2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Hanımlar iyi akşamlar 25. Haftadayım ama 2 gündür bas agrısı oluyor normal mi sizde yaşıyor musunuz özellikle ayağa kalkınca cok şiddetleniyor

Kızlar selam 23+2 deyiz şuan,hareketleri çok aşağıda hissediyorum bunu yaşayan var mı,tekrar progestan başladık serviks uzunluğu 3.4mm olması gerekenden kısaymış detaylı ultrasonda söyledi perinatolog, bide böyle basınç oldukça korkuyorum. Baktığım kadarıyla böyle aşağıda hissetmek normal falan demişler ama ben öyle hissetmiyorum pimpiriklide değilim normalde evham da yaptığımı düşünmüyorum,yarın yada çarşamba gidicez doktora inşallah normale döner her şey :/

hiç bilmiyorum canım ya daha bugün babynest ne işe yarıyor diye arattım gerekli bir şey mi ona da karar veremedim

Vala babynest filan bilmiyorum emzirme yastığı da gereksiz geliyor ablamın ikizleri vardı bı kere bile kullanmadı. Babynast yerine reflü yatağı almıştık o da gereksiz bence ama eşim mide hastası, bende bişey yok ama annem ve babam da mide hastası. Sırf bu sebeple tamam dedim alalım diye. Kullanmayacağım şeylere para harcamak istemiyorum

Canım oğlundan ayrı kalmana çok üzüldüm. Çocukların üzülmesine ağlamasına hiç dayanamam . Ama İnşaallah herşey kolaylaşacak sayılı gün deyip sabretmek gerek şimdi anlamaz ama büyüyünce anlar kardeş dünyadaki en güzel hediyelerden biri sen ona çok güzel ömürlük bir hediye ömürlük bir arkadaş verebilmek için emek veriyorsun böyle düşün üzülmekte seni yıpratır sürecini zorlaştırır bak eve bebeğinle döndüğünde aileniz büyüdüğünde herşey bir anı olacak. Ve zor günler aileyi aile yapan şeyler, ailenin kıymeti daha çok anlaşılıyor. Zorluklar aynı zamanda görünmeyen birçok sıkıntıyı belayı derdi def ediyor. Böyle düşün sabret ❤

Canım daha önceki yorumları pek takip edemedim tansiyon aletin var mı yada yakında eczane, yüksek tansiyon değil demi? Öyle birşeyse takip etmeyi ihmal etme devam ederse doktorunla irtibata geç idrar tahlili filan yaptır kötü düşünme ama tedbirli ol günde 3 kez tansiyon ölç. Benim doktorum aldırmıştı tansiyon aletini. bir ara 2-3 gün kesintisiz baş ağrısı yaşadım günde 3 kez tansiyon ölçtüm şükür yüksek değildi ama baya düşüktü bol su içtim aç kalmamaya dikkat ettim. Baş ağrısı gebelikte çok sık görülen birşeymiş aslında ama temelinde yüksek tansiyon olmasın.

Duymadım ama doktorun %99 düzelecek demiş şöyle düşün şimdi bir çok kişi tek kontrol oluyor detaylıda. Seni bir ihtimalden dolayı 2. Kez çağırdılar ve ilk gördükleri risk ortadan kalkmıştı ve ikincisinde kalkacağını öngörüyor ve bence Allah’ın izniyle inşaallah o riskte kalkacak. belki birçok bebeğin damarı genişliyor ve sınırı geçmeden doğup büyüyor. Doktorların annelerin haberi bile olmuyor. biiznillah hiçbirşey çıkmayacak dua et gönlünü ferah tut.

Geçmiş olsun en güzel cevabı vermişsin Allah bilir kimse olacağı bilemez. Allah’a emanet olsun kuzucuklar

Ben histeroskopi yaptırmıştım gebelik öncesi rahmimi problemli görmüştü doktor. (benim nedense düğün gecemde histeroskopide acayip kanamam olmuştu.) Kanlar içindeyken bana çocuk sahibi olman çok zor binde birden az şansın var demişti. O odayı ömrüm boyunca unutamam. Tıp merkezinde Metal bir sedyede kanlar içinde buz gibi robot gibi bir insan sana sanki askeri prosedür okur gibi bilgi verip odadan çıkıyor. Eşim ve arkadaşım kapıda artık onlara nasıl söyledi bilmiyorum bana bakışlarını hiç unutamam. Çocuğunuz olmaz mı dedi başka birşey mi bilmiyorum gözümden yaş boşaltırken eşime size ne dedi dediğimde küfür edip Allah mı bu be zırvalayıp duruyor demişti bazısının hiç vicdanı olmuyor.

Hala 19mm yani ama açıklık mi azalmış?sende sancı ve ya kasilma bebegin toparlanmasi gibi durumlar var mi? Bende progestaran kullaniyorum gecen kontrolde aciklik ne kapandi ne artti. Ama sancim kasilmalarim devam ediyor
Huni seklinde aciklik gitti diyince kac mm onun sormadim Yok canım bende hiç kasılma filan yokdu çok sukur sancıca yokdu ki öyle korktum burdakiler şancı cıktı filan diyince cuma gecesi saat 10 da acile gidip nst girdim okadar korktum çok sukur birşey cikmadi doktorum huni şeklinde açılma var dedii prosgestanla orası kapanmaya başlamış perşembe tekrar gidecegim heralde benimki fazla iş yapmaktan kendimi yormaktan oldu diyorum şimdi istirahatliyin evde sürekli yatış pozisyonundayım bakalim kont ne diyecek doktorum sen nekadar sıklıkla gidiyorsun kont kac mg progestan kullanıyorsun

Ya büyük ihtimal uykusuzluk, yorgunluk ve susuzluktan oldu çok şükür iyiyim şuan. Grupta tabsiyon okuyunca aklıma tansiyon geldi ama haftasonu evimden uzaktaydım. Düzenim de bozulmuştu.

Kızlar tansiyon aleti olarak memnun kaldığınız kullandığınız bir model marka var mı çok uçuk fiyatı olmayan ama doğru ölçüm yapan? tavsiye veren olursa çok sevinirim.
Ben omron marka aldım daha yeni sabah akşam ölçüm yapıyorum öneriler üzerine aldım memnunum tavsiye ederim

Ya büyük ihtimal uykusuzluk, yorgunluk ve susuzluktan oldu çok şükür iyiyim şuan. Grupta tabsiyon okuyunca aklıma tansiyon geldi ama haftasonu evimden uzaktaydım. Düzenim de bozulmuştu.
Aman iyi öyle olsun tansiyon olmasın da

Evet canim benim tansiyon ve bebegin gelişimi takip edilecek doğuma kadar. Ümidimiz 30.haftaları geçmek ins o vakte kadar hersey yolunda gider
Inşallah geciceksin canım hiç moral bozmak yok
Bende de hunilesme var rahim boyum iyi aslında ama hunilesme ve sancı kasılma yaşıyorum. Haftada bir gidiyordum canim bebim aciklik ayni duruyor, dünde gittim ama ilerleme olmamasını olumlu karşıladı doktorum. Iki haftada bir çağırdı bundan sonrası için. Progestaran sadece bir defa 200mg şeklinde verdi. Sancı kasılma okursa da endol fitil.

Günaydın kızlar. Kabus gibi bir gece geçirdim. Doğum başladı zannettik. 3 dk da 1 gelen nstde 80liksancı pikleri. Ağrıdan ayrı perişan oldum, korku üzüntü ayrı.. 1.5 saat falan sancı çektim baya. Açıklık alttan yoktu elle baktığında Dr bugn ultrasona alırlar heralde. Sonra serum verdiler. Birden azaldı ama tır geçmiş gibi üstümden hala, nasıl hırpalandıysa hem vücudum hem moralim. Hemen ilk gece yatırdıkları bölüme, riskli doğumhaneye alacaklardı önlük falan getirdiler. Dr sonrada serum sonrası tekrar nst ye bakalım ona göre karar dedi.. Kabus gibiydi. Birazdan visite gelecekler, dosyama baktım. Dün sabah prof. Dr. Aykan Yücele soruldu, hastaya pesser veya işlem düşünülmedi yazmışlar

Kızlar şeker yüklemesi yaptırıyorum. Tadını merak edenler için söyleyeyim elmalı soda hiç fark yok. Umarım çıkmaz ama çıkacak gibi geliyor bana çünkü insilün direncim zaten vardı

Eklentiler

• IMG_20221025_093431.webp
    41 KB · Görüntüleme: 49
Doktor muayene ettikten sonra bilgi ver bize canım. Gözetim altında olman çok iyi olmuş. Aynı şeyi evde de yaşayabilirdin şükür ki oradasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…