2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
YouTube de gebe eğitim okulu kanalı var. Mutlaka oraya bakın. Tüm videoları izleyip nefes egzersizlerine başlayın. Sancı sırasında birçok kişi o stresle alışkın olmadığı için nefesleri yapmak yerine ıkınıp doğumu uzatıyor. Nefese önceden başlamak önemli. 2. Olarak Melike yoga var şnstagramda mutlaka oradaki hareketleri çalışın. Doğum öncesi yada sancı çekme sırasında pilates topu ile yada topsuz yapabilirsiniz.

Yaa evet basta endiselendim erken oldugu icin de. Simdi tek istegim saglikla dogsun disarida bakar buyuturuz

Benim ilk doğumum 2017 yılında kurban bayramı öncesi olmuştu.Doktorlar izine çıkacak diye doktorum perşembe günü gel doğurtalım dedi bana ben normal istiyordum sordum dr. Ama ben normal istiyorum nasıl olacak diye merak etme normal doğurursun dedi.Sabah kalk çook güzel kahvaltını yap gel dedi.Aynen öyle hiç sancım yokken gittim.Bayram üstü olduğundan doğumhane içinde odaların hepsi doluydu beni çatala aldılar 1 geniş parmak açılma dediler oda zaten hiç birşey olmuyormuş aslında.neyse yer yok seni yukarı odaya alalım şimdilik dediler saat 10 falandı.alttan muayenede orayı uyardı sanırım odaya çıkınca 11 gibi galiba benim nişanım geldi doğumhaneyi aradık gelip aldılar beni yukarda bide serum taktılar.
Neyse aşağı indim yine baktı çok değişen birşey yok serum arabasını elime verdiler 50 metre koridor ben serum arabasını tutup yürümeye başladım.sağ tarafta odalar var sıra sıra bağıranlar kocası kapıda bayılanlar suyu gelenler bana hala oda yok tabi hem yürüyorum hem geçerken istemsiz odalara bakıyorum.kendi kendimi avutuyorum canları da ne tatlı diyorum 2 3 saat yürüdüm doğuran da yok yer boşalsın bana.camın kenarına gidip pervazı tutup eğilip kalkıyorum squat yapıyorum yürümeye devam sonra beni aldı yine çatala suyumu patlattı kalktım yine yürü devam. Ara ara sancı girmeye başladı belden doğru dedim başlıyoruz.o sırada drum geldi aferin dedi akşama doğurursun saat 4 e geliyo ben hala yürüyorum sancılar sıklaşmaya başladı beni nstye bağladılar yatarak bir sancı vuruyor o andan az önce de eltimi aldılar içeri benle az yürüdü yanımda duruyo sancı bir vuruyo kalkmak istiyorum yok diyorum git ebeleri çağır beni sezeryana alsınlar dr akşam dedi ben bu ağrıyla dayanamam akşama kadar diye meğerse 10 cm olmuş açıklık geliyo bebek ben diyorum parasıyla değil mi git çağır alsınlarsonra ebe geldi baktı orda dedi hadi doğumhaneye koluma girdi yürütüyo diyorum yalan söylüyorsun dr akşama dedi yok diyo ne yalanı bak gidiyoruz çatala çıktım dr geldi 3 4 ıkınmaya geldi bebeğim ama ben dr eline makası alınca kuvvetli ıkındım karşımda da fotoğrafçı bebek hemşiresi hasta bakıcı ve ebe var çocuğun kafa çıktı dr dedi aferin kız kesisiz doğuruyorsun benim sonraki ıkınmamda omuzlar geçerken yırtıldım en büyük pişmanlığım o korku bırak kessin ne ıkınıyorsun.neyse karşıdakilerin hepsinin biranda yüzü değişti ama o ayakların çıkma hissi ondan sonraki rahatlık var ya herşeye bedel sanki yeniden doğmuşsun gibi üzerime koyuverdiler balık gibi dikerken ederken hiç hissetmedim bile kaç dikişim oldu dr söylemedi eskisinden daha iyi yaptım dedi o kadariyiki var bu oksitosin yoksa ben nasıl 2.ye hamile kalırdım bilmiyorum.16:47de bebeğim kollarımdaydı. İyiki diyorum hep o sancı sonrası rahatlık tarif edilemez birşey.

Suni sancıya rağmen harika bir doğum olmuş. Fakat normal doğumun öncelikli amacı bebeğin kendi isteği ile gelmesi değil mi? doğumu sırf bayram tatiline diye bir doktorun başlatmaya çalışması çok farklı geliyor bana. 41. Hafta olsa tamam da anladığım kadarıyla öyle değil.

Yeni doğan bebeklerimiz sağlıkla büyüsün inşallah, tebrikler,bende bu sabah Dr gıdıcem bakalım bu haftamı diyecek gelecek hafta başımı merakla bekliyorum

Kızlar merhaba bebeklerinizin göbeği düştü mü benim kızın düştü ama zıbınına kan izleri oluyor kanaması var az az sizlerde de oluyor mu? Doktora götürcem böyle devam ederse
Benim düştü canım ama kan vs yok temiz baticon sürmüştüm ben bikac gün o yüzden sanırım

Selamlar kızlar :)) dün akşam 11 de doğdu yavrum :) kavuştuk :) o düzensiz sancıları evde düzene girsin diye beklesem ya son anda giderdim yada evde doğururmuşum akşam sekiz buçuk gibi hastanede idim muayene edildim bi baktılar ki 6-7 cm olmuş ve çok ağrı çekiyordum önceden doktorum ile epidural diye konuşmuştuk ağrısız doğum yaptım epidural yapıldıktan sonrası çok keyifli idi. İlk doğumum da epidural ile idi ama böyle ağrı yaşamamıştım her doğum her bebek birbibirnden farklı imiş :) rabbim doğan bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün. Bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin :)) sanki yeniden doğdum :)

Yaa evet basta endiselendim erken oldugu icin de. Simdi tek istegim saglikla dogsun disarida bakar buyuturuz
B Beyazakasyabeyaz D ddemir93 kızlar rahat olun gelişim geriliğimden dolayı bende erken doğum yaptım bebeğim küvezde ve iyi çok şükür gelişim geriliğinde içerde olmaları onları riske sokuyor doğurun gitsin dışardada büyüyorlar yanımda olmasını çok istiyordum ama inanınki yanınızda olsada küvezde olsada iyi olduğunu büyüdüğü gördüğünüzde rahat ediyorsunuz

Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla geçirsin tüm ömrünü artık bende çok istiyorum bebeğime kavuşmayı ama gelmiyor

yaa evet öyle tuvalet durumları oluyomuş onu geçen duydum amaaan doktorlar ebeler alışıktır zaten napalım yani yaşlı yaşlı teyzelerin nelerini görüyolardır amaan. minnoş bi şekilde çıksın da ordan rahatlıkla

Dün doktor kontrolümüz vardı karnı çok şiş gergin gaz dolu dedi zaten sancılanıyor peşine çıkarıyor Forbiome Minies probiyotik damla önerdi şimdilik çok küçük olduğu için damla vermeyelim probiyotik damla düzenli kullanımda fayda eder eğer etmezse o zaman damlaya geçeriz dedi

hemen bakayım zaten doğum iznine ayrıldım evde bütün gün youtube açık bari faydalı bi şeyler izleyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…