- 4 Kasım 2022
- 39
- 52
- 3
Doğru diyorsunuz ilk zamanlar gittiğim doktor vardı ona sorayım ben cevap verir mi bilmiyorum amaKan sulandiriciyi 7 aya kadar kullandım ben so ra biraktirdi.
Amaliyat öncesi içmek fazla kanamaya sebep olmaz mj. Tanıdık bir doktor varsa ona danış bence
Benimki hep 12 8 11 7 civarı çıkardı ilk defa 14.9 çıktı o yüzden bende bilemiyorumBenim de tansiyonum yüksek çıkıyor alfamet kullanıyorum bikac gündür ona ragmende düşmedi 13/8 14/9 larda hep sizinde böyle mi yAni kendimi iyi de hissediyorum bas agrım vs yok arada çarpıntım oluyor
Evet benimde sezeryan Şubat'ın 6 gibi alırım dedi ama malesef ben çatı muayenesi baya oldum ayrintilida hunilesmeyle açılma görünce her gittiğimde görmeden edemiyor en son gittiğimde gerek yok dedi bu seferde ben alıştım illa bak dedimmSenin de sezeryan de miValla bizim çatımız da boşuna açılmasın, lüzumsuz yere eziyet
Erkek çocuklarda gaz daha fazla oluyormuş Allah yardımcımız olsun insalalh en hafifi şekilde atlatırızBir de ben de şunu ekleyeyim memede uyursa direkt yatağa atmayınGazını mutlaka çıkarın, zaten o süreçte uyanacak. Bir de ara gaz alın mesela emzirirken arada durun, gaz çıkarın devam edin. Bunlar gaz problemini aza indirir.
Doktorun tavsiye ettiğini eşin biliyor muAy evet hurma alıcaktım iyiki hatırlattın bugün onuda halledeyim
Ya ben çok korkuyorum şu an o işten
En iyisini yapmışsın canım ben ocak maaş zamlarını beklediğim için birde bir ayda olsa maaş alayım diye çalışabilir aldım ama resmen sürünerek gidip geliyorumBen ayrıldım valla 32 de
Zaten bilse varya allahhDoktorun tavsiye ettiğini eşin biliyor mu
Evet zaten çıkar çıkmaz dedi bak doğumu kolaylaştırıyormuş diyeDoktorun tavsiye ettiğini eşin biliyor mu
Ben de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.
Ya iş derdi de şöyle: ben yurtdışında işe girdim hamileyken, doğurunca zaten ayrılmak üzere girdim (geçici kontrat oluyor burda proje bazında) dedim ki 5 -6 ay çalışayım hem para birikir hem de işten ayrılınca işsizlik maaşına başvururum. Ama sonra öğrendim ki 6 ayın tam dolunca işten ayrılsan bile ücretli izne hak kazanıyormuşsun yani analık izninde maaşını devlet ödüyormuş. E dedim madem böyle hakkım var neden bırakayım ki, sıkıp 6 aya tamamlayayım. Çünkü analık izninde alacağım toplam maaş eğer kesintileri vs doğru hesaplıyorsam ve Euro 17 tl ıse 200 bin tl civarı yapıyordu, dedim ki o da çocuğumuzun eğitimi için veya yarın bi gün Türkiye’den onun adına bi ev vs alırsak bi başlangıç olur. Yani tamamen bebiş için düşündüm o parayı, iş yeriyle konuştum böyle böyle biraz uzatır mısınız benim kontratı yasal hakkım için diye sağolsunlar kabul ettiler. Şimdi geri adım atıp insanları da zorda bırakmamak istemem burdan ayrılsam bile yarın başka iş baksam yine burdaki yöneticinden referans isteyeceğim çünkü. Ama çok mu para gözlük yaptım efendi gibi ayrılsa mıydım diye kendime de kızıyorum işe gidip gelmek zor gelince
Yani zaten tek bi şekilde olabilir gibi geliyo banaZaten bilse varya allahhkızlar onun pozisyonları var int bakın ona göre dikkat edin Allah korusun yanlış hareket yapmayın
Benim kocam korkuyor 4.aydan beri elleşmedi hiçZaten bilse varya allahhkızlar onun pozisyonları var int bakın ona göre dikkat edin Allah korusun yanlış hareket yapmayın
Ee hadi sizde biraz değerlendirin canım dikkat edin amaEvet zaten çıkar çıkmaz dedi bak doğumu kolaylaştırıyormuş diye
Sen bak yine de canım nasıl kendini rahat hissedersen kendini kasmayacağın bir şekilde her iki tarafın bir gönlü olsun şeklindeYani zaten tek bi şekilde olabilir gibi geliyo bana
Oturmama izin vermiyor ki uşak, akşam yemeğinde bile taş kesiliyor hep uzun oturur haldeyim, işim de masa başı olduğu için yapamadımEn iyisini yapmışsın canım ben ocak maaş zamlarını beklediğim için birde bir ayda olsa maaş alayım diye çalışabilir aldım ama resmen sürünerek gidip geliyorum
Senin şartların çok güzelmiş maşallahBen de çıtır paneli yapmıştım bi onu seviyorum hop artık ondan da soğudum.
Ya iş derdi de şöyle: ben yurtdışında işe girdim hamileyken, doğurunca zaten ayrılmak üzere girdim (geçici kontrat oluyor burda proje bazında) dedim ki 5 -6 ay çalışayım hem para birikir hem de işten ayrılınca işsizlik maaşına başvururum. Ama sonra öğrendim ki 6 ayın tam dolunca işten ayrılsan bile ücretli izne hak kazanıyormuşsun yani analık izninde maaşını devlet ödüyormuş. E dedim madem böyle hakkım var neden bırakayım ki, sıkıp 6 aya tamamlayayım. Çünkü analık izninde alacağım toplam maaş eğer kesintileri vs doğru hesaplıyorsam ve Euro 17 tl ıse 200 bin tl civarı yapıyordu, dedim ki o da çocuğumuzun eğitimi için veya yarın bi gün Türkiye’den onun adına bi ev vs alırsak bi başlangıç olur. Yani tamamen bebiş için düşündüm o parayı, iş yeriyle konuştum böyle böyle biraz uzatır mısınız benim kontratı yasal hakkım için diye sağolsunlar kabul ettiler. Şimdi geri adım atıp insanları da zorda bırakmamak istemem burdan ayrılsam bile yarın başka iş baksam yine burdaki yöneticinden referans isteyeceğim çünkü. Ama çok mu para gözlük yaptım efendi gibi ayrılsa mıydım diye kendime de kızıyorum işe gidip gelmek zor gelince
Sezeryan olacaksa çatıya niye bakıyorEvet benimde sezeryan Şubat'ın 6 gibi alırım dedi ama malesef ben çatı muayenesi baya oldum ayrintilida hunilesmeyle açılma görünce her gittiğimde görmeden edemiyor en son gittiğimde gerek yok dedi bu seferde ben alıştım illa bak dedimmiçim rahatladisin diyomm
Açılma vardiya ondann erken doğarsa diye şimdi progestan kullanıyorumSezeryan olacaksa çatıya niye bakıyor
Uyku konusu çok önemli inşaallah. Evet ben de ağlayan birine dayanamam kendi bebeğime hiç dayanamam. O yüzden ağlatmadan bir düzen oturtursam çok mutlu olacağım inşaallahCanım umarım vakitlice gelir de hem sigortadan faydalanır hem tam gelişmiş olurcibinlik gibi şeyler bana toz tutuyor gibi geliyor. Bi de kış vakti zaten, çocuğu koruyacağımız sinek böcek yok o yüzden ben düşünmüyorum. Evi dezenfekte etmeyin zaten, alerji daha çok steril ortamda büyüyen çocuklarda oluyor demişti vaktinde kardeşimin çocuk doktoru. Genel temizliği sağlayın yeter. Hatta ben parfümlü yüzey temizleyicileri vs de bırakmayı düşünüyorum, solumak hem bebiş için hem bizim için zararlı. Ben de 36 dayım henüz nevresimi geçirmedim ama beşiğini kendi temiz ütülü nevresimimizle iyice örttüm ki toz olmasın diye. Senin de toz akar vs alerjin varsa dyson çok iyi, temiz sandığın yerden bile çıkarıyor. Sallamaktan kastın ayakta vs ise aman diyeyim beyni için zararlı inşallah hafif hafif pışpışlayarak halledebiliriz. Uyku eğitimi konusunda herkes farklı birşey söylüyor ben ağlatmayı düşünmüyorum ama bir rutin oluşturmak konusunda kararlıyım. İlk etapta gece gündüz ayrımını yapmak gibi. gece tamamen karanlık odada, gündüz daha aydınlık odada uyutmak, memede değil yatağında uyutmak, gece uyanınca sadece beslemek, konuşma oyun gibi işlere girmemek gibi
Aynen benim eşimBir de sizlere doğan cüceloğlunun kitabından 2 sa
Uyku konusu çok önemli inşaallah. Evet ben de ağlayan birine dayanamam kendi bebeğime hiç dayanamam. O yüzden ağlatmadan bir düzen oturtursam çok mutlu olacağım inşaallah. Zaten annem kesinlikle seninle yatmayacak dedi inşaallah anne yanı beşikte uyuyacak hep. Hem benim uykum ağır. Bir terslik yaşamamak adına Allah korusun düşüncesi bile korkunç. Evet cibinlik olayını sildim defterden yaz gelince alırım ya dik süpürge düşünüyorum açıkçası gözümde dysonda. Ama o kadar arttı ki eşime hafi dyson alalım diyemiyorum şimdi bir kere dedim olur hayatım alalım ihtiyaçsa ne kadar dedi 14-15k var dedim. Yawrum sen nereyi diyorsan ben temizlerim gözünü seveyim masraf çıkarma dedi ama temizlemedi de çocuk doğunca ama ihtiyaç diye bir daha diyeceğim ya. Bakalım kızının hatrına alır belki
İnşaallah benden çocuğuma geçmez. Yaşayan bilir çünkü alerji deyince kulak basit geliyor da zor yani berde ne zaman kabaracağını da bilmiyorsun. Ben bir akşam duş sonrası kabardım. Ama nasıl bir kabarma. Dudaklarım sanki yanlış estetik gibi şişti yüzüm şişti ölüyorum sandım. Bi de salak gibi yeni evliyim eşim beni öyle görmesin diye eşimi de uyandırmadım. Havlu ıslattım 2-3 saat yüzüme soğuk kompres yaptım da geçti.Bende ev tozuna, yeşillik ormanlık alanlara ve evcil hayvan tüyüne karşı alerji var. Yağız yasına yaklaşıktı sanırım, burnu tıkandı bi keresinde, hatta o esnada doktor anlamadı, yabancı bi doktora gittik antibiyotik vermeye çalıştı. Sonra alerji profesörü bi kaıdn buldum, dedi ki anne alerjikse bebeğe yüzde 50 geçme ihtimali var. Ve yagıza geçmiş, bakınca burnuna şeffaf / beyaz akıntı vardı. O an alerjiye neden olabilecek şeyleri kaldırıp, sprey kullandık ve geçti nefes sıkıntısı hemen. Ama bi tavşana dokundu bi ara, kızardı elleri kolları yazık kuzumun. Ve aklında olsun 4 yaşına gelince yapıyorlar alerji testini en erken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?