Kolay değil evet ama endişelerini korkularını kenara bırakmaya çalışsan sondaki güzelliğe odaklanmaya çalışsan belki daha kolay olur canım. Öyle yada böyle bir şekilde gelecek bu minnoş. Korktukların uzak olsunSelam kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Beni doğum korkusu sardı. Hem bebeğim artık yanımda olsun istiyorum, hem de doğumu düşündükçe ağlayasım geliyor keşke 2-3 ay daha olsaydı diyorum. Normal doğum istiyorum ama panik atak hastası olduğum için hastanede korkudan kriz gelirse ve bana genel anestezi verip sezeryana alırlarsa diye de ödüm kopuyor. En korktuğum doğum şekli.
Bir de şey soracağım, benim çamaşır makinasında bebek programı var 2 buçuk saat sürüyor. Sanki o kadar uzun süreye atarsam bu ince müslinler mahvolacak gibi geliyor. 15 dakikalık programın sıkma ayarı yok, 20 dklık sıkmaya atsam zarar verir mi kıyafetlere? Son olarak tüm renkleri aynı anda mı atayım? Çünkü her renkten çok az, karışır mı acaba bilemedim.
Canım hiç takma ordakiler asistan oluyor ve tam olcemiyolar bir ara bende gitmiştim kendi doktorum başka diyordu ünv farklı takılma herşey guzeldildir kafası büyüklüğü eğer eşin yada sende azcik varsa bebekde de oluyor sizin boyunuz nasıl eşinle senin oda etkiler güzel düşün sağlıklı olsunn hepsi doğunca belli olurKizlar bugün randevum vardı. Her gittiğimde üniversite hastanesinde ultrasonda başka doktor oluyor. Bana bebeğin kafasinw büyük dediler mi dedi. 35+3 çıktı. Boyuna kısa dediler mi 33+2 çıktı. Bende normal dendi dedim hep kafam allak bullak eve geldim. Haftam 34+1
Benim küçük bile kafam. Eşimin büyük kemikleri iri kafası da vücuduna göre. Bende o da 170 kusur boyundayız.Canım hiç takma ordakiler asistan oluyor ve tam olcemiyolar bir ara bende gitmiştim kendi doktorum başka diyordu ünv farklı takılma herşey guzeldildir kafası büyüklüğü eğer eşin yada sende azcik varsa bebekde de oluyor sizin boyunuz nasıl eşinle senin oda etkiler güzel düşün sağlıklı olsunn hepsi doğunca belli olur
Canım bol bol dua et, edelimönemli olan bebeğin ve senin sağlıklı bir şekilde süreci tamamlamaniz o yüzden hiç kendini şartlandirma. İkiniz için hangisi hayırlısıysa öyle olsun inşallah
Çamaşır konusunda ben ilk kızımda bebek programına atmistim ve hepsi küçülmüstü. Prematüre ile yenidogan arası birsey olmuştu. O yüzden bunda kayinvalidem elinde yıkadı sagolsun herseyi. Her makine aynı mıdır bilemedim
Canim ayni sey bende de var normal dogum cok istiyorum ama korkusu da var. Anksiyete uyutmuyo bazen devreler yaniyor sonra toparliyorum. İnsan neyle karsilasacagini bilmediginden tedirgin oluyor iste belki 2. Dogum olsa bu kadar kaygi gutmezdik. Bizler icin en hayirlisi neyse o olsun. Ne yaparsak yapalim olmasi gereken neyse o olacak. Mesela sezeryandan cok korkarken artik o fikre bile alistirmaya calisiyorum kendimi cunku ne olur ne biter bilmiyoruz yeter ki biz ve bebegimiz saglikli olsun gerisinin ustesinden geliriz Allahin izniyle ne ilkiz ne son boyle dusun
Doğum şekline değil bebeğinle kavuşmaya odaklan canım. Panik atak olmasam da, beni bile ufaktan korku heyecan karışımı bi duygu basıyorRabbimden hayırlısını iste, güzel bi şekilde hatırlayacağın anı olsun.
Evet o program uzun sürüyor eski makinem o sekildeydı ama müslinlere fln bi şey olmamıştı. Karışık programda 30 da yıkasan da olur. Bir de çamaşır mendilleri var, sanırım Türkiye’de rossmanlarda varmış, dr beckmann , color catcher diye fln çeşitli isimlerde. Trendyola fln da bak vardır illa ki. İster siyah beyaz karışık rengarenk at, yıkansın. O mendil topluyor boyayı, ve beyazlara bi şey olmuyor. Tavsiye ederim
Sağolun kızlar, umarım dilediğimiz gibi olur her şey. İnanın sancılar ağrılar değil korku sebebim, o hastane ortamı başımda bir sürü insanın benim için uğraşacak olması, bunların hayali panik haline sokuyor beni. Zaten aksi bir durumda normal doğuracağım diye diretecek bir insan değilim, sağlıklı olan neyse doktora bırakırım kendimi. Bir de şey var, hani çoğunuzun çevresinde sezeryana karşı insanlar var ya, benim çevremdeki herkes normal doğum karşıtı. Gencinden yaşlısına hepsi sezeryan doğurmuş. Ağzımdan normal doğum lafı çıktığı an “ne gerek var sezeryan ol 10 dklık iş, hmmm normal mi umarım yapabilirsin, aaa sen mi normal yapacaksın, vajinan iğrenç olacak, bizim bi yakında senin gibi konuşuyordu ama yapamadı” hep bu tarz şeyler duyuyorum. Benim olay biraz da inada döndü. Herkesten nefret eder oldum. Hepsi bir ağızdan iğrenç normal doğum hikayesi anlatıyor. “Boşuna uğraşmayın ben başıma ne geleceği biliyorum, kolayı değil sağlıklı olanı yapacağım” diye sezeryanı kötülemek zorunda kalıyorum ben de onlara İnat. Aslında benim için asıl sezeryan cesaret işi. İnşallah hayalimdeki gibi olur her şey, hepsinin çenesi kapanır.Kolay değil evet ama endişelerini korkularını kenara bırakmaya çalışsan sondaki güzelliğe odaklanmaya çalışsan belki daha kolay olur canım. Öyle yada böyle bir şekilde gelecek bu minnoş. Korktukların uzak olsun
Çamaşırları 45 dakika 1000 devir sıkma ekstra +2 durulamayla attım ben. Şimdi kirlenenleri de öyle yapacağım, süt lekesi olanları mecbur zaten önden bi işlem yapmam lazım sarı sarı kalıyorlar yoksa
Biz dyson v8 aldık daha ucuz gayette memnunuz Eşimin de hoşuna gitti bazen gönüllü süpürüyor Yoksa büyük süpürgeyi açmaya çok üşenirBir de sizlere doğan cüceloğlunun kitabından 2 sa
Uyku konusu çok önemli inşaallah. Evet ben de ağlayan birine dayanamam kendi bebeğime hiç dayanamam. O yüzden ağlatmadan bir düzen oturtursam çok mutlu olacağım inşaallah. Zaten annem kesinlikle seninle yatmayacak dedi inşaallah anne yanı beşikte uyuyacak hep. Hem benim uykum ağır. Bir terslik yaşamamak adına Allah korusun düşüncesi bile korkunç. Evet cibinlik olayını sildim defterden yaz gelince alırım ya dik süpürge düşünüyorum açıkçası gözümde dysonda. Ama o kadar arttı ki eşime hafi dyson alalım diyemiyorum şimdi bir kere dedim olur hayatım alalım ihtiyaçsa ne kadar dedi 14-15k var dedim. Yawrum sen nereyi diyorsan ben temizlerim gözünü seveyim masraf çıkarma dedi ama temizlemedi de çocuk doğunca ama ihtiyaç diye bir daha diyeceğim ya. Bakalım kızının hatrına alır belki
Ben renklerine göre ayırıp hızlı programda 30 derece 600 devir de yıkadımSelam kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Beni doğum korkusu sardı. Hem bebeğim artık yanımda olsun istiyorum, hem de doğumu düşündükçe ağlayasım geliyor keşke 2-3 ay daha olsaydı diyorum. Normal doğum istiyorum ama panik atak hastası olduğum için hastanede korkudan kriz gelirse ve bana genel anestezi verip sezeryana alırlarsa diye de ödüm kopuyor. En korktuğum doğum şekli.
Bir de şey soracağım, benim çamaşır makinasında bebek programı var 2 buçuk saat sürüyor. Sanki o kadar uzun süreye atarsam bu ince müslinler mahvolacak gibi geliyor. 15 dakikalık programın sıkma ayarı yok, 20 dklık sıkmaya atsam zarar verir mi kıyafetlere? Son olarak tüm renkleri aynı anda mı atayım? Çünkü her renkten çok az, karışır mı acaba bilemedim.
Canım dikkat et 14 olunca hemen git ayrıntıları fesleğen yazar ama duyduğuö 14 te hemen gidilmesi gerektiği yönündeM MaviFeslegen canım sende tansiyon vardı demi ? Bugün benim idrar tahlilimde eser protein yazıyordu da, dahiliyeci doktor tansiyonunuzu ölçün arada dedi. 13.8 çıktı iki ölçümüm. Sorun 14.8 fln olunca mı oluyor, ne zmn acil durum demek ?
Bol bol yakalık aldım canım ben. Süt damlamasın diye. İnşallah faydası olurKolay değil evet ama endişelerini korkularını kenara bırakmaya çalışsan sondaki güzelliğe odaklanmaya çalışsan belki daha kolay olur canım. Öyle yada böyle bir şekilde gelecek bu minnoş. Korktukların uzak olsun
Çamaşırları 45 dakika 1000 devir sıkma ekstra +2 durulamayla attım ben. Şimdi kirlenenleri de öyle yapacağım, süt lekesi olanları mecbur zaten önden bi işlem yapmam lazım sarı sarı kalıyorlar yoksa
Öle mi , bilmiyordum canım. Tmm aklımda olsun. 13.8 çıktı az önce yine. Sık sık takip ederim artık. Son dk noluyor anlamıyorum ya. Bi doğursaydım sağ SalimCanım dikkat et 14 olunca hemen git ayrıntıları fesleğen yazar ama duyduğuö 14 te hemen gidilmesi gerektiği yönünde
Oh ya senin adına sevindim canım. Ev gibisi yok valla. Yat dinlen güzelce. Açılmayı anlamayabilirsin. Ama kasılmaların sıklık ve şiddeitni takip et. Çok sıklasırsa zaten istesen de dayanamıyorsun. Ayaktasın ya mesela, ayağını bir adım öne atamıyorsun bile o an. Hadi şimdilik geçmiş olsunKixlar ben evdeyim çok şükür doktor taburcu etti beni ağrı sızı olursa hemen gitmek kaydıyla. Nst çok şükür sancı çıkmadı. Her 5 günde bir kontrole çağırdı. Sakin 5 6 cm açıklıkla gelme acil sezeryana almayalım dedi. O kadar açılmadan anlarım heralde
Benim de tansiyonum yüksek çıkıyor alfamet kullanıyorum bikac gündür ona ragmende düşmedi 13/8 14/9 larda hep sizinde böyle mi yAni kendimi iyi de hissediyorum bas agrım vs yok arada çarpıntım oluyor
Dönmüüş çok şükür sıpamın kafası diye sevdiğim poposuymuş3100 kg olmuşuz ya ölçüler çok alakasız ama takılmamam gerek biliyorum ama hep haftayla uyumlu gidiyodu Kafa 5 gün geride bacak bi hafta ileride karın 4 gün ileride
Doğurururz canım geldi yavaştan vakitlerÖle mi , bilmiyordum canım. Tmm aklımda olsun. 13.8 çıktı az önce yine. Sık sık takip ederim artık. Son dk noluyor anlamıyorum ya. Bi doğursaydım sağ Salim
Hadi hayırlısı canım yeni heyecanlarda görüşürüzKixlar ben evdeyim çok şükür doktor taburcu etti beni ağrı sızı olursa hemen gitmek kaydıyla. Nst çok şükür sancı çıkmadı. Her 5 günde bir kontrole çağırdı. Sakin 5 6 cm açıklıkla gelme acil sezeryana almayalım dedi. O kadar açılmadan anlarım heralde
Teşekkür ederim, sezeryandi ilk dogumum, muhtemelen 20 ocak gibi alir ,çarşamba gün verecek bakalım, cok az kaldigeçmiş olsun canım.az kaldı biraz sabretmemiz lazım.heleki senin haftan daha ileri geriye doğru gün say artık.ilk doğumun normal miydi ?
M MaviFeslegen canım sende tansiyon vardı demi ? Bugün benim idrar tahlilimde eser protein yazıyordu da, dahiliyeci doktor tansiyonunuzu ölçün arada dedi. 13.8 çıktı iki ölçümüm. Sorun 14.8 fln olunca mı oluyor, ne zmn acil durum demek ?
Ben de gaz sancısı sandım canım ama sancı çıktı benim biraz da adet baslangicina benziyordu ve çocuk içeride toparlaniyor gibi kendini karnıma dışarı doğru dayıyorduKızlar bu kasılma mesela karnımın sağ tarafı toplanıyor gibi nefesim kesiliyor ve aynı zamanda gaz sancısı gibi bişey çekiyorum bu mu? Buysa sıçtım çünkü
Benim doktor gecen hafta ozellikleiliski yasak dedi neden acabaHahaha valla döner dönmez demedi artık aşağı inmesi için plates topunda hareketler, squat, bol bol yürüyüş, ilişki(hamileliğin başından beri olmadı bu saatten sonra nasıl olcaksa ) sonraaa hint yağı al dedi onunla perina masajı, zeytin yağı ile göğüs ucu masajı dedi bi de sürekli yer sil iş yap dedi bana
Aynen göbeğim sağa doğru kaykılıyorBen de gaz sancısı sandım canım ama sancı çıktı benim biraz da adet baslangicina benziyordu ve çocuk içeride toparlaniyor gibi kendini karnıma dışarı doğru dayıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?