2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
W wishneverbeenborn Birde bebek uyaniklik saatini gecerse yorgun oluyo kimisi belli eder kimisi etmez benimki etmiyo mesela saate bakiyorum o yuzden hep 1.5 saat olunca aliyorum karanlik odada biraz emzirip pispisleyerek dolasiyorum altini degistiriyorum rutin oldu bunlari yapinca uykusu varsa basliyo gozler kapanmaya. Eger o saati geciriyosan da mumkun degil uyutamazsin gozunden uyku aksada. + Uykuya goturmeden bir 15 20 dk once oyuncak isikli sesli seyler falan olmasin fazla uyarilirsada o hale geliyolar. Beyin surekli gordugunu islemeye calisiyo ama kucucuk daha asiri yorgunluk yapiyo. Dun mesela aksam 7 gibi oyun halisina koymus bulundum o kadar heycanli oynadi hareket etti ki uyutmam saat 10.30u buldu

merhaba kizlar , bende sut sagma makinesi var fakat daha once hic kullanmadim, mesela carsiya ciktigimda sutumj sagip biberona koyup esime vermek istiyorum bebek aglayinca icirsin diye merak ettigim ise sutu sagip biberona koyduktan sonra isisi bozulur mu yani mesela 3 saat icinde biberonda dursa icebilir mi ? Anne sutunde isitima islemi vs oluyor mu ?

Kizlar bir de bebegim kilo alimi iyiydi cok sukur emiyor ama son bir haftadir her gun kaka yapti kilo artisi cok olmadi 1. Ay sonu kilosu 3800 du , suan 4.300/4400 , 9 gun sonra 2 aylik olucaz kilosu sanki az artti gibi geldi bu ay

Merhaba benim bebeğim 2 aylık bir haftadır gündür uyumuyor bu şekilde deneyeceğim ancak bir şey soracaktım kaç saat uyuyor böyle yapınca, bir de karanlık oda dediğiniz panjurlu bir oda mı gündüz karanlıkta uyutmamalıyız diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum, teşekkürler şimdiden

Yaklaşık 1 kilo almış neden az olsun ki, benim bebem de sizin kilolarda insanlar 6 kilolardan bahsedince şaşırıyordum benimki gibi varmış bir tane sevindim
Kizlar bir de bebegim kilo alimi iyiydi cok sukur emiyor ama son bir haftadir her gun kaka yapti kilo artisi cok olmadi 1. Ay sonu kilosu 3800 du , suan 4.300/4400 , 9 gun sonra 2 aylik olucaz kilosu sanki az artti gibi geldi bu ay

Oglum 3 gunduz uyku yapiyo genelde
7.30 8 uyanis 9.30 uyku
10.30 uyanis 12.30 1 uyku
2.30 3 uyanis 4-5 uyku
6 gibi uyanis 8-9 gece uykusu sabah 7.30 8e kadar iki haftadir boyleyiz. Sabah ilk uykusunu disarda yaptiriyorum hem ben kahve icmeye yurumeye cikmis oluyorum oda hava henuz serinken disarda uyuyo. 3te uyandiginda da banyo yapiyo aksam uykusunun hazirligi oluyo diyeyim. Karanlik oda aynen karartma perde kullaniyorum. Vallahi benim arastirdigim kadariyla uykuda mumkun oldugu kadar karanlikta olmali gece gunduz ayrimi icin. 2 ayliktan itibaren.

3 saat disarda durabilir deniyoda havalar sicak malum sen yine dolaba at derim. Sicak suya 5 dk oturtsa yeterli. Buzluk sutunude dolaba koydugum sutude oyle yapiyorum. Gerci buzluktan cikani once buzdolabinda cozduruyorum sonra sicak suda 5 dk tutuyorum. İlik olmasi yetiyo

1.5 saat uyanik tutuyorum ama uykuya gecmeden yarim saat once karanlik odaya goturmus oluyorum 30dk ninni emzirme gaz alt degisimi derken geciyo Y yeniannemrv

Geçtiğimiz günlerde bir ekran görüntüsü atmıştım bunla ilgili

Eklentiler

• Screenshot_20230831_205008_com.instagram.android.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20230831_205000_com.instagram.android.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 42
Cevap için teşekkürler peki emiyor mu yoksa mama mı veriyorsunuz emiyorsa eğer sabah uyandığında mesela kaç dakika emip dışarı çıktığınızda uyuyor dışarıda

Eklemeden gecemicem karanlik oda bence nimet. Cok yorgun oldugumda acmiyorum sabah perdeyi uykusu uzuyo 10 11 bazen 12ye kadar uyumuslugumuz bile oluyo

Cevap için teşekkürler peki emiyor mu yoksa mama mı veriyorsunuz emiyorsa eğer sabah uyandığında mesela kaç dakika emip dışarı çıktığınızda uyuyor dışarıda
Rica ederim emziriyorum sadece ama bu dk olayi bizde tutmuyo 5er dk iki memeyide emdiginde bosaltiyo benimki hic bir zaman dedikleri gibi 15 20 dk emmedi. Totalde 10dk icinde doymus oluyo. Sabah uyaninca once tuvaletini yaptiriyorum sonra alt ust degistir emzir 10dk gazini cikart derken 9.30 oluyo arabaya atip sahile indirmem 5 dk suruyo o sirada uykuya gecmis oluyo. Genelde disarda uyanmiyo ama uyanirsa bazen incelemek istiyo etrafi bazen emmek istiyo kafenin birinde emziriyorum yada parkta hic olmadi oturuyorum bi banka orda emziriyorum boyle iste

Bana perde aldıracaksınız :) o arada emmek için kalkmıyor mu, kaç aylıktı bu arada biz 2 aylık olduk :)
Vallahi alin aldirin mikirdaninca aliyorim kucagima emziriyorum ama yatagina yatirmiyorum o zaman uyaniyo sagima soluma yastik koyup kucagimda uyutuyorum hareketlendikce emziriyorum uyuyo geri 2.5 aylik olduk bizde

İşte bizim bu kısım karışık oğlum tüm gün emiyor nerdeyse sürekli memede bir saat emziriyorum geceleri ancak uyuyamıyor mama veriyorum sütüm sıkıntılı benim bu noktada

İşte bizim bu kısım karışık oğlum tüm gün emiyor nerdeyse sürekli memede bir saat emziriyorum geceleri ancak uyuyamıyor mama veriyorum sütüm sıkıntılı benim bu noktada
Gece sagim yapiyo musun? Benim dogumum zor oldu sutum gec geldi sarilikla ugrastik epey bi sure. Sutum gelsin ve artsin diye gelmese bile once 15 dk emzirirdim sonra mama verirdim. Gece mutlaka sagim yaptim. Sut gelmeye baslayincada arttirmak icin bestlak damla rezene cayi cemen otu tohumu cayi. Roka dereotu maydonoz ispanak gogus masaji sicak dus allah ne verdiyse yuklendim bir hafta. Baya ise yaradi. Sonra bol su icmem yetti cok sukur. Genetik yapisal bi durum yoksa dene bence bunlari mamaya gerek kalmayabilir.

O hic uyanmiyo ben 2 saatte bir alip emzirip yatiriyorum
Benimki kendisi uyanıyor 3 4 saatte bir doktor uyandırma kendisi uyanınca emzir dedi uyandırsam bir saat emdiği için düzen çok kötü oluyor, gece sağım yapmıyorum inan 9 da uyuyorsa ben de uyuyorum hemen çok yorgun oluyorum 1 gibi kalkınca emziiriyorum o ara 10 11 gibi falan sağım mı yapsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…