- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.101
Ya ben de tartisiyorum esimle bu konuda benim gosterdigim sabrın yarisini gosteremiyor. Normalde anlayisli birisi ikizler onu da yordu ama benim yorgunlugumun yaninda lafi olmaz. Isten gelince bazen oglumun davranoslarina kiziyor ben de ona kiziyorum tabii. Ama benim hunileri taktigimi bildigi icin fazla uzatmiyor adamdaSinirlenmemek elde değil ama çocuklar da o kadar haklılar ki yapacak birşey yok, (hep birlikte vakit geçirdikleri anneleri, oyun arkadaşlarına bir oyuncu daha eklendi ve biraz bu aralar o ne dese o oluyor, seni paylaşmak istemiyorlar) şuan için iyi gidiyoruz diye düşünüyorum hatta eşimi daha son birkaç ay kala karşıma alıp konuşmuştum bak diğeri olunca bu sana benim gözüme çok büyük gelecek eğer ki lohusa kafası yavruma çok ters davranırsam beni frenle bu konuşmayı aklıma getir diye (sonuç eşim her şeyine kızacak nerdeyse) bu erkekler tam dayaklık
Kac gündür yapmiyor? Benim bi tanesi gecen gün 3 gün yapmamisti sonra yapti ama sık sık iki günde bir yapiyolar. Bu da sanci yapiyor arti olarak. Ama kabizlik yok yani yapinca yine sıvıSlm kızlar ya bizim sorunumuz var ya tuvaletini yapamıyor çiş TM ama dieri yok sizde durumlar nasıl
Ya ben de tartisiyorum esimle bu konuda benim gosterdigim sabrın yarisini gosteremiyor. Normalde anlayisli birisi ikizler onu da yordu ama benim yorgunlugumun yaninda lafi olmaz. Isten gelince bazen oglumun davranoslarina kiziyor ben de ona kiziyorum tabii. Ama benim hunileri taktigimi bildigi icin fazla uzatmiyor adamda
En son ayin 31 de yaptı dahada yapmadı. Ne yapicagimi şaşırdım bu konuda sicinca zaten isal seklinde siciyor hastami ettim die dusunuyorum hasta olsa uyumaz heralde bir saattir uyuyor. Kalkmadı hala.Kac gündür yapmiyor? Benim bi tanesi gecen gün 3 gün yapmamisti sonra yapti ama sık sık iki günde bir yapiyolar. Bu da sanci yapiyor arti olarak. Ama kabizlik yok yani yapinca yine sıvı
Haklısın ama aşırı pismanlik duyuyormSinirlenmemek elde değil ama çocuklar da o kadar haklılar ki yapacak birşey yok, (hep birlikte vakit geçirdikleri anneleri, oyun arkadaşlarına bir oyuncu daha eklendi ve biraz bu aralar o ne dese o oluyor, seni paylaşmak istemiyorlar) şuan için iyi gidiyoruz diye düşünüyorum hatta eşimi daha son birkaç ay kala karşıma alıp konuşmuştum bak diğeri olunca bu sana benim gözüme çok büyük gelecek eğer ki lohusa kafası yavruma çok ters davranırsam beni frenle bu konuşmayı aklıma getir diye (sonuç eşim her şeyine kızacak nerdeyse) bu erkekler tam dayaklık
Evet canımevet ilk 5 ay pek ates olmaz atesi dinmiyorsa hastanede yatiriyolar
Merhaba öncelikle ilk sorunu ben de yaşıyorum benim bebeğim de genel olarak çok huzurlu bir bebek ama o saatlerde mizildiyo sonrasında da yorgun düşüp dediğin saatlerde gece uykusuna geçiyo. Doktorumuza 1 ay kontrolüne bir tık geç gittik biz bebek 40 günlükken o zaman sorduğumda doktor kilo alımını iyi bulduğu için artık 5 saate kadar uyuyabilir sorun değil acıktığında o zaten kendi uyanır uyanmazsa izin verin uyusun dedi ben de o düzene geçtim. O yüzden içiniz rahat olsun o uyusun siz de uyuyun o süreçte son beslenme üstünden 5 saat ekleyip alarm kurup uyuyabilirsiniz ben öyle yapıyorum çoğu zaman uyuyo uyanırsa zaten beni de uyandırıyoMerhaba herkese,
Bebeğim 1 bucuk aylık şu anda. Meme ve mama karışık besliyorum. Sütüm pek dolu değil öyle 4 5 saat emzirmeyince aşırı şişme taşma vs. Durumları olamıyor ben de. İki tane sorum var sizlere
1. Si bebeğim normalde huzurlu bir bebek gündüz genelde güzel uyur tabi uyumadığı da oluyor, her beslenme sonrası mutlaka ağzından gazını çıkartmaya çalışırım. Ama yaklaşık 2 haftadır son gündüz uykusundan uyandıktan sonra bir daha uyumuyor saat 4 bucuk gibi huzursuzlanmaya başlıyor ve 5 bucuk gibi ağlamaya başlıyor saat 6 dan sonra bu ağlama nöbetine dönüşüyor, saat 7-7.15 e kadar bu şekilde katıla katıla ağlıyor. İnanın kurulu bi saat gibi her gün bu saatlerde oluyor. Duşa sokuyoruz, sıcak uyguluyoruz, kolik müzikleri, gezdirme hoplatma zıplatma, ne yapsak yavrum rahatlatmıyor. Gazı mı var diye düşünerek 4 gündür falan bio gaia ve nurse harveys başladık, ama bi değişiklik göremedik. Krizin sonunda da öyle gaz falan çıkarıp rahatlatmıyor, öyle bi şekilde sakinleşiyor saati dolunca biz de anlayamıyoruz. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı, bu gaz sancısı mı başka birşey mi, nasıl her gün aynı saatlerde olup bitiyor. Acaba gaz damlasını mı etkili kullanamıyorum, siz nasıl kullanıyorsunuz. Çok yıpratıcı bir durum gerçekten.
2.si , bu krizlerden sonra bebeğim çok yorgun düşüyor, ben de öyle. İkimizde uyuyoruz. Mesele dün akşam bebeğim 8 gibi uykuya tam daldı, benden ondan biraz sonra, sonrasında ben 11 bucukta uyandım o hala uyuyordu, eşim dokunmamış ikimize de. Ben kaldırıp besledim. Dokunmasam daha uyuyacaktı. Öncesinde 6 bucuk gibi falan besleyeblmiştim o da çok aktif değil krizde olduğu için. Yani 5 saat geçmiş oldu aradan. Belki kaldırmasam daha da yatardı. Gece ise yine 4 bucuk 5 saat falan beslenmeden uyuyabiliyor. Bu süre içinde ben bazen rahat edemeyip uyandırıyorum bazen kendi haline bırakıyorum. Sizce çok uzun süreler mi ne yapmalıyım.
Vakit ayıracak olan herkese teşekkürler şimdiden.
Öncelikle çok teşekkürlerMerhaba öncelikle ilk sorunu ben de yaşıyorum benim bebeğim de genel olarak çok huzurlu bir bebek ama o saatlerde mizildiyo sonrasında da yorgun düşüp dediğin saatlerde gece uykusuna geçiyo. Doktorumuza 1 ay kontrolüne bir tık geç gittik biz bebek 40 günlükken o zaman sorduğumda doktor kilo alımını iyi bulduğu için artık 5 saate kadar uyuyabilir sorun değil acıktığında o zaten kendi uyanır uyanmazsa izin verin uyusun dedi ben de o düzene geçtim. O yüzden içiniz rahat olsun o uyusun siz de uyuyun o süreçte son beslenme üstünden 5 saat ekleyip alarm kurup uyuyabilirsiniz ben öyle yapıyorum çoğu zaman uyuyo uyanırsa zaten beni de uyandırıyo
Uzun süreli mizildama oluyo açıkçası ağlamasını hemen kesebiliyorum hoplatma ev gezdirme vsyle ama mızmız olduğu bir gerçek o saatlerde. Sebebini internette araştırdım birşey bulamadım çoğu bebek oyleymis anladığım kadarıyla. Ben uykusu olup dalmakta zorluk çekmesine bağlıyorum ama doğru mudur bilemem tabiÖncelikle çok teşekkürlerpeki sizin bebeğinizde de şiddetli ağlama oluyor mu uzun süreli yoksa sadece mızmızlanma şeklinde mi oluyor. Siz neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz. İnanın çocuğum tüm gün uyur uyanır öyle ilgilenirsin dinler falan ama o saat olunca sanki başka bir bebek geliyor yerine
Ben de onu sipariş ettim. Bakalım nasıl gelecek bebeğim çok hareketli ona koyarsam en azından kendi kendini oyalar bir süre diye düşündüm inşallah severBana piere cardin hediye geldi, sakin anındaysa hoşuna gidiyor onda oturmak, takılmak. Kendi kendini salladığını henüz fark edemedi ama.
Benim de geçenlerde 3 gün yapmadı 3 gün sonra sırtına kadar yaptı hazırlıklı ol büyük patlamayaEn son ayin 31 de yaptı dahada yapmadı. Ne yapicagimi şaşırdım bu konuda sicinca zaten isal seklinde siciyor hastami ettim die dusunuyorum hasta olsa uyumaz heralde bir saattir uyuyor. Kalkmadı hala.
Hemen hemen aynı haftsliklar.ve aynı sorunu yaşıyoruz. Artık eskisi kadar uzun uyumuyor. Uyandığında da sesi kısıtlana kadar ağlıyor. Önceden böyle değildi arada ağlama krizli günler oluyor. Kriz günün de değilse ikindi ezanı öncesi başlıyor aglamayaÖncelikle çok teşekkürlerpeki sizin bebeğinizde de şiddetli ağlama oluyor mu uzun süreli yoksa sadece mızmızlanma şeklinde mi oluyor. Siz neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz. İnanın çocuğum tüm gün uyur uyanır öyle ilgilenirsin dinler falan ama o saat olunca sanki başka bir bebek geliyor yerine
Ay ciddenmi. Yapsada rahatlasa bütün gece ikindi ama olmadıBenim de geçenlerde 3 gün yapmadı 3 gün sonra sırtına kadar yaptı hazırlıklı ol büyük patlamaya
Biz ılık suya koyuyoruz ılıktan bi tık sıcak oluyor gevşiyo hemen yapıyo hatta iki kere suyun içinde yaptı suyun hepsi kaka olduAy ciddenmi. Yapsada rahatlasa bütün gece ikindi ama olmadı
Acaba bebisinizgunduz nasil uyuyor? Eger 1 saat uyaniklik sonrasi uyutuyosaniz belki yetmiyodur uyaniklik suresi 1.5 saate cikarin mesela. Yok istediginde uyutuyorum diyosaniz biraz oynayin o saatlere gunduz yatirdiginizda 1 saat uyuyosa o 1 saati 4e cekin yani saat 4te uyuyo olsun o kriz baslangicini bypass edin. 5te uyandi mesela 6 krizinde oyun oynuyo olur. 7 7.30 gibi yorulmus olur tahminimce 8e kadar gece uykusuna gecirmis olursunuzMerhaba herkese,
Bebeğim 1 bucuk aylık şu anda. Meme ve mama karışık besliyorum. Sütüm pek dolu değil öyle 4 5 saat emzirmeyince aşırı şişme taşma vs. Durumları olamıyor ben de. İki tane sorum var sizlere
1. Si bebeğim normalde huzurlu bir bebek gündüz genelde güzel uyur tabi uyumadığı da oluyor, her beslenme sonrası mutlaka ağzından gazını çıkartmaya çalışırım. Ama yaklaşık 2 haftadır son gündüz uykusundan uyandıktan sonra bir daha uyumuyor saat 4 bucuk gibi huzursuzlanmaya başlıyor ve 5 bucuk gibi ağlamaya başlıyor saat 6 dan sonra bu ağlama nöbetine dönüşüyor, saat 7-7.15 e kadar bu şekilde katıla katıla ağlıyor. İnanın kurulu bi saat gibi her gün bu saatlerde oluyor. Duşa sokuyoruz, sıcak uyguluyoruz, kolik müzikleri, gezdirme hoplatma zıplatma, ne yapsak yavrum rahatlatmıyor. Gazı mı var diye düşünerek 4 gündür falan bio gaia ve nurse harveys başladık, ama bi değişiklik göremedik. Krizin sonunda da öyle gaz falan çıkarıp rahatlatmıyor, öyle bi şekilde sakinleşiyor saati dolunca biz de anlayamıyoruz. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı, bu gaz sancısı mı başka birşey mi, nasıl her gün aynı saatlerde olup bitiyor. Acaba gaz damlasını mı etkili kullanamıyorum, siz nasıl kullanıyorsunuz. Çok yıpratıcı bir durum gerçekten.
2.si , bu krizlerden sonra bebeğim çok yorgun düşüyor, ben de öyle. İkimizde uyuyoruz. Mesele dün akşam bebeğim 8 gibi uykuya tam daldı, benden ondan biraz sonra, sonrasında ben 11 bucukta uyandım o hala uyuyordu, eşim dokunmamış ikimize de. Ben kaldırıp besledim. Dokunmasam daha uyuyacaktı. Öncesinde 6 bucuk gibi falan besleyeblmiştim o da çok aktif değil krizde olduğu için. Yani 5 saat geçmiş oldu aradan. Belki kaldırmasam daha da yatardı. Gece ise yine 4 bucuk 5 saat falan beslenmeden uyuyabiliyor. Bu süre içinde ben bazen rahat edemeyip uyandırıyorum bazen kendi haline bırakıyorum. Sizce çok uzun süreler mi ne yapmalıyım.
Vakit ayıracak olan herkese teşekkürler şimdiden.
Gece uyanmazsa pekiAcaba bebisinizin gunduz nasil uyuyor? Eger 1 saat uyaniklik sonrasi uyutuyosaniz belki yetmiyodud uyaniklik suresi 1.5 saate cikarin mesela. Yok istediginde uyutuyorum diyosaniz biraz oynayin o saatlere gunduz yatirdiginizda 1 saat uyuyosa o 1 saati 4e cekin yani saat 4te uyuyo olsun o kriz baslangicini bypass edin. 5te uyandi mesela 6 krizinde oyun oynuyo olur. 7 7.30 gibi yorulmus olur tahminimce 8e kadar gece uykusuna gecirmis olursunuzbeslenmeye gelince kilo alimina bagli biraz eger yeterli araliktaysa kilo alimi 1 ayi doldurduktan sonra 4 saate kadar birakabilirsin uyusun. Arada sirada kacar 5 6 saat sen yorgun olursun falan fisman onemli degil zaten o kadar saat ac olsa kiyameti koparir ama gece ne kadar sık emzirirsen seninde sutun artar bana gece 2 besleme yeterli dediler ama ben 2 saatte bir emziriyorum yinede
Yaa henuz 1 aylik bebisin sarilik ihtimalini goze alarak sen gece besle mutlaka o uyanmasa bile. Cunku sarilik uzayabiliyo bizim 45 gun kadar surdu mesela. Benim oglum gece beslemelerimde hic bir zaman uyanik olmadi o full uyuyo ben emzirip gazi cikarip yatiriyorum. Altini acmadigim surece uyanmiyo.Gece uyanmazsa peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?