2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Göbek konusunda cocuk doktoru bilgilendirecek canım. Alkollü ıslak mendil aldırmıştı doktor galiba tek tek paketli. İçeriği pek bilmiyorum. Göbek bakım seti de oluyormuş galiba. Tek sıkıntı oranın kanlanmaması zaten. Bezi bağlarken oraya değmesin; gerekirse kıvır bezlerlen. Hiç korkma. Yıkansa bile iyice kurula göbek kısmını. Bi şey olmaz o zmn. Yıkama işi ilk zmn sıkıntı olabiliyor ilk bebek olunca bi de. Bebelerin teni de balık gibi; doğunca en cok buna şaşıracaksın ; suya değince bir kayıyor aklın hayalin durur üç dört ay asırı kaygan
Mesela geçen gün bu çıktı karşıma. Biz muhtemelen göbek düştükten sonra bu şekilde bile yıkayabiliriz. Cunku küvette yıka; sonra o suyu dök zor oluyor. Aktarması vs. Ama bu şekilde bile kayabilir bebek; bunun altına köpük file koyup yıkanabilir de. Bakalım artık nasıl yaparız.
Bi de cocuk doktorunuzun numarasını iste, arada hediye fln al. Cok iyi oluyor mesaja cevap vermesi fln.

Eklentiler

• 4853AC8C-D17B-42B9-99EE-C93D8578C1D9.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 77
Ya çok üzüldüm

Yani şimdi boyle anlatınca okey oldum su konusunda
Kasikla olmazsa biberonla verecez tabiki.
Insallah hicbirseye gerek kalmaz. Ne mamaya ne kaşığa

Ablam.saglikci ve çocuklarını 5- 6 aylık olduktan sonra hep böyle yıkadı. Iyi cesaret ediyorsun diyordum ama en kolayi boyle diyordu

Ne kadar iyi insanlar vallahi bravo benim apartmandakiler gülümseyince yüzlerini çeviriyor bi tane teyzem hariç o çok iyi karnın hiç ki yok canım

Benimde aynı şekilde 5 altı kilo aldım ama hepsi uzununa göbeğimde bence. O yüzden çok sirtim agriyor ayakta durunca. Baska heryer ayni o yuzden bariz belli hamile oldugum. 9 ayda ne kadar olur acaba

Bende öyle yıkadım kucağımda yıkadım canım 3-4 aylıktan sonra hayatım aydınlandı resmen, banyolar işkenceydi keyfe döndü sonra yine öyle yaparım diye düşünüyorum hayırlısıyla

iyi geceler kıslar
bugün de bizim görüş günümüzdü ama göremeyiş oldu elleriyle yüzünü kapatıyor hep çocikim 1.4 kg olmuş, iri biraz dedi doktor, sonra da 1.3 kg dedi bu daha doğru bir ölçüm oldu dedi, 200 gr hata payı olur çok takılma dedi. bana biraz fazla geldi ki hissediyordum zaten son zamanlarda ağır geliyordu. nasıl zayıflatırım bu bebeyi? gerçi genetikse ben de baya iri doğmuşum anasına çektiyse tosun olur. bağırsak parlaklığı kaybolmuş, eğer yaşayan varsa kalbini ferah tutsun geçiyormuş kendi kendine, boşuna mesele yaptık vee son olarak da karaciğer enzim testlerini tekrar istedi ben durumumu anlatınca, bir de ona bakacağız. doğum hakkında konuştuk biraz, uyum sağlayacağız gibi geldi ama bilemiyorum yine de. oradayken sormayı unuttum çıkınca aklıma geldi mesaj attım bebe dönmüş mü pozisyonu nasıldı diye, dönmüş veya dönmemiş demedi, bunun için çok erken doğuma yaklaşınca bakacağız dedi.
benden haberler böyle bebisler simdi sizin yazdıklarınızı okuyacagim...

Bu arada ben tetanoz aşısından sonra biraz hasta gibi oldum. Yani ne hastayım ne de değilim gibi bi arada kalmışlık. Sizde de oldu mu? İlk dozda olmamıştı ama daha önce hamile değilken yaptırdığımda da böyle olmuştum. Doğumdan sonra şu aşının bütün dozlarını tamamlayacağım bi daha karşıma çıkarmasınlar

Zeref bu çociği neyle besliyon sırrını söyle ben de şişko doğmuşum ama bebem 2 hafta önce 890 gr idi 900 bile değil demek annemin millet 5 kilo çocuk doğuruyor senin gibi dağ fare doğursun cümlesindeki millet sensin , başarılı komşu çocuğu seni burda da karşıma çıktın ha

hahah valla insan hep istemediği şeyle sınanıyor işte ben de dev bebe olacak diye korkuyorum boğazımı biraz durdurcam 13 kilo aldım aslında ben çok sağlıksız besleniyorum ama iştahım açık pis boğazım çok fazla karbonhidrat alıyorum malesef neredeyse 1’paket makarnayı yiyebiliyorum, özellikle et yemeği yapmıyorum ama gidip kebap yiyorum mesela. ya da dışarıda kelle paça çorbası içmişliğim çoktur. hamburger pizza vs çok yedim. yani beslenme şeklim iyi mi kötü mü belli değil. ama aşırı fazla ve düzenli yediğim şey peynir ve yoğurt. yani o kadar çok yiyorum ki bunları normal bi insan zorlanabilir çünkü çok seviyorum önceden de çok yerdim. bu yüzden sana peynir ve yoğurt önerebilirim bence onların etkisi var. yumurta da seviyorum ama hep omlet veya menemen şeklinde yiyorum öyle güzel oluyo sen de yap hem fazla yemiş olursun hem de keyifli
ama kilo sağlık demek değil biliyorsun... bir doktor kilo aldırmaya çalışırken akciğer gelişimini geride bırakıyorsunuz demişti. zaten genetik kilosu da belli. iri bebeğin doğumu da zor
sağlığı yerinde olsun

Normal doğumu düşünen arkadaşlar MERYEM ANA otunu duydunuzmu bir arastirin isterseniz aktarlarda var birde duası var

Eklentiler

• https___cdn.gebe.com_uploads_2021_03_77631c9f-637b-452d-ad6e-91d850cf5c68.webp
    6 KB · Görüntüleme: 59
  • 20221121_234256.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 54
Masallah size keske gosterseydi bu bebekler nekadar utangaç dimi ama bundan sonra bebek büyüdüğü icin anne karninindaki alanda daralacak ve pozisyonu gormeye baya engel olacakmis birde boy uzunluguda net olmayabilir artık diye doktorum bilgilendirmisti

kızlar hastanede şöyle bir takım kullanışlı olur mu? ilk gün olmasa bile 2. gün falan giyilir mi?

Ayyynı ben çikolata da yiyor musunuz vicdan yapıyorum ama hiç tatlı sevmezken deli gibi meyve ve çikolata yiyorum

Herkes gömlekli takim aliyor canim.hastane icin.
Bu arada hastanede kac gun kalınıyor
Gereckten bilmiyorum. 24saat te taburcu olunur bence
Normal doğumda bir gece sezeryansa doktora bağlı bir yada ikigecekalınıyor , bende bir elbise gecelik iki tane böyle gömlekli var sıkıntı olmaz giyebiliriz umarım

Kızlar günaydın, pazar misafir çağırdığımdan beri yorgun ve ödemliyim. Ödem acaba yorgunluğa mı bağlı? Elim yüzüm şişti ya. Ne yapmak lazım? Dün bolca da su içtim ama.
Bide dün tetanoz oldum ya bugün banyo yapmam da sorun var mı? Böyle bişey dedi mi size hemşire? Aşıdan sonra banyo olmaz diye kalmış aklımda ama bilgi nerden kalmış bilemedim.
Ve üçüncü sorunum. Bu bebek vajinamı tekmeliyor. Tövbe allahım çıkacak diye korkıyorum. Bacaklarımı kapatıyorum. Hatta gece salonda rahat edemedim gittim yattım. Normal mi? Böyle hisseden var mı? Evham mı yapıyorum bilmiyorum ama açıklık vs olsa hissederim dimi? En son dr rahim boyunu detaylıda ölçmüştü iyi demişti. Birden kısalmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…