İlk defa duydum anne karnında bebeğin tedavi edildiğini hiçbir doktor böyle bir şey söylemedi. Sanki olsa söylerlerdi. biz araştıracaksak herşeyi doktora neden gidiyoruz ki . Mesela hangi hastalıklar tedavi ediliyormuşGeçmiş olsun canım, ben nifty yaptırdım yaşımdan dolayı. Yaşım 41. Yaptırmamın sebebi sadece down s. değil. Testte bazı durumlar ve hastalıkları ilaçla ya da yöntemlerini bilmiyorum anne karnındayken Hasarsız onarabiliyorlar. doktor test önermişse belki tamiri olabilir diyedir. İyice araştır bence.hatta perinatoloğa gitsen daha da iyi olur. Aklında soru kalmaz böylelikle.
Bir doktora soru sorulmuştu dış tedavisi olabilir miyim diye evet dediKızlar günaydın, küçük bir tatil yaptık dün akşam döndük. İstanbul buz gibiymiş. Orda denize girdim daha ilk günden mantar nüksetti. Onu hallettim doktor hemen reçete yazdı mailledi.. Dişimin dolgusu ağrı yapmaya başladı. Hep bi aksilik. Dişime dolgu yaptırabiliyormuyum bileniniz var mı? Yaptıran var mı. Hamileyken bişey olur mu. Doktora da danışacağım ama adam dicek ki amma da sorunlusun. Bir de hamile kalmadan iki hafta önce diş temizliği vs altı ayda bir bakımım için giderim ben hep , gerekli her şeyi yaptırmıştım. Şans işte.
Google a sordum ona göre zaten iki aylık ömrün var ne hastalığın varsa artık inanmıyorum google a.
Benimde yaş riskim var ve tüm gebeliklerimde bu risk kafadan olacakBenimde ikilide yaş riski var ama o herkeste çıkan bir şey. Tarama testleri çokta bir şey ifade etmiyor ya yüksek risk olmadığı sürece
ultrasonu var diyeİlk defa duydum anne karnında bebeğin tedavi edildiğini hiçbir doktor böyle bir şey söylemedi. Sanki olsa söylerlerdi. biz araştıracaksak herşeyi doktora neden gidiyoruz ki . Mesela hangi hastalıklar tedavi ediliyormuş
Ayni şeyi düşünmüşuz. Annem senin adına çok üzülüyorum diyo. bizim zamanımızda gebeler çok mutlu olurdu . Ne isterlerse onu yer ne isterlerse onu yaparlar ebeler bı ev ev dolaşıp hamilelerin karınlarını dinlerlerdi kalp atışı için. Ondan sonrada doguma kadar Dr yüzü görmezdik dedi. Hastaneye gider ebe varsa ebe Dr varsa Dr dogurturdu yürüye yürüye çıkardık hastaneden dedi. Sizin zamanınızda hamilelik bı zahmet bı endişe bı kaygı oldu . Gebeligin tadını cikaramiyorsunuz bı zaman geçse de şu bebe sagliklica bı doğduğunu gorsem diyosunuz dedi. Evet dedim aklım fikrim onun sağlığında . İnanın annem benim yerime heves edip şunu alıyım söyle yapiyim felan diyo. Benim de tek derdim bebek nasıl ne yiyim ne iciyim aman kendimi virusten hastalıktan koruyum kız böyle 5 ay geçti kaldı 4 aybazen bu kadar her şeyi bilebildiğimiz teknoloji çağına denk geldiğim için üzülüyorum. bana kalsa eski zamanda yaşardımnasıl olur ya resmen damarın nereden nereye gittiğini görüyoruz. ben zırt pırt kontrole gidiyorum diye babam bana annen seni hiç kontrol ettirmeden doğurdu diyor valla en iyisini yapmış dedim, o da 42 yaşında doğurmuş çünkü. çok değil şundan 30-40 yıl önce insanlar cinsiyetini bile bilmeden doğuruyorlardı. kimbilir kimlerin vücudunda ne sorunlar vardır da kimse bilmiyordu. bence öyle bir durum varsa tarama testlerinde mutlaka bir belirti daha çıkardı diye düşünüyorum sonuçta hem ölçülüyor hem kana bakılıyor. ve yaş da gayet normal. hiç canını sıkma
Haklısın inan ki . Eşim yakında diploma vericem sana kadin doğum Dr çıktın cikican diyoultrasonu var diye
ultrason da alırsak gitmemize gerek kalmaz
Ne kadar doğru söylemiş. Ben burada olanları okuyunca bile çok etkilenşyorum bu aralar sürekli stresliyim. Ayrıntılıya girene kadar da geçmicek sanırımAyni şeyi düşünmüşuz. Annem senin adına çok üzülüyorum diyo. bizim zamanımızda gebeler çok mutlu olurdu . Ne isterlerse onu yer olne isterlerse onu yaparlar ebeler bı ev ev dolaşıp hamilelerin karınlarını dinlerlerdi kalp atışı için. Ondan sonrada doguma kadar Dr yüzü görmezdik dedi. Hastaneye gider eve varsa ebe Dr varsa Dr dogurturdu yürüye yürüye çıkardık hastaneden dedi. Sizin zamanınızda hamilelik bı zahmet bı endişe bı kaygı oldu . Gebeligin tadını cikaramiyorsunuz bı zaman geçse de şu bebe sagliklica bı doğduğunu gorsem diyosunuz dedi. Evet dedim aklım fikrim onun sağlığında . İnanın annem benim yerime heves edip şunu alıyım söyle yapiyim felan diyo. Benim de tek derdim bebek nasıl ne yiyim ne iciyim aman kendimi virusten hastalıktan koruyum kız böyle 5 ay geçti kaldı 4 ay
Yarın ayrinti var çok gerginim Rabbim hepimize yardım etsin sağlıkla kucağımıza alalım güzel sağlıklı sonuçlar alalımNe kadar doğru söylemiş. Ben burada olanları okuyunca bile çok etkilenşyorum bu aralar sürekli stresliyim. Ayrıntılıya girene kadar da geçmicek sanırım
Allah güzel haberler aldırsın inan ben de sabırsızlıkla bekliyorum korkuyorum da çok ne yapacam bilmem. Randevuyu öne almayı bile düşünüyorumYarın ayrinti var çok gerginim Rabbim hepimize yardım etsin sağlıkla kucağımıza alalım güzel sağlıklı sonuçlar alalım
Çok şükür canım gözün aydın net halini görmüşsündür nekadar güzel oluyorlar ya maşaAllahCok sukur ayrintilidan ciktim kizlar her sey yolunda, binlerce sukrolsun o kadar rahatladim ki anlatamam
Amin cnm korktuklarımıza uğratmasın inşallahYarın ayrinti var çok gerginim Rabbim hepimize yardım etsin sağlıkla kucağımıza alalım güzel sağlıklı sonuçlar alalım
Çok şükür gözün aydın canım darısı başımıza inşallahCok sukur ayrintilidan ciktim kizlar her sey yolunda, binlerce sukrolsun o kadar rahatladim ki anlatamam
Amin kuzum hepimiz güzel haberlerle gelelimAllah güzel haberler aldırsın inan ben de sabırsızlıkla bekliyorum korkuyorum da çok ne yapacam bilmem. Randevuyu öne almayı bile düşünüyorum
Amin canim aminAmin cnm korktuklarımıza uğratmasın inşallah
Rabbim her anne adayına bu rahatlamayı nasip etsin inşallah. Gözün aydın olsun yavrumCok sukur ayrintilidan ciktim kizlar her sey yolunda, binlerce sukrolsun o kadar rahatladim ki anlatamam
Aynen net halini gördün müÇok şükür canım gözün aydın net halini görmüşsündür nekadar güzel oluyorlar ya maşaAllah
çok sevindimmmmm maşallah darısı hepimizin başınaCok sukur ayrintilidan ciktim kizlar her sey yolunda, binlerce sukrolsun o kadar rahatladim ki anlatamam
Canım cok geçmiş olsun. Daha önce instada bi kadın paylaşmıştı. Kadına da aynı sana söylediklerini söylemişler hamileyken. Meğer değişik bi adı var bunun ya valla unuttum. Kızı kocaman olmuş 4 yaşında fln. Her yerı noksansız cok güzel bi kız çocuğu. O damarın arkadan geçmesinin, özel tanısal bi adı var ama çocukta herhangi bi sağlık sıkıntısıyaratmıyormuş. Dediğim gibi çocuğunu da cekmiş zaten o anda. O tanının adını da yazdım buraya ama unuttum ya tühGünaydın kızlar.
Dün biraz moral bozukluğum vardı yazamadım buraya.Doktor ultrasona başlamadan dörtlü testine baktık, bi sorun görünmüyor dedi, önceki gün de yaştan dolayı minik bir risk var demişlerdi.(yaşım 33) Ayrıntılı ultrasona girdim fiziksel olarak her şey normal. Doktor başka bir sorun gördü, kalpten sağ kola giden damar soluk borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş, bu sağlıklı bebeklerde de oluyor ama down sendromu olan bebeklerde de görülüyor dedi. baya üzüldüm, ama düşünmemeye çalışıyorum. Amniyosentez veya nifty önerdi doktor. Tabii ki öncesinde çocuk kalp profesörüne yönlendirdi. Hastanedeyken eşimi arayıp söyledim, tedavisi var mı dedi hayır dedim, zaten doğumda da öğrenebiliriz dedik ve test yaptırmamaya karar verdik. Umarım hiçbir sorun yoktur bebeğimde
Ayrıntılı ultrasona içim rahat etsin diye girdim ama daha kötü etkilendim. Haftaya özel hastanede kendi doktoruma gideceğim. Bakalım o ne diyecek. Bir de bebeğim yüzünü dönmediği için yüzünü de göremedim
Sağlıklı olsun da doğumunu bekleriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?