- 8 Kasım 2019
- 714
- 1.492
- 113
- 31
Bende de var 2 3 haftadir o kuzu.sanki nefesim yetmiyoKızlar bir de akşam fark ettim sanki zor nefes almaya başladım. Böyle doyamıyor gibiydim nefesime
sen talep etmeden böyle bir şeyin olması harika gerçekten şanslıymışsınHarikasın zerefgüzel ve önemli bir konu. Ben sezeryanda eşimi yanıma alıp; video çektirmiştim. Rica minnet aldılar; covid Türkiye’de patlayınca hastane yasaklamış normalde
Videoda da netti. Hemen kesmediler kordonu. Tabi ilk izlerken ya da o an heyecandan ; noluyor anlamıyorsun. Ama sakinlikle olaya bakınca, aslında doğru seçim yapmışım dedim; kardesime gösterdim o da cok doğru buldu ; ya da sezeryan sonrası cilt dikişime hayran kaldı mesela. Bunlar ufak ama önemli nüanslar.
Normalde iki doktor takibindeyim. Abim gibi asıl doktorum ama hastanesi yetersiz. Sırf hastane; şartlar ve protokolü yüzünden diğerini seçeceğim yine inş
kordonu babanın kesmesi hayalim ayy olur mu ki böyle bişeyBen bunu doktorumla konuşacam ya. Hatta bi videosunda gördüm baba kesiyordu kordonu bence bizimki kabul eder gibi.
Kızlar bişe sorcam normalde doktorum normal doğum yanlısı ama dün bebeğe baktığımızda bebe popo geliş dedi ve böyle giderse sezeryan dedi. Ben dedim döner o hocam felan tabi dönebilir dedi. Ama yine de içime kurt düştü yanormalde 41. Haftaya kadar beklerim tarla doğumu destekliyorum felan diyordu. Ama ne bilem hemen sezeryan çıktı ağzından ne alaka yani daha 27. Haftadayım. Yüz kere döner o bebek. İşkillenmeli miyim?
ben de bu şekilde istiyorum birkaç ebe ile görüştüm bazıları hastaneye gelmiyor sadece evde yapıyor bazıları ise geliyor. ama her hastane her doktor bu sekilde bir ebe kabul eder mi doğuma bilmiyorum konuşmak lazımBide bi arkadaşım ebe tuttu ve bana çok önerdi muhakkak tut diye. İlk doğumu normaldi onun. İkincisi için doğuma 9 cm açıklıkla gitti. Suyu sancısı geldiği zaman ebeyi aramış ebe gelmiş masajlar duşlar vs. Hastaneye gittiğinde. 9 cm imiş açıklığı. Kesisiz damar yolu bile açtırmadan doğum yapmış. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok da yüksek değil ücreti. 2000 tl vermiş arkadaşım ama kadın ücret için ne verirsen demiş.
kadınların oralarını topluyoruz ne ya?Kızlar bana da doktorum normal doğum yapabilirsin gibi bir şey söyledi baygınlık geçiriyordum. Çok korkuyorum ben yaaa. Bana diğer doktorlar tavsiye etmiyoruz diyordu. Sonradan hep kadınların oralarını topluyoruz dedi hepsi. Bu doktoruma aşırı güveniyorum ama kendime hiç güvenim yok. Bir de ingilterede normal doğuma zorlanan yaşıt bir arkadaşım 6 ay önce Yaşadıklarını biliyorum gün gün. Sanırım tramva olur bana. Beni tümden bayıltsınlar bence. Ama allahın işine de karışmak istemiyorum. Üüüüüüü ben yine girdim anksiyeteye
Yaa evet kendime hayret ediyorum bu aralarCocuk suyun içinde ya, nefes yolunu yinede açıyorlar bikaç minik işlemle ; kalıntı vs kalmasın diye. K vitamini veriliyor bir de, biz görmedensebebi de su, kanamaları engellemesi için. Mesela kordon kesiliyor ve kalan kordonun doğumdan sonraki ilk hafta içinde düşmesi bekleniyor ve bu sürede o kordonun aslaaaaa ve aslaaaa kanlanmaması gerek, çünkü bu hayati risk var demek. Direkt acil doktora başvurmalıyız. Ya da doğumdan sonra bebeğin basında herhangi bi kanlanma yaşanmasını önlemek için de yapılıyor; aksi takdirde zekasıyla ilgili bitakım sıkıntılar olabilirmiş. Ve işte, nefesini kontrol ediyorlar, kalp atışları, nabzı fln o kadar.
Bunun dışında bebeği üstünkörü temizleyip, giydirip bize veriyorlar merak etme.analık duyguları sarmış bakıyorum
Benim eleme sebebim, ben kuzey Avrupa’da yaşıyorum, inglesina sanırım İtalyan, Türkiye’de çok popüler olmakla birlikte burda esamesi okunmuyor, bilinmiyor, tercih edilmiyor o yüzden çılgın gibi aramak istemiyorum. Bir de çok şehir arabası, minik tekerler vs, alışveriş merkezi gezmek için iyi ama biz doğa yürüyüşü de seviyoruz. Ben tamamen kişisel ihtiyaç sebebiyle eledim. Kullananlar çok memnun. Cybex eezy S2 de güçlü adaylarımdan biri. Deneyeceğim.NEDEN ELEDİN ben hala bi köşede ttuyorum ama trilogyden elektaya kaydım hatta:cybexte de eezy360 modeli kafamda gecen gun indirime de girdi ama almadım pişman da oldum gibi.
Ya benim drunda instagram videosunda izledim bi doğumda bebeğin kordonunu babası kesmiş anlatıyordusen talep etmeden böyle bir şeyin olması harika gerçekten şanslıymışsınbenim hastane de bana yetersiz geliyor değişikliğe gidecegim gibi, huzursuz bir ortamda doğurmak istemiyorum
kordonu babanın kesmesi hayalim ayy olur mu ki böyle bişeyyapanları duydum ama hastanede değildi ev doğumlarıydı
ben de bu şekilde istiyorum birkaç ebe ile görüştüm bazıları hastaneye gelmiyor sadece evde yapıyor bazıları ise geliyor. ama her hastane her doktor bu sekilde bir ebe kabul eder mi doğuma bilmiyorum konuşmak lazım
sen talep etmeden böyle bir şeyin olması harika gerçekten şanslıymışsınbenim hastane de bana yetersiz geliyor değişikliğe gidecegim gibi, huzursuz bir ortamda doğurmak istemiyorum
kordonu babanın kesmesi hayalim ayy olur mu ki böyle bişeyyapanları duydum ama hastanede değildi ev doğumlarıydı
ben de bu şekilde istiyorum birkaç ebe ile görüştüm bazıları hastaneye gelmiyor sadece evde yapıyor bazıları ise geliyor. ama her hastane her doktor bu sekilde bir ebe kabul eder mi doğuma bilmiyorum konuşmak lazım
benim gittiğim doktor da doğumlardan fotograf atıyor. hep babalara kestiriyo sanırım kordonu. attığı her fotoda baba kesiyo çünkü. özel mi isteniyor bi sormam lazım. ama eşimi de ürkütmemem lazımBen bunu doktorumla konuşacam ya. Hatta bi videosunda gördüm baba kesiyordu kordonu bence bizimki kabul eder gibi.
Kızlar bişe sorcam normalde doktorum normal doğum yanlısı ama dün bebeğe baktığımızda bebe popo geliş dedi ve böyle giderse sezeryan dedi. Ben dedim döner o hocam felan tabi dönebilir dedi. Ama yine de içime kurt düştü yanormalde 41. Haftaya kadar beklerim tarla doğumu destekliyorum felan diyordu. Ama ne bilem hemen sezeryan çıktı ağzından ne alaka yani daha 27. Haftadayım. Yüz kere döner o bebek. İşkillenmeli miyim?
Ya benim drunda instagram videosunda izledim bi doğumda bebeğin kordonunu babası kesmiş anlatıyordubizimkine sordum hemen keserim tabii dedi bayılmazsa eğer
ay ne güzel doktorlara denk gelmişsiniz maşallahbenim gittiğim doktor da doğumlardan fotograf atıyor. hep babalara kestiriyo sanırım kordonu. attığı her fotoda baba kesiyo çünkü. özel mi isteniyor bi sormam lazım. ama eşimi de ürkütmemem lazım
aa cybexin tekerleri daha kücük . bende eezy 360a baktım acaba dedim cok mu konfor kaybı yaşarız diye korkuyordumBenim eleme sebebim, ben kuzey Avrupa’da yaşıyorum, inglesina sanırım İtalyan, Türkiye’de çok popüler olmakla birlikte burda esamesi okunmuyor, bilinmiyor, tercih edilmiyor o yüzden çılgın gibi aramak istemiyorum. Bir de çok şehir arabası, minik tekerler vs, alışveriş merkezi gezmek için iyi ama biz doğa yürüyüşü de seviyoruz. Ben tamamen kişisel ihtiyaç sebebiyle eledim. Kullananlar çok memnun. Cybex eezy S2 de güçlü adaylarımdan biri. Deneyeceğim.
Ben de ebe ne yapıyor ki diye düşünüyordum ama şimdi aylık görüşüyoruz, doğum yaklaştıkça daha sık görüşeceğiz ve iyi ki ebemiz var diyorum. Çok rahatlatıcı, benimki hypnobirthingde de uzman nefes egzersizleri önerdi mesela. Veya hangi noktada hastaneye gitmeliyim, sancıları nasıl ayırt edebilirim yavaştan anlatmaya başladı. İlk sancılar başlayınca ben de çağıracağım hastaneye gidene kadar destek olması için.Bide bi arkadaşım ebe tuttu ve bana çok önerdi muhakkak tut diye. İlk doğumu normaldi onun. İkincisi için doğuma 9 cm açıklıkla gitti. Suyu sancısı geldiği zaman ebeyi aramış ebe gelmiş masajlar duşlar vs. Hastaneye gittiğinde. 9 cm imiş açıklığı. Kesisiz damar yolu bile açtırmadan doğum yapmış. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok da yüksek değil ücreti. 2000 tl vermiş arkadaşım ama kadın ücret için ne verirsen demiş.
Evet çok iyi biz hemen sancı ya da su gelince hastaneye gidiyoruz. Orada da sıkılıyoruz doğdu doğmadı diye. Ama sürecin yarısını evde geçirmek yağlarla masaj, duş vs çok rahatlatıcı olur. Hastaneye 2 cm açıklıkla gitmek var bi de 7-8 cm açıklıkla gitmek var. Bende 30. Haftada tutucam inşallah. Öyle dedi bana arkadaşım. 30dan sonra.Ben de ebe ne yapıyor ki diye düşünüyordum ama şimdi aylık görüşüyoruz, doğum yaklaştıkça daha sık görüşeceğiz ve iyi ki ebemiz var diyorum. Çok rahatlatıcı, benimki hypnobirthingde de uzman nefes egzersizleri önerdi mesela. Veya hangi noktada hastaneye gitmeliyim, sancıları nasıl ayırt edebilirim yavaştan anlatmaya başladı. İlk sancılar başlayınca ben de çağıracağım hastaneye gidene kadar destek olması için.
Cybex kendi sitesinde eezy için all terrain type wheels diyor, o yüzden sanırım sıkıntı olmaz. Tabii belli de olmaz. Ben de black friday de yapıştırayım diyorumaa cybexin tekerleri daha kücük . bende eezy 360a baktım acaba dedim cok mu konfor kaybı yaşarız diye korkuyordumama hala elemedim tabi indirim takip ediyorum ( indirimsiz zamlı fiyattan aldı)
ben de şu an hypnobirthing mongan yöntemi kitabını okuyorum, doğuma karşı bakış açım o kadar değişti ki. D dandikfindik canim bu kitabı sana da tavsiye ederim eminim korkularına çok iyi gelecekBen de ebe ne yapıyor ki diye düşünüyordum ama şimdi aylık görüşüyoruz, doğum yaklaştıkça daha sık görüşeceğiz ve iyi ki ebemiz var diyorum. Çok rahatlatıcı, benimki hypnobirthingde de uzman nefes egzersizleri önerdi mesela. Veya hangi noktada hastaneye gitmeliyim, sancıları nasıl ayırt edebilirim yavaştan anlatmaya başladı. İlk sancılar başlayınca ben de çağıracağım hastaneye gidene kadar destek olması için.
aynı şekilde düşünüyorum ama kafama takılan tek şey lavmanEvet çok iyi biz hemen sancı ya da su gelince hastaneye gidiyoruz. Orada da sıkılıyoruz doğdu doğmadı diye. Ama sürecin yarısını evde geçirmek yağlarla masaj, duş vs çok rahatlatıcı olur. Hastaneye 2 cm açıklıkla gitmek var bi de 7-8 cm açıklıkla gitmek var. Bende 30. Haftada tutucam inşallah. Öyle dedi bana arkadaşım. 30dan sonra.
Aaa ben de bakayım bariben de şu an hypnobirthing mongan yöntemi kitabını okuyorum, doğuma karşı bakış açım o kadar değişti ki. D dandikfindik canim bu kitabı sana da tavsiye ederim eminim korkularına çok iyi gelecek
Gercekten ne kadar cirkin bi tabir demi ya milyonlarca yildir doguruyor kadinlar vucudumuz buna uygun yaratilmis kac cocuk doguran var pes pese oralari buralari mi dagiliyo nasim bi yerimiz kendi kendini tedavi ediyosa bi yara hasar durumunda o organ da o sekilde cok sacma boyle konusmalarikadınların oralarını topluyoruz ne ya?
tövbe estagfrullah ya delirdim bak. bir de kadın doktor mu söylüyor bunu? püh. normal doğum yaptırırken acele etmeyip yeterli esnekliğe kadar sabredip kadınların oralarını kesmezse toplamak zorunda da kalmaz.
hangisi olduğu önemli değil, anne kendini hangi durumda iyi hissedecekse doğum o şekilde olmalı. buna sen karar vereceksin
Bende okuyorumben de şu an hypnobirthing mongan yöntemi kitabını okuyorum, doğuma karşı bakış açım o kadar değişti ki. D dandikfindik canim bu kitabı sana da tavsiye ederim eminim korkularına çok iyi gelecek
inşallah daha çok şişmeyiz terliklerim olmadı sabah.dün hamur yedim hep ondan galibaçok güzelsiniz maşaAllah. Ödem konusu iki gündür benimde gündemimde ayaklarım şişti hissediyorum şimdiden böyleysek devamı hayırlısı..
Ben inanıyorum ki daha çok şişeceğizinşallah daha çok şişmeyiz terliklerim olmadı sabah.dün hamur yedim hep ondan galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?