Kızlar bi arkadaşım şu fotoları attı az önce
inceleyemedim daha
Eki Görüntüle 3150541 Eki Görüntüle 3150542
23+2 kız bebişCanım sanırım cansu mervenin gebeliği sonlanmıştı ilk haftalarda ama şu an tekrar hamileymiş kendisi de döner belki
hiç bilmiyorum canım ya daha bugün babynest ne işe yarıyor diye arattımBugun a101 de bir babynest gordum. 59 TL idi. O kadar hafifti ki. Kumaşı bile naylon gibiydikedime yeni bir yatak alacaktım. Bunu mu alsam acaba dedim ama kedime bile kıyamadım almadim
Emzirme yastigi da vardi kumaşı guzeldi ama cok ağır ve sertti. Oyle mi oluyor normalde de
Vala babynest filan bilmiyorum emzirme yastığı da gereksiz geliyor ablamın ikizleri vardı bı kere bile kullanmadı. Babynast yerine reflü yatağı almıştık o da gereksiz bence ama eşim mide hastası, bende bişey yok ama annem ve babam da mide hastası. Sırf bu sebeple tamam dedim alalım diye. Kullanmayacağım şeylere para harcamak istemiyorumBugun a101 de bir babynest gordum. 59 TL idi. O kadar hafifti ki. Kumaşı bile naylon gibiydikedime yeni bir yatak alacaktım. Bunu mu alsam acaba dedim ama kedime bile kıyamadım almadim
Emzirme yastigi da vardi kumaşı guzeldi ama cok ağır ve sertti. Oyle mi oluyor normalde de
Canım oğlundan ayrı kalmana çok üzüldüm. Çocukların üzülmesine ağlamasına hiç dayanamamHastanedeyim kızlar. 24+0 oldum bugün. 3 gündür yumurta yemiyorum bugn hatta baya proteinsizdi de, ona çare düşünmeye çalışıyoruz. Sabah kasılmalar vardı akşam yoktu stabil değil hala. Usg de 700g çıktı daha önden gidiyordu biraz yavaşlamış sanki yada belli ölçüm yapan Dr la alakalıdır. Hunilesme ve kısalık devam yazdırdı notlaragünde 3 kez antibiyotik serum ve progestan vajinal devam. Oğlumu aşırı özledim hep gözlerim dolu dolu, işin kötüsü o da çok özledi bu daha çok can acıtıyor her şeyi ben gelince yapmak için öteliyor ve sürekli ne zaman geliyorsun diyor.. Düğüm düğüm kalbim ankarada yaşıyor olsak bence 2 3 güne taburcu edebilirlerdi ama şehir dışı olunca zorluyorlar sanırım..
Canım daha önceki yorumları pek takip edemedim tansiyon aletin var mı yada yakında eczane, yüksek tansiyon değil demi? Öyle birşeyse takip etmeyi ihmal etme devam ederse doktorunla irtibata geç idrar tahlili filan yaptır kötü düşünme ama tedbirli olKızlar günaydın, baş ağrısı ile yattım baş ağrısı ile uyandım sabah şimdi şimdi biraz iyiyim şükür. Allah kimseye baş ağrısı vermesin. Yarım limonlu su içtim. Biraz da boğaz ağrım gibi vardı sabahları olan ama o da iyi şimdi şükür.
Q Queen_bee17 aklım sendeydi valla iyi ki açıklama yapmışsın. Ne güzel bak 24+0 olmuşsun. Allah zamanı su gibi geçirsin sana ve oğluşuna inşallah. usg de düşük çıktığını düşünme makineden doktordan da değişiyor, bana şehir hastanesinde bebişe 10 gün arayla aynı ölçümü söylemişlerdi. Senin bulunduğun yeri bilmiyorum ama kadın doğum polikliniğinde öyle süper makineler yok malesef. Hatta hocaya 10 gün öncede aynı ölçümü söylediniz dediğimde beni başka bi poliklinik odasına alıp ordaki makine ile ölçüm yapmışlardı. Ona kafanı takma yani.
Duymadım ama doktorun %99 düzelecek demiş şöyle düşün şimdi bir çok kişi tek kontrol oluyor detaylıda. Seni bir ihtimalden dolayı 2. Kez çağırdılar ve ilk gördükleri risk ortadan kalkmıştı ve ikincisinde kalkacağını öngörüyor ve bence Allah’ın izniyle inşaallah o riskte kalkacak. belki birçok bebeğin damarı genişliyor ve sınırı geçmeden doğup büyüyor. Doktorların annelerin haberi bile olmuyor.Kızlar eve geldim şimdi. Doktor ikinci kez çağırmıştı detaylıya kalbine bakmak için. Kalbinde bir şey çıkmadı ama beyinde su kanallarında büyüme varmış, geçen hafta 6,2 ölçmüştü küçülmesi gerekirken 7,7 olmuş. 8-9 sonrası tehlikeli şimdilik sınırda dedi. 3 hafta sonra tekrar bakacağız eğer büyüme devam ediyorsa emar çekeceğiz ama %99 düzelecek dedi. Binde bir ihtimalmiş büyümenin devam etmesi. Yarın kendi doktorumda bakacakmış bazı testler yapacakmış. Bu konuyla ilgili bir şey duyan bilen var mı
Geçmiş olsun en güzel cevabı vermişsin Allah bilir kimse olacağı bilemez. Allah’a emanet olsun kuzucuklarAmannn bu yerlerde mutlaka bisey eksik oluyor, hiçbiryer evinin yerini tutmuyor.
Burda da hasta dava açmasın prosedür gereği herseyi soylemeliyiz diye bi durum var. O yüzden ilk hafta resmen ağzımıza tükürdüler. Özel risk dr u bir saat bize bebeğinizi bu durumda almamız lazım alirsak söyle olur böyle olur diye anlattı. Benim yatakta bacaklarım titremeye başladı, dayanamadım kalktım odanın içinde hem volta atıyorum hem kadını dinlemeye devam ediyorum. Kadına bak bacaklarımın titremesine engel olamamiyorum dedim, anlatmaya devam ediyor halaen sonunda kadına Allah bilir dedim.
O gitti bi sure sonra da ameliyathane drlari geldi. 23 haftalık bebegi aldığımızda uygulayacağımız şeyler vs diye… esim kadınlara hem durumumuzu anlatıyor hem agliyorbakın bugun hastaneye yattık bunları duyduk diye. Onlar insaflı çıktı da olumsuz kısmını anlatmadan gittiler.
Rabbim yokluğunu göstermesin ama düşürmesin de derler ya çok doğru. İnşallah bu süreci sağlıkla, sabırla, en güzel şekilde atlatırız. Sukur ikimizin de önlemi alındı bebeklerimiz iyi böyle devam eder ve birkac ay sonra yavrularımıza kavuşunca herseyi unuturuz
Ben histeroskopi yaptırmıştım gebelik öncesi rahmimi problemli görmüştü doktor. (benim nedense düğün gecemde histeroskopide acayip kanamam olmuştu.) Kanlar içindeyken bana çocuk sahibi olman çok zor binde birden az şansın var demişti. O odayı ömrüm boyunca unutamam. Tıp merkezinde Metal bir sedyede kanlar içinde buz gibi robot gibi bir insan sana sanki askeri prosedür okur gibi bilgi verip odadan çıkıyor. Eşim ve arkadaşım kapıda artık onlara nasıl söyledi bilmiyorum bana bakışlarını hiç unutamam. Çocuğunuz olmaz mı dedi başka birşey mi bilmiyorum gözümden yaş boşaltırken eşime size ne dedi dediğimde küfür edip Allah mı bu be zırvalayıp duruyor demiştiBiz madem riskli gebeyiz bu şeyleri neden karşımıza çıkarıyorsunuz mübarekBende bu hafta imzaladım onun stresinden sabaha kadar uyuyamadım sonra bebisten tekme yeyince kanamam oldu birdaha takmamaya karar verdim
burda başka eyalette kuzenim ve eşi dr. Gelin kadın dogumcular hep böyle diyor. En kötü senaryolar onlarda, en başta kötüyü söylerler diyo. Kadın doğum bolumunde staj yaparken dayanamayıp erken ayrıldım diyor. Demek ki mesleki duygusuzluk yaşıyor bunlar
Huni seklinde aciklik gitti diyince kac mm onun sormadim Yok canım bende hiç kasılma filan yokdu çok sukur sancıca yokdu ki öyle korktum burdakiler şancı cıktı filan diyince cuma gecesi saat 10 da acile gidip nst girdim okadar korktum çok sukur birşey cikmadi doktorum huni şeklinde açılma var dedii prosgestanla orası kapanmaya başlamış perşembe tekrar gidecegim heralde benimki fazla iş yapmaktan kendimi yormaktan oldu diyorum şimdi istirahatliyin evde sürekli yatış pozisyonundayım bakalim kont ne diyecek doktorum sen nekadar sıklıkla gidiyorsun kont kac mg progestan kullanıyorsunHala 19mm yani ama açıklık mi azalmış?sende sancı ve ya kasilma bebegin toparlanmasi gibi durumlar var mi? Bende progestaran kullaniyorum gecen kontrolde aciklik ne kapandi ne artti. Ama sancim kasilmalarim devam ediyor
Ya büyük ihtimal uykusuzluk, yorgunluk ve susuzluktan oldu çok şükür iyiyim şuan. Grupta tabsiyon okuyunca aklıma tansiyon geldi ama haftasonu evimden uzaktaydım. Düzenim de bozulmuştu.Canım daha önceki yorumları pek takip edemedim tansiyon aletin var mı yada yakında eczane, yüksek tansiyon değil demi? Öyle birşeyse takip etmeyi ihmal etme devam ederse doktorunla irtibata geç idrar tahlili filan yaptır kötü düşünme ama tedbirli olgünde 3 kez tansiyon ölç. Benim doktorum aldırmıştı tansiyon aletini. bir ara 2-3 gün kesintisiz baş ağrısı yaşadım günde 3 kez tansiyon ölçtüm şükür yüksek değildi ama baya düşüktü bol su içtim aç kalmamaya dikkat ettim. Baş ağrısı gebelikte çok sık görülen birşeymiş aslında ama temelinde yüksek tansiyon olmasın.
Ben omron marka aldım daha yeni sabah akşam ölçüm yapıyorum öneriler üzerine aldım memnunum tavsiye ederimKızlar tansiyon aleti olarak memnun kaldığınız kullandığınız bir model marka var mı çok uçuk fiyatı olmayan ama doğru ölçüm yapan? tavsiye veren olursa çok sevinirim.
Aman iyi öyle olsun tansiyon olmasın daYa büyük ihtimal uykusuzluk, yorgunluk ve susuzluktan oldu çok şükür iyiyim şuan. Grupta tabsiyon okuyunca aklıma tansiyon geldi ama haftasonu evimden uzaktaydım. Düzenim de bozulmuştu.
Inşallah geciceksin canım hiç moral bozmak yokEvet canim benim tansiyon ve bebegin gelişimi takip edilecek doğuma kadar. Ümidimiz 30.haftaları geçmek ins o vakte kadar hersey yolunda gider
Bende de hunilesme var rahim boyum iyi aslında ama hunilesme ve sancı kasılma yaşıyorum. Haftada bir gidiyordum canim bebim aciklik ayni duruyor, dünde gittim ama ilerleme olmamasını olumlu karşıladı doktorum. Iki haftada bir çağırdı bundan sonrası için. Progestaran sadece bir defa 200mg şeklinde verdi. Sancı kasılma okursa da endol fitil.Huni seklinde aciklik gitti diyince kac mm onun sormadim Yok canım bende hiç kasılma filan yokdu çok sukur sancıca yokdu ki öyle korktum burdakiler şancı cıktı filan diyince cuma gecesi saat 10 da acile gidip nst girdim okadar korktum çok sukur birşey cikmadi doktorum huni şeklinde açılma var dedii prosgestanla orası kapanmaya başlamış perşembe tekrar gidecegim heralde benimki fazla iş yapmaktan kendimi yormaktan oldu diyorum şimdi istirahatliyin evde sürekli yatış pozisyonundayım bakalim kont ne diyecek doktorum sen nekadar sıklıkla gidiyorsun kont kac mg progestan kullanıyorsun
Doktor muayene ettikten sonra bilgi ver bize canım. Gözetim altında olman çok iyi olmuş. Aynı şeyi evde de yaşayabilirdin şükür ki oradasınGünaydın kızlar. Kabus gibi bir gece geçirdim. Doğum başladı zannettik. 3 dk da 1 gelen nstde 80liksancı pikleri. Ağrıdan ayrı perişan oldum, korku üzüntü ayrı.. 1.5 saat falan sancı çektim baya. Açıklık alttan yoktu elle baktığında Dr bugn ultrasona alırlar heralde. Sonra serum verdiler. Birden azaldı ama tır geçmiş gibi üstümden hala, nasıl hırpalandıysa hem vücudum hem moralim. Hemen ilk gece yatırdıkları bölüme, riskli doğumhaneye alacaklardı önlük falan getirdiler. Dr sonrada serum sonrası tekrar nst ye bakalım ona göre karar dedi.. Kabus gibiydi. Birazdan visite gelecekler, dosyama baktım. Dün sabah prof. Dr. Aykan Yücele soruldu, hastaya pesser veya işlem düşünülmedi yazmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?