2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Aynen vardı 38. Haftada 2880 doğdu.Bana da öyle diyorlar.İşte zayıf ama hareketli yok diri.Akşamları ağlıyor çoğu zaman yetmediği için ağladığını düşünüyorum laf arasında konuşunca büyükler doymuyor diyor.Ne bilim anlamadım.
Sanırım doktorumda öyle yumuk yumuk bebek istemiyor.Ben sormadan lafı ağzıma tıkayıp hayır sağlıklı çok iyi diyor.Fit bebek seviyor galiba

Bu gerilikse bizimki ne? Doktor hiç gerilikten bahsetmiyor bize normal diyor ama 4700 kg yani benim oğlum 2 ay 10 günlük
Beb
Evettt aynı şeyleri yaşıyoruz kesinlikle, her ağladığında süt mü yetmedi acaba diye bır bır konuşuyorlar, doktor kilosu boyu gayet iyi diyor, o kadar çok hareketli ki oğlus ayakklar hiç durmuyor kıpır kıpır, zayıf ama gücü yerinde masallah diyorlar, hayir yani her bebek aynı olmaz ki.. Zayıf diye illa vurguluyorlar, e bacım bende biliyorum uzun zayıf fit bi bebek bu napalim yani

Büyüklere göre illa tombul tosun gibi bi bebek olmalı hatta böyle olsun da mama mı yesin ne yerse yesin yeter ki tosun gibi olsun gelişimi iyiyse dinleme kilo alımı yerindeyse dinleme önemli olan kilolu olması değil değil sağlıklı olması

Bu gerilikse bizimki ne? Doktor hiç gerilikten bahsetmiyor bize normal diyor ama 4700 kg yani benim oğlum 2 ay 10 günlük
Benim dediğim anne karninda gelişim geriliği idi, ayrıntılı ultrosanda belli olmuştu son haftalarda kılo alımı durmuştu. Doğumundan sonra doktorumuz hep iyi kuvvetli diyor ama işte genel algıya kapılıyoruz malesef

İlk doğdugunda annem her ağladıgında sütün yetmiyor galiba az mı geldi aç sanırm acıktı aç mama verelim her dediğinde o kadar geriliyordum ki sütüm vardı bez takibi yaparak doyup doymadıgını anlıyordum ama annem ikna olmuyordu her ağladığında doymuyor demekki diyip duruyordu insan sütü olsa da tereddüte düşüyor acaba aç mı doymamış mıdır gerçekten diye herkesten uzakta olmak o yüzden çok iyi

Kusura bakma okurken sinir oldum. Hangi anne bebegini ac birakir sanki bunu anne olarak bizler dusunemiyoruz gibi en yakinlarimiz cevre bu muameleyi yapiyo kuduruyorum. Banada bir iki defa dendi emzirdigim odaya kimseyi sokmadim altini kimseye actirmadim. Fikirleri olmayinca zikirleride olmadi diyeyim. Bide bebek kardesim bu aglar tabi napacak bi bildigi o

Evet bana çok iyi baktı annem herşeyimi yaptı Allah razı olsun ama arada gerdi biraz da yeni doğmuş sadece açlıktan ağlamaz ki ilk çocuk diye bilmiyoruz sanıyorlar ama öyle değil işte hamile olmadan önce başladım ben araştırıp öğrenmeye bilinçli olmak için bilgisiz değilim ama anlatamıyorsun büyüklere işte bez sayısı iyi doyuyor diyordum ama inanmıyordu heralde çok ağladıgı için

İlk torun olunca hevesi çok var iyi niyetliler ama öyle olmuyor işte mesela bezini hep değiştirmek istiyordu ben alıyım iki dk hemen vs ama yanlış tutuyorsun bacaklarını deyince de darılıyordu onu öyle yapma bunu böyle yap vs o yüzden bana çok iyi baksa da biraz çatıştık annemle keşke büyükler biz onlara sormadan müdehale etmeseler bi de 3-4 aylık bebek gibi hırpalayarak sevmek istiyordu anne basını sarsma diye diye o bir ay ne gerildim anlatamam

Osman hocayı dinliyorum günde beş kere idrar yapıyorsa doyuyordur diyor biz 4 kere beş değişiyoruz yani tek idrarka değişmiyorum çizgi dolunca değişiyorum 5 kere idrarı hayli hayli yapıyor ama kilo alımı çok değil ilk ay 500 gram aldı ikinci ay 900 gram aldı ancak

Korkudan mamayı kesemiyorum az almasın biraz toparlasın istiyorum gerçi günde iki kere 60 cc veriyorum iki buçuk aylık verdiğimin çok bir Aslı yok ama yine de veriyorum

Anladımmm ben de biz geri miyiz de doktor demiyor dedim özele gidiyorum kaç kere gittim bir şey olsa söylerdi heralde sorun yok diyor hatta mamayı kes diyor

Uykuya geçişleri nasıl emince uyuyor mu akşam yoksa mama veriyor musun

Bende zaman yavaş geçsin istiyorum ya en güzel zamanları doya doya sevmek istiyorum neden kucağa alışmasın diye bırakırlarmış ki acaba şuan bu günleri çabuk geçecek diye üzülüyorum ben
Eskiden insanların gelen gideni bitmezmiş ki sürekli kucakta nasıl tutsunlar kucağa alışır diye bi bahane çıkartmışlar herhalde

Kızlar ya uykuyla ilgili konuşmalarınızı okudumda benimki akşam uykusunda ilk 2 saat uyuyor sonra 1 saatte bir kalkıyor emziriyorum sürekli memede uyuyor acaba ondan mı yoksa sütüm mü yetmiyor

İnsan onlarida anlamak istiyo ama dedigin gibi yani dogum yapmis bir kadin cendereden gecmis lohusa + aglayan bir bebek saatli bomba gibi zaten insani germemek onemli asil bu sefer olan sutte gidecek oyle boyle gecti sukur bizede ders olsun ahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…