- 12 Mart 2022
- 469
- 533
- 53
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #24.581
ne güzel ya umarım ben de rahat bi doğum geçiririm. kafada sıkıntı yok da o omuzların gelişi sıkıntılı oluyo herhalde. ama makas görünce kim olsa korkar benceBenim ilk doğumum 2017 yılında kurban bayramı öncesi olmuştu.Doktorlar izine çıkacak diye doktorum perşembe günü gel doğurtalım dedi bana ben normal istiyordum sordum dr. Ama ben normal istiyorum nasıl olacak diye merak etme normal doğurursun dedi.Sabah kalk çook güzel kahvaltını yap gel dedi.Aynen öyle hiç sancım yokken gittim.Bayram üstü olduğundan doğumhane içinde odaların hepsi doluydu beni çatala aldılar 1 geniş parmak açılma dediler oda zaten hiç birşey olmuyormuş aslında.neyse yer yok seni yukarı odaya alalım şimdilik dediler saat 10 falandı.alttan muayenede orayı uyardı sanırım odaya çıkınca 11 gibi galiba benim nişanım geldi doğumhaneyi aradık gelip aldılar beni yukarda bide serum taktılar.
Neyse aşağı indim yine baktı çok değişen birşey yok serum arabasını elime verdiler 50 metre koridor ben serum arabasını tutup yürümeye başladım.sağ tarafta odalar var sıra sıra bağıranlar kocası kapıda bayılanlar suyu gelenler bana hala oda yok tabi hem yürüyorum hem geçerken istemsiz odalara bakıyorum.kendi kendimi avutuyorum canları da ne tatlı diyorum2 3 saat yürüdüm doğuran da yok yer boşalsın bana.camın kenarına gidip pervazı tutup eğilip kalkıyorum squat yapıyorum yürümeye devam sonra beni aldı yine çatala suyumu patlattı kalktım yine yürü devam. Ara ara sancı girmeye başladı belden doğru dedim başlıyoruz.o sırada drum geldi aferin dedi akşama doğurursun saat 4 e geliyo ben hala yürüyorum sancılar sıklaşmaya başladı beni nstye bağladılar yatarak bir sancı vuruyor o andan az önce de eltimi aldılar içeri benle az yürüdü yanımda duruyo sancı bir vuruyo kalkmak istiyorum yok diyorum git ebeleri çağır beni sezeryana alsınlar dr akşam dedi ben bu ağrıyla dayanamam akşama kadar diye meğerse 10 cm olmuş açıklık geliyo bebek ben diyorum parasıyla değil mi git çağır alsınlar sonra ebe geldi baktı orda dedi hadi doğumhaneye koluma girdi yürütüyo diyorum yalan söylüyorsun dr akşama dedi yok diyo ne yalanı bak gidiyoruz çatala çıktım dr geldi 3 4 ıkınmaya geldi bebeğim ama ben dr eline makası alınca kuvvetli ıkındım karşımda da fotoğrafçı bebek hemşiresi hasta bakıcı ve ebe var çocuğun kafa çıktı dr dedi aferin kız kesisiz doğuruyorsun benim sonraki ıkınmamda omuzlar geçerken yırtıldım en büyük pişmanlığım o korku bırak kessin ne ıkınıyorsun.neyse karşıdakilerin hepsinin biranda yüzü değişti ama o ayakların çıkma hissi ondan sonraki rahatlık var ya herşeye bedel sanki yeniden doğmuşsun gibi üzerime koyuverdiler balık gibi dikerken ederken hiç hissetmedim bile kaç dikişim oldu dr söylemedi eskisinden daha iyi yaptım dedi o kadar iyiki var bu oksitosin yoksa ben nasıl 2.ye hamile kalırdım bilmiyorum.16:47de bebeğim kollarımdaydı. İyiki diyorum hep o sancı sonrası rahatlık tarif edilemez birşey.
Oysss maşallah Allah'ım sağlıklı büyümesini nasip etsin darısı inşallah banaSelamlar kızlar :)) dün akşam 11 de doğdu yavrum :) kavuştuk :) o düzensiz sancıları evde düzene girsin diye beklesem ya son anda giderdim yada evde doğururmuşumakşam sekiz buçuk gibi hastanede idim muayene edildim bi baktılar ki 6-7 cm olmuş ve çok ağrı çekiyordum önceden doktorum ile epidural diye konuşmuştuk ağrısız doğum yaptım epidural yapıldıktan sonrası çok keyifli idi. İlk doğumum da epidural ile idi ama böyle ağrı yaşamamıştım her doğum her bebek birbibirnden farklı imiş :) rabbim doğan bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün. Bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin :)) sanki yeniden doğdum :)
Saglikla kucagani almak nasip olsunSabah ikizlerimi kucağıma alacağım nasipse bana dua edin
Hayirli olsunKızlar bugün bende doğurdum
Amin canimSelamlar kızlar :)) dün akşam 11 de doğdu yavrum :) kavuştuk :) o düzensiz sancıları evde düzene girsin diye beklesem ya son anda giderdim yada evde doğururmuşumakşam sekiz buçuk gibi hastanede idim muayene edildim bi baktılar ki 6-7 cm olmuş ve çok ağrı çekiyordum önceden doktorum ile epidural diye konuşmuştuk ağrısız doğum yaptım epidural yapıldıktan sonrası çok keyifli idi. İlk doğumum da epidural ile idi ama böyle ağrı yaşamamıştım her doğum her bebek birbibirnden farklı imiş :) rabbim doğan bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün. Bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin :)) sanki yeniden doğdum :)
Rahat agrisiz bi dogum olur insallahGunaydın canım hamişlerim ve guzel annelerbugun saat 14.30 da dogumum var Allahın ıznıyle duanızı istiyorum bende dogumda hepınıze edicem inseAllah
Selamlar kızlar :)) dün akşam 11 de doğdu yavrum :) kavuştuk :) o düzensiz sancıları evde düzene girsin diye beklesem ya son anda giderdim yada evde doğururmuşumakşam sekiz buçuk gibi hastanede idim muayene edildim bi baktılar ki 6-7 cm olmuş ve çok ağrı çekiyordum önceden doktorum ile epidural diye konuşmuştuk ağrısız doğum yaptım epidural yapıldıktan sonrası çok keyifli idi. İlk doğumum da epidural ile idi ama böyle ağrı yaşamamıştım her doğum her bebek birbibirnden farklı imiş :) rabbim doğan bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün. Bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin :)) sanki yeniden doğdum :)
Benim ilk doğumum 2017 yılında kurban bayramı öncesi olmuştu.Doktorlar izine çıkacak diye doktorum perşembe günü gel doğurtalım dedi bana ben normal istiyordum sordum dr. Ama ben normal istiyorum nasıl olacak diye merak etme normal doğurursun dedi.Sabah kalk çook güzel kahvaltını yap gel dedi.Aynen öyle hiç sancım yokken gittim.Bayram üstü olduğundan doğumhane içinde odaların hepsi doluydu beni çatala aldılar 1 geniş parmak açılma dediler oda zaten hiç birşey olmuyormuş aslında.neyse yer yok seni yukarı odaya alalım şimdilik dediler saat 10 falandı.alttan muayenede orayı uyardı sanırım odaya çıkınca 11 gibi galiba benim nişanım geldi doğumhaneyi aradık gelip aldılar beni yukarda bide serum taktılar.
Neyse aşağı indim yine baktı çok değişen birşey yok serum arabasını elime verdiler 50 metre koridor ben serum arabasını tutup yürümeye başladım.sağ tarafta odalar var sıra sıra bağıranlar kocası kapıda bayılanlar suyu gelenler bana hala oda yok tabi hem yürüyorum hem geçerken istemsiz odalara bakıyorum.kendi kendimi avutuyorum canları da ne tatlı diyorum2 3 saat yürüdüm doğuran da yok yer boşalsın bana.camın kenarına gidip pervazı tutup eğilip kalkıyorum squat yapıyorum yürümeye devam sonra beni aldı yine çatala suyumu patlattı kalktım yine yürü devam. Ara ara sancı girmeye başladı belden doğru dedim başlıyoruz.o sırada drum geldi aferin dedi akşama doğurursun saat 4 e geliyo ben hala yürüyorum sancılar sıklaşmaya başladı beni nstye bağladılar yatarak bir sancı vuruyor o andan az önce de eltimi aldılar içeri benle az yürüdü yanımda duruyo sancı bir vuruyo kalkmak istiyorum yok diyorum git ebeleri çağır beni sezeryana alsınlar dr akşam dedi ben bu ağrıyla dayanamam akşama kadar diye meğerse 10 cm olmuş açıklık geliyo bebek ben diyorum parasıyla değil mi git çağır alsınlar sonra ebe geldi baktı orda dedi hadi doğumhaneye koluma girdi yürütüyo diyorum yalan söylüyorsun dr akşama dedi yok diyo ne yalanı bak gidiyoruz çatala çıktım dr geldi 3 4 ıkınmaya geldi bebeğim ama ben dr eline makası alınca kuvvetli ıkındım karşımda da fotoğrafçı bebek hemşiresi hasta bakıcı ve ebe var çocuğun kafa çıktı dr dedi aferin kız kesisiz doğuruyorsun benim sonraki ıkınmamda omuzlar geçerken yırtıldım en büyük pişmanlığım o korku bırak kessin ne ıkınıyorsun.neyse karşıdakilerin hepsinin biranda yüzü değişti ama o ayakların çıkma hissi ondan sonraki rahatlık var ya herşeye bedel sanki yeniden doğmuşsun gibi üzerime koyuverdiler balık gibi dikerken ederken hiç hissetmedim bile kaç dikişim oldu dr söylemedi eskisinden daha iyi yaptım dedi o kadar iyiki var bu oksitosin yoksa ben nasıl 2.ye hamile kalırdım bilmiyorum.16:47de bebeğim kollarımdaydı. İyiki diyorum hep o sancı sonrası rahatlık tarif edilemez birşey.
Sağlıkla büyüt inş canım. Gözün aydınSelamlar kızlar :)) dün akşam 11 de doğdu yavrum :) kavuştuk :) o düzensiz sancıları evde düzene girsin diye beklesem ya son anda giderdim yada evde doğururmuşumakşam sekiz buçuk gibi hastanede idim muayene edildim bi baktılar ki 6-7 cm olmuş ve çok ağrı çekiyordum önceden doktorum ile epidural diye konuşmuştuk ağrısız doğum yaptım epidural yapıldıktan sonrası çok keyifli idi. İlk doğumum da epidural ile idi ama böyle ağrı yaşamamıştım her doğum her bebek birbibirnden farklı imiş :) rabbim doğan bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün. Bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin :)) sanki yeniden doğdum :)
Spinal sezeryan oldum abartıldığı gibi zor ve korkunç değil kısa süren bi işlem zaten. Normalde bugün 1 de planlı doğumum vardı ama pzar akşam nişanım dün öğlen de suyum geldi sonra bebişYaa gözünüz aydın. Nasıl bir doğumdu normal sezeryan hangisi oldu? Tavsiyeleriniz var mı
Allah yardımcın olsun canım. Sağlıkla kavuşun inşallahGunaydın canım hamişlerim ve guzel annelerbugun saat 14.30 da dogumum var Allahın ıznıyle duanızı istiyorum bende dogumda hepınıze edicem inseAllah
Spinal sezeryan oldum abartıldığı gibi zor ve korkunç değil kısa süren bi işlem zaten. Normalde bugün 1 de planlı doğumum vardı ama pzar akşam nişanım dün öğlen de suyum geldi sonra bebiş
38,39 haftayı bekleyemıycek gıbıyım azda dısarda dursun zıra akıl saglıgım bozulucak gıbı36 +1 haftalık olduk. Gece uykusu sıfır. Sol kalcadan bele gıren bır agrı, oturunca kaburga batması yatınca bel agrısı nefes alamama ve asırı ayak şişmesiyle bıran once dogsa dıye bakıyorum. Zıra gecmıyor su 5 gundur her gecen gun şiddetini arttırdı. Yarın kontrol var hayırlısı
Hadi gözün aydın cnm sağ sağlim kucagina almayı nasip etsinHerkese selamlar bende Dr gittim sabah,yarın dr acilde nöbetçiymiş yarın gel bebeği alalım dedi 38+2 de almıs olacakay hafta sonuna doğru yada obur hafta bası olsa diyordum kadın yarın dedi ya bir anda ses edemedim ,cok heyecanlandım basıma agrı girdi , hayırlı dualarınızı bekliyorum
Merhaba suyun gelmesi sakir sakir mi oluyor yoksa az mi geliyor ? Bir de su geldikten sonra hemeb doktora gitmek gerekiyor mu ?Spinal sezeryan oldum abartıldığı gibi zor ve korkunç değil kısa süren bi işlem zaten. Normalde bugün 1 de planlı doğumum vardı ama pzar akşam nişanım dün öğlen de suyum geldi sonra bebiş
Cok tesekkurler canim yanitin icin insallah Allah kolaylastirir hic bilmiyoeum sureci o yuzden de korktum acikcasi surekli orami kontrol etmeleri fikri gerdi ama hayirlisi Allahtan tabi .Kasmamak mümkün mü acaba ben AGDa lazer yaptırırken bile bacağımı acamiyorm kadın elini degirse kasiyorm çağı muayenesindede serbest olamadm hiç hep ebeler serbest bırak dediler ama.olmadi yinede iki normal.dogumum var doğum anında zaten direk kendi çıkıyor kassan ne kasmasan ne içinde tutamazsın
Son anda sezeryana donerlerse sikinti olmaz dimi , sezeryanda erken aldiklari icin bilemedim doktor planli sezeryan olsaydi 2 gun once alirdim seni dediCanim cati muayenen iyi cikmişsa bence normal dogumu bekle
Eger bi sıkıntı varsada sezeryan yaparlar
Tabi karar senin canim
Sag ol canim benim insallah Rabbim kolaylastirir hic bilmiyorum teslim oldun insallah kolaylikla gelir yavrum ona zarar veririm diye korkuyorum sadece insallah hemencecik cikar.Normal ilişkide rahat olman ve kendin ilişkiye hazır olman gerekiyor burada öyle değil ki bebek seni hazır hale getiriyor o kanala girince zaten yolunu buluyor istemiyorum canım acıyor diyerek reddedemeyeceğine göre bir görev gibi düşünmen lazım nefes tekniği belli yapman gerekenler belli yönlendiricin doktorun kendin tek başına bir şeyleri halletmek zorunda değilsin doğum bir matematik öyle düşünmen lazım kaldı ki çatı muayenesi olmuşsun bu çok da iyi bir durumda olduğunu gösteriyor sadece biraz güven açıklığın müsait olmaz kendini kötü hissedersende sezeryan dünyanın sonu değil olursun bende oldum ama önce ne istediğine odaklan sonra zaten ne olması gerekiyorsa o oluyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?