çocukları sallayarak uyutmaya siz alistiriyorsunuz demişti sanirim haklıydı. Arkadaşım bebeği doğdu sallamadi ve çocuk öyle uyumaya alıştı deliksiz de uyuyordu maşallah. Benimki sallanarak uyuyordu onu dert etmiyordum ama gece emmek istemesi tam Bi işkenceydi. Bunu da kendim yaptim. Ilk zamanlar sarılık olunca saat kurup kalkıp emziriyordum. Biraz büyünce hiç gece emmesini azalt diyen de olmadı. Bebek de alıştı tabi. Şimdi kafamdaki şu ilk 1 Ay memeyi ağzına dayicam 2 saate bile bırakmadan sürekli emsin. Ama 1 aydan sonra gece emmesini tek sefere düşürmek niyetim. Bakalim inşallah hayaller hayatlar olmam
Bende olsam aynısını yapardım mantıklı gelirdi bu haftaların ne kadar zorlayacağını da yaşamadan bilemezdik. Kendine çok yüklenme canımBen de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.
Ya iş derdi de şöyle: ben yurtdışında işe girdim hamileyken, doğurunca zaten ayrılmak üzere girdim (geçici kontrat oluyor burda proje bazında) dedim ki 5 -6 ay çalışayım hem para birikir hem de işten ayrılınca işsizlik maaşına başvururum. Ama sonra öğrendim ki 6 ayın tam dolunca işten ayrılsan bile ücretli izne hak kazanıyormuşsun yani analık izninde maaşını devlet ödüyormuş. E dedim madem böyle hakkım var neden bırakayım ki, sıkıp 6 aya tamamlayayım. Çünkü analık izninde alacağım toplam maaş eğer kesintileri vs doğru hesaplıyorsam ve Euro 17 tl ıse 200 bin tl civarı yapıyordu, dedim ki o da çocuğumuzun eğitimi için veya yarın bi gün Türkiye’den onun adına bi ev vs alırsak bi başlangıç olur. Yani tamamen bebiş için düşündüm o parayı, iş yeriyle konuştum böyle böyle biraz uzatır mısınız benim kontratı yasal hakkım için diye sağolsunlar kabul ettiler. Şimdi geri adım atıp insanları da zorda bırakmamak istemem burdan ayrılsam bile yarın başka iş baksam yine burdaki yöneticinden referans isteyeceğim çünkü. Ama çok mu para gözlük yaptım efendi gibi ayrılsa mıydım diye kendime de kızıyorum işe gidip gelmek zor gelince
Bugünü saymazsak 2 hafta kaldı. Haftaya da 2 gün izinliyim yani tam olarak 8 iş günü çalışacağım. Bu 8 günün ikisi home office yani 6 gün işe gideceğimBende olsam aynısını yapardım mantıklı gelirdi bu haftaların ne kadar zorlayacağını da yaşamadan bilemezdik. Kendine çok yüklenme canımne kadar kaldı ayrılmana inş azdır.
Bugünü saymazsak 2 hafta kaldı. Haftaya da 2 gün izinliyim yani tam olarak 10 gün çalışacağım. Bu 10 günün ikisi home office 8 gün işe gideceğimböyle de ince hesaplardayım
Hayır hayır devam çalışmaya , çocuğunun rızkı o. Hem kabul etmişler geri dönme pilavdan şimdi.Ben de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.
Ya iş derdi de şöyle: ben yurtdışında işe girdim hamileyken, doğurunca zaten ayrılmak üzere girdim (geçici kontrat oluyor burda proje bazında) dedim ki 5 -6 ay çalışayım hem para birikir hem de işten ayrılınca işsizlik maaşına başvururum. Ama sonra öğrendim ki 6 ayın tam dolunca işten ayrılsan bile ücretli izne hak kazanıyormuşsun yani analık izninde maaşını devlet ödüyormuş. E dedim madem böyle hakkım var neden bırakayım ki, sıkıp 6 aya tamamlayayım. Çünkü analık izninde alacağım toplam maaş eğer kesintileri vs doğru hesaplıyorsam ve Euro 17 tl ıse 200 bin tl civarı yapıyordu, dedim ki o da çocuğumuzun eğitimi için veya yarın bi gün Türkiye’den onun adına bi ev vs alırsak bi başlangıç olur. Yani tamamen bebiş için düşündüm o parayı, iş yeriyle konuştum böyle böyle biraz uzatır mısınız benim kontratı yasal hakkım için diye sağolsunlar kabul ettiler. Şimdi geri adım atıp insanları da zorda bırakmamak istemem burdan ayrılsam bile yarın başka iş baksam yine burdaki yöneticinden referans isteyeceğim çünkü. Ama çok mu para gözlük yaptım efendi gibi ayrılsa mıydım diye kendime de kızıyorum işe gidip gelmek zor gelince
Sallayarak uyutmaya kesinlikle biz alıştırıyoruz. Bebeği olan yabancı bi arkadaşım var eşi ve haliyle kayınvalidesi Türk, şaşkınlıkla anlattı kayınvalidem ayağına yastık alıp bebeği oraya koyup salladı diyeUyku konusunda hemşire çocukları sallayarak uyutmaya siz alistiriyorsunuz demişti sanirim haklıydı. Arkadaşım bebeği doğdu sallamadi ve çocuk öyle uyumaya alıştı deliksiz de uyuyordu maşallah. Benimki sallanarak uyuyordu onu dert etmiyordum ama gece emmek istemesi tam Bi işkenceydi. Bunu da kendim yaptim. Ilk zamanlar sarılık olunca saat kurup kalkıp emziriyordum. Biraz büyünce hiç gece emmesini azalt diyen de olmadı. Bebek de alıştı tabi. Şimdi kafamdaki şu ilk 1 Ay memeyi ağzına dayicam 2 saate bile bırakmadan sürekli emsin. Ama 1 aydan sonra gece emmesini tek sefere düşürmek niyetim. Bakalim inşallah hayaller hayatlar olmam
Yaaa çok üzüldümGünaydın kızlar ,kizim kac gündür baya kötüydü giremedim ,masallah baya konuşmuşsunuz. Sabah gobegime ve bacagima bir bardak cay döküldüesim yoktu evde o anda panikle bagirdim üstümü cikardjm, kizim cok korktu,onu sakinleştirmeye çalışırken kendimi unuttum valla. Hastaneye gittim ama zahmet edip bebege bakmadikar bile ,neymis kadin dogum yaniga bakmazmis gidip tedavi ettirmeliymisim. Bebek de hareketli olunca o agriyla hic ugrasmadum eczneden krem alip eve geldim. Şu son günleri de sağ salim atlatsaydik arrik ,zira dayanacak gucum kalmadi.
Evet ya yatağa eğim vermek de mantıklıBen hiç sallamadım cnm ilkimi. Annem gelip gidip sallamaya alıştır ayağın alırsın sen de rahat rahat çayını kahveni içersin derdibana doğru gelmiyor çocuk neden kalabalıkta kaosta uyusun hem de tangur tungur sarsılan sarsılan. Uyku huzur için sağlıkla büyümek için var dingin dingin olsun. Emzirip yanına uzandım hep öyle uyudu zobu oğlum, hala da 5dk yanımda kalın der akşamları sohbet sarılma için
Ay elleri sabitlemezsem hep kavga halindeler, tek kendiyle değil benimle de. Emzirme çalışmalarında falan akrobatik hareketler yapmam gerekiyor battaniye içine sokmazsam uykuda da daha huzurlu oluyor. Bacaklar serbest kollar içeride
Yani normal reflü yatağını seyyar kullanmayacaksan ona bile gerek yok aslında. Biz kendi yatağının altına bi kalın bi ince yastık koyarak eğim verdik on numero
Aynı eşim ya, kendisi koyduğun yerde uyuyan bir insan olduğundan zannediyor ki telefon elimde diye uyumuyorum. Nasıl gözünü kapatınca uyuyamazsın anlamıyorum diyor. Allah başka dert vermesin canım kocam, anlamadığın bu olsun
Böyle direniyorlar ya iyice kötü oluyorlar işte.Hayirlisi ile bir geceydi su hastaliklari dimi rabbim şifa versin bu gece biraz daha iyiydi kızım hayır ne yüzünü yikatiyor ne alnına bez koyduruyor hiç birşey yaptırmıyor çok inat cokkk
Senin de sezeryan de miDöndü ama ise yaramayacak bari donmeseydi idarar keseme sürekli baskı yapıyor kafadansa ayaklari tercih ederim
Bir de ben de şunu ekleyeyim memede uyursa direkt yatağa atmayınSallayarak uyutmaya kesinlikle biz alıştırıyoruz. Bebeği olan yabancı bi arkadaşım var eşi ve haliyle kayınvalidesi Türk, şaşkınlıkla anlattı kayınvalidem ayağına yastık alıp bebeği oraya koyup salladı diyeburalarda öyle bir uyutma yöntemi bilinmiyor çünkü.
Bu arada beni takip eden ebe emzirme uzmanı, şimdilik çok az konuştuk emzirme sürecini, ama doğumdan sonra da evimde gelip bize destek olacak. O zaman ondan öğrendiklerimi paylaşırım. Mesela bebek memede uyursa direkt beşiğe koymak sana çok rahat gelicek ama bunu yapma dedibi de yeni doğan döneminde uykusu 4-4,5 saat sürerse uyandırıp beslememiz gerekiyormuş. Beslemek için ağlamasını da beklemeyin dedi ağlamak son noktaymış o noktaya gelmeden sinyali oku dedi
Ay sen bir de yurt dışında yaşıyorsun, belki malzeme bulmak bile zor. Kendine yüklenme bu konulardaYa inan istiyorum ki masterchef gibi şefler şu yemeği yapacaksın malzemeler kutunun altında 45 dakikan var hadi başla desinben düşünmeyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?