2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Bence multivitamin kullanmalısın en azından doğum yapana kadar ben kullandığımdan beri çok iyi hissediyorum kendimi balığıda 3 kere yedim bi sorun olmadı ama yenebilecek balıklar listesi kısıtlı doktor liste veriyor

inşallah canimm Allah kolaylık versin

kızlar önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum benim takvimimde şu an “daha fazla anne kordon kanının saklanmasını düşünüyor” yazıyor. ben de bi süredir bu konuyu düşünüyorum ama saklanmasını değil kordonun geç kesilmesini. geçen gün banu çiftçiyi dinledim, eski fotoğrafını gösteriyor ve diyor ki “o zaman kordonu hemen kesiyormuşuz yanlış yapıyormuşuz, kesilmeden önce bi süre beklenmeli ve kan akışı devam etmeli. bu anemiyi büyük oranda etkiler” diyor. Farklı yerlerde de kordondaki tüm kan akışı bittiğinde kesildiğini gördüm fotoğraflarını çekmişler kordonda 1 damla bile kan yok sonuna kadar beklenmiş.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Bende bi drun plasenta ayrılmadan kordonu kesmiyoruz diye yazısını okumuştum anlam verememiştim demek bundanmış

evet ama malesef çoğu doktor buna dikkat etmiyor, çoğu hemen olsun bitsin derdinde. kendi doktorum ne diyecek merak ediyorum
Ben bi de şeyi merak ediyorum bebeği doğumda hemen yanına veriyorlar mı alıp götürüyorlar sanırım bazı test ve aşılar için görmüyoruz da neler yapıyolar çocuğa

Günaydınlar.. Benim çok istediğim bir şey geç klempleme ama her hastane, Dr yapmıyor malesef. Banu çiftçi yapar, acıbadem yapar ama buralarda yada şehir hastanesinde falan yaparsam doğumu imkansız bence. Bebeğin çıktığı saniyesinde kesiyorlar kordonu ten teması, geç klempleme, müdahalesi doğum falan anca 40 bini verirsek oluyor. Aksini bulan varsa kadir gecesi doğmuştur

Ben bi de şeyi merak ediyorum bebeği doğumda hemen yanına veriyorlar mı alıp götürüyorlar sanırım bazı test ve aşılar için görmüyoruz da neler yapıyolar çocuğa
günaydın canım benim sezeryandı doğumum bebişim çıkar çıkmaz sardılar yeşil beze gösterdiler bana.sonra alıp içeri giydirmeye götürüyorlar o sırada çocuk doktoru gelip muayene yapıyor.ama aşı falan duymadım bebek 3 günlükken hastaneye topuk kanı için gidiyoruz sonra 15 günlük kilo kontrolü falan

aynen öyle
özel doktor olsa bile kabul etmiyor çünkü seni bekleyecek zamanı yok bir an önce diğer randevusuna geçmek varken.... bir bahane bulup ikna edip reddediyor. ya ama bu durumu keşfedince çok sinirlendim o bizim bebeğimizin kanı ve ne bi daha üretilebilir ne de bulunabilir onu nasıl çöpe atabiliriz ki. ama o an müdahale edemiyoruz işte tamamen doktorun vicdanına kalan bi durum

Bana eski usul yapmışlar ya
Sende cilek aromasi yok muydu sirf şekerli suysa cok zordur onun içimi. Bundan iste ya da kendin al eczaneden yine olacaktin ya.
Fantaya baktım 28 gram seker varmış icinde ama valla daha tatli sanki :) cilek aromasini yogunlastirmislar sanırım. Sonlara doğru biraz ağzım uyustu sekerden o kadar. Ilk kanimi verdim kazasiz :)

Emin değilim ama bir yerde okumustum sağlık bakanlığının bununla ilgili yazilari hastanelere gönderdiği. Aslında hangi hastanede olursak olalim hakkımız var talep etmeye.

Harikasın zeref güzel ve önemli bir konu. Ben sezeryanda eşimi yanıma alıp; video çektirmiştim. Rica minnet aldılar; covid Türkiye’de patlayınca hastane yasaklamış normalde
Videoda da netti. Hemen kesmediler kordonu. Tabi ilk izlerken ya da o an heyecandan ; noluyor anlamıyorsun. Ama sakinlikle olaya bakınca, aslında doğru seçim yapmışım dedim; kardesime gösterdim o da cok doğru buldu ; ya da sezeryan sonrası cilt dikişime hayran kaldı mesela. Bunlar ufak ama önemli nüanslar.
Normalde iki doktor takibindeyim. Abim gibi asıl doktorum ama hastanesi yetersiz. Sırf hastane; şartlar ve protokolü yüzünden diğerini seçeceğim yine inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…