2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
3 aydan sonra kendi uyanmazsa uyandırmaya gerek yokmuş beslemek için. Ay benim kızımda öyleydi valla zombi gibi olmuştum. Gündüz o uyurken uyuyordum. Şimdi evde 2 cocuk olacak uyumak hayal
Ben de öyle yaptım gündüzleri en az 1posta onunla uyurdum ozaman oğlum da uzun uyurdu. Haftaya eşimin işe başlamasıyla bunda da kafamdaki plan ev halkının işe-okula gidişiyle yine uyurum 10 a kadar falan. Sonra sömestr gelince işler yine karışır

Valla bizimkisi kızım kızım diye dolanıyor ama göbeğime elini koyuyorum pıt pıt vurunca sıkıntı yokta kocaman hareketler yapınca adamın elini bir çekişi var sanki kızım elini yiyecek

Valla bizimkisi kızım kızım diye dolanıyor ama göbeğime elini koyuyorum pıt pıt vurunca sıkıntı yokta kocaman hareketler yapınca adamın elini bir çekişi var sanki kızım elini yiyecek
Benim eşimde öyle elleyemiyor bile korkuyor zarar veririm diye bide yanımda yatmak istemedi gece vururum diye ama baktı bensizde yatamıyor mecbur kaldı doğunca eline nasıl alcak bilmiyorum

Canım ben de az eleştiriliyorum ama kulaklarımı tıkıyorum. Hatta eşim bile ben evime bakarım sen ne paranın derdine düştün diyor ama öyle olmuyor hele malum Türkiye’deki kriz ortada. Bu çocuk hep bebek kalmayacak inşaallah büyüyecek. Bu çocuğa da bazı imkanlar sunabilmek adına çıkıyorsun yola. Yoksa bizde yan gelip yatabiliriz. Bu hafta evdeydim büyüklerin rahatsızlığından dolayı hakkaten evde olmak rahat pijamayla yan gel yat. Ama benim 1 maaş fazla almam çocuğumun eksiğini daha rahat alabilmem demek. Risk bulundurmuyorsa ben işe gitme taraftarıyım. Bi de ben riskleri. Minimize ediyorum servis bile kullanmıyorum. Hergün taksiyle premsesler gibi gidiyorum. Yorulursam mescide iniyorum. Bi tane arkadaş var bizim gibi karı koca müh. Bana gerekirse 2 yıl ücretsize çık önce senin ve çocuğunun rahatı dedi para peşine düşmeye getirdi. Kendi yapmadı ama şimdi çocuğu yüzmeye resime gidiyor piyano dersi alıyor İngilizceye gidecekmiş neyle yapıyorsun bunları denmiyor

Benim eşimde öyle elleyemiyor bile korkuyor zarar veririm diye bide yanımda yatmak istemedi gece vururum diye ama baktı bensizde yatamıyor mecbur kaldı doğunca eline nasıl alcak bilmiyorum
Bizimkisi baya güzel hikaye anlatıyor bakalım yapabilecek mi? O uyutuyor o gazını alıyor altını o değiştiriyor yani emzirebilse emzirmeyi bile sayacak bakalım göriciğiz Daha dokunanıymışsın diyorum o başka o başka diyor

Ula hangi kimse uyuyamıyordu gece ben tek kaldım buralarda maşşallah herkesin götünde pireler uçuşuyordu daha size inanmıcam olm
Ben uyaniyorum ama telefona bakmiyorum temelli uykum kacar diye bi evi tavaf edip yatmaya calisiyorum geri kirmizipatiklikiz masaAllah kuzu gozun aydin hadi bakalim bekliyorum seni

Güvende hissediyor bebekler bence bu yüzden gönül rahat ya uyuyorlar uzun uzun. Ben hep oğlumla yattım uyumasam bile, elimde telefon oldu ya da kitap. İyi ki diyorum şimdi. Hala uykusunda yanında uzanıyorum

Kızlar bi arkadaşıma bebe hediyesi alıcam. Ama ne alayım bulamadım Bi elbise ayakkabı takım yaptım bi de battaniyeli bi set mi yapsam diyorum ya da önlüklü emzik askılı falan var mı bildiğiniz güzel bi instagram hesabı ya da hediye öneriniz bu arada bebesi kız

Selam kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Beni doğum korkusu sardı. Hem bebeğim artık yanımda olsun istiyorum, hem de doğumu düşündükçe ağlayasım geliyor keşke 2-3 ay daha olsaydı diyorum. Normal doğum istiyorum ama panik atak hastası olduğum için hastanede korkudan kriz gelirse ve bana genel anestezi verip sezeryana alırlarsa diye de ödüm kopuyor. En korktuğum doğum şekli.

Bir de şey soracağım, benim çamaşır makinasında bebek programı var 2 buçuk saat sürüyor. Sanki o kadar uzun süreye atarsam bu ince müslinler mahvolacak gibi geliyor. 15 dakikalık programın sıkma ayarı yok, 20 dklık sıkmaya atsam zarar verir mi kıyafetlere? Son olarak tüm renkleri aynı anda mı atayım? Çünkü her renkten çok az, karışır mı acaba bilemedim.

Bez al başka birşey alma kuzum

Ya patikli ne romantiksin bana da bebe görmeye gel sen
Yapıştır bezi ıslak mendili ya

Canım bol bol dua et, edelim önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı bir şekilde süreci tamamlamaniz o yüzden hiç kendini şartlandirma. İkiniz için hangisi hayırlısıysa öyle olsun inşallah
Çamaşır konusunda ben ilk kızımda bebek programına atmistim ve hepsi küçülmüstü. Prematüre ile yenidogan arası birsey olmuştu. O yüzden bunda kayinvalidem elinde yıkadı sagolsun herseyi. Her makine aynı mıdır bilemedim

Güvende hissediyor bebekler bence bu yüzden gönül rahat ya uyuyorlar uzun uzun. Ben hep oğlumla yattım uyumasam bile, elimde telefon oldu ya da kitap. İyi ki diyorum şimdi. Hala uykusunda yanında uzanıyorum
Aynen canım güvenle alakalı bence de. Valla zaman okadar hızlı geçiyor ki ne ara 8 yıl oldu hiç doyamadık bebekliğine, 3 4 sene sonra da çocukluğuna hiç doyamadık diyeceğiz. Her anın tadını çıkartmak lazım

Canim ayni sey bende de var normal dogum cok istiyorum ama korkusu da var. Anksiyete uyutmuyo bazen devreler yaniyor sonra toparliyorum. İnsan neyle karsilasacagini bilmediginden tedirgin oluyor iste belki 2. Dogum olsa bu kadar kaygi gutmezdik. Bizler icin en hayirlisi neyse o olsun. Ne yaparsak yapalim olmasi gereken neyse o olacak. Mesela sezeryandan cok korkarken artik o fikre bile alistirmaya calisiyorum kendimi cunku ne olur ne biter bilmiyoruz yeter ki biz ve bebegimiz saglikli olsun gerisinin ustesinden geliriz Allahin izniyle ne ilkiz ne son boyle dusun

Kizlar bugün randevum vardı. Her gittiğimde üniversite hastanesinde ultrasonda başka doktor oluyor. Bana bebeğin kafasinw büyük dediler mi dedi. 35+3 çıktı. Boyuna kısa dediler mi 33+2 çıktı. Bende normal dendi dedim hep kafam allak bullak eve geldim. Haftam 34+1

Doğum şekline değil bebeğinle kavuşmaya odaklan canım. Panik atak olmasam da, beni bile ufaktan korku heyecan karışımı bi duygu basıyor Rabbimden hayırlısını iste, güzel bi şekilde hatırlayacağın anı olsun.
Evet o program uzun sürüyor eski makinem o sekildeydı ama müslinlere fln bi şey olmamıştı. Karışık programda 30 da yıkasan da olur. Bir de çamaşır mendilleri var, sanırım Türkiye’de rossmanlarda varmış, dr beckmann , color catcher diye fln çeşitli isimlerde. Trendyola fln da bak vardır illa ki. İster siyah beyaz karışık rengarenk at, yıkansın. O mendil topluyor boyayı, ve beyazlara bi şey olmuyor. Tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…