2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
inşallah canim bu kitap yüzünden neredeyse evde doğurcam buna cesaret edemem tabii ki ama inşallah huzurlu ortamlarımız olur

Kızlar bir de akşam fark ettim sanki zor nefes almaya başladım. Böyle doyamıyor gibiydim nefesime

Ben inanıyorum ki daha çok şişeceğiz eşim bana burnun büyümüş dedi düşünün benim burnum gayet kibardır. Ama bunu arkadaşımda diyince inandım büyüdüğüne hahaha
Zor nefes olayı akşamları bende de oluyor, bide gece ateş basıyor resmen. 19.5 derece yatak odası geceleri ama ben kısa kolluyla fenalık geçiriyorum bu sabah geniz akıntısıyla uyandım muhtemelen hasta olcam, oğlumun okuldan bütün mikrop pislik ne varsa itinayla eve taşımasına ve gece ateş basmalarıma bu konuda teşekkürü borç bilirimoğlumda hiç şişmedim ben, şuana kadar bunda da yok bişi. Düşük tansiyondan mı acaba, tansiyon yükseldikçe mi sanki şişme oluyor

Ben inanıyorum ki daha çok şişeceğiz eşim bana burnun büyümüş dedi düşünün benim burnum gayet kibardır. Ama bunu arkadaşımda diyince inandım büyüdüğüne hahaha
Olsun bence çok güzel bir can taşımak burnum da şişebilir ayaklarımda eşim de çocuğunu şimdiden çok sevdiği için bunu normal görecektir

Onu düşünme canım kasma kendini sakın vakit olursa yaparlar yoksa olmasada olur bebiş sağ salim gelsin inşallah gerisi önemli değil
valla çok düşünüyorum bunu tek derdim buymuş gibi herkes o an aklına bile gelmiyor sen kendini kurtarmaya bakıyorsun diyorlar

Aslında tansiyon ölçüyorum her akşam omron cihaz aldım. Ödemden olduğunu düşünüyorum. Mesela şuan işte masa başındayım ellerim hafif şişmeye başladı uzanınca geçiyor.

Biz oda yapacağımız için montessori yatakta alacağız. Haricinde yatak odasında kullanmak için anne yanı beşik aldım az önce. Trendyolda ciddi indirimler var akşam alsaydım 500 daha fazla ödeyecektim

Tabir çirkin ama olay doğru zeref. Rahim sarkmasından tut, vajinal genişleme, idrar tutamama, görüntü çirkinliği işin ekstrası maalesef. Bir de hızlı doğurayım , cocuk çabuk çıksın diye, ıkınmayı fazla yaparsan veya hızlı yaparsan da, içerdeki kaslar fln da yırtılıyormuş hatta.
Kesi çok problem değil aslında, en azından biçimli bir kesi ; rastgele oluşan ani bir yırtılmadan daha yeğdir bence.
Kesinlikle ; herkes inş gönlüne göre doğursun bebeğini

ben bu sorunların birçoğunun bilinçsiz doğum yaptıran kişiler olduğunu düşünüyorum. göbeğin üzerinde tepinen ebeler, rahat edilen pozisyona izin vermeyen doktorlar ve doğallığı bozan her şey bana göre sorun oluşturuyor çünkü vücut zorlanıyor bu tür durumlarda. normal doğumda epizyo açılırken makatına kadar kesilen birini tanıyorum, doğumdan hemen sonra çok büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. benim annem 3 çocuğunu tek başına doktorsuz evde doğurmuş 72 yaşında bir kadın. son çocuğunu yani beni 43 yaşında doğurmuş aynı şekilde. yatarak sabit bir şekilde doğurmamış nasıl rahat ettiyse o pozisyonda ve bi yerlere tutunup güç alarak doğurmuş. bu yaşında hala bir problemi yok. veya doğumda oluşan yırtık vs de yok. bizim vücudumuz en büyük mucizeyi oluşturabilecek kadar akıllı bir vücut. idrarıyla beslenen, damarlarından akan kana kadar yaratılmış bir canlıyı oluşturan vücut onu doğurma konusunda mı yetersiz kalacak? eminim en kolayı doğurma kısmıdır (her şey yolunda gidenler için söylüyorum)
sen hem normal hem sezaryen doğum yapmışsın ve yaşadığın durumlar da farklı, her ikisini de tatmışsın duygusal ve fiziksel olarak istediğin kararı verebilirsin çünkü hangisinde iyi hissettiysen yine öyle olmasını istersin, bu çok başka bi konu çünkü çok zor zamanlar geçirmişsin. ben de sezaryen karşıtı değilim asla, kendim için de doktor sezaryen derse karşı çıkmam. Hem bebeğimin ve benim sağlığım için, hem de gereksiz strese girip travma yaşamamak adına. Herhangi bi sorunu olan da böyle yapmalı. Ama her şey yolunda sorunsuz giderken doktorun biri karşıma geçip de “oranı buranı toplamak zorunda kalıyoruz normali tavsiye etmem” derse ağzının payını alır benden Bu cümleyi kuracaksa kadın doğum doktoru olmasın çünkü rezalet bir ifade, mesleğinin kutsallığına hele ki bir kadınsa hiç yakışmıyor. Kendini bir vajinadan ibaret görüyorsa başka tabii, o zaman önce orasını düşünebilir

Son düzenleme:
Kesinlikle her cumlene katiliyorum imzami atiyorum. Sezeryan saglik acisindan gerekli olursa tabiki ama olmadikca dogal olan tercihimdir. Benim anneannem 12 annem 4 cocuk dogurmus halam 5 kilo cocugu normla dogurdu hicbirinden de boyle sikayetler duymadim her canlinin bedeni gercekten mucizevi ben bir cok dogum videosu izledim ve gercekten her defasinda sukrettim sahip oldugumuz bedene Yaraticinin yuceligi gercekten boyle durumlarda cok net anlasiliyor

Ben d e kardeşim de 4.5 kilo doğmuşuz. Minyon bi kadın bide annem. Benim doğumumda başında 2 Dr varmış ne kesik ne yırtık hiçbir şey olmamış, ki ilk doğum. Ama kardeşimde Dr yok uş hastanede sadece ebeler varmış, hem epizyo var hem yırtık. İşin ehline düşmek çok önemli. Ama yinede şimdi 62 yaşında ve obölgeyle ilgili hiçbir sorunu yok şükür. Ben her şey yolunda vaktinde gitse Ssvd çok ama çok istiyordum. 8 sene olmuş zaten sezeryan olalı, yine sezeryan demek saçma geliyor. Arkadaşım amerikaya 13 ay arayla sezeryan ın üstüne normal yaptı. Hiç sormadılar bile ilk doğum şeklin neydi diye. Çok param olsa Acıbademde Semra Özerle yapardım doğum en doğalından...
Bu arada Türkiye sezeryanda 1. Siradaymis cok sasirdik bu bilgiyi ogrenince hatta ss almistim sanirim atiyim buraya
Hiç ama hiç şaşırmadım bu bilgiye ilk doğumumda okadar sancı çektim 8cm açılmayla bin tane korkuttu lar beni ve sezeryan aldılar. Doğumdan 1 hafta sonraki kontrolümde Dr diyorki, bak biz burada 11 bayan kadın doğumcuyuz 1imiz bile normal doğum yapmadık. İyi bir şey olsa biz yapardık

Ablamda da bu problem olmustu. Dogumdan sonra geçer dediler. Meme gibi sarkması vardi vajinada. Son haftalar baya arttı demisti. Dogumdam sonra küçülme felan olmayınca ameliyat oldu sonra. Dogumdan 1 ay kadar sonra oldu ama

Kısa değilsinki hayatım (1.64 boyu olan biri olarak) gayet güzel boyun var benim eşimde 1.85 arada bana takılıyor sonra şaka yapıyorum kadın için ideal boy diyor

Bende diyorjm. Ben kisa degilim.sen cok uzunsun diye. Evet deyip kabul ediyor

evet kordon kani bebek için cok önemli ve doguma yakin bunu doktoruma soyleyecm hep aklımda.

Nasil yani normal.sartlar da bebek doğunca ten teması yapmıyorlar mi ben tüm videolarda gorunce her yerde oluyor sanıyordum. Basarim.yaygarayi kucağıma verin diye valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…