2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Ciğerleri gelismiyorsa nesne ciğer gelistiricii vurmuyor vurup önlem alabip sezeryana alabilir daha fazla beklememek için Allah yardımcın olsun bakalım diyet doktor ne diyecek Allah yardımcın olsun
Erken doğum olmadığı için gerek yok dedi ciğer geliştiriciye.

Yok ya ultrasondaki o alt değerleri gördük. Yani çizgiler aşağıdaydı anltabildim mi bilmiyom da. Yarına randevu bulduk.
Ecom şimdi okudum içerde beslenemiyorsa dışarda besler onu anası üzülme dana gibi yaparsın sen onu rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah ay heycanlandım ya ama sen benden önce doğurcan bende sezaryen istiyom bende haftaya doğurmak istiyom ya

Bebe kilo almış, 2480 dedi galiba. Ya şöyle o göbek çevresini ölçerken çapı en yüksekten alıyorum ki haftaso çok geri çıkmasın dedi. 2 haftadan bile geri olabilir yani.

Ya bu hamilelikte bi hormon yükleniyor harbi. Bi ağlayıp bi gülüyorum. Neyse bebem sağlıklı olsun da.

Bebe kilo almış, 2480 dedi galiba. Ya şöyle o göbek çevresini ölçerken çapı en yüksekten alıyorum ki haftaso çok geri çıkmasın dedi. 2 haftadan bile geri olabilir yani.
Allah aşkına mm’lik hesapla hafta değişiyor oğlumda uzaylı doğuracakmışım gibi şeyler söylerdi doktoru yok bacak kısa yok kafa kocaman makale okumaktan deli gibiydim sonuç çocuğa 3.700 demişti 3 kg doğdu 45 cm demişti 50 cm doğdu..
şimdi de bana danacık doğuracakmışım gibi muamele yapıyorlar 34 hafta da çocuğun boyu 51 cm kg 3100 ölçmüş ve ölçümle düşünsem kafayı yerim gerçekten acayip ağırlaştım almanız gerekiyorsa alın kadın doğumcu sizsiniz durması gerekiyorsa dursun diyorum artık dövecek gibi suyun fazla 15 vol diyo biri diğeri 9 vol diyor kg’lu gören şeker var mı diye soruyor direk acayip bunalmış durumdayım senin durumuna bile sinirlendim yani..
İnsanı sürümceme de bırakmanın alemi yok abuk subuk bilgi verip kafa kurcalayacaklarına şöyle böyle yapalım desinler
Başka doktora da git gözük ama korktuğun gibi bir şey yoktur doğması gerekiyorsa doğsun dışarıda da büyür merak etme

Son düzenleme:
Ay aslında bu benim iç sesim aynı bu durumdayım.

Ay sormadım güneş ya kafam allak pullak ve tecrübesizim yani. Haftaya salı 37+6 oluyorum.
Kafanı çorba etmiş adam ya, kötü bir şey denince ben de böyle oluyorum. Sonra doktordan çıkınca kur da kur 38. haftaya girmiş olacaksın yani tarih olarak erken değil tabi ama normali beklememek istemesi de senin canını sıktı anladığım kadarıyla heralde.

Bir de abartıyorlar gibi ya insanlar tek tip değil ki bebekler de aynı olsun. Sanki fabrikadan çıkacak hepsi 50 cm 3 kg
Ya sorma 1.61 boyum var annemin en minik çocuğu olarak doğmuşum 2.800 eşim 1.90 küsür şu an 5 kg 100 doğmuş genetik diye bir şey var..
Çocuk bana çekse minik babaya çekse dana olabilir ya
Zaten 2 gündür mide yanmasından ölüyorum dün gece bir dünya kusarak kalktım sinirim tepemde..
2.5 ve üzeri doğan her çocuk sağlıklı doğum kg’sundadır diye bin tane makale atabilirim buraya ben mesela ama burada okuyorum bebek minik deniliyor 2 hafta geri deniliyor falan
Dünya sağlık örgütünün belirlediği belli kriterler var yeni doğan her çocuk baz alınarak bir tablo açıklanıyor oğluma küçük adam diyorlar mesela çocuk minyon duruyor kabul ediyorum ama 2 yaşında ve 91 cm tabloya göre onun yaşında aynı cinsiyetteki %50 çocuk oğlum kadarmış gözüküyor böyle böyle toplum ve bazı doktorlar insana huni takma potansiyelini empoze ediyorlar 1 ay sonra burada herkes ne kadar boş evham yapmışız diye konuşacak bebek gazı, kaç bez değiştirdiği,süt gelip gelmediği,sarılık falan konusulacak gercekten dert etmeyın salın gitsin zaten son haftalar cok zor doktor dogumla ılgılı gun verdıgınde he dıyın dogurun olsun bıtsın

Yok ya ultrasondaki o alt değerleri gördük. Yani çizgiler aşağıdaydı anltabildim mi bilmiyom da. Yarına randevu bulduk.
Sakın sıkma canını. Sezeryan oluversin hayırlısı böyleymiş belki de. Yarın ki doktor kontrolünden sonra karar verirsin canım. Kilosu nasıl şuan. Ciğer geliştirici yapalım falan diye öneride bulundu mu

He ya kafam çorba. Ya bide mesela hoca güzel açıklıyor ama ben size aktaramıyorum bence o da var

Ay sormadım güneş ya kafam allak pullak ve tecrübesizim yani. Haftaya salı 37+6 oluyorum.
Bir de tecrübeli olsan ne olacak ki canım, doktor ne derse kafa sallıyoruz, neticede son kararı yine doktorlar veriyor. Çocuğumuzun, kendimizin canı ona emanet.

He ya kafam çorba. Ya bide mesela hoca güzel açıklıyor ama ben size aktaramıyorum bence o da var
Ben anladım galiba sanırım persentil olarak geri düşmüş bebiş, genelde bebeklerin aynı persentil içinde gitmesi beklenir çünkü.

1 ay sonra da ayda kaç kilo aldı, doktor az dedi muhabbeti olacak huniler hazır mı

Ben anladım galiba sanırım persentil olarak geri düşmüş bebiş, genelde bebeklerin aynı persentil içinde gitmesi beklenir çünkü.
Aynen persentil değeridir o ortalarda gitmesi beklenir tabi ama canım anne karnındakocukta net bir değer olamıyor malesef bence haftaya doğuracam deun dediğiyle alakası olmayacak bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…