- 17 Nisan 2016
- 1.034
- 2.647
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.461
Benimki de hamilelikte yaklaşmak istemedi açıkçası ama ben anlayışla karşıladım.Hep içimizde korku vardı hamileliğim boyunca çocuk büyümüyor diye sanki ona zarar verecekmişiz gibi geldi.Ben eşimi istemedim bile ne bilim bir toaf oldum adam bırak ti dokunmadı istemeyince tiskintim sanki y
Zamanla düzeliriz harelde öyle tahmin ediyorum korkuyorum eşim her yanasdiginda bebek kalkicak dieBenimki de hamilelikte yaklaşmak istemedi açıkçası ama ben anlayışla karşıladım.Hep içimizde korku vardı hamileliğim boyunca çocuk büyümüyor diye sanki ona zarar verecekmişiz gibi geldi.
Bi kaç kere denedik kanamam oldu çünkü.
Zamanla geçer inşallah ben çiftlerin cinsellik olmayınca uzaklaşacağına inanıyorum birbirinden ya.Sinirli oluyor insan bebeğe de yansıyor bu tip şeyler.
Evet bizde olmustu. Hatta boyle sarı akinti seklinde. Doktor damla verdi 2-3 gunde gectiBebeğinin gözünde çapaklanma akma olan oldu mu arkadaşlar.Düzeliyor mu? Elleri hep yüzünde ondan mı oldu anlamadım.
Kızlar ben adet olmadım 40 gün bittikten sonra hiç ve emzirdiğim sürece adet olmayacağım diye biliyorum süt korur diyorlar doğru değil mi ? Adet olmadan hamile de kalmayız dimi ?Hyr güvenme sütüne banada öyle dedi kızım üç aylıktı oğluma hamile kalmıştım süt korumuyor malesef ben yine sprail taktiricm yine on yıllık
Merhaba bir arkadaş yazmış bulgur diye kesinlikle katılıyorum bulgur pilavı ve kısır yapabilirsin kesinlikle süt yapıyor bende. Bir de rezeneyi de deneyebilirsin . İnşallah sütün artar canım bir de surekli emzir bir sag gogusten bor sol gogusten yok duye birakma az az da olsa emzir zamanla daha da artacak zorladikca bir de uyumaya vaktin oluyorsa uyu , dinlenmek de artiriyor sutu.Selam kızlar nasılsınız? Çok giremiyorum sayfaya bebişim uyumuyor ve ağlıyor sürekli. Bir şey sormak istiyorum sütüm hala artması ve gittikçe azalıyor. Birinden hiç gelmiyor. Diğerinden de 10 ml anca. Bebeğim memeyi reddetti asla emmiyor. Kiwinim makinesini kullanıyorum. İlk zamanlar süt varken iyi sağıyordu. Şimdi hiç. Lansinoh almak istiyorum son çare bunu da denemedim dememek için. Tekli mi yoksa çiftli mi alayım kararsız kaldım. Kullananlar yorum yapabilir mi? Çiftlide çelim gücü düşüyor filan yazan olmuş.
Dogdugu kilo kacti benimki de 4.4 suanda dogum kilosu 2990 du.Hastanelerde emzirme klinikleri oluyor. Oraya bi danış istersen. Benim bebişin kilo alımı az olunca doktor oraya yönlendirmişti beni.
Hiçbir makine bebek gibi çekemiyor sütü. O yüzden makinede sağdığına güvenme. Bebekler onun kaç katını çekiyor. Süt için tek kural emzirme, memeyi uyarma. 3 saatte bir yenileniyor. 3 saat olmadan emzir her iki memeyi de demişti bana klinikten ebe. Bir de Tomris'in emzirme notları var internette. Bence onları bi okuyun.
Kız benimki 3850 olmuş diye seviniyorum, 53 günlük. Sen 6 kilo diyosun
Valld cnm ben ilk cocuklsrima adet olmadan hamile kalmıştım şuan korkuyorum desem yeridirKızlar ben adet olmadım 40 gün bittikten sonra hiç ve emzirdiğim sürece adet olmayacağım diye biliyorum süt korur diyorlar doğru değil mi ? Adet olmadan hamile de kalmayız dimi ?
Kuzum benim bir tanıdık 40ı çıkmadan hamile kalmıştım diye anlatır, süt korur olayı da yok yani ki doktor kontrolüne gidince doktor hemen nasıl korunmayı düşünüyorsunuz diye sorarKızlar ben adet olmadım 40 gün bittikten sonra hiç ve emzirdiğim sürece adet olmayacağım diye biliyorum süt korur diyorlar doğru değil mi ? Adet olmadan hamile de kalmayız dimi ?
Kız 2 yıl emzirsen adet olmayacak mısın? Süt korur diyenlerle dolu gebelik bölümüKızlar ben adet olmadım 40 gün bittikten sonra hiç ve emzirdiğim sürece adet olmayacağım diye biliyorum süt korur diyorlar doğru değil mi ? Adet olmadan hamile de kalmayız dimi ?
Arada bir sütünle de masaj yap, bide banyo suyuna da anne sütü ekleyin diyorlar, cildine iyi geliyormuş. Bende o kadar süt yok ama olanlar deneyebilir :) geçmiş olsuncanim 2 gundur iyileşmiş
Ozeldeki doktor krem vermisti cok şukur şuan iyi
Doktorum bu konuda da yorum yaptı ben ilk iliskiden bile çok rahatsız oldum tek ilişki yaşadık zaten kuruluk çok fazla vardı doktorum muayene ederken de canım yandı kayganlastirici jel önerdi emzirme kaynaklı hormonlara bağlı bir şeymiş bir yıla kadar sürebilir dediBana doğumdan sonra ilk kontrolde spiral önerdi.Ben vücuduma yabancı cisim koyulması taraftarı değilim açıkçası.Yıllar önce iş yerimde bi abla çok çekti.Yok batıyor yok kayboldu falan.
Eşim korunsun istiyorum dedim.
Allah razı olsun adam gitmiş rötar mı ne diye bi pre. almış 40 gün ilişki yoktu ondan önce de yok gelişim geriliği yok başlarda kanama diye uzak kaldık birbirimizden.Sanki ilk defa ilişkiye giriyor gibi rahatsız oldum.Sizin de öyle mi?
Ben de adet olmadım daha uzun süre de olacak gibi değilmişim öyle dedi kötü bir şey mi anlamadimAy bende adet olmadım olan var mı? Şiş hissediyorum kendimi.
Tamam canım sağ olasın. Rezene içiyorum. Bebiş hiç almıyor memeyi emziremiyorum. Sağmaya çalışıyorum. Geldiği kadar.Merhaba bir arkadaş yazmış bulgur diye kesinlikle katılıyorum bulgur pilavı ve kısır yapabilirsin kesinlikle süt yapıyor bende. Bir de rezeneyi de deneyebilirsin . İnşallah sütün artar canım bir de surekli emzir bir sag gogusten bor sol gogusten yok duye birakma az az da olsa emzir zamanla daha da artacak zorladikca bir de uyumaya vaktin oluyorsa uyu , dinlenmek de artiriyor sutu.
Ben tam 2. Ayın dolduğu igğn adet oldum. Çok erken geldi bana. Sütüm yok emmiyor ya ondan mı acaba dedim.Ben de adet olmadım daha uzun süre de olacak gibi değilmişim öyle dedi kötü bir şey mi anlamadim
Deniyim canım. Ben de bulgur gaz yapıyor diye okuduğum için korkudan hiç yemiyordumCanım makine için yorum yapamıcam ama süt arttırmak için bi tavsiyem var.Bulgur yiyin mutlaka.Bulgur acayip süt yapıyor.Bana da bi arkadaş söylemişti.Kayınvalidem içli köfte yaptıkça sütüm arttı ve bol su bulgurla beraber.
Çok üzgünüm, mutsuzum ne yapacağız bilmiyorum. Haftaiçi bi hastaneye gidip hemşirelere danışacağım. Mosmor oluyor ağlamaktan emziği emiyor ama memeyi asla istemiyor. Onun için de kendim için de çok üzülüyorum. Hep mama içiyorSeni çok iyi anlıyorum ki emmemek için isilik bile döktü bebeğim
Baştan beri emzirmek icin denemediğim yöntem kalmadı. 2 farklı.markanin göğüs ucunu denedim birini 1 birini 2 gün aldı.
2 günlükten beri sahip veriyorum. Lansinoh kullanıyorum çift pompa memnunum ama başka marka kullanmadığım için kıyas yapamam.
Düzenli sağım yapmazsan azalma oluyor. Ama bebek buyudukce uyanık kalma süresi arttıkça zaten düzenli sağıma vakit olmuyor
Memeyi hiç almıyor ağzına o yüzden çok sıkıntı çekiyorum. Süt de yok o yüzden. Kiwi ile 5-10 ml anca çıkarıyorum o da bir işe yaramıyor. O yğzden lansinoh artırırsa onu alayım çekim gücü iyiyse diye düşünüyorum. ÇaresizliktenBen ilk 10-15 gun kivi kullandim ama dolu gogsu cekmedigini farkedip lansinoh un teklisini aldim. Cok memnunum . Tabi bebek sagilan sutun 10 katina kadar iciyormus demisti emzirme danismanim. O yuzden once emmeyi teklif et bos olsa da ceksin sonra birakinca sagima gecebilirsin. Ben oyle yaparak artirdim
Ahh hepsini yiyorum canım boş su da içiyorum. 4 kilo aldım ama yok. Ebebekten promalt içeceği, bestlak damla, tahinli helvalar neler neler. Olmayınca olmuyor demek kiİnşallah olur birde süt artırmak için incir, üzüm hoşafı, incir,hurma,kuruyemiş,günde 1 fincan rezene, tahin pekmez, incir reçeli, meyve suları tüketebilirsin. Tatlı yemek sütü baya artırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?