- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.061
Aslında ayni gündeyizAdet tarihi ve düzenlenmiş bir hafta geri alındı ya normalde 40+2 olmam gerekti
Ben mastıt olmuştum ilk nebegimde denedm bu yöntemi bana fayda sağlaması ve ateşle acillik oldum ama sende fayda etmesine sevindimmm o günler geldi aklimaKızlar size mucize bir bilgiyle geldım öncelikle olayı anlatayım mastit oldum hayatımda ilk defa, ilk anlamadım hasta oldum zannettim eklem yerlerim birden ağrımaya başladı ateşim 39 a çıktı titreme geldi aşırı halsizlik sonra gögsümde şiddetli bir ağrı ve sertlik olunca anladım ki mastit oldum, sıcak duş aldım masaj yaptım sağım yaptım banamısın demiyor doğru düzgün sütte çıkmıyor sanki kurudu süt ama kafam kadar oldu göğsüm bu saatte nette araştırma yapıyordum ağlayarak çünkü inanılmaz bir acı bebekte ememiyor tutamıyor bile o kadar sert, neyse mucize dediğim olayı okudum kadınlar kulübünde bir arkadaş yazmış ters emzirme yöntemi ile 5 dk da mastitte son diye denemekten zarar gelmez diye denedim ve mucize şekilde ağrı azaldı ateşim düşmeye başladı bebek uyku sersemi olduğu için tam performans emmedi ama yüzde 80 geçti sabah bir kaç kere daha uyanıkken emirirsem tamamdır bu iş, gelelim ters emzirme nasıl oluyor, mesela sağ gögsünüzü normal emzirirken bebek sola bakıyor ya onu ters olarak sağa bakacak şekilde emzireceksiniz, ben yüksek yastık koydum ters olarak öyle ayarladım, başına gelen 1 kişiye bile faydası olursa diye buraya da yazmak istedim, birinden duysam inanmazdım başıma gelmese
Bana tahmini doğum tarihi 26 dediler ozmana kadar doğmuş olur dedi hem ebe hem doktor ama hiç zannetmiyorum 26 randevum var eğer dogmassa suni istiycem dayanicak halim kalmadı ne uyku nede oturup kalka biliyorum ilk defa gebeligim bu kadar uzadı kızım oğlum hiç bu zamana kadar gelmemişti buna Dow dediler ya korkuyorum daha fazla durursa birşey olucak die en iyisi suni istemek carsanba gunuAslında ayni gündeyiz
Adet tarihine göre bende 39+1
Ama bebek 1 hafta öndeydi en son
O nedenle bana en son 24 temmuz dediler.ama o tarih adet tarihine göre olan
24 temmuz muaynesinde bence asıl tarih ve doğum şekli konuşulacak
Ben devlet e gitsem 36 38 arası doğum başlatılacaktı
Ne sen sor nede biz anlatmak en iyisi yaşayıp görmenMerhaba herkese yarın doğum için yatışım yapılacak suni sancı ile normal doğum planlıyoruz suni sancı ile doğum yapan var mı nasıl geçiyor merak ediyorum
Ne sen sor nede biz anlatmak en iyisi yaşayıp görmenbende carsanba günü suni istiycem dayanamıyorum artık her kasılmasına tuvaletim geliyor canımı yakıyor oturamiyorum resmen
Ben 9 aydır uyumuyorum. o nedenle daha da devam edebilir durabildigi kadar dursun. Tek korkum mukanyum yutması falan. Sağlıklı bir şekilde ne kadar bekleyebilecekse beklesin.Bana tahmini doğum tarihi 26 dediler ozmana kadar doğmuş olur dedi hem ebe hem doktor ama hiç zannetmiyorum 26 randevum var eğer dogmassa suni istiycem dayanicak halim kalmadı ne uyku nede oturup kalka biliyorum ilk defa gebeligim bu kadar uzadı kızım oğlum hiç bu zamana kadar gelmemişti buna Dow dediler ya korkuyorum daha fazla durursa birşey olucak die en iyisi suni istemek carsanba gunu
Bebek nasılmış.son kontrolden sonra değişiklik var miMerhaba herkese yarın doğum için yatışım yapılacak suni sancı ile normal doğum planlıyoruz suni sancı ile doğum yapan var mı nasıl geçiyor merak ediyorum
Boyu aynı. zaten 2 gün önce ölçmüştü boyu gelişiminin gerisinde sadece bebekle ilgili sıkıntı yok onun dışındaBebek nasılmış.son kontrolden sonra değişiklik var mi
Hayırlısıyla yarın kolay bir şekilde kucağınıza alırsınız.Boyu aynı. zaten 2 gün önce ölçmüştü boyu gelişiminin gerisinde sadece bebekle ilgili sıkıntı yok onun dışında
İnşallah bakalm evet yanılmalar olabiliyormus benimkini 3 doktorda aynı ölçtü aslında ama belki gene de öyle değildir yarın görücez bakalım inşallah bebeğin eşi erken ayrılmaz kanama olmaz diğeri de engel olmaz inşallah normal doğuma biraz gerginimHayırlısıyla yarın kolay bir şekilde kucağınıza alırsınız.
Boy da belki normal gelir. Aklınızda ki tüm sorularda gitmiş olur. Her birey farklı doğunca uzar
Belki de normal boyda olacak ultrasonda ne kadar doğru ölçüm yapılıyor meçhul
Canım tebrik ederim. Sağlıklı uzun ömrü olsunSelam kızlar
Ben de doğum yaptım çok şükür
40+2de 17 Temmuzda muayenemde kalp atışları düzensiz çıktı. Sancım yoktu. Açılma 1 cm idi. Daha sancımı bekleyecektik normalde ama riske atmak istemedik.
Kalp atışları düzensizdi doktorum normal doğum destekçisi olduğu halde büyük ihtimalle suni sancı sonrası daha da kötüleşir bu yüzden sezeryan olabilir demişti. Ki bende biliyordum. İstersem riske atmayıp sezeryana alabilirim istersen deneyelim dedi.
Ben yine de nst bağlı olarak suni başlanmasını denemek istediğimi söyledim. Eğer kalp atışı biraz daha düzensizleşirse hemen sezeryana alınmak için bir şey yemedim. Doktorum da sağolsun saygı duydu. Nst ise beklenen aksine 3-4 saat sonra düzene girdi ve tekrar sıkıntı olursa diye sık sık nst bağlandım. Düzene girene dek genelde sancıları nst bağlı yatarak karışladım. Düzene girince 30 dk çıkardılar duş aldım hareket egzersiz yürüyüş yaptım. Pilates topunda zıpladım sonra yine 30 dk nst taktılar. Bu şekilde düzene girince daha kolay geçti.
Öğlen 13de 1 cm açıklıkla başlayan suni sancı serüvenim gece 3de 10 cm ulaştı. 15 saat suni sancı sonrası doğumhaneye alındım. Fakat ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebek gelmedi. Tüm ekip çok çabaladı saçlarına kadar gördük ama olmadı. Bebeğim çok uzun süre 1 cm bile ilerleyemedi. Meğerse birazcık kısaymış kordon ve bu sebep olmuş. 15 saatin sonunda acil sezeryana alındım
Yani 1 gece de 2 doğumu da deneyimledim. Çok Farklı bir deneyimdi.
18 Temmuz gecesi sabaha karşı doğdu kızım çok şükür.
Burada araştıran birisi denk gelirse diye yazmak istedim. Medipol Çamlıca’da doğum yaptım doktorum Zeynep Elmalı. Çok memnun kalınan bir doktordu çok tavsiye ettim birçok gebeye ama doğumdan sonra tekrar ayrıca tavsiye etmek istiyorum. Sürecime ve isteklerime inanılmaz saygılı. Son saniyeye dek bebek riske girmediği sürece inanılmaz esneklik sağlayan bir doktor.
Ekip de müthişti. Ebelerden hemşirelerden hasta bakıcılardan herkesten çok çok çokkk memnun kaldım.
Sonu ne olursa olsun benim için her anı çok kıymetli çok güzel bir süreç yaşadım. Biraz zor oldu kızıma kavuşmak ama bebeğin kendi doğumunu kendisi belirlediğini bir kez daha anladım.
Sanırım bende doğurduğuma göre birkaç kişi kaldı doğurmayan buraları tam takip edemedim ama
Kısa kollu çıt çıtlı bady giydiriyorum nasıl alıştırırsan öyle gideceğine inanıyorum gecede ince bir müslin örtüyorum ben bu şekilde uyutuyorumKızlar yenidoğan bebişleri gece uyurken nasıl giydiriyorsunuz?
38-40 arası haftada 1Son haftada kaç kez nst ye girdiniz
Çok teşekkürler canımm sağolCanım tebrik ederim. Sağlıklı uzun ömrü olsun
O pozisyonda bebek emmek istemiyor ve çok kötü bir ağrı oluyor emerken yüzde yüz geçmedi ama 90 geçti diyebilirim gece ki halim 39 ateş tüm vücudum ağrıyordu onlar tamamen geçti gögüste hafif bir hassasiyet var sanırım o da normal o ağrıdan sonra gerçekten yaşayan bilirmiş bu mastitiBen mastıt olmuştum ilk nebegimde denedm bu yöntemi bana fayda sağlaması ve ateşle acillik oldum ama sende fayda etmesine sevindimmm o günler geldi aklima
O değilde biz doğuralı ay oldu haziran annesi olduk sen bu gidişle ağustos annesi olacaksın ama temmuz annelerindeyizBana tahmini doğum tarihi 26 dediler ozmana kadar doğmuş olur dedi hem ebe hem doktor ama hiç zannetmiyorum 26 randevum var eğer dogmassa suni istiycem dayanicak halim kalmadı ne uyku nede oturup kalka biliyorum ilk defa gebeligim bu kadar uzadı kızım oğlum hiç bu zamana kadar gelmemişti buna Dow dediler ya korkuyorum daha fazla durursa birşey olucak die en iyisi suni istemek carsanba gunu
Nasil yani tekrar mi riskli cikmişCanim hiç strese girme bizde TSH ve T4 yüksek dediler 2. Topuk kanını aldılar ben sonuçların çıkmasını beklemeden dün şehir Hastanesi'ne gittim bebeğinden kan aldılar TSH ve T4 normal çıktı bu sabah sagkik ocağından aradılar hemsire yine bozuk çıktı hastaneye sevk ediyoruz dedi. Dedimki biz zaten hastaneye gittik ve düzgün çıktı sorun nerede anlayamadım. Başka çocuklarla mi karistiriyorlar yoksa tam düzgün alamıyorlar mi ne
Bende yarin sbah yatış yapıyorum senin şuan nstde sancın açılman var mı hiç ?Merhaba herkese yarın doğum için yatışım yapılacak suni sancı ile normal doğum planlıyoruz suni sancı ile doğum yapan var mı nasıl geçiyor merak ediyorum
Ben senin endişeni anlıyorum canım. Ama hiç korktuğun gibi olmayacak. Tosbik gününü tamamlamayı bekliyor sadece. E sen sürekli sancılanıyorsun o sebeple de sabırsızlanıyor insan. 36. Haftadan itibaren ben de öyleydim. Sürekli sancı geliyor fakat doğum başlamıyor. Ki gününü haftasını tamamladı da geldi benimki.Bana tahmini doğum tarihi 26 dediler ozmana kadar doğmuş olur dedi hem ebe hem doktor ama hiç zannetmiyorum 26 randevum var eğer dogmassa suni istiycem dayanicak halim kalmadı ne uyku nede oturup kalka biliyorum ilk defa gebeligim bu kadar uzadı kızım oğlum hiç bu zamana kadar gelmemişti buna Dow dediler ya korkuyorum daha fazla durursa birşey olucak die en iyisi suni istemek carsanba gunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?