- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.501
İnşallahbebeğin emmeye başlarsa inşallah gelir. En iyi süt artıran şey emzirmek. Emzirme danışmanı faydalı olacaktır
Anladım canım belki hormonlarla ilgilidirDoktorun halinden benim olmamı beklermis gibiydi muayeneye başlamadan önce olmadığımı söyleyince şaşırmış gibiydi bazı kişiler olmuyo falan dedi muayene olurken de daha rahmin çok ince uzun zaman olacak gibi durmuyosun dedi. Sütle çok ilgisi olduğunu sanmıyorum benim de sütüm az çünkü. Ben de acaba olmalı mıydım diye düşündüm onun halinden tavrından
Alttan muayene oldum ama karından da belli olur smear de verdim o da baya acıttı canım baya yandı ya muayene sırasında eskiden böyle olmazdım hiçAlttan mi muayene olunuyor normsl karindan nu rahmin inceligine bakmak icin ?
53 cmdi ebe ölçtüğünde ama bu ebenin ölçümüne güvenmiyorum. Hastanede ölçüldüğünde 51 cm'di, 1 hafta sonra ebe ölçtü 49 cm dedi. Doğum boyu bile 50 cm diyince aaa 50 cm o zaman uzamamış demişti. Tamam uzamadı ama kısaldı mı bu çocukMinyon bir bebek falan dedi de doktor bize size dedi mi merak ettim
Ahaha resmen kısaltmış çocuğu53 cmdi ebe ölçtüğünde ama bu ebenin ölçümüne güvenmiyorum. Hastanede ölçüldüğünde 51 cm'di, 1 hafta sonra ebe ölçtü 49 cm dedi. Doğum boyu bile 50 cm diyince aaa 50 cm o zaman uzamamış demişti. Tamam uzamadı ama kısaldı mı bu çocuk1-2 cm fark ediyor ebe ve hastane arası.
Doktor sadece biraz az kilo almış diyip emzirme kliniğine yönlendirmişti. Sonrasında yorum yapmamıştı.
Aynı şeyleri yaşamışız benim bebeğimde yoğun bakımda kaldı 7 gün.3 saatte bi geceleri kalkıp sağdım hastaneye götürdü eşim sen yazınca o günler geldi aklıma tuhaf oldum.Benim bebeğimde göğsümü emmek istemedi.Bi gün ağlama kriziyle zorla tuttu.Çok direndik ikimizde ama.Yorucuydu.Benim bebeğim yoğun bakımda kaldı orda mama biberon ne varsa aldı. Ben de bu süreçte 3 saatte bir 20şer dakika gece de dahil her iki memeyi de sağdım. Doğumdan sonraki ilk günler çok az geldi sonra yavaş yavaş arttı. Hastanede medela diye bi sağma makinesi vardı. Evde philips avent vardı. Bi süre medelanın başlığını Philips’e takıp sağdım daha rahat geliyordu. Sonra 20 20 40 dakika uzun gelmeye başladı geceleri zor oluyordu Bi makine daha aldım. İki memeyi aynı anda sağıyordum rahat oldu. Benim bebiş de şimdi silikon uç olmadan emmiyo.
Aşıları falan da o yapsın istemiyorum ama aile hekiminin ebesi o. Mecbur kalıyorum. Gebelik takibinde iyiydi ama çocuk takibinde bi garip davranıyor. Erkek. Az ama dediğim gibi ana belli baba belli.Ahaha resmen kısaltmış çocuğuBizim de az buldu kız mı erkek mi bu arada
Bende istedim ama doktor 6 aydan önce önermedi cesaret edemedim :) havuz kesinlikle yasakta denize bazı doktorlar izin veriyor bazısı önermiyor bende anlamadım.Kızlar merhababen bugün bebişimi denize soktum. Ama öyle bir çimip çıktık 2-3 dk falan sürmüştür. Sonra da pişman oldum korku sardı ama iyi geldi sanki 2 saattir uyuyor(gündüz bu bir mucize)
Yani biz de çok uzun değiliz ama kardeşlerim çok uzun, kardeşime de doktor anak bir yetmiş olur demiş vakti zamanında kendisi 1,85 boyunda şu an o yüzden hiç dert etmiyorumAşıları falan da o yapsın istemiyorum ama aile hekiminin ebesi o. Mecbur kalıyorum. Gebelik takibinde iyiydi ama çocuk takibinde bi garip davranıyor. Erkek. Az ama dediğim gibi ana belli baba belli.
Benim annem boyum uzun olsun diye çok istemiş. İşte balık yağı, vitamin vs bi sürü takviye denedi. Birlikte çalıştığı bir doktor vardı. Kendine bak, kocana bak, bu çocuğun ne kadar uzun olmasını bekliyosun demişti. Kiloda da benimki o hesap. Ayakları boyuna göre büyük bu arada ya da parmakları normalden uzun görünüyor. Çok da minyon olmaz ama zayıf olur bence.
hayır canım sadece 3 gün banyo yasak dedi haricinde bişey demediEymen01 canım sanada koluna bastırma peçeteyle dahi silme falan dedimi ıslanmaması haricinde
canım sol tarafta süt daha çok oluyo diye duymuştum sanki ve bendede öyle bakalım sonumuz nolucakSlm kızlar sizinde sağ gogsunuz sol göğsünüzün kucukmu eşit emziriyorum ama sağ gogsum dierinden küçük
8. Hafta atagi var canim o baslamis olabilir. Bunu atlat biraz soluklanirsin digeri 12.haftaya dogruBildirim gelmiyor nedense bende kimse yazmıyor sandım. 7 haftalık oldu İki gündür uyumuyor daha doğrusu uyuyor kucagımdan inince uyanıyor sizinde öyle mi gene mi ataga geldi noldu anlamadım e bi de gaz var öğlene kadar kıvranıyo 4-5 gibi ancak yapıp rahatlıyo ama gene kucak istiyor tabi sizin bebekler de böyle mi
8. Hafta atagi var canim o baslamis olabilir. Bunu atlat biraz soluklanirsin digeri 12.haftaya dogru
Aynen valla bakalım sonumuz ne olucakcanım sol tarafta süt daha çok oluyo diye duymuştum sanki ve bendede öyle bakalım sonumuz nolucak
Aslında sorarak iyi yapmışsınBende istedim ama doktor 6 aydan önce önermedi cesaret edemedim :) havuz kesinlikle yasakta denize bazı doktorlar izin veriyor bazısı önermiyor bende anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?