2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Ben reflü yatağı kullanacağım canım, o oyuntulu yastıkla kullanılabiliyor çünkü reflü yatağı genel olarak ayaktan başa doğru kalınlaşıyor. ben de oyuntulu kafa yastığını merak ediyorum, doğumdan itibaren mi kullanılıyor bu yastıklar? Yastık boyun sağlığı için yasak değil mi? Biri beni de aydınlatsın
Bi de hışırtılı kitap bakıyorum ya İngilizce ya Arapça var Türkçe yok mu bu kitaplar

Her paketin sayı içeriği farklı ya ondan sayı olarak belirttim unutkanlık bende de var. Geçen et unuttum döküm tencerede. Davlumbaz çalışıyor mutfakta, salonun da kapısı kapalı ve robot süpürüyor sesi de duyamadım öyle olunca. Et kömür olmuştu

Ben bugün aldım aslında vazgeçmiştim almaktan babyjemin eko reflü yastığı civilde indirimdeydi. Aldım iki üç ay iş görür illaki diye düşünüyorum birde sleepynin alt açma bezlerien uygun oradaydı ikisini birlikte aldım çıktı aradan listeden bişiler daha eksildi

Eklentiler

• BA01F1AB-CB19-4B2F-A738-C421D9E97A12.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Ben almayacağım reflü yatağı yada oyuntulu yastık. Reflüsü olursa kendim yükseltirim yatağını. Yatış pozisyonu da hep değiştirerek yatırdım oğlumda yana doğru çok güzel kafa şekli. Gereksiz bence. İlk 2 sene yastık ve yorgan kullanmadık. Hışırtılı kitapta da hikaye falan yoktu sadece farklı resimler sayılar hayvanlar olan sayfalar yani sayfa dğeil de işte Kumaşlar vardı. Fisher price tı sanırım.

Siz 30. Haftadasınız ben 26. Haftada böyleyim 2 gündür. İnşaallah sürekli olmaz yemekten sonra böyle oluyorum
Benimkide 25 haftada başladı zaten hadi gecer gecer derken üstüne ekleniyor ben 20 haftada kabullendim benim bu hamileligim zor geçecek diye benim ikinci ilk kızımda buna nazaran bir okadar rahattım hiç farketmeden 9 ay bitmişti yinede buna şükür Rabbım korusun yavrularimizi

İnşallah şeker sonuçların da iyi gelecektir .
Ben Demir ve multi içemiyorum çok ta üzülüyorum ama elimde değil hemen kusuyorum .Birkaç gündür çok perişanım ağrılarım tavan midem çok kötü mide ilacı çiğnedim .Bu günlerimize hamdolsun yeterki iyi olsunlar . Doğalgaz her oda çalıştırsan daha iyi gb canım .

Buarada alt açma örtüsünü baya uygun almışsın. Ben de sabah hb dan 10lu baby me pofuduk olanı 36ya aldım. Sleepyler 50 civarıydı.
Burun aspiratörü otri bebeye alternatif midesi bulananlar için şu laboratuvarlarda kullanılan puar gibi olanlar var yorumları iyiydi. Hatırlayamadım kim olduğunu tiksinenin ama aklınızda olsun.

Eklentiler

• Screenshot_20221117_132127_com.android.chrome.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 52
Hikaye yok da, 3 kuzu var mesela, kuzu yazmıyor, arapçası ya da İngilizcesi yazıyor
babysharkswim Bayar Ithalat Ingilizce Hışırtılı Yumuşak Eğitici Ses Özellikli Bez Kitap Kod 12 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bebeğe 3. Dilde birşey söylemek istemiyorum, iki taneyi öğrensin şimdilik
Ha en kötü ben Türkçe sini söylerim, fisher price a bakayım yazısızsa
Reflü yatağı bi arkadaşımda varmış getireyim sana az kullanılıyor zaten dedi olur dedim

Umarım şeker sonucu güzel gelir, bende şeker çıktı zor bir süreç yaşıyorum
Sanki tüm evi yaksanız daha iyi olmaz mı? Duvarlar vs ısınsa zaten genel ısıyı korumak için daha az yakar sanki

Kızlar bebek bezleri fiyatlarına baktım dün sok oldum. Çok fazla değil mi sizce de? Ben baby turco 160 lı olanı aldım 1 numara 200 TL idi. Diğerlerine bütçemiz yetmez umarım bebeğim sever bu bezi
Bu gidişle herkes tuvalet iletişimi deneyecek
İnşallah ben de yapabilirim valla, hem bebeğin ihtiyacının karşılanması için hem de bezden ne kadar erken koparsa kendi için de (pişik vs) doğa için de o kadar iyi.

Aslında bu endişe için hem erken, hem de bilungual cocuk yetiştirme daha zor. Konuşma gecikiyor. Ben elimde olmadan İngilizce Türkçe başlamak zorunda kaldım. Direkt aldı çocuğum. Ama bebeğine erkekse kızlara nazaran biraz daha geç oluyor konuşma işi zaten. Ama o süre biraz uzarsa, endişeden kendini yersin. Kritik süre var konuşmada. Önemli bi konu. Bir arkadaşımız var; adam Türk eşi Rus , bakıcı Endonezyalı ama İngilizce konuşuyor. Cocuk 3 yaşındayken bile ses çıkarmıyordu yazık. Anladığını söylüyorlardı ama. 4 yaş doğum gününde gördük iyiydi konuşuyordu biraz şükür.

Arkadaşımın annesi 3 çocuğunu da 40tan sonra hiç bezle emiş. Hep anlatır, her emzirme den sonra tuvalete tuttum bacaklarını karnına çekip diye. Çok isterdim ben de ama yapabilir miyiz bilemiyorum. Gözüm kesse yıkanabilir bez almak istiyorum ama o kaba pisini akıtma işi zor geliyor.

Hiç benlik değil o iş 2.5 yaşına kadar paşa paşa gider bezimizi alır döneriz eve

Benim abimin eşi ingilizce öğretmeni oğlu olduğunda çocukla ingilizce konuştu hep biz türkçe çocuk 3,5 yaşına kadar konuşamıyordu nerdeyse. Anne mama mom bu kadar. Bide aralarında 5 ay olan bi kız kuzeni vardı al karşına muhabbet et bülbül gibi şakıyor kız. E böyle olunca ister istemez kıyaslama oldu. Çocuk 4 yaşına kadar il il doktor doktor gezdi. Sorun yok deniyor ama konuşmuyor. Sonra kreşler özel dersler rehabilitasyonlarla ve ingilizce konuşmayı keserek konuşmaya başladı. Şükür. Yengem pişman mesela. İkinci çocukta denemedi.
Bende denemem herhalde eşimin ingilizcesi iyi ama. Sonradan öğrensin napim

Benim çocuğumun dayıları da amcaları da babası da baya süre işemiş. Bu yöntem bana da uygun değil uğraşamam. Ama allaha dualar ediyorum önce sağlıklı olsun sonra az işesin diye

Ya benim bunu yapabilmem için evde 2 yardımcı olması felan gerekiyor. Yapanlara saygım sonsuz. Ama ben noğğğğ.

Benim için bu konu çok önemli çünkü bebişle biz evde Türkçe konuşacağız ama kreşte bakıcısı ve öğretmeni, yani anne ve babadan sonra en sık göreceği en fazla ihtiyacını karşılayacak kişiler farklı dil konuşacak ben de konuşması gecikir mi diye endişeyim. Bu konuyla ilgili bana broşürler ve kitapçıklar verdiler yaşadığım ülkede, bilingual çocuklar için izlenmesi gereken yol diye, henüz okumadım, iyice okuyup anlayacağım, inşallah sıkıntı yaşamayız

Biz yabancı dil öğrensin diye değil de, kreşi, bakıcısı, öğretmeni arkadaşı vs başka dilde konuşacağı için iki dile maruz kalacak. Yani zorunluluk. Burda bana ilk söylenen konu, siz kendi anadilinizi öğretin, diğer dili, anadili olan kişilerden öğrensin (öğretmeni arkadaşı vs) oldu. O yüzden ben ve babası Türkçeden başka dil konuşmayacağız, ama bu çocuk günün birkaç saatini kreşte geçirmeye başlayınca ne olacak diye endişeleniyorum

Evet geç konuşuyorlar ama sonuç güzel oluyor. Arkadaşım Almanyada doğup büyümüştü, ki İstanbulda da Alman firmasında çalışıyordu. Oğluyla o hep Almanca baba hep Türkçe konuştu. Çocuk anlıyordu ama konuşamıyordu, 3ten sonra yavaştan başladı konuşmaya. 4.5 yaşında sonra da Avrupa kolejine gönderdi orası da %100 İngilizceydi. 7 yaşına geldiğinde 3 dillli bir çocuk oldu. 2 sene sonra da komple Almanyaya taşındılar zaten çok da güzel oldu. Türkiyede de kürtçe Türkçe karışık konuşulan evler var o çocuklar da 2 dilli büyüyor onlar da mı geç konuşuyor bilmiyorum. Bence diğer her şey tamamsa şüphelenmem bir sorundan diyorsan hiçbir sakıncası yok geç konuşmasının. Oğlum 1 yaşında al ver gel meme diyordu sadece 2 yaşında hala 3 kelimeli cümlesi yoktu, kız çocuklarına göre falan geç konuştu yani ama hiç dert etmedik bunu. Sonra bir açıldı şimdi de asla susmuyor wc de yemekte ayakta otururken 1 sn sessiz kalmıyor çocuk o açığı mı kapatıyor napıyor bilmiyorum. Sessiz kaldığında var olmadığını düşünenlerden

Ya biz öyle bişey yaşadık diye siz de yaşayacaksınız diye bişey yok. Çocuk gelişiminde zaten dünya kadar değişken var. Belki de zaten geç konuşacaktı ama süreci daha da uzattı yengem bilemiyoruz. Tv teması da vardı biraz. Sizinki mecbur durum napalım yaşayıp görücez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…