2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
tabi mutlaka hissediyorum ama işte bi çılgın gibi
hareket edip bi durunca insanın “bi derdin mi var evladım” diye sorası geliyor
Bende bugun aynı şeyi hemşireye sordum. 4 saatte bir kalp atışını dinliyorlar benimkinin 150-160 iken bugun ogleden sonra 140 larda çıktı. Uyanık ve uyuyor olmasıyla alakalıymış. Bizde ona gore hareketlerini sık yada seyrek hissediyoruz. Malum onların uyku düzeni bizimki gibi değil gelişim sürecinde oldukları icin bize uzun gelsede bazen yarım gün uyuyorlar. Bu hafta magnezyum verdiklerinde kalp ritmi hep 140 lardaydi ozamanda bebek bu tarz durumlarda kendini korumaya almak icin uyuyormuş

Dünle bugün hiç hissetmedim desem yeri canım bi ara tedirgin oldum çünkü daha önceleri baya canımı yakıyordu haraketleri kıpır kıpırdı. Akşam üzeri hıçkırmaya başladı şuan hala haraketli çok şükür. Demekki dönemsel oluyor yeri değişiyor bedeni değişiyor içeride her gün bir yeri gelişiyor etkileniyordur

Gelmiş geçmiş olsun canım çok şükür gözün aydın Darısı tüm açıklığı olan arkadaşlarıma inşallah

Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Bu tarz konularda çok ciddi bir durum olduğu zaman doktorlar daha fazla evham yapıp farklı yerlere farklı testlere yönlendiriyorlar. 2 li test yapılmıştır mutlaka orda ne çıktı. Ensenin kalın olması genetikde olabiliyor. Kendinizi de bebeği de üzmeyin henüz küçükler daha sonraki kontrolde herşey yolunda çıkar inşallah rabbim yar ve yardımcınız olsun

Selam kızlar

Bugün detaylı ultrasona girdim her şey yolunda şükür ki .

Şeker testi için ne düşünüyorsunuz ?
Gözün aydın canım sağ salim gelsin inşallah kuzucuk. Şeker testini sağlık ocağındaki ebe doktora danışın dedi bende daha sormadım yapalım mı diye pek de niyetim yok gibi evde sürekli ölçüyorum normal çıkıyor

Amin çok teşekkür ederim, inşallah öyle olur. Ben de güzel düşünmeye çalışıyorum. İkili test haftasında ense kalınlığı yoktu, burun kemiği oluşmuştu hiçbir sorun yoktu. Dün detaylı ultrasonda öğrendim bu değerleri ki şu anda çok ciddi bir sıkıntı yok zaten. Artarsa sıkıntılıymış. Takip edilecek bakalım inşallah öyle bir şey yaşamayız.

Kızlar boydan uzun geceliğe ihtiyacımız var mı subat soğuk olcak ben donarım eğer gerek varsa ona göre alcam

Dediğim gibi doktorlar çok sık karşılaşıyor bu durumlarla risk varsa mutlaka uyarırlar tahlil isterler farklı yerlere yönlendirirler. İnşallah giderek daha iyi olur ölçümleri

Kızlar boydan uzun geceliğe ihtiyacımız var mı subat soğuk olcak ben donarım eğer gerek varsa ona göre alcam
Normal doğumda gerek olmayabilir ama sezeryansa malesef ilk çıktığın zaman gerekli. Soğuk olacak kış bebekleri ama hastaneler çok sıcak zaten yeni doğan kısmında olacaksın orası daha sıcak

Gelmiş geçmiş olsun canım çok şükür gözün aydın Darısı tüm açıklığı olan arkadaşlarıma inşallah
Kocamam amin diyorum çok sağol canım kimseye gelmesin gelen arkadaslardanda hemen gitsin

19 diye ölçü ama bugün çok sukur o aralik azalmış progestan kullaniyorum perşembe tekrar kont var çok sağol canım
Hala 19mm yani ama açıklık mi azalmış?sende sancı ve ya kasilma bebegin toparlanmasi gibi durumlar var mi? Bende progestaran kullaniyorum gecen kontrolde aciklik ne kapandi ne artti. Ama sancim kasilmalarim devam ediyor

Benim ilk gebeligim riskliydi bebek hareketlerini hissetmeye başlayinca yapalim demisti ebe. 2020 dogumlu kizim ,bunda da yine iki doz yapılacak ilkini bebek hareketlerini hissetmeye başlayinca yapalim dedi yaptim bir sorun da yaşamadık acikcasi. Seker yüklemesi gibi abartildigini düşünüyorum. Dogumda belki bir sikinti olmaz ama doguma kadar basimiza bir sey gelmeyecegini nerden bilebiliriz? Pasli bir çivi veya herhangi birsey?
Kızlar tansiyon aleti olarak memnun kaldığınız kullandığınız bir model marka var mı çok uçuk fiyatı olmayan ama doğru ölçüm yapan? tavsiye veren olursa çok sevinirim.
Canim ilk gebeligimde tansiyon sıkıntım vardi baya arastirarak omron m2 aldim. Cok kullanışlı clve dogru ölçüm yapıyor

Canim benim de bazen hic hareket etmedigi oluyor bazen de durmadigi. Hatta korkuyorum öyle olunca ama uzun süre hareketaiz kalmiyorsa korkmaya gerek yok. Kizim cok hareketliydi. Doğunca da öyle oldu, erkek çocuklarını aratmiyor diyorlar bu sakin duruyor umarim dogunca da uzmez oglusum annesini ablasindan cok cekiyorum çünkü

Selam kızlar

Ben kizimda da yaptirmistim bir sorun yaşamadım, neticede tatlı yiyorsak onun da bir zarari yoktur diye düşünüyorum. Ki kaldi ki seker cok tehlikeli gebelikte

Selam kızlar

2 hafta sonra şeker testi yaptıracağım. İlk gebeliğimde de yaptırdım, test sonucu gebelik şekerim yüksek çıkmıştı, diyet yaparak toparlamıştım şükür. O testi yaptırmasaydım kötü şeyler yaşayabilirdik bebeğimle. Şeker testi sonrası ; bir kutu kola içmiş gibi ya da 2 dilim baklava yemiş gibi oluyorsun. Ben bir zararını görmedim.

İlk doğumum sezaryendi. İlk 1 gün midi boy gecelik giymiştim. Sonrasında da pijama giymiştim. Bunda da aynısını yapacağım. Hastane içi yaz kış 23-24 derece oluyor genelde. Hastaneden çıkarken kalın şeyler giyersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…