- 26 Ağustos 2022
- 636
- 868
- 33
- 36
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #21.701
Sezeryan oldu doğumum doktorum bana geriliğin ilerlemesinin riskli olduğunu sölemişti bazen yakın takiple doğum iiçin bekliyorlar ama ben riske atmak istemedim doğumu tercih etdim dışarda küvezde olması onun için daha iyi olacağını düşündük eşimleBenimde 35e felan gelmemi bekliyorlar sanırım canım benimki de 1 aylık bir gerilik. Bende bekletilmesi o istemiyorum. Doğumun nasıl oldu ? Benim öncekiler normal once normali deneyeceğiz dediler senin nasıl oldu
Geçmiş olsun canım. Sağlıkla en kısa zamanda kavuşunTeşekkür ederim ciğer iğnesi yapıldı onda sıkıntı yok sıkıntımız kilo düşüklüğü 1690kg doğdu brde hafta olarak 35 haftada doğurdum ama gelişim ölçümleri 31-32haftalık o yüzden küveze girdi
Sanırım böbrekle alakalı bir şeydi bu keton, kendini nasıl hissediyorsun? Var mı böbrek ağrısı veya idrar yaparken sıkıntı?Kızlar ben bu sabah idrar ve kan verdim idrar sonucum çıkmış lökosit 23 ve keton pozitif çıkmış kan sonucum daha çıkmamış doktoruma sormadım o yüzden onu bekliyorum ama sizce ilaç kullanmam gerekir mi keton neden pozitif çıkar bilgisi olan var mı tehlikeli bişey mi
Bu nişan olayı çok garip geldiği halde 1 ay bekleyende var sonrasında suyu gelende. Ama bence kafaya takacak birşey yok. Dikkat etmen gereken tek şey sancılar oturunca geçmeyen 5 dkka 1 e kadar düşen sancılar ve sanki kabızsında wcye çıkman gerekiyormuş gibi olur. Suyun gelirse de yine gidersin dr a ama hemen doğurmayabilirsin ilk doğumsa.Hanimlar daha once dogum yapmislara sorum nisan geldikten sonra ne kadar surede basladi dogum acaba? Cati muayenesi sonrasinda lekelenme normalmis bende de oldu ama en son yogun bi akintiyla karisik kahve kirmizi pembe kan geldi acaba dedim nisan mi doktorumu aradim suyun gelirse haberleselim onun disinda sorun yok dedi ama bunun bir ortalamasi var mi acaba merak ettim
Eh tam doktorunda dedigi araliklar aslinda cuma tekrar gormek istedi iyice netlesir heralde o guneBen gebe eğitimine gittiğimde 3 4 gün dediler ama bilmiyorum tabi
Yani idrar yaparken yanma var biraz daha önce antibiyotik verdiğinde baya ağrım vardı şimdi ağrım yok sık idrara çıkma hafif yanma var böbrek ağrısı hissetmiyorum ya da diğer ağrılardan fark etmiyo da olabilirim ilaçsız çözülecek birşey olsa çok iyi olacak ama verecek gibi geliyo ilaçSanırım böbrekle alakalı bir şeydi bu keton, kendini nasıl hissediyorsun? Var mı böbrek ağrısı veya idrar yaparken sıkıntı?
Bu nişan olayı çok garip geldiği halde 1 ay bekleyende var sonrasında suyu gelende. Ama bence kafaya takacak birşey yok. Dikkat etmen gereken tek şey sancılar oturunca geçmeyen 5 dkka 1 e kadar düşen sancılar ve sanki kabızsında wcye çıkman gerekiyormuş gibi olur. Suyun gelirse de yine gidersin dr a ama hemen doğurmayabilirsin ilk doğumsa.
İki hamilelikte de suyum geldi ilkinde 8 saat sancı suni 8cm açılma ile çatala çıktım.
İkincide nst vs çekildi doğumhaneye girdim. Çatala çıktım 3 ıkınma sonrası doğdu. Yani evden 5.30 6.0 gibi çıktım 7.30 gibi doğdu.
Bu 3. De ne olacak kestiremiyorum. Sadece dirayetli olup kendimi bırakmamaya çalışıyorum.
Bol bol İnşirah suresi okumanızı ve ilk doğumsa sağlam bir yerden tutunup squat yapmanızı öneriyorum. Ve inşallah iyi anlayışlı ebe,hemşire ve dr lara denk gelir travmasız doğumlar geçiririz hepimiz amin
O zaman nisan mevzusu pek kafaya takilacak bisey degil asil onemli olan su gelmesi ve sanciBu nişan olayı çok garip geldiği halde 1 ay bekleyende var sonrasında suyu gelende. Ama bence kafaya takacak birşey yok. Dikkat etmen gereken tek şey sancılar oturunca geçmeyen 5 dkka 1 e kadar düşen sancılar ve sanki kabızsında wcye çıkman gerekiyormuş gibi olur. Suyun gelirse de yine gidersin dr a ama hemen doğurmayabilirsin ilk doğumsa.
İki hamilelikte de suyum geldi ilkinde 8 saat sancı suni 8cm açılma ile çatala çıktım.
İkincide nst vs çekildi doğumhaneye girdim. Çatala çıktım 3 ıkınma sonrası doğdu. Yani evden 5.30 6.0 gibi çıktım 7.30 gibi doğdu.
Bu 3. De ne olacak kestiremiyorum. Sadece dirayetli olup kendimi bırakmamaya çalışıyorum.
Bol bol İnşirah suresi okumanızı ve ilk doğumsa sağlam bir yerden tutunup squat yapmanızı öneriyorum. Ve inşallah iyi anlayışlı ebe,hemşire ve dr lara denk gelir travmasız doğumlar geçiririz hepimiz amin
Yesss planim bir dus almak sancilar sıklasana kadar hareket etmek ve evde olmak onceligim kendi evimde daha rahat olurum diye dusunuyorim tabi istanbul trafiginide hesaba katarak sekilleniriz bakalimValla cnm benim suyum doğum anında geldi herkezin ki bir değildir 10 cm acıkma olmasına rağmen bende şu gelmemisti çocuk çıktı suda aktı bende doktorun sancıların iyi ce artinca ve lavabo isteğin aşırı derecede gelicek büyük lavaboya çıkmak istiyceksin ama gelen bebek olucak beline ve kasıklarına aşırı derecede ağrı girince ve beş dakikada bir olunca doktoru ara veya direk git he şunu unutma sakın sancin varken oturma hareket et acilman kolay olsun
Benimde bebeğim bu kilolarda. Rabbim bebeklerimizinde bizim de yardımcımız olsun. Bende senin gibi sağlıkla doğurur bı stresi en azından üstümden atarimTeşekkür ederim ciğer iğnesi yapıldı onda sıkıntı yok sıkıntımız kilo düşüklüğü 1690kg doğdu brde hafta olarak 35 haftada doğurdum ama gelişim ölçümleri 31-32haftalık o yüzden küveze girdi
İnşallah darısı da sana olsun. Sağlıklı doğsun dışarda hızla aldır kg annesi.Yok yok maşallah baya kucak dolduracak bebişin. Kız benim ki 1600 daha kilo almıyor bu hafta bilemedin haftaya alacakları bebisi seninkinin yarısı ben nasıl olcak diyorum çok şükür Allah'ım de çok iyi ağırlığı masallah
2-3 gün sürmüştü benim (çatıdan sonra çok kanamam olmuştu kramplı şekilde. Sonra suyum geldi birkaç güne ve doğum)Hanimlar daha once dogum yapmislara sorum nisan geldikten sonra ne kadar surede basladi dogum acaba? Cati muayenesi sonrasinda lekelenme normalmis bende de oldu ama en son yogun bi akintiyla karisik kahve kirmizi pembe kan geldi acaba dedim nisan mi doktorumu aradim suyun gelirse haberleselim onun disinda sorun yok dedi ama bunun bir ortalamasi var mi acaba merak ettim
Bebeğin boynunda iki kez kordon dolandı canım beslenmemle alakası yok şuan beslenemiyorİnşallah darısı da sana olsun. Sağlıklı doğsun dışarda hızla aldır kg annesi.
Ben İmom omega3 kullandım. Şimdi bıraktık artık. Ama o ciddi kg aldırıyor. Bir de sevmesem bile kemik sulu yemek çok yaptım. O da baya geliştiriyor bebeği.
İstersen 1 hafta süreyle bir dene sende.
Kanamam iyice hafifledi akintiyla iplik gibi cok az geliyo ama var yani bakalim su bikac gun tetikte olayim madem2-3 gün sürmüştü benim (çatıdan sonra çok kanamam olmuştu kramplı şekilde. Sonra suyum geldi birkaç güne ve doğum)
Doğru haklısın okumuştum yazdıklarını. Onun için en rahatı doğmak o zaman annesi. Allah kolaylıkla doğmayı ve sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bebeğin boynunda iki kez kordon dolandı canım beslenmemle alakası yok şuan beslenemiyor
Bence riske atma cnm 37 de iyi gayet hem riski olsa doktor söyler belki kuveze bile almazlar seni tansiyondan dolayı erken dediler yanlış hatirlamiyorsamAmin
Baska doktora gitsem bayramdan sonra yapabilir sezeryani
Ama 37 de olcam cok zorlaniyorum
Herkeste Su gelmiyor ama benmde Nisan geldi kahve pembesi karışık ilk oglumda sancı Başladı ama suyum gelmedi hastane yatış yaptılar ve acilamada olmadığı için sezaryan oldum gece gitmiştim hastene ve ertesugun saat 12.30 sezaryan aldılar hemen hemen 1 güne yakın beklettiler tabi doktor ebe kontrolünde ve sürekli nts takiliydi keşke bu doktora gidip söylesin ewde beklemesenHanimlar daha once dogum yapmislara sorum nisan geldikten sonra ne kadar surede basladi dogum acaba? Cati muayenesi sonrasinda lekelenme normalmis bende de oldu ama en son yogun bi akintiyla karisik kahve kirmizi pembe kan geldi acaba dedim nisan mi doktorumu aradim suyun gelirse haberleselim onun disinda sorun yok dedi ama bunun bir ortalamasi var mi acaba merak ettim
Aynen öyle sana ya da bebeğe bir şey olmasın istediklerinden gönlünü ferah tut benim arkadaşım 34 haftada 1500 kilo doğurdu bebeğini ve şimdi 4 yaşında canavar gibi ki seninki artık normal sıkıntı yaşamayacak Allahını izniyle bir bebişEvet doktor da oyle soyledi, premature olmayacak, kilosu, gelisimi yerinde vs. Bebek hazir dedi. Tabiki bebek kendisini hazir hissettiginde gelmesini isterdim ama doktorlari da anliyorum bebek zaten hazirken risk almayalim diye dusunuyorlar.
Kalabalık olur İstanbul trafiği şimdiYesss planim bir dus almak sancilar sıklasana kadar hareket etmek ve evde olmak onceligim kendi evimde daha rahat olurum diye dusunuyorim tabi istanbul trafiginide hesaba katarak sekilleniriz bakalim
Benim 3 gün önce gelmişti ama 1 ay önceden gelen de var o tam bir zaman belirleniyor sancı ya da su gelmesi ile başlıyor ki benim suyum 5cm açılmadan sonra geldi. Keşke zamanı bilsek değil miHanimlar daha once dogum yapmislara sorum nisan geldikten sonra ne kadar surede basladi dogum acaba? Cati muayenesi sonrasinda lekelenme normalmis bende de oldu ama en son yogun bi akintiyla karisik kahve kirmizi pembe kan geldi acaba dedim nisan mi doktorumu aradim suyun gelirse haberleselim onun disinda sorun yok dedi ama bunun bir ortalamasi var mi acaba merak ettim
kızlar ben çatı muayenesinden çekiniyorum ve korkuyorum da doktor mu yapıyor ebe mi ? siz rahat mısınız bi ben mi kasılıyorum böyle( bir de zorunlu bir şey mi bu çatı muayenesi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?