2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar ya uykuyla ilgili konuşmalarınızı okudumda benimki akşam uykusunda ilk 2 saat uyuyor sonra 1 saatte bir kalkıyor emziriyorum sürekli memede uyuyor acaba ondan mı yoksa sütüm mü yetmiyor
Benimki de saat başı uyanıyor sütüm fazlasıyla var, emin olmak için sağıp normal içmesi gerekenin 2 katı içirdim uyuyacak mı diye yine aynı uyandı sütüm yok mu diye düşünme bence emmeyi memeyle temas etmeyi seviyorlar göğüste süt üretimi bebek emdikçe devam ediyor göğsün yumuşak olması yanıltmasın, ilk başlarda kontrolsüz süt üretimi olduğu için sertlik oluyor şimdiyse bebeğin emmesine göre yeterli süt geliyor, uyku işi şans başka açıklaması yok.

Doktor normal dedi bizde dr aynısı oldu bundan sonra 1 kg bekleme 1 ayfa artık daha az alacak dedi

Bugün 2 aylık aşıları oldu, sonra da hastaneye kontrole gittik. Kızlar benim bebem çok zayıf ya. Doktor yaklaşık 5 kilo olmasını bekleriz dedi, benimki 4250. Tekrar emzirme kliniğine göndereyim dedi. Ben de günde 25 gram civarında almış dedim, aaa tamam o zaman, gitmene gerek yok dedi ama benim bi canım sıkıldı. Hastaneden çıktığımızdan beri bunu takıyorum.
Emmiyor desem sürekli memede, kuruyemiştir, ettir, tavuktur, yeşilliktir yiyorum hep süt kalitesi dendiği için. Doktora sürekli emiyor dedim, midesini büyütmeye çalışıyor, büyüyünce o kadar emmez dedi. Öyle emiyor ki her emmeden sonra gaz çıkarırken süt kesiği gibi kusuyor. Bazen ağzında süt biriktirmiş oluyor, bildiğiniz sütü çıkarıyor. Günde en az 7-8 tane çişli bezimiz var ki 12 yi bulduğu oluyor eğer yaptığında direkt alırsam. 2 bezi de kakalı oluyor.
Yani tamam genetik faktörler, baba zayıf ben zayıf, çok kilolu olmaz zaten ama persentil tablosunda %0 da görünüyor, canım çok sıkılıyor. Sakin kalmaya çalışıyorum ama eşimin saçmalama diyerek laf etmeyeceğini bilsem oturup ağlıcam gerçekten.
Bir yandan mama vereyim diyorum ama sütümün azalmasına neden olur diye de korkuyorum. Biberon meme reddi yapar diye korkuyorum. (Geçen gün hastayken mama verdim çok az biberon da tutmuyor gerçi) kaşıkla verdiğimde yarısından fazlasını çıkarıyor.
Doktorlar süt kalitesi diye bir şey yok, istediğinizi yiyin için vereceği kalori aynıdır. Ayrıca süt bebeğin ihtiyacına göre üretilir. Yiyeceğiniz içeceğiniz şeyler sadece miktarı değiştirir de diyor ama yine de deniyorum.
Ay ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

Seni en iyi ben anlıyorum benim oğlum da zayıf sma Sağlıklı olsunlar ya ne yapalım

Takma desemde anne olarak anlıyorum seni, sonuçta sen elinden geleni yapıyorsun o yönden için rahat olsun, metabolizmasıda hızlı olabilir 12 ye kadar bez çıkıyorsa, sütün varsa bebeğin doyuyor ve sağlıklıysa doktorda yeterli görüyorsa mama verme derim, eğer sütün yetersiz olsaydı aç olup ağlasaydı verirdin mama o zaman, her bebek farklı oluyor boyu kilosu sonuç olarak sağlıklı mı evet.

Kesinlikle katiliyorum bende oyle dusunuyorum bak bunu konustuk bugun yasadim aynisini aglayan bebegimi kucagimdan aliyolar kafayi yiyorum yaa siz mi susturucaksiniz daha cok agladi tabi niyet iyi sekil kotu ben cinnet

Sen bensin resmen bende bugün düşündüm gece yatmadan sağdığım sütlerden mi versem diye demek o da çözüm değil bizim payımıza da uyku sevmeyen bebekler düştü napalım

Kesinlikle katiliyorum bende oyle dusunuyorum bak bunu konustuk bugun yasadim aynisini aglayan bebegimi kucagimdan aliyolar kafayi yiyorum yaa siz mi susturucaksiniz daha cok agladi tabi niyet iyi sekil kotu ben cinnet
Ay o da bak gıcık bişey başkasında ağlayınca ben geriliyorum duramıyor insan ağlarken hemen almak istiyor. Bi de kaynanam doğum yaptığım gece alıp durdu emiyordu kucağımda uyuyordu alıyordu yerine koyalım diye ya da sevmek için alınca da ağlıyordu ver anne diyorum susturmaya çalışıyor hemşire annesini istiyor bag kurması için temas etsin annesine diyor ama yok iyice aglayana kadar vermedi alıp durdu gıcık olmuştum vallahi uzakta olmak çok iyi akraba aile uzakta olucaksın

Benimki memekolik mi oldu nedir uyusa da çıkarmıyor ağzından bide arada ucunu damagının arasına alıyo ezdi göğüslerim acıyor çok artık sütüm az mı geliyor diye düşünmeye başladım

Kokuyor işte ben de anormal mi diye sordum da herkesin kokuyormuş :)
Kokuyor işte ben de anormal mi diye sordum da herkesin kokuyormuş :)
Kız ben olmamasını bekleriz diye okudum ya güne 5 6 gibi başlayınca e bebek gündüz de uyumayınca böyle oluyor demek ki ben elendim algılama da siz devam edin
iyice karıştımışım güldüm falan ama ben cidden yorulmuşum belli

Şimdi kaka kokması mı gerekiyor yoksa kokmaması mı gerekiyor benim kızın hep kokuyordu hatta hani bebeklerin kakası kokmuyordu diye sordum anneme

Benimki memekolik mi oldu nedir uyusa da çıkarmıyor ağzından bide arada ucunu damagının arasına alıyo ezdi göğüslerim acıyor çok artık sütüm az mı geliyor diye düşünmeye başladım
Süt kalmadı bende sürekli memede uyumuyor ki dolsun gün içinde toplam 2 saat uyumamıştır. Önceki gibi memede de uyumuyor napcam bilmiyorum

Şimdi kaka kokması mı gerekiyor yoksa kokmaması mı gerekiyor benim kızın hep kokuyordu hatta hani bebeklerin kakası kokmuyordu diye sordum anneme
Kız kokmaması gerekiyormuş nasıl kokmaz ya kokuyor ekşi ekşi kokuyor nasıl şaşırdıysam yanlış okudum diye cevap vermişim sanırım ciddi koku olmamasından bahsediyor katı gıda kokusu gibi

Son düzenleme:
merhaba canim
normalde doktor dogum kilosu na gore belirliyor kilo alimini
benim ikizlerde cok zayifti dogdugunda ama sagliklardi
Şuan bile birinin kilosu sinirda çok sukur yemeginide yiyor ama zayif

Süt kalmadı bende sürekli memede uyumuyor ki dolsun gün içinde toplam 2 saat uyumamıştır. Önceki gibi memede de uyumuyor napcam bilmiyorum
Aynı benim de öyle iki gündür memeden ayrılmıyor birikmiyor süt çırpınıyo arada süt az diye mi gazdan mı çözemedim bi de emmesi değişti damağıyla eziyo arada çok acıyor ya
Kız kokmaması gerekiyormuş nasıl kokmaz ya kokuyor ekşi ekşi kokuyor nasıl şaşırdıysam yanlış okudum diye cevap vermişim
Valla ilk bastan beri kokuyo bizimkininki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…