2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Yoktu aroma felan ya, 1 kilo şekerle 1 bardak suyla yapılmış şerbet içtim eczanelerde satılıyor mu acaba ya? Alam da öyle gidem. Bu ctesi yine gidicem.

Ben bi de şeyi merak ediyorum bebeği doğumda hemen yanına veriyorlar mı alıp götürüyorlar sanırım bazı test ve aşılar için görmüyoruz da neler yapıyolar çocuğa
Cocuk suyun içinde ya, nefes yolunu yinede açıyorlar bikaç minik işlemle ; kalıntı vs kalmasın diye. K vitamini veriliyor bir de, biz görmeden sebebi de su, kanamaları engellemesi için. Mesela kordon kesiliyor ve kalan kordonun doğumdan sonraki ilk hafta içinde düşmesi bekleniyor ve bu sürede o kordonun aslaaaaa ve aslaaaa kanlanmaması gerek, çünkü bu hayati risk var demek. Direkt acil doktora başvurmalıyız. Ya da doğumdan sonra bebeğin basında herhangi bi kanlanma yaşanmasını önlemek için de yapılıyor; aksi takdirde zekasıyla ilgili bitakım sıkıntılar olabilirmiş. Ve işte, nefesini kontrol ediyorlar, kalp atışları, nabzı fln o kadar.
Bunun dışında bebeği üstünkörü temizleyip, giydirip bize veriyorlar merak etme. analık duyguları sarmış bakıyorum

Ben bunu doktorumla konuşacam ya. Hatta bi videosunda gördüm baba kesiyordu kordonu bence bizimki kabul eder gibi.
Kızlar bişe sorcam normalde doktorum normal doğum yanlısı ama dün bebeğe baktığımızda bebe popo geliş dedi ve böyle giderse sezeryan dedi. Ben dedim döner o hocam felan tabi dönebilir dedi. Ama yine de içime kurt düştü ya normalde 41. Haftaya kadar beklerim tarla doğumu destekliyorum felan diyordu. Ama ne bilem hemen sezeryan çıktı ağzından ne alaka yani daha 27. Haftadayım. Yüz kere döner o bebek. İşkillenmeli miyim?

İşkillenme ya. Bak o kadar araştırıp buldun bu adamı sen. Böyle giderse’ demiş adamcağız. Evet böyle giderse, istemesen de sezeryan olacaksın, yoksa sıkıntı olur sen de farkındasındır. Her ihtimali senle konuşması da güzel bi şey sonuçta böyle yorumla. Kalbini ferah tut. Normalde 30 larda dönmesi gerek bebeğin zaten, bi de bu var. Yağız 29 da mı 26 da mı ne döndü, net hatırlayamadım şu an. Ama döner bence illa ki. Paşayla konuş, gönlünü yap, ikide bir de minik fln deme çocuğa yoksa sezeryan olursun , sen görürsün minik neler yapıyormuş sana

Bide bi arkadaşım ebe tuttu ve bana çok önerdi muhakkak tut diye. İlk doğumu normaldi onun. İkincisi için doğuma 9 cm açıklıkla gitti. Suyu sancısı geldiği zaman ebeyi aramış ebe gelmiş masajlar duşlar vs. Hastaneye gittiğinde. 9 cm imiş açıklığı. Kesisiz damar yolu bile açtırmadan doğum yapmış. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok da yüksek değil ücreti. 2000 tl vermiş arkadaşım ama kadın ücret için ne verirsen demiş.

Dimi ya, işkillenmeyeyim. Doktoruma güveniyorum da o kadar çok doğum paketi ücreti ödendikten sonra fikir değiştiren doktor var ki etrafa güvenmiyorum. paket alınana kadar normal doğum ödeme yapıldıktan sonra son saniye bişey çıkarıp sezeryana döndürüyorlar felan. ya sezeryanda olabilir tabi onu da sorucam spinali var epidurali var hiç bilmiyom bunları mesela
Dış gebeliğim genel narkozla ameliyatı ile oldum. Önce kapalı laparoskopi denediler sonra sezeryana döndü iki yerde dikişim vardı biraz zor atlattım sonrasını. O yüzden ameliyattan korkuyorum bide yanımda bebem olacak.

Kızlar bana da doktorum normal doğum yapabilirsin gibi bir şey söyledi baygınlık geçiriyordum. Çok korkuyorum ben yaaa. Bana diğer doktorlar tavsiye etmiyoruz diyordu. Sonradan hep kadınların oralarını topluyoruz dedi hepsi. Bu doktoruma aşırı güveniyorum ama kendime hiç güvenim yok. Bir de ingilterede normal doğuma zorlanan yaşıt bir arkadaşım 6 ay önce Yaşadıklarını biliyorum gün gün. Sanırım tramva olur bana . Beni tümden bayıltsınlar bence. Ama allahın işine de karışmak istemiyorum. Üüüüüüü ben yine girdim anksiyeteye

Yaşadıkların çok zor durumlar. Bununla kıyas edilemez ama. Duygusal çöküntü sonuçta.
Sezeryanda bir bebek mevzu bahsi olan. Ağlama sesi duyarken , ilk hissettiğin vaaay diyip ; o an ki karşılamaya odaklanıyorsun. Sonrasında da her yerine bakayım çocuğumun diyorsun. Kendinle alakanı kesiyorsun bi yerde. Memeler hariç bambaşka bi boyutta tanısılıyor onlarla cınku

Herseyi hesap edip ona göre davran maddi manevi. Bebek donmezse mecbur sezeryan olacaksan nolur, dünyanın sonu mu hayır. Milletin geçtiği iki yol var zaten, illaki çıkacak çocuk merak etme. Ha normalmiş ha sezeryanmış, gönlüne göre olsun herkesin inş.

Böyle bi şansın varsa kacırma derim. Heveslisin de bak. Su zmnda ıkı bin lira nereye vermedik ki ? Birebir ilgilenecek senle , özel ders gibi düşün. Seni bilip, tanıyıp , anlayacak. Doğum insanın dünyada kaç kez yaşayacağı bi şey ki sonuçta? İyi anılar kalsın hep bence.

Benim ebe arkadaşım da öyle şeyler yaşadı. O korkuttu beni. Ben zaten karşıydım. Kendim normal yapmak zorunda olunca, iyice gücüme gitti bu durum. Bende de normal doğum fobisi oldu açıkçası. Tabiki herkesin hikayesi , vücudu bambaşka. Ama Rabbim kimseye istemediği bi şekilde doğum da nasip etmesin. Yine gider paşa paşa sezeryanımı olur çıkarız inş. Tümden bayılma canım ya, ilk tanışma anını kacırma, zaten sen sana yapılan hiçbiriyle görmeyeceksin ki.

Benim de agzim buzusmustu cok kotuydu
Yoktu aroma felan ya, 1 kilo şekerle 1 bardak suyla yapılmış şerbet içtim eczanelerde satılıyor mu acaba ya? Alam da öyle gidem. Bu ctesi yine gidicem.
Eczanede satiliyo kuzu saglik ocagindaki ebem eczaneden alabilirsin demisti
Doner canim ya endise etme 36 da sabitliyo genelde bebeler
Doula diyolar onlara simdi bence guzel bisey bulundugun sehirde varsa dogumun normalse ve ilk bebekse oldukca mantikli

Rabbim gönlüne göre versin inşallah canım normal doğum en güzeli ama her hangi bir durumda bebek için sıkıntı ise hiç tereddüt etme korkma sezeryan da kötü değil. Ben isterdim normal doğum yapmayı. Doğuma gittiğim gün tüm sancıyı çektim zaten açıklık 4 cm di suyum kanamam da gelmişti sabah 8.30 gibi doğuma 14.45 de aldılar bence o saate kadar açıklık daha da çoktur ama ebe muayene etmedi tekrar. Sezeryan olmak zorundaydım zaten. Kendime güveniyorum bence yapardım

Benim de ilk doğumum sezeryan oldu 40. haftada suyum geldi zannettim değilmiş Doktorum normal doğum yapamayacağımı düşündü Geçen yıl sezeryan gibi kesiyle açık myom ameliyatı oldum Belki bebek olmadığı için çok ağrı acı çektim İlk sezeryanda çok daha iyiydim Şimdi dua ediyorum ilk ameliyatım gibi geçsin diye

25+0 yarın nasipse 26.haftaya adım atıyorum artık. Prenses kızım büyüyor ne kadar güzel birşey rabbim kimseye aratmasın ama hakkı ile ana baba olabilecek herkese
Eki Görüntüle 3158083
Bu kadar tombiş gebe gördünüz mü siz şimdiden ödemli şişmiş parmaklar göbekle bir büyüyen memeler. Analık zor iş

çok güzelsiniz maşaAllah. Ödem konusu iki gündür benimde gündemimde ayaklarım şişti hissediyorum şimdiden böyleysek devamı hayırlısı..
Benim başından beri ödem derdim olduğu için normal geliyor artık bana misafirliğe gidince oturuyoruz ya hani saatlerce eve döndüğümde elim ayağım şişmiş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…