2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Sen iyi bir annesin kardeşler de çok minnoş olacaklar beraber:)
inşallah öyle olur canım oğluşum şimdiden kardeşini baya seviyo ama bakalım gelince nolucak bugün tam 36+0 oldum oğlumda tam 37+1de gece vakti sancım başlamıştı gelmişti zaman yaklaştıkça heran gelicek gibi hissediyorum artık baya yorucu oluyo oturmak bile hatta yatmak bile ve bikaç gündür uzun süre dinlenecek fırsatım olmuyo bakalım bayramda gelir belkide babasına bayram hediyesi olur

Kızlar kirap durumlari nasıl sizde magnezyum kullanmama rağmen hala kirap giriyor
kıramplar beni mahfediyo diyebilirim bu sefer kontrolde nst de sancıda çıkıcak gibi geliyo çünkü karnım sürekli geriliyo taş gibi oluyo nefesimi kesiyo resmen hatta şuan yazarkende oldu

Kızlar merhaba ben doktordan çıktım. Bugün 36+6 yım çatı muayenesi yapıldı bahsedilen kadar acı verici degil iki parmakla oluyor öyle kolmuş yok yumrukmuş falan degil ben asırı korkan biriyim ben bile bi sekilde yaptırdıysam burda korkacak kimse olmasın benden garanti tabi doktora ebeye göre degisir . Neyse kavisli bi catım oldugunu söyledi doktor ve ebe ikiside baktı benim bebiş iki kere dolanık kordona bundan sebeb sezeryan önerdi hem cıkıs dar hem kordonlu dedi ikisi birlikte risk yaratır bebek tehlikeye girer dedi ama dogum haftaya cuma bayrama hemen girmeden düşünmedi. ki ben öyle olur diye düşünüyordum ilk dogumun olcak dedi bebiş hemen ben geliyorum demez ki açılmamda yokmus bayram dönüşü pazartesi alıcak yani temmuz 3 he o arada gelir baska bi doktora yönlendırıcek onuda gitmesemde biliyorum diye sorun olmadı bana yani 39 +3 de sezeryan yapmıs olucak Allahın izniyle bi tek dogurmak kaldı insallah şu çatı muhabbetinden sonra

Merhaba herkese sağlıklı güzel bir doğum diliyorum, okuyunca yazmak istedim 37 haftalık doğum yapanlar için ciğer geliştirici iğne yapılmasının sebebi şeker hastalığı bulunan annelerin bebeklerinin ciğerlerinin geç gelişme ihtimalidir, doktor tedbir amaçlı bu iğneyi yapar, yapmayanlar içinde kesin gelişmez diye de bişey yoktur tamamen doğumdan sonra belli olan bir durumdur, her doktor hastasına göre bireysel karar verir, kıyaslayıp endişelenmeyelim doktorlarımıza güvenelim, son günlerimizin tadını çıkaralım

kıramplar beni mahfediyo diyebilirim bu sefer kontrolde nst de sancıda çıkıcak gibi geliyo çünkü karnım sürekli geriliyo taş gibi oluyo nefesimi kesiyo resmen hatta şuan yazarkende oldu
Yavaş yavaş annis geliyorum diyor artık

Ben devam etsin istiyorum ya herşeyi evde eşim yapıyor güzel günlerim yakında sona ericek die üzülüyorum bazen

Çok oluyor ama doktorum dün 36. Haftaya girer girmez bırak dedi sancı yapabilirmiş
Bunu size doktor mu soyledi acaba ? Bende aksine magnezyumun sancılari önlediğini duydum erken doğuma engel olmak için bile magnezyum başlanıyor ki magnezyumun faydalarını araştırınca erken doğum riskini azaltır diyor neden sancı yapsn ki anlamadım ben hala kullanıyorum

Demir ilacı kullanıyorum bende günde iki defa ama tam aksine sanki hiç yemek yememiş gibiyim önüme ekmeği bıraksalar bir buçuk ekmek yiyorum bir oturuşta ama şeker meker yok çok şükür.
Bende yanı sıra kullanıyorum ama bulantı hariç bir işe yaramıyor sanırım

Şimdi kaç haftaliksin bana hiç bir şey demedi bırak bırakma die banada TM aksine sancı olayım olunca hastanede yatınca sancılarının geçmesi için yazdım dedi bende bırakırım bu hafta
Ben yarın 35+0 oluyorum . Magnezyumu bırak dedi bana yarın bide ananas yemeye başla benim doktorum biraz değişik ya

Magnezyum öncelikle kramp, kasılma ve erken doğum riskini önlemek için kullanılır, duruma göre 36-37.haftadan sonra erken doğum riski ortadan kalktığından normal doğum yapmasında sakınca bulunmayan annelerimiz için doktor sancı ve kasılmaları doğuma hazırlık için istediğinden bırakılmasını önerebilir, ancak planlı sezeryan için önermez, sancı yapar yorumu için yanlış anlama olduğunu düşünüyorum, ilginç olansa aynı zamanda magnezyum gevşeme sağladığı için doğum esnasında uygulanabilir bir alternatif ama doğumun başlamış olması gerekiyor.

Bana dün doktorumun asistanı denk geldi ve beni korkuttu . İşte neymiş bizim kız 3000 gram olmuş da daha 5 haftam varmış da erkenden alalım dedi . Bende tabiki kabul etmedim çünkü doğal şekilde başlamasını istiyorum. Evet dediğin gibi gününü geçerse bende 42 haftaya kadar kalmak istemem o da çok zorlar ve normal doğumu da zorlar yani . İlk çocuk olunca gerçekten her denilen şeye hemen inanıyorsun . Sonra allahtan kendi doktorum geldi ve ona bunu hemen söyledim beni rahatlattı

Bana bunu doktorum söyledi. Belki de tansiyon düşüklüğümden dolayı mı bende tam anlamadım kafam karıştı benimde . Yarın büyük ihtimalle tekrar soracağım çünkü kramplar sadece çoğalır bırakırsam

Doktorunuzun bir bildiği vardır mutlaka
İllaki vardır ya . Tabi bu konuyu herkes kendisi doktoruna danışsın bence . Herkezde farklı bir doğum planlanıyor sonuçta.
Bende normal doğum gözüküyor şuanda. 21 temmuza kadar kalır mı bizim minik bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…