- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Göbek konusunda cocuk doktoru bilgilendirecek canım. Alkollü ıslak mendil aldırmıştı doktor galiba tek tek paketli. İçeriği pek bilmiyorum. Göbek bakım seti de oluyormuş galiba. Tek sıkıntı oranın kanlanmaması zaten. Bezi bağlarken oraya değmesin; gerekirse kıvır bezlerlen. Hiç korkma. Yıkansa bile iyice kurula göbek kısmını. Bi şey olmaz o zmn. Yıkama işi ilk zmn sıkıntı olabiliyor ilk bebek olunca bi de. Bebelerin teni de balık gibi; doğunca en cok buna şaşıracaksın ; suya değince bir kayıyor aklın hayalin dururYa bakarsınız tabi. Yurtdışında doğum yapanlar oluyor annesiz kayınvalidesiz. Benim tek düşündüğüm göbeği olacak ya göbek bağı nasıl bezlerim ederim bide banyosu. O yüzden annem gelsin diyorum o da hevesli zaten gelir. Yoksa bende tek başıma daha iyi olurdum bence.
Ya çok üzüldümIste o ayrıntılar var ama içgüdüsel annelik ve Allaha havale o kisimlar
Ya hic unutmuyorum. Ablamın dogumda 6 yedi yaşında bir erkek çocuğu geldi. Sizde fazla anne bezi var mi biz annemle doguma geldik de yanımızda yok demisti. Simdi düşündükçe ağlamak istiyorum
Kadini acil sezeryana almışlar. Babaları asker görevde ve kadin o şehrin yabancısı. Cocuk annesi cikana kadar odada öylece bekledi
Yardımcı olduk tabi ama iste insan bir tanıdık istiyor elbette
Yani sıcak aylarda olsak tamam olabilir. Bir çay kaşığı gibi. Ya da mama veriyorsak , o da tmm. Ama emerken zaten ilk beş dk mesela, memenden sulu süt akıyor, beş dk sonra fln daha koyu süt akmaya başlıyor. Rabbim ona göre vermiş. Ama cok istersen yine ver tabi, zehir değil su sonuçta. Doktorların önermelerinin sebebi, bebeğin midesi küçük ya; ne kadar süt içerse o kadar iyi. Su verirsen kalori düşecek; az kilo alacak diye. Doktorum bu şekilde açıkladı. Kaşık işini iyi düşünmüşsün ama kullanamayanilirisn canım; cunku emme refleksiyle doğuyor bebekler; haliyle yutkunma konusu sıkıntılı. Benzine kaçıyordu bi kaç defa kaşıkla verince, ödüm koptu benim. O yüzden biberonla veririm su bile verecek olsam.
Göbek konusunda cocuk doktoru bilgilendirecek canım. Alkollü ıslak mendil aldırmıştı doktor galiba tek tek paketli. İçeriği pek bilmiyorum. Göbek bakım seti de oluyormuş galiba. Tek sıkıntı oranın kanlanmaması zaten. Bezi bağlarken oraya değmesin; gerekirse kıvır bezlerlen. Hiç korkma. Yıkansa bile iyice kurula göbek kısmını. Bi şey olmaz o zmn. Yıkama işi ilk zmn sıkıntı olabiliyor ilk bebek olunca bi de. Bebelerin teni de balık gibi; doğunca en cok buna şaşıracaksın ; suya değince bir kayıyor aklın hayalin dururüç dört ay asırı kaygan
Mesela geçen gün bu çıktı karşıma. Biz muhtemelen göbek düştükten sonra bu şekilde bile yıkayabiliriz. Cunku küvette yıka; sonra o suyu dök zor oluyor. Aktarması vs. Ama bu şekilde bile kayabilir bebek; bunun altına köpük file koyup yıkanabilir de. Bakalım artık nasıl yaparız.
Bi de cocuk doktorunuzun numarasını iste, arada hediye fln al. Cok iyi oluyor mesaja cevap vermesi fln.
Bundan alalım mı gereklimi bilemedim çok kalabalığıda sevmiyorum ama herkes memnun .
Bende aynisini dusunup aldimAldım bundan. Evde elimde bez pişik kremi ıslak mendil dolanmayayım direkt bunla bebe nerdeyse oraya giderim diye düşündüm.
Ne kadar iyi insanlar vallahi bravo benim apartmandakiler gülümseyince yüzlerini çeviriyor bi tane teyzem hariç o çok iyiKızlar günaydın, lojmanda oturuyorum biliyorsunuz. Eşler birbirini tanıyor aynı kurumda çalıştıkları için bende bikaç kişiyi anca tanıyorum herkes kendi hayatında. Az önce kapım çalındı bi abla dedi ki ayy ben şu kişiye gelmiştim ama yanlış geldim galiba. Yoo doğru dedim benim. Ama dedi hamile denmişti ben mi yanlış anladım galiba. Yoo o da benim hamileyim dedim
Ufak bi şoktan sonra binadakilerin bana ortaklaşa baby shower tarzı bişey yapmak istediklerini öğrendim. Benden ihtiyaç listesi istediler. Bebek hem kaynaştırır bizi hem de güzel bişeye vesile olalım demişler. Ama dedi abla senin karnın yok biraz çıksın da öyle mi yapalım fotoğraf felan çektirirsin anı kalır sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Numara bıraktı 3 çocuğu var. Dedim haftaya bi sınavım var onu atlatayım sınava çalışcam bu hafta sonra yaparız. Ay haftaya çok güzel başladımşimdi de tetanoz 2. Dozu olmaya gidicem
Benimde aynı şekilde 5 altı kilo aldım ama hepsi uzununa göbeğimde bence. O yüzden çok sirtim agriyor ayakta durunca. Baska heryer ayniBenim kız olmasına rağmen yayvan değil göbeğim öne yürüdü o yüzden ne gizleyebiliyorum nede göbek sanıyorlar. Ama çok belim ağrıyor giderek ağırlaşıyor zaten. Bu hafta kontrolüm var ay oldu görmeyeli nasıl birşey bekliyor acaba bizi çok heyecanlıyımsabah oğlumu okula hazırlıyorum geldi karnımı tuttu anne biraz ben taşıyayım sana yardım edeyim dedi çok sevindim
Bende öyle yıkadım kucağımda yıkadım canım 3-4 aylıktan sonra hayatım aydınlandı resmen, banyolar işkenceydi keyfe döndü sonra yine öyle yaparım diye düşünüyorum hayırlısıylaYani şimdi boyle anlatınca okey oldum su konusunda
Kasikla olmazsa biberonla verecez tabiki.
Insallah hicbirseye gerek kalmaz. Ne mamaya ne kaşığa
Ablam.saglikci ve çocuklarını 5- 6 aylık olduktan sonra hep böyle yıkadı. Iyi cesaret ediyorsun diyordum ama en kolayi boyle diyordu
Demi ya sonrası keyifBende öyle yıkadım kucağımda yıkadım canım 3-4 aylıktan sonra hayatım aydınlandı resmen, banyolar işkenceydi keyfe döndü sonra yine öyle yaparım diye düşünüyorum hayırlısıyla
Zeref bu çociği neyle besliyon sırrını söyleiyi geceler kıslar
bugün de bizim görüş günümüzdü ama göremeyiş oldu elleriyle yüzünü kapatıyor hepçocikim 1.4 kg olmuş, iri biraz dedi doktor, sonra da 1.3 kg dedi bu daha doğru bir ölçüm oldu dedi, 200 gr hata payı olur çok takılma dedi. bana biraz fazla geldi ki hissediyordum zaten son zamanlarda ağır geliyordu. nasıl zayıflatırım bu bebeyi? gerçi genetikse ben de baya iri doğmuşum anasına çektiyse tosun olur. bağırsak parlaklığı kaybolmuş, eğer yaşayan varsa kalbini ferah tutsun geçiyormuş kendi kendine, boşuna mesele yaptık vee son olarak da karaciğer enzim testlerini tekrar istedi ben durumumu anlatınca, bir de ona bakacağız. doğum hakkında konuştuk biraz, uyum sağlayacağız gibi geldi ama bilemiyorum yine de. oradayken sormayı unuttum çıkınca aklıma geldi mesaj attım bebe dönmüş mü pozisyonu nasıldı diye, dönmüş veya dönmemiş demedi, bunun için çok erken doğuma yaklaşınca bakacağız dedi.
benden haberler böyle bebisler simdi sizin yazdıklarınızı okuyacagim...
hahah valla insan hep istemediği şeyle sınanıyor işte ben de dev bebe olacak diye korkuyorum boğazımı biraz durdurcamZeref bu çociği neyle besliyon sırrını söyleben de şişko doğmuşum ama bebem 2 hafta önce 890 gr idi 900 bile değil demek annemin millet 5 kilo çocuk doğuruyor senin gibi dağ fare doğursun cümlesindeki millet sensin , başarılı komşu çocuğu seni burda da karşıma çıktın ha
Masallah size keske gosterseydi bu bebekler nekadar utangaç dimi ama bundan sonra bebek büyüdüğü icin anne karninindaki alanda daralacak ve pozisyonu gormeye baya engel olacakmis birde boy uzunluguda net olmayabilir artık diye doktorum bilgilendirmistiiyi geceler kıslar
bugün de bizim görüş günümüzdü ama göremeyiş oldu elleriyle yüzünü kapatıyor hepçocikim 1.4 kg olmuş, iri biraz dedi doktor, sonra da 1.3 kg dedi bu daha doğru bir ölçüm oldu dedi, 200 gr hata payı olur çok takılma dedi. bana biraz fazla geldi ki hissediyordum zaten son zamanlarda ağır geliyordu. nasıl zayıflatırım bu bebeyi? gerçi genetikse ben de baya iri doğmuşum anasına çektiyse tosun olur. bağırsak parlaklığı kaybolmuş, eğer yaşayan varsa kalbini ferah tutsun geçiyormuş kendi kendine, boşuna mesele yaptık vee son olarak da karaciğer enzim testlerini tekrar istedi ben durumumu anlatınca, bir de ona bakacağız. doğum hakkında konuştuk biraz, uyum sağlayacağız gibi geldi ama bilemiyorum yine de. oradayken sormayı unuttum çıkınca aklıma geldi mesaj attım bebe dönmüş mü pozisyonu nasıldı diye, dönmüş veya dönmemiş demedi, bunun için çok erken doğuma yaklaşınca bakacağız dedi.
benden haberler böyle bebisler simdi sizin yazdıklarınızı okuyacagim...
Herkes gömlekli takim aliyor canim.hastane icin.kızlar hastanede şöyle bir takım kullanışlı olur mu? ilk gün olmasa bile 2. gün falan giyilir mi?
Eki Görüntüle 3164749
Ayyynı ben çikolata da yiyor musunuz vicdan yapıyorum ama hiç tatlı sevmezken deli gibi meyve ve çikolata yiyorumhahah valla insan hep istemediği şeyle sınanıyor işte ben de dev bebe olacak diye korkuyorum boğazımı biraz durdurcam13 kilo aldım aslında ben çok sağlıksız besleniyorum ama iştahım açık pis boğazım çok fazla karbonhidrat alıyorum malesef neredeyse 1’paket makarnayı yiyebiliyorum, özellikle et yemeği yapmıyorum ama gidip kebap yiyorum mesela. ya da dışarıda kelle paça çorbası içmişliğim çoktur. hamburger pizza vs çok yedim. yani beslenme şeklim iyi mi kötü mü belli değil. ama aşırı fazla ve düzenli yediğim şey peynir ve yoğurt. yani o kadar çok yiyorum ki bunları normal bi insan zorlanabilir çünkü çok seviyorum önceden de çok yerdim. bu yüzden sana peynir ve yoğurt önerebilirim bence onların etkisi var. yumurta da seviyorum ama hep omlet veya menemen şeklinde yiyorum öyle güzel oluyo sen de yap hem fazla yemiş olursun hem de keyifli
ama kilo sağlık demek değil biliyorsun... bir doktor kilo aldırmaya çalışırken akciğer gelişimini geride bırakıyorsunuz demişti. zaten genetik kilosu da belli. iri bebeğin doğumu da zor
sağlığı yerinde olsun
Normal doğumda bir gece sezeryansa doktora bağlı bir yada ikigecekalınıyor , bende bir elbise gecelik iki tane böyle gömlekli var sıkıntı olmaz giyebiliriz umarımHerkes gömlekli takim aliyor canim.hastane icin.
Bu arada hastanede kac gun kalınıyor
Gereckten bilmiyorum. 24saat te taburcu olunur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?